Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

güncel dizel yakıt sarfiyatı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda BURÇİNKEMER tarafından 26 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. BURÇİNKEMER

BURÇİNKEMER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    850 km yi nerde yaptın ? şehir içimi, şehir dışımı

2. opopop

opopop Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dediğim gibi yarı şehir içi yarı şehir dışı her iki durumda da agresif kullanıyorum ani hızlanma vs. bu verileri kış şartlarına göre aktardığımı da belirtmeliyim. otoban nevi yollarda ortalama bir litre daha azalıyor 6ila7lt/100km civarında oluyor. ama dediğim gibi normalde 7.0 ila 8.0 yakıyor. yani hesabımda sorun yok ancak kullanım tarzımdan kaynaklanıyor :) ve yine belirteyim ben bu tüketimden memnunum.

4 mevsim Continental marka lastik takıldığında ortalama 1lt yakıt arttı. öncekiler bridgestone performans serisiydi yani daha sert olduğu için sarfiyat daha düşüktü.

tabi ki arada bir normal kullandığımda oluyor. bu durumda ortalama 5ila5.5/100km tüketiyor. gezi maksatlı bi seyahatimde bir depoyla 900küsür km yaptığım da olmuştu :)

3. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    850 km. yi Ordu-Giresun arasında yaptım. Bunun %10 u şehir içidir. Bakalım toplam kaç km gidecek.

4. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yol bilgisayarı + - yanıltabilir yada reel olmayabilir bence ona pek takılmamakta yarar vardır...

5. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Burda asıl merak edilen husus motoru yormadan ekonomik tüketim için 5. vites 90-100 arasımı yoksa 4. vites 80-90 arasımı gidilmesi gerektiğidir. Sonuç olarak sanırım 4. vites 80-90 arası daha ekonomik bi tablo çiziyo. En azından benim arabam için böyle.

6. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim bildiğim en düşük tüketim 90-100km hızla 5. viteste olur.

7. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    +1

8. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    lastik sertse yakıt düşer yumuşaksa artar??
    ben bu fikre katılmıyorum..
    tecrübe eden arkadaşlar cevaplarsa iyi olur..

9. Misafir

Misafir Guest

Üstad vitesler motor devri sabit kalmak kaydıyla aracın süratinin artması yani aynı motor devrinde daha uzun yol alması içindir, araç 4. viteste 3.000d/d ile atıyorum 130km/s ile gidiyorsa 5. viteste aynı devirde yani 3.000d/d'da 160km/s ile gider, bu durumda motorun 3.000d/d çevirmesi gereken yakıt miktarı aynı olduğuna göre aynı devri çevirdiğinizde büyük viteste gitmek her zaman yakıt tasarrufu sağlar....

10. Misafir

Misafir Guest

Daha doğrusu şöyle diyelim,"basıncı eksikolan lastikyakıt artışına sebep olur" sebebine gelince havası inik lastiğin yere temas eden yüzeyi daha geniş olduğu için sürtünme gücü artar ve aracı tutar dolayısıyla aracın gitmesi için daha fazla güce ihtiyaç duyulur bu da yakıt sarfiyatının artmasına neden olur. Burada'ki "sert" ifadesi "havası tamam" olan lastik için kullanılmış ise bu durumda bu fikre katılmak gerekiyor.

11. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Arkadaşlar ekonomik kullanım için doğru olan tabiki motoru yormadan mümkün olan en büyük viteste ve gaz pedalına mümkün olan en az şekilde basarak gidilmesidir.Anacak ben 5. vites 100 km hızla aynı yolu defalarca gittim ama hiç birinde 900 km yol katedemedim. şimdi ise 4. vites 90 la kullanıyorum, 880 km yol gittim ve yol bilgisayarım daha 60 km yol gidebilirsin diyor. Karar sizin artık.

12. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben yarı yükte bu hızlarda 1000+ yol yaptım..
    yol bilgisayarı 4.3 lt ortalama gösteriyordu..

13. Misafir

Misafir Guest

5. vites ekonomi vitesidir, teknik olarak mümkün değil, 5. vitesle 100'le giderken 2500 devir çeviren motor 4. viteste 100'le gitmek için 3500 devir çevirecek, bu durumda motora daha fazla yakıt gitmesi gerekir'ki aradaki 1000 devirlik farkı kapatsın...firmalar neden vites sayısını yükseltmeye çalışıyorlar, o zaman 4 vitesli Şahin'eyeter, sizin aracınızın bu şekilde hareket etmesi bu gerçekleri değiştirmez hocam...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yanlız sürtünme katsayısıda önemli veya hava direnci 120 km den sonra hızınızın karesi kadar hava direncine maruz kalıyorsunuz yani hızınız 2 brim artınca nava direnci 4 birim artıyor...

15. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Yani öyle bişey dedinki vallahi tebrik etmek lazım seni. Abiciğim 4. vites 100 ü nerden çıkardın yaaa.. 80-90 km arsı diyoruz biz. Bana da anormal geldiği için burada arkadaşlarla paylaşıyorum bu durumu. Yokmu başka birisi 4. vites 80-90 arası kullanıpta fazla km gittiğini iddia eden. Ben denedim aekadaşlar. Bence szide deneyin karşı çıkacaksanız da öyle karşı çıkın.

16. Misafir

Misafir Guest

Prensibi anlatmak için 100km'yi örnek verdim, senin hesabına göre yaparsak 4. vitesle 90km yapmakla 5. viteste 90 yapmak olarak düşün o zaman, ikiside aynı kapıya çıkar, sonuçta bir vites kazancın oluyor..tebrik'i hak etmişim di'mi....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

17. abay

abay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Abay SÖNMEZ
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    5. vites90 la gitmek bence pek sağlıklı değil. Devir çok düşük oluyo ve tasarruf edicem diye dizel motoruma zarar vermeyi göze alamam. Bence sen bi ara 4. vites 80-90 la giderken yol bilgisayarını sıfırla bak, ne tüketiyo. Birde aynı devirlerde kullanarak 5. viteste git, yol bilgisayarını sıfırla bak. Bakalım hangisi daha düşük yakıt tüketimi gösterecek. Yalnız dikkat et 5. vites 80-90 la git demiyorum haaa.. 5. viteste aynı devirlerde 100 km felan olmalı hızın. neyse merakla cevabını bekliyorum..

18. BURÇİNKEMER

BURÇİNKEMER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada dizel de zamlanmış

19. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    lanet olsun..bir taraftan göz boyama ötv balonu şişiriyor arada zamları kayıyorlar!...

20. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aynı süratte giderken 90 km de 5.vites 4.vitesten daha az tüketir.. fakat hızlanmak isteniyorsa 4.vitese alınıp 110 a kadar gelinip 5 e atılması daha mantıklı olur.. ama bunun içinde gaza olabildigince az basmak iyi olur..

Bu Sayfayı Paylaş