Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Güçlü Motor Hayat Kurtarir.

'İ20 Forum - Club' forumunda Kartal7892 tarafından 27 Ağustos 2017 tarihinde açılan konu

1. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
  2. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    Allah kaza bela vermesin.kurallara uyalım.

<<bülent>> bunu beğendi.
  3. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Renault 12 TX ile ilk yaşadığım bir sorun değildi ama en sıkıntılısı bu olaydı. Gitmiyor arkadaş, eşek gibi araba. Boş haliyle bile otobanda yokuş aşağı anca 118-119 yapabildim 120 km hızı hiç görmedim.

Evet fren en önemlisi ama o da yok dandik bir fren sistemi yapmışlar. Araba durmuyor ise tek çaren gaza basıp paçayı yırtmak.
    Şimdi altımda i20 CRDI var gaza basınca gidiyor frene basunca duruyor. Meğer şimdi araba kullanıyormuşum.

Burada kimse hız yap kuralları boşver demedi/demez ancak aracın hem motor gücü hem fren sistemi iyi olmalı deniyor. Başımdan geçen olayı örnek olsun diye verdim, hem fren sistemi berbattı hem motor gücü yetersizdi. Şimdi kurallar çerçevesinde aracımın tüm imkanlarından yararlanıyorum, yeri geldiğinde hızlı yeri geldiğinde zınk diye duruyorum.

"Soyleyeceklerim bu kadar" bu
    tavırla nereye varılmak isteniyor onu anlamıyorum, bu neyin tepkisi?

4. sunyy2003

sunyy2003 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    174
    Ad Soyad:
    halil taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Güçlü motor pistte lazim eger piste gidiliyorsa

Ne kadar guc o kadar tehlike nice Porsche lar Ferrari ler kaza yapiyor ayak gazi bilecek bunu bilirim

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
  6. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Dün gece biraz okumuştum. Güçlü motor arabayı iyi kullanan ve hız yapmayan insanın hayatını kurtarır.
    Araba kullanmayı bilmeyen ve hız yapanın ise hayatını tehlikeye atar.

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    le mans yarış serisini bilenler bilir, 3 tane sürücü bir otomobille dönüşümlü olarak adam başı sekizer saat olarak 24 saat boyunca gündüz gazlayarak gece farları yakarak 11 küsür kilometre uzunluğunda fransa nın de la sarthe pistinde bir tam gün boyunca döner dururlar ve üç farklı klasmanda toplam 40-50 otomobil yarışır bunlar gücüne göre LMP1, LMP2 ve Pro-am dir LMP1 en kuvvetlisidir LMP2 ler orta kuvvette otomobillerdir LMP1 ve LMP2 ler özel üretim tek kişilik rüzgar tünelinde tasarlanmış 500-800hp lik otomobillerdir ancak Pro-am ise profesyonel ve amatör karışık aston martin vantage, porsche 911, ferrari 458 ve ford gt gibi otomobillerden oluşan seridir yani bu 700-800 beygirlik LMP1 ler ile LMP2 ler diğerlerine sürekli tur bindirir 24 saatte yüzlerce kez geçerler onları, ancak çok çok az kaza ve çarpışma olur çünki sürücüler diğer serilere göre tecrübeli ve sabırlıdırlar.

Birde formula 3 gibi formula 4 gibi daha alt serilere baktığınıza orada yarışan otomobillerin şaselerini genelde dallara gibi reynard gibi tek bir firma üretir motoru da tek bir firma verir renault gibi ford 250-300 beygirlik motorlardır yani otomobiller garaj setup ayarları haricinde birbirinin aynısıdır, onlarda tamamen gençler yaşı ufak yeni yetmeler yarışır ve hepi topu 15-20 turluk yarışlarda çok çok fazla feci kazalar olur birde bu alt serilerin güvenliği bir formula 1 kadar üst seviye olmayınca yaralanmalar ölümler bile olabiliyor geçenlerde bir tane sürücünün iki ayağı birden koptu.

Yani sonuç insan faktöründe bitiyor aslında:) pistte ise işler çok farklıdır aslında, motor güçsüz oldukça yada otomobillerin güçleri birbirine çok yakın olduğu zaman pistteki kazalarda çoğalmakta:) çünki güçsüz motorlu yarış otomobilleri deneyimsiz gençlerde.

8. Unicorn

Unicorn Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,948
    Ad Soyad:
    Alpaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    geçmiş olsun normal güçte araba çoğu zaman agresif hareketler ile bize yardımcı olur ulaşmaya çalıştığımız yere , ama yine de tehlike arzeder hızlı gitmemizi sağlar nefsimizi zorlar.

