Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Güçlü Motor Hayat Kurtarir.

'İ20 Forum - Club' forumunda Kartal7892 tarafından 27 Ağustos 2017 tarihinde açılan konu

1. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Önce geçmiş olsun, ama teorinize katılmıyorum. Eğer aracı gaza basıp belli bir risk alarak solladı iseniz, ve bu sollama sonunda aracım zayıf olsa kaza olurdu diyorsanız, benim aklıma sollama kararını doğru vermediğiniz hususu gelir.

Herkesin bildiği üzere sollamaya çıkarken, kendi hızınız, sollayacsğınız aracın hızı-boyutu ve karşıdan gelen aracın tahmini hızı gibi kriterler düşünülür. Gerekirse dakikalarca sollama yapılmaz. Ama salt aracın hızına güvenmek çok doğru bir yol değil.

Son olarak motosikletlerin de arabalar kadar yol hakkı vardır. Yani karşıdan geleninin motorsiklet veya tır olması sollama kararınızı etkilememeli.

Tekrar geçmiş olsun.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hazır yeri gelmişken yazayım buraya, eğer ki kendi sağ şerit yolunuzda ilerlerken karşınızda hatalı sollama yapan birini görürseniz selektör yapıp arabayı üzerine sürmemeniz ve karşıdan hatalı sollama yapan araç gelirken kendi şeridine geçene kadar iyice yavaşlamanız gerektiği, hatalı sollama yapan şahısa panik yaptırmamak adına selektörün veya kornanın kesinlikle yapılmaması gerektiği yolda yer varsa yer açılması gerektiğini bir uzmandan birkaç sene önce duymuştum ama kaynak belirtemeyeceğim şu anda:) yani birisi hata etmişse karşıdan gelen hatayı telafi etmesi gerekiyormuş eğer kaza olmaması isteniyor ise. Tabi hatalı sollamaya kalkışmamak her zaman ilk tercih olmalıdır

Öte yandan iki gün önce doğum günümdü ve kendime doğum günü hediyesi takometreli bir saat aldım, takometre çok güzel bir icat mesela otomobil ile 1km mesafeyi geçmek üzre kronometreyi çalıştırıp tam 1km sonra kronometreyi durdurduğunuzda size ortalama hızınızı söylüyor bu saatin analog saniye ibresi. Gelelim asıl konuya şimdi, bu saat üzerindeki takometrede eğer 240km hızla giderseniz 1km yi 15 saniyede alırsınız, 180 ile giderseniz 20 saniyede 1km alırsınız, 120 ile giderseniz 30 saniyede 1km gidersiniz 80 ile giderseniz 45 saniyede 1km yol alırsınız diyor buradan hesapla gel de uzun yolda hızlı gitme dediğinizi duyar gibi olup sonra buraya yazarken aman yavaş gidelim şudur budur şeklinde yazıyorsunuz bence:) bu saati de aldım pek iyi olmadı aslında:) ama neyse.

Aslında konu başlığında maksimum süratten değilde akselerasyon hususundan bahsetmiş konuyu açan İbrahim kardeşim, yaşı da genç haliyle gençlerin birkaç özelliği vardır yaşlılarda bu özellikler asla olmaz, birincisi gençler canını kolay riske atar yani yaşlılara göre ölümden daha az korkarlar ikincisi mal mülk sevdası ve mal mülk para pul edineyim biriktireyim malımı koruyayım gibi şeyler gençlerde yoktur yaşlılar ise malları üst üste yığıp kullanıp aşındırmaya çekinirler. Şimdi yola çıkmadan önce bir yol duası var onu mu vereyim ne yapayım bilemedim yani bu duayı okuduğunuzda kaza olup ölseniz bile şehit olarak gidiyorsunuz hepimizin gideceği o sonsuz yere. Ha yok bu dünyada biraz daha kalayım diyorsanız o zaman o da olur.

