Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getzime vurdular :(

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda Göksenin Arda tarafından 5 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    valla benim araba kapı önünde çok kaza gördü karşılıklı kaza tutanaklarını doldurup acentedeki sigortacımızı arıyoruz diyor işte tamam şu tamirciye gidelim servise veya tamir için otofokstur otoking dir herneyse arabayı tutanakları oraya bırakıp imza atıp geliyoruz, bir iki gün sonra gidip kontrol edip ustaya ne biçim tamir etmişin bunu diyerek klasik atarımızı yapıp arabayıda alıp geliyoruz. Ben 30 yaşımdayım öyle şey görmedim eksper bekle parça bekle ? uygulamada yanlış var yada sigortacıyla aranız iyi değil yada sigorta şirketi basiretsiz, kaza tamiri için işletilen sigorta başkasının sigortası bile olsa bizim sigortacı yardımcı oluyordu.

Göksenin Arda bunu beğendi.
  2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    evet servis zorunlu araç sigortasından işlem yapıyorsa bilki eksperin önerdiği en dandik parça takılacak o arabaya, ama kasko bize orjinal parça teminatı vermişse orjinal takarlar, bak sigorta ile kasko ayrı şeyler, sigorta ile işlem yaptırırken en birinci yetkili servise bile çeksen yan sanayi takacaklar. Murat abinin dediği fark verelim orjinal taksınlar mantığı çok güzel bir yöntem burada. Yan sanayi ve en dandik ucuzu o sırada piyasadan bulamayan eksper orjinal almaya mahkum kalabiliyormuş ne güzel keşke hiç yan sanayi ucuz parça olmasa:) diyoruz ama yan sanayi parçadan ekmek yiyorum gerçi bizimkisi otokar temsa bmc:)

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben son kaza da yaşadığım, yaşamaya devam ettiğim olayı anlatayım.
    motor sürücüsü ters yöne girdi bize vurdu, arabanın ön tampon koruyucusunu(aksesuar) kırdı. %100 karşı taraf hatalı. tutanakla servise gittim. servis karşı tarafın sigorta şirketi ile anlaşması olmadığından bizim kasko şirketinden dosyayı açtı kasko karşı taraftan alır dedi.
    exper geldi hasar tespiti yaptı değişimi onayladı yalnız bizim toplam aksesuar teminatımız 1500tl(ön-arka tampon koruyucu, yan basamaklar), tek başına ön tampon koruyucu 730tl imiş bu yüzden kasko bu tutarın 500tl kadarını öderim demiş üzerini bizim tamamlamamızı istemiş(toplam aksesuar bedeli zam gelmiş 2500tl olmuş).
    bende kabul etmeyince servis dosyayı kapatıp, trafik sigortasından yeni dosya açtı, trafik sigortası toplam tutarın tamamını öder dedi. sigorta şirketinin experi geldi oda değişimi onayladı, bugün servise son durumu sordum, parçayı biz alacağız sipariş ettik fabrikadan bekliyoruz dediler. sonuç olarak beklemedeyiz.
    şimdi ben sigorta hasarı karşılayacak dahi olsa aracı servise bırakıp dosyayı kaskodan açın desem orjinal parça kullanılacak tutarı sigortadan tahsil edecek ama aynı olayda dosya trafik sigortasından açılsa yan sanayi parça kullanılacak doğru mu.?

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ben öyle biliyorum babama öyle demiş bahar aytaş, şimdiye kadar hem sigortadan hemde kaskodan işlem yaptırdım sigorta yan sanayi parça taktı kasko orjinal taktı, aksesuar kısmına hiç bulaşmadım arabamda tek aksesuar arka spoiler o da aksesuar sayılıyorsa.