bu tek farı yanıyor motorsiklet sanmıştım demen beni üzdü şahsen, benimde motorum vardı 100 km 6,5-7 sn de çıkıyor du
    çoğu insanımız tek şeritte motorsiklet önüne düştüğünde şehir içinde ilk yapacağı şey onu geçmek için sıkıştırıyor hatta durmasına bile sebep olacak şekilde
    -ben önümde şehir içinde motor gördüğüm zaman arkasından takip ederim geçmeye çalışmam araya mesafe koyarım çünkü motor araç gibi hemen durmaz devrilebilir ve motor biz nasıl kuyulardan kaçarsak motorla daha çok kaçmaya çalışırız derin kuyuda kontrolu kaybedebilir, motorsikletli müsade etmedikçe onu geçmemelisin.
    - motorsikletli karşıdan geliyorsa araç kullanıcısı olarak biz kafesin içindeyiz motorsikletli ise sadece kendi ,
    -sen karşıdan şehir dışında araç geldiğinde sollama yaparken karşına araç çıktığında belki sağda solda yer varsa kırarsın direksiyonu kurtarırsın yol dışına uçsan bile kurtarma ihtimalin var .
    ama motorsikletli aniden kıramaz direksiyonu kırsa bile düşer ve ölme riski çok büyüktür hayatta kalsada kötü durumda olur.

- o yüzden motorsikletlilere saygı duyalım sebep olmayalım.

Knngks bunu beğendi.
  9. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Oncelikle gecmis olsun ama arkadaslara katiliyorum buyuk suc sizde... 4 yil 1.2 75 hp clio 4 kullandim hic boyle aorunla karsilasmadim cunku biliyorum aracimin nerede ne tepki verecegini... Yeri geldi 30-40 ile kamyon arkasinda gittim dakikalarca... Motor konusuna gelince... Siz hic sagdan giden traktore korna calarmisiniz ? Yavas gidiyorsun diye ? Traktorun gidecegi hiz bellidir ve sagda kendi seridinde gidiyorsa hicbir hakkiniz yok... 2 tekerli araclardan korkarim ben binmem ama binede saygiliyim.... Siz nasil traktore korna calamiyorsaniz motorlar da trafikte kara tasitidir, ve dar alan kaplamasina ragmen o serit komple ona aittir arkadaslar ... Alismisiz turkiye de trafik bilinci yok motorun arkasindan korna calariz yanindan gecerken bagiririz iyice saga yaklassana seridi kapliyorsun diye !!!!! Hicbir hakkimiz yok buna, o serit komple motora ait ister ortasindan gider ister yanindan bunu ogrenmemiz lazim once , karsidan motor da gelse sollayamayiz, hadi herseyi gecti ya tekerine bir tas gelse o anda altiniza giriverse allah korusun !!!!! Soz meclisten disari kendini bilmez motorcular da var ama bu bizi ilgilendirmez siz kurala uyun yeter, guclu motor iyidir ama siz bu sefer de gucune guvenerek baska hatalar yapma olasiliginiz daha fazla !!!

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

oguzcalik bunu beğendi.
  10. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Güçlü motor değil kurallara uymak hayat kurtarır. Hatalı sollama yap sonra motor çekmiyor de çok anlamsız. Trafik kültürü olmadığı için ülkemizde herkes kendine göre kural uyduruyor. Avrupada da kullanılan araçlar bunlar güvensiz olsa adamlar sokmaz kapıdan içeriye.

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  11. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Kurban bayramı tatilinde trafik kazalarında ölenlerin sayısı 100 ü geçmiş.
    Çok acı.
    100lerce yaşam aile mahfoldu.

12. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    +1

13. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Önal sanırım bunu bana yazmamışsındır. Evet araba çekmiyordu, freni ilkeldi durmuyordu ve viyadüktesin. Benim hatalı sollama bile değildi tamamen kural dışı bir davranıştı. Üç seçenek vardı ya vüyadükten uçacaksın ya ünündeki araca çarpacaksın ya da karşı yola gireceksin hızlı karar verip hem kendinin hem de araçta olan diğer 5 kişiyi hayatını kurtaracaksın.

Siz olsaydınız hangi seçeneği kullanırdınız?

14. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hayır size yazmadım mesajınızı da şimdi okudum konunun geneline yazdım.
    Frenlere değil kurallara güvenin diye kamu spotu vardı o geldi ama okuyunca mesajınızı.

15. renat

renat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    taner yalçın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    araç seninse aracını tanırsın ne kadar sürede hızlandığını bilir hayati kararlarını ona göre verirsin.
    araç senin değilse tanımıyorsan bilmediğin araçla riske girmezsin.
    güçlü motorların söndürdüğü hayat sayısı hayatta tuttuğunun yanında derya deniz olur.
    tabi ki buna gene metal yığınlarından daha çok insanların aşırılık,aykırılık,kurallara uymama tutkusu yol açıyor..

16. msendogan33

msendogan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Melih Şendoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Açılan başlıkla yazılan o kadar ters ve saçma.

Motorun güçlü olması hayat kurtarmaz,kurallar hayat kurtarır.Ne yazık ki hala bunun farkında değiliz.Aracınız güçlü dahi olsa bu size geçiş üstünlüğü mü sağlıyor ? Ya da virajda sollama yetkisini kim size veriyor ? Yapmayın.

Altınızdaki aracın gücünü bildiğiniz halde maceraya kalkışmışsınız,sonu hüsran da olabilirdi.Bir anlık sabırsızlık ve acelecilikle kendiniz ve başkalarının canını malını tehlikeye atmayın lütfen.

Bu Sayfayı Paylaş