Özetlersek iyi ve kuvvetli motora sahip hızlı otomobil herkesin hakkıdır ama bence bu şekilde hızlı ve çabuk hızlanan iyi otomobil demek kibirli otomobile sahip olmak demektir, hızlı ve performanslı otomobillere kibirli araçlar da denir çünki, işte buradan da çıkan sonuç bu kibirli otomobiller ile yaptığımız şeyleri gizli tutmamız gerektiğidir çünki kibir kötü bir özelliktir kibirli davranan insanlar sevilmezler. Eğer kibirli bir otomobile sahip değilsek getz gibi mesela getz kibirli otomobil sayılmaz çünki, işte bununla da yolda trafikte kibir yaparsak ta hiç kimseye asla ama asla anlatmamak gereklidir çünki oracıkta insanı zor duruma sokar diye düşünüyorum yani derler ki gaz tenekesi yada omo kartonu ile yapılmış taşıt ile havalarda uçuyor bu adam:) işte ya ölürse... birkaç kişiyi de öldürürse...derler ama ne zaman bir mercedes yada bmw alırsınız o zaman bunları paylaşabiliyormuşsunuz diyorlar daha az negatif yorum geliyormuş. Genel sonuç değişmiyor onlar da öldürüyor diyorlar

Yaşlandıkça insan hız sevdasından vazgeçip yakıt tasarrufu sevdasına kapılabiliyor bence dün mesela izmit gebze arası getz e 5 litre falan yaktırdım bu da güzel bir icraattir gençlere tavsiye ederim bunları paylaşabilirsiniz bunları yapabilirsiniz otomobiliniz ile. Abdülkadir Geylani hz. lerinin bir sözü var acele adamı Allah sevmezmiş ne zaman yavaş olur ağırdan alırsanız aceleci olmazsanız Allah a yakın oluyormuşsunuz.

Son düzenleme: 28 Ağustos 2017
    Açıkel, Tilki, Unicorn ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  3. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Güçlü motor her zaman hayat kurtarmaz. Aracın ne kadar güçlü ise sollama mesafesi o kadar kısalır. Sende bunu bilerek daha kısa mesafelerde, riski durumlarda sollamaya çıkarsan araba bir gün bi tekler, kaçacak yerin kalmamıştır. Gerisini yazmayayım artık. (daha önce "bolaman virajlarında" abimle başımıza geldi, tecrübe ile sabittir)

Onun için ne olursa olsun her zaman sollama için mümkün olduğu kadar uzun mesafe hesaplamak hem sizi, hem aracınızdaki insanları, hemde karşıdan gelen kişiyi korur.

sipartacus bunu beğendi.
  4. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    önceki aracım 75hp idi.hep kaza yaptım
    şimdiki 150hp hiç kaza yapmıyorum
    :D :D
    bugattilerde çizik bile olmuyormuş.

5. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Her konu itinayla tartışmaya dönüyor , çay demlemekten çekirdek çitlemekten öleceğiz :D :D :D

Unicorn, e_uzun, Çaloğlu ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  6. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    konu neydiki ??? :D

ReNe bunu beğendi.
  7. Bossanova

Bossanova Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    U.S
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Aslında sollama anında güçlü araç ki bence yeterli seviye ( B segmenti 100-115HP- 180-200NM Tork) bir motor gayet tatminkar olur. Şahsen aracım i20 MPI 85BG 120NM Tork ve yeterli ivmeye sahip değilsem hele rampa çıkıyorsam kolay kolay sollama yapmıyorum , önceki aracım turbo dizeldi ve daha atak bir yapıya sahipti . Aracınızı tanıyı ona göre sürüş alışkanları kazanmak en doğrusu . Sonraki aracım sanırım turbo beslemeli küçük hacim benzinli otomatik vites olacaktır. T-GDI-Eco Boost-Eco Tsi vb.

8. Kartal7892

Kartal7892 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    İbrahim kartal
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar bazen bir de arkada konvoy oluşuyor. Insanda psikolojik baski da oluşuyor kamyonu veya tırı geçmek icin.

Geçen gün bir sürücü yaklasik 10-15 arabalik konvoyun en arkasindan sollamaya çıktı hem de virajda. Bunun adi cesaret mi intihar girisimi mi bilemedim.

9. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Güç ( ya da akselarasyon diyelim bu daha doğru bir ifade) tam olarak nerede işe yarar biliyor musunuz?