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ismide aklında abi hafızan iyiymiş :) kanımca piyasası pek olmayan bir araç olduğu için yan sanayi sıkıntısından dolayıda orjinal kullanıyor olabilirler.
    yıllar önce Nissan minübüs vardı kaza yapmıştıi sigorta şirketinin onarım merkezinde yapılıyordu, yan sanayi parça mı kullanıyorsunuz diye sorduğumda "bulabilsek kullanacağız" demişti. :)

6. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Eren abi yarın önce sigortayla görüşüp sonra direk ustaya gidip teslim edicem arabayı sigorta da axa sigorta bu arada

7. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abi yarın sigortayı arayıp eksperin numarasını falan bulursam bizzat kendim ben arabayı sanayiye götürüyorum uygunsanız gelin bakın ne lazımsa yapılsın diycem gerçi usta aramış ama ben de arayım zaten oturduğum muhitte oturuyomuş ben de olmadı senin gibi gider gösteririm arabayı

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    servistende alabilirsin numarayı. axa sigorta iyiymiş genelde trafik sigortasını ucuz olduğu için daha küçük firmalara yaptırıyorlar daha çok uğraştırıyor bizim başımıza gelen gibi.

9. AHMETCESUR

AHMETCESUR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    AHMET CESUR
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    abi geçmiş olsun öncelikle abi bu getzler böyle işte bende kaza yaptım vurduğumda hiç bişey yok benim arabanın önüdağaldı bu arabanın yakıtı uygun motoru sağlam olmasa hayatta binelecek bir araba değil.

10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    eskişehirdeki sarar hyundai nin sigortalar ile anlaşması bile yoktu :) ben sanayide yaptırmıştım ama kaskonuz olsaydı yapardık demişlerdi.

kasko olsaydı eger kendisi orjinal parçayı takıyor parasını sigortadan alıyordu kasko şirketi.

11. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sağolasın kardeş sana da geçmiş olsun.Getz valla aşık olduğum bi araba motorları çok sağlam beni çoğu özelliğiyle de tatmin ediyo fiyatına göre çok güzel araba diyebilirim ha eksileri var tabiki mesela amortisörler zıplatıyo ve yol tutuşu sıkıntılı fakat bunlar halledilmeyecek şeyler değil alırsın eibach yay lastikleri de sağlamından değiştir tamamdır fakat kaporta konusunda kim ne derse desin zayıf bi araç yani heryeri elle bastırınca baya bi esniyor Allah umarım daha büyük bi kaza göstermez ama onun dışında binilecek araba değil lafına katılmıyorum kişiden kişiye değişmekle birlikte benim her istediğim şeyi karşılıyo şuanda cd çaları var kliması var 4 camı otomatik motoru resmen lpg ile kokluyo yakıtı ve en önemlisi motorunun maşallahı var sağlam motor

12. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abi maleesef bugün ders programımdaki değişiklikten dolayı ne sigortayı arayabildim ne de ustayla görüştüm ama yarın sigortayı arayıp ustaya gidicem arabayı da bırakırım büyük ihtimal

13. AHMETCESUR

AHMETCESUR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    AHMET CESUR
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Abi haklısın benimkide 2006 kasa 1.5 VGT modeli benimde öyle amortisörler dediğin gibi zıplatıyor ama bunun sebebi araba ağar ama fak olduğu için virazlarda yol tutması ben maşallah diyeyim önce kendi arabamla otobandaki virazlara 140 la giriyorum şerit kaçırmıyor yakıt konusundada öyle 20 tl lil mazotla yani 4.7 lt mazotla 100 km yapıyorum binilmicek araba derkende güvenlik açısından binilmicek araba değil dedim konfor 10 numara 5 yıldız yani :D

14. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Dün istanbuldan orijinal kapısı geldi ve ustaya bıraktım haftaya çarşambaya falan olur dedi umarım esksi gibi yaparlar .Ve de ne kadar uzun sürüyomuş bu kaporta işleri böyle gerçi dükkanda yapılan arabalar falan da vardı da eziyet resmen bi kaza sonucu kapı değişip boyanacak 1 ay nerdeyse yatmış oldu araba .

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    trafik sigortasında işler yavaş yürür. kasko olsaydı ve sigorta şirketi ile anlaşmalı olduğu bir serviste yapılsaydı duruma göre bir haftaya çıkardı. geç olsun güç olmasın yinede.

16. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Çok ağır işliyo dediğin gibi Yusuf abi de dediğin gibi geç olsun güç olmasın boya farkı olmasın adam gibi açılıp kapansın yeter kapım.Bu arada arabamızı ilk defa site otoparkında bakınca göremedim camdan dün panik oldum göremeyince çalındı falan sandım sonra hatrladım sabah sanayiye bıraktığımı ayrılık zormuş valla :)

<<bülent>> bunu beğendi.
  17. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun