Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Gösterge aydınlatması için hangi tip led?

'Aracın İç Modifiyesi' forumunda bykadir tarafından 9 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Abi şöyle söyliyeyim benim kadranda kullandiğim direnç değerleri yüksek kadran lambaları göz yormasın diye o yüzden kısık gibi görünüyor. Evet koray bizim araçlarda ışık şiddetini ayarliyabiliyorsun. O yüzden parlaklık düşük benimkinde. İlk yaptigim uygulama orijinal yerlerine led koymuştum fakat resimdeki gibi oldu istediğim homojen aydinlatmayı sagliyamamistim. Daha sonradan onlari söktüm tekrardan kadranı dagitip led sayisini arttirdim. Hararet gostergesinin ayrı devir saatinin iki adet h8z göstermesinin iki adet benzinin bir adet ve bütün ibrelerin birleşim yerlerine de birer adet led koyup yüksek değerli direnç koydum o zaman homojen bir aydinlatma sagliyabildim. Sana onu anlatmak istedim kadir abi orijinal yerler değilde ibrelerin altındaki o kalın plexiye ledleri koyarsan daha homojen aydınlatma sağlarsin :) orijinal aydinlatmada 5 adet lamba kullanilmiş sen bunu 7-8 yaparak en homojen aydinlatmaya sahip olabilirsin. Ve de şöyle bir durum var ledleri yazilara ne kadar yakın koyarsan aydinlatma o kadar kötülesiyor led sayisini arttirip orijinal yansiticiyi kullandigin zaman homojenlik artiyor yani araya başka bir yansitici eklemene gerek yok tek yapman gereken biraz el becerisi ve sabır. Delikli plakete ledleri aralikli olmak kaydiyla yuvarlak şekilde lehimleyip de homojen bir aydinlatmaya sahip olabilirsiniz mesela :)

bykadir bunu beğendi.
  2. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Fatih o zaman o resimdeki ledlerden kullanayım.Nasıl olsa yer de var.Elimde zaten o ledden 10 tane var.Öyle smdle falan uğraşmayayım.bu ledler minicik ama öbür 3mm mantar ledlerden daha parlak ışık veriyor(aynı direnç değerinde).
    Senin yapatığını anladım.Yani o plexinin yansıtan yüzeyi üzerine ledlerin parlak tarafı plexiye gelecek şekilde aralıklarla sıralarsam olur herhalde.Ledlere elektirk vererek yerlerini denemeyle ayarlarım artık.Önemli olan homojen ışık.Homojen olmadımı berbat gözükür.Bakalım şimdi bu ledleden sipariş vereyim.Havalar düzeldiğinde arabayı söküp yaparım.Daha önceleri defalarca söktüm paneli ama elimde led olmadığından kaldı.Senin kullandığın ledlerde resimdeki led gibi zannedersem.

fatihsevim bunu beğendi.
  3. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    valla ben nasıl yaptım söliyim mi.. bu şerit ledler var ya.. bunlardan 3 er led olacak şekilde kestim.. kafadan 10 tane kestim.. ve kestiklerime 5-6 cm uzunluğunda kablo lehimledim hepsine.. daha uzun veya kısa da kesebilirsin.. sana kalmış.. göstergenin hacmi derin ise uzun tutabilirsin kabloyu.. neyse, ardından bu ledlerin kablolarını + ve - sine göre ampulleri taktığımız soketlere yani duylara bağladım.. sonra ledleri ampul deliğinden içeri sarkıttım ve soketleri taktım.. Soket dediğim çevirmeli duy yani.. ampulleri taktığımız parça.. Farları yaktım ilk başta dengeli bir ışık yansıması olmadı.. sonra ledleri arkalı önlü yapıştırdım.. yani 1 delikten 3 lü led yerine 6 lı led sokmuş oldum.. böylece ışık şiddetini ve yansımayı arttırmış olsun..

İstersen şöyle de yapabilirsin.. Şöyle de yapmıştım.. Göstergeyi söktüm, kadranları ve kadran kağıdını da çıkardım.. en altta zaten pleksi plastik var.. ışığı yansıtan parça.. ledleri tam ona gelecek şekilde yerleştirdim ve kadranı nasıl söktüysem aynı şekilde toparladım.. ibreleri doğru takmaya dikkat etmek ve kırmamak gerekir.. Sonra parkları açtım, tam istediğim gibi bi yansıma elde ettim..

Eğer şerit led kullanmıcaksan bu ledler işini görecektir..

bykadir bunu beğendi.
  4. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    ayrıca kadran göstergesinin dibine ektra led koyarsan kırmızı ibre daha canlı görünür tavsiye ederim.. sen ışık alcam diye rakamlara yakın koyma ledi.. ışığı veren yansıtıcı.. ışığı homojen dağıtan da yine yansıtıcı.. yani pleksi

fatihsevim ve bykadir bunu beğendi.
  5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    şerit ledlerin metresi 1,75 TL ya, ne gerek var dirençle mirençle uğraşmaya.. al 2 metre led gösterge ve göğüs, tavan, ayak ve bagaj aydınlatmasını aradan çıkarırsın.. tabanı ne ki..

6. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    5 metre 20 tl iyimi.5 metre alayım.Fatihin tekniğiyle deneyeyim olmadı, korayın şerid ledli tekniğini deneyeyim.Artan şerid ledide mutfak tezgahına adaptörle aydınlatma yapacam.:)

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    annem de çok istiyordu tezgah üstü aydınlatmadan.. elimde zaten bol bol led vardı.. 2 metre led kestim.. 1 tane 12v adaptör aldım.. 1 tane açma kapama düğmesi aldım.. ve montajladım.. çok da güzel oldu :)

resim çekemedim ama bunun gibi aynı

bykadir bunu beğendi.
  8. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Güzel olmuş.Bende bu şekil düşünüyorum. Adaptör falan var elimde.

Bu Sayfayı Paylaş