Bazı ruh hastaları vardır yollarda, adam gibi sollamaya çıkarsınız herşey normaldir, ama tam sollamayı bitirecekken o hayvan da gaza abanır, solda kalırsınız. Hele karşıdan da araba geliyorsa ecel teri döktürür. Bir gün yol ortasında böyle bir manyağı durdurup soracam derdi ne diye

İşte böyle bir durumda insan altında v8 motorlu bir canavar istiyor, tozunu attırmak için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

10. deza

deza Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,635
    Ad Soyad:
    Cuma B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güçlü araba her zaman iyidir, kötülüğü olmaz. Gaza dokununcaki ivmelenmesi insanın hoşuna gidiyor. Bazen sollamalarda ani hızlanmalar gerekiyor , bu tip durumlarda önemini daha iyi anlıyor insan.

Bu konuda şu meşhur az yakan klasik şirket tipi araçları eleştiririm ben. 70 75 hp dizel araç yapıyorlar. Bu konuda genelde hyundai tarafında motorlar daha güçlü ve seri oluyor (dizel için rahatlıkla söyleyebilirim)

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Knngks bunu beğendi.
  11. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,189
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Insignia 180 beygir uzun yolda cok sakin araç kullanırım ama insan arıyor bazen gerçekten lazım oluyor ,ama yeni nesil dizeller maşallah çok atik

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Güç iyidir ama kontrolsüz güç de güç değildir :)

Bazen nefsimize yenilip güçlü motorları bulunca gaza basma isteği de canlanmıyor değil, insanız sonuçta ama tabi ki kimsenin hayatını riske etmeden kullanmak gerekir. Güçlü araç "geçerim" gazını getiriyor o tehlikeli.

gogo46 ve Murat bunu beğendi.
  13. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Crdi motor olsun çamurdan olsun :D

MSC bunu beğendi.
  14. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Kartal arkadaşın başından geçen olayı okuyunca hatıralarım canlandı.

Yıl 98 Sakaryaya yeğenleri ziyarete gidiyoruz, altımızdaki araç 1976 model Renault 12 TX
    Araç 1397 cc motor hacmi 72 hp gücünde ancak bu aracın freninde Westinghouse yok merkezli yani bacak gücü ile fren yapabiliryorsun, ABS hak getire. Ve araçta yolcu sayısı 5 bir de ben 6 kişiyiz.

Kocaeli çıkışında önümde bir alman plakalı otomobil onun da önünde yerli üst model bir otomobil bir viyadükte yakın takip mesafesinde hızla ilerliyoruz. Karşı yolda yol çalışması olduğundan bizim yolda plastik varillerle ikiye bölünmüş karşı yol araçalarına ayrılmış, viyadükün çıkışında da mavi renki karayollarının tankeri var park halinde. Bu tanker birden yola giriş yapınca üç otomobil frenlere asıldık önümdeki iki ararç güvenli bir şekilde yavaşladılar ama bizim arabaya tüm bacak gücüm ile asılmama rağmen kaza yapacağımız belliydi, viyadükte olduğumdan kaçacak yerimde yoktu tek çare karşı yola girip önümdeki araçları sollamak.

Karşı yola girişimde ilk varile vurdum girdim demek çok hızlıymışız ki varil 4-5 metre yüksekten uçtu gitti. Gaza da dibine kadar asıldım. Uzaktan kırmızı MAN bir kamyon yaklaşıyordu. Araç yüklü hem de 72 hp ile nasıl paçayı kurtaracağım belirsizdi. Sanırım kamyon şoförü tecrübeliydi hemen hızını düşürdü. Ve ben iki otomobil bir de tankeri sollayıp kamyonun tampon rüzgarını da sol yanağımda hissettikten sonra tankerin önüne kırıp ilk sağda boş alana çekip tuttuğumuz nefesi bıraktık. Hiç bir şey olmamıştı kurtardık.

Tüm yorumları okudum evet mutlaka ama mutlaka trafik kurallarına uyulmalıdır fakat bizim olayda tanker uymadı üç arabayı da tehlikye attı.

Kartal arkadaşı sanırım en iyi ben anlarım, canımızı böylesi bir durumda ancak güçlü motor kurtarır. Kamyon sürücüsü tecrübeli olmayabilirdi makasta kalabilirdik.

Geçmiş olsun arkadaşım.

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    sollanırken uyulacak kural var trafik kuralı olarak literatürde geçerli bir kuraldır o da: sollanan araç hızını arttırmamalıdır.

Şu alttaki linktende elimde belge var :)

http://www.modpark.com/trafik-egiti...sollamaile-ilgili-bilinmesi-gerekenler-10181/

Geçilen Araç Sürücüsünün Uyacağı Kurallar :

Madde 105 – Geçilen araç sürücüleri;
    a) Duyulur veya görülür bir geçiş işareti alınca trafiğin iki yönlü kullanıldığı karayollarında taşıt yolunun sağ kenarına yakın gitmek, dörtten fazla şeritli veya bölünmüş karayollarında bulunduğu şeridi izlemek ve hızını arttırmamak,
    b) Dar taşıt yolları ile trafiğin yoğun olduğu karayollarında yavaş gitme nedeni ile kenilerini geçmek için izleyen araçların kolayca ve güvenli geçmelerini sağlamak için araçlarını elverdiği oranda sağ kenara almak,yavaşlamak, gerekiyorsa durmak,
    c) Geçiş üstünlüğü bulunan bir aracın duyulur veya görülür işaretini alınca, bu araçların kolayca ilerlemelerini sağlamak için taşıt yolu üzerinde yer açmak, gerekiyorsa durmak,
    zorundadırlar.
    Kurallara uygun olarak, geçiş yapmak isteyenlere yol vermemek, geçilmekte olan bir başka aracı geçmeye veya sola dönmeye kalkışmak yasaktır.

16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    konu başlığına hitaben; güçlü motorlu bir otomobilin hayat kurtarması gerçekte her zaman doğru bir olgu değildir ancak şu doğrudur; eğer güçlü motorlu bir otomobil ile kurallara uygun biçimde sollama yapıyor isek sollama süresi kısalır, sollama mesafesi kısalır, yani güçlü motorlu bir otomobil ile kurallara uyularak sollama yapılırsa riskler birazcık azalır çünki solladığınız araç ile daha kısa süre yan yana gidersiniz yolun dar olması gibi etkenler daha az etki eder, 200 horsepower 1300kg C sınıfı ufak bir otomobille karşıdan gelen yokken sollama yasak olmayan yerde görüşümüz açık ve gündüz vakti bir clio sembolü sollarken 500 metre yerine 350 metrede sollama biter yine aynı şekilde 10 saniye yerine 7-8 saniyede sollama tamamlanmış olacaktır eski clio sembol 65 beygirdir gaza abansada pek bir risk yaratamaz pıt diye geçilir yada tofaş şahin bir accent milenyum 1500 gls ile pıt diye geçilebilir mesela bu sadece bir örnek. Şimdi diyeceksiniz o zaman karşıdan gelen araç olsa bile daha kısa sürede kısa mesafede sollayabileceğini bilen sürücü riske girip sollama yapmaya kalkacak!! böyle birşey de yanlış, güçlü motor daha rahat ve kolay bir sollama imkanı sunar illa ben risk alacağım diyen kişiler linea ile makas atanlardan, tofaş kartal ile 160km hız basanlar gibi kişilerden de çıkıyor,

Motorsiklet olayına gelirsek bilmeyenler için üzerine basa basa yazmak gerekiyor motorsiklet kırmızı ışıkta en öne geçer orada bekler hakkıdır çünki yeşil yanınca fırlayıp gider, motorsikleti geçerken yan sol şeridi boş ise yada yol verirse geçmek gerekir motorsikleti geçmek için aynı şeritte yan yana sıkışarak sollama olmaz, motorsikletlerin frenleri de oldukça iyidir kısa mesafede dururlar çok yakından takip etmemek gerekir, olurda eğer durduk yerde dengelerini kaybedip düşerlerse onları çiğnememek için uzaktan takip etmek iyidir, yarış motorsikleti tarzı motorsikletler otoban gibi yerlerde yanımızdan hızla geçip giderler o esnada hiç istifimizi bozmadan durursak onların istediğini yapmış oluruz illa sağa geç diye selektör yapmazlar kimseyi sıkıştırmazlar yani. Motorsikletim yok hiç binmedim sevmemde ama bunları biliyorum herkesin bilmesi gerekli bence.

