Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getzime vurdular :(

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda Göksenin Arda tarafından 5 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben tali yoldan ana yola çıkıyordum akşamdı, yağmurluydu, yola çıktım bir ses geldi "küt" diye, sonra bir baktım bizim ön tamponun bir parçası bizim arabayı geçmiş gidiyor :D yola çıkarken hiç fark etmediğim transporter bizim ön tarafı tıraşlamış, çok moralim bozulmuştu, karşı aracın sürücüsü fotoğraf çekecek misin? diye sordu, abi yağmur var boşver uğraşmayalım dedim. Dükkan yakındık gittik tutanağımızı tuttuk, abimize "hakkını helal et senide akşam akşam yolundan ettim" dedim, abide hiç unutmam çok anlayışlıydı "gençsin olur böyle şeyler sıkma canını" demişti. ertesi sabah kalktım arabaya baktım ön tamponun yarısı yok, far yamulmuş, ön sağ çamurluğun far ile birleştiği yer hafif ezilmiş, dedim bu araba nasıl eski haline gelir.? aldım götürdüm servise bıraktım, işte tutanak, işte araba, işte siz, resim filan yok dedim, bıraktım geldim.
    6 gün sonra araba hazır dediler, gittim almaya; bir baktım anaaa bizim araba yine aynı araba, sanki hiç kaza yapmamış gibi, ön tampon, tampon koruyucu, ön sağ çamurluk(ben bile düzeltirdim o ezikliği adamlar değiştirmiş), ön sağ far(far sağlamdı ayaklarından biri kırılmış) değişmişti toplamda. o gün bugün, yok araba boyalıymış, yok hasar kaydı varmış, yok değişeni varmış...... Allah can sağlığı versin.

accera ve emrex bunu beğendi.
  2. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Bizimki de eski haline dönsün de abi geri kalan hiçbir şey umrumda olmaz baktığımda kaza olmadanki hali gibi göreyim bitmiştir cana bi şey olmasın da mal her türlü yerine geliyo

3. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kaza raporu bu öğlen açıklandı ve karşı taraf %100 hatalı çıktı :) Baya sevindim hem maddi olarak sıkıntıya sokacaktı hem de aileye karşı mahcubiyetim ortadan kalktı Allah bir daha yaşatmasın oldu bitti .Şimdi sizlere sorum bir an evvel götürüp yaptırmak istiyorum arabayı ama nasıl olacak yani sigorta direk bana para mı veriyor yoksa ben ustaya götürüp hasarı yaptırıyorum ve sigorta ustayla mı hallediyo para işini

4. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Sen aracı yaptırıyorsun parasını sigorta karşılıyor, bence servise yaptırın kafanız rahat osun kapıysa kapı değiştirirler orjinal olarak belki.

Sent from my iPad using Tapatalk

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    götürdüğünüz yerin karşı tarafın sigorta şirketi ile anlaşması varsa ödeme servise yapılır siz uğraşmazsınız hiç, eğer yoksa ödeme size yapılır.

Göksenin Arda bunu beğendi.
  6. omer_sungur

omer_sungur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Geçmiş olsun kardeşim abimde de Citroen c4 var geçen trafikte biriyle tartışmış Kapıya tekme atmışlar en az senin kapı kadar hasar almış 2 tekme ile.yani o hasar normal.

7. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abi az önce babamla konuştum da bu sigorta raporunun yanında bir de emniyet raporunun çıkması lazımmış ve önemli olan da oymuş dedi böyle bi şey var mı yoksa sadece sigorta raporu yeterli mi götürüp yaptırmam için?. Kaza olduğunda polis falan gelmedi biz aramızda tutanak tuttuk sadece

8. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sağolasın kardeşim valla kazadan sonra baktım da bence de normal öyle olması yumuşak bi yer çünkü diğer yerlere göre size de geçmiş olsun bu arada

9. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam ben de yetkili serviste yapılmasını istiyorum ama buna kendim karar verebiliyor muyum acaba yoksa sigorta nerde nasıl yapılacağını söylüyor ben de orada o şekilde mi yaptırıyorum

10. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Tutanağı ve raporu gösterirsiniz onaylarsa yaptırırsınız.Yanlış bilgi de vermek istemiyorum tam emin olmadan.

Sent from my iPad using Tapatalk

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    kendiniz tutanak tuttuysanız emniyet raporu olmaz, bahsettiği tramer sonucudur ki oda sonuçlanmış karşı taraf kusurlu çıkmış.
    aracı alıp tutanak vs. tüm evraklarla istediğiniz servise götürüp teslim edebilirsiniz (yetkili servis dahil) sıkıntı olmaz. eğer kaskonuzdan yaptırıyor olsaydınız ve poliçenizde yetkili servis onarımı-orjinal parça değişim maddesi olmasaydı o zaman iş değişirdi. şu anda karşı tarafın trafik sigortası sizin hasarınızı karşılayacak sizi bağlayan birşey yok, istediğiniz yerde istediğiniz servise gidebilirsiniz.

12. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yusuf abi şimdi babamla konuştum da usta şey demiş eksper bize parça getirecek biz de takıcaz o eksperi bekliyoruz demişler 2 3 güne gelir demişler de ne biçim bi süreç bu anlamadım arabanın bi kapısı değişip boyanacak 1 haftadır öylece kapıda yatıyo araba .Şuan gidip ben dediğin belgelerle ustaya teslim edebilir miyim yoksa eksperin gelmesini mi bekliycem .Ve de abi şimdi eksper parça getirecek falan diyolar da adam yan sanayi ya da çıkma kapı getirirse nolacak üstündeki kapı orjinal fabrika çıkışı kapı kusura bakma çok sordum ama bu belirsizlik durumu delirtiyo adamı

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    tutanak, karşı tarafın ehliyeti, ruhsat, poliçe fotokopileri ile aracı servise teslim ediyorsun. servis hasar dosyası açıyor. karşı tarafın trafik sigorta şirketi anlaştığı experi aracın olduğu servise gönderiyor. exper aracı görüp hangi parçanın değişeceğini, hangi parçanın onarılacağını, hasarın boyutunu belirleyip çektiği fotoğraflarla şirkete sunuyor. daha sonra servis gerekli parçaları tedarik ediyor, onarımları yapıyor ve toplam tutarı sigorta şirketine fatura ediyor. sigorta şirketi de varsa anlaşması direk servise, anlaşması yoksa araç sahibine fatura edilen tutarı ödüyor, araç sahibide tutarı servise veriyor. exper sigorta şirketi ile müşteri arasındaki bağımsız kişidir(hasar tespiti yapar).
    süreç bu şekilde işler. sen evrakları vermeden dosya açılmaz, dosya açılmadan exper gelmez, exper görmeden parça istenmez.

14. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Sigorta direk yan sanayi parça getirir. Fark vererek orjinal isteyebilirsiniz benim arabaya vurduklarında öyle yapacaktım. Ama elantra yan sanayi kapı bulamadıkları için orjinal yollamışlardı.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

erenuzel41 bunu beğendi.
  15. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun :(

16. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Anladım abi ustada mevcuttu saydığın şeyler Ve şimdi sanayideki ustaya arabayı gösterip dosyaları verdiğimiz için galiba ona yaptırmamız gerekiyo çünkü ilk arabayı götürdüğümüzde eksperle falan o görüşmüş sanırım orda yapılacak bu durumda usta eksperi aramış durumdan haberdar etmek için de eksper 2 3 güne gelir dedi usta umarım daha fazla uzamaz bu süreç

17. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abi lanet olsun böyle işe yani benim kapım orjinal neden yan sanayi getiriliyo al buna razı ol deniyo anlamıyorum ki ne diye var bu sigorta zaten olabildiğince ciddiyetsiz olduklarına eminim dün baktım tramerde %100 hatayı bana vermişler sonra babamla itiraz ettik ve her nasıl olduysa 20 dakka sonra komisyon oybirliği(son durum) yazıyordu ve hatayı %100 karşıya vermişler bu sefer de .Umarım orjinalini getirirler yan sanayi getirilirse de itiraz ederim umarım böyle bi itiraz hakkım vardır çok sinir bozucu bi durum

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ekspere göre değişiyor geçen hafta bende aracı servise bıraktım exper gelip görsün diye adam gelmedi bende akşam gidip aldım aracı. geçen gün aradı eve yakın bir yerde buluştuk aracı gördü fotoğrafladı gitti. çok yoğunmuş o gün gelememiş.

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi yetkili serviste yapılsa da aynı şey geçerli olur mu.? servise al bu yan sanayi parçayı tak diyebilir mi.?

20. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    EYvallah teşekkürler

Bu Sayfayı Paylaş