Çaloğlu ve Maturi bunu beğendi.
  17. Maturi

Maturi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Ahmet eren
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Ne kadar beygir yüksek vy düşük olsun trafik kurallarina uymamiz gerekir sollamaya uygun yerlerde sollam yapalim sonra yok beygiri yüksekti yok yüksek olsa iyi olur gb laflar boş karsidan gelen arac hizli olsaydi Allah rahmet eylsin bu kadar basit trafik canavari olmayin

18. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Hocam Kartal arkadaşımızı en iyi sizin anlama durumunuzla alakası yok örneğinizin. Çünkü kendisi karşıdan gelen aracın tek farının patlak olmasından dolayı aracı motosiklet sanmış, yine de sollamaya çıkmış. sizin olayınız eski araç-yeni araç durumu, Güçlü araç-güçsüz araç durumu değil. Beklentiniz yeni teknoloji tam güvenlikli fren sistemine bile sahip olmayan 76 model R12 nin 120HP güce sahip olması değilse durum başka. Burada zaten bir paradox var. Eğer arabanız 76 R12 değilde 2011 i10 bile olsaydı diğer araçlarla birlikte dururdunuz. Mecburen sola çıkıp hayati tehlike yaşamanıza gerek kalmazdı.

zemburak bunu beğendi.
  19. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bu maceradan ve yazidan sonra bu sonuca nasil vardiniz hayret ettim acikcasi.

Bana kalirsa da güç cok onemlidir. Ancak frenleme gucu. Arabanin gitmesine luzum yok dursun yeterli.

Soyleyeceklerim bu kadar

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zemburak ve Murat bunu beğendi.
  20. TolgaB.

TolgaB. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    326
    Ad Soyad:
    Tolga B.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Kural böyle der, ama kaza olduktan sonra kimin suçlu olduğunun ne önemi var ki? Trafiktete yol alan insanların yarıdan fazlasının kuralları bilmediğini düşünüyorum. Keşke, şu ehliyet değiştrme hikayesi ile herkesi tekrar hem trafik hem direksiyon hem psiko teknik sınavlarına ciddi olarak alabilseler.

Tek far deyince, benim de aklıma bu tek far yüzünden komik bir olay gelmişti. 2004 ya da 2005 yılında Küçükkuyu-Çanakkale istikamatinde gece yol alıyoruz, karşıda tek bir farlı yanan bir bir araç var ama çook uzaklarda, yol bomboş (yani sollama felan yok) hava karanlık ve karşıda da o fardan başka bir şey yok. Bu arada da yolda yer yer çalışma var. Bu tek ışığı görünce acaba bu bir araç mı (motorsiklet veya tek farı yanan bir araç) diye bir iki kere sellektör yaptım, herhang ibir tepki almadım, böylece bu ışığın bir yol çalışması biçin açısı biraz da yola bakan bir projeksiyon olduğunu düşündüm ve uzun farlarımı yaktım. Bu arada uzunları yakmama rağmn hala karşıdaki ışıktan bir hareket yoktu (yani araç olsa selektöre ya da en azından sürekli uzun fara bir tepkisi olurdu). Herneyse ben yaktığım uzun hüzmeler ile mutlu mesut giderken, karşıdaki ışığa yaklaştım yaklaştım yaklaştım...... ve ÇAAAT bir anda bu ışık bir anda tüm üst ve alt sis farları ile kendi uzun farlarını yaktı, yani resmen beyaz ışığı gördüm bir an.... Meğer bu tek benim önce tek far zannedip, sonra projeksiyon sandığım şey, traktörmüş, namussuz herif bana hiç uyarı vemeyip dibine girince tüm ışıkları bir anda yaktı.... böyle manyaklar da beni buluyor işte....

Bu da böyle bir anımdır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çaloğlu ve erenuzel41 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş