Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getzime vurdular :(

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda Göksenin Arda tarafından 5 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Öncelikle geçmiş olsun, sen hareketliyken sana vurduysa aracın arkasının atması normal sayılabilir, çıkma kapı işine gelince alacağın kapının renginin de tutacağı kesin değil, grinin farklı tonu olabilir, senin arabandan daha fazla yada daha az güneş görmüş olabilir yani renk tonunun birebir tutması çok düşük ihtimal

Göksenin Arda bunu beğendi.
  2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    geçmiş olsun

3. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Gecmiş olsun cana gelecegine mala gelsin can gelmezde mal geri yerine gelir ama iyi bir kaporta ustası o kapiyi eski haline getirebilir diye düsünüyorum.

4. cenker_baba

cenker_baba Guest

geçmiş olsun can sıkmaya değmez sana birşey olmamış önemli olan o boyasız kazasız araba arayan sıfır alsın

5. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    geçmiş olsun...

6. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Hepinize tekrar teşekkürler onarım konusunda ustalar babama sabah kapıyı değiştirelim demişler ve kapı parası disinda eğer boya olursa da 350 lira iscilik ve boya parası istemisler bana fazla geldi 350 kapı desek toplam 700 lira falan tutacak ama birkaç saat sonra eksper gelip dilekçe falan yazdiracakmis sizce bu olayda suçlu taraf hangimiz

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Geçmiş olsun ALLAH beterinden saklasın diyelim öncelikle. Exper iki tarafında aracına bakar tutanakları okur ve tramerden hata oranları çıkar. Sonrada araçlardaki hasarlar tespit edilip aracı yaptıracagınız yer ile exper pazarlık eder.

Bire bir aynı model ve yıl olmadıktan sonra çıkma kapıda da renk tutmayabilir. Dert etme deger kaybını 2-3 ay sonra kabulleniyor insan. Benimde arka kapıya vurdular 2 yıl önce değiştirdim kapıyı geçtim.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

8. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Geçmiş olsun Kardeş.Allah ( C.C.) Daha beterlerin hepimizi korusun.Sizin aracınızda bu hızla bu kadar hasar oluşması ve Opel in daha az hasarla çıkması tamamen şartların sizin aleyhinizde olmasından dolayı.Yani sizin Aracın en Zayıf tarafı ile karşı aracın en sağlam yada güçlü bölümü diyelim Artı vuran araç daha az hasar alır.Şartlar tam tersi olsaydı inanın o Opel in durumu da sizin Aracın şu anki durumundan çok da farklı olmazdı.Aklıma geçenlerde Forum da paylaşılan Passat geldi.Sizin aracınızda çelik bar var.Passat da oda yok.

9. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Murat abi sağolasın değer kaybına yapacak bi şey çok da umursamıyorum taa kaç sene sonra satarız arabayı ama şuan düşündüğüm istediğim karşı taraf suçlu çıksın hasarım karşılansın ve de kapım artık değişir mi tamir mi edilir bilmiyorum ama tadilat sonucunda orjinalinden farkı olmasın boya farkı falan olursa çok canımı sıkar

10. abuc58

abuc58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    gökhan coşkun
    Yaşadığınız Şehir:
    40-KIRŞEHİR
    Öncelikle geçmiş olsun. arkadaşların kaza ve hasar ile ilgili paylaşımlarına katılıyorum. aynı durumda siz ona vursanız aynı hasar ondada olurdu. değişim konusuna gelince bence değişmeyin tamir ettirin. ümit vermiş olmayayım ama arkadan ve yandan vuran genelde hatalı olur derler.

11. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Araç sanırım 2005 yada daha eski model. sene 2015. Yani şu anda en iyi 10 yıllık araba. Şu anda ben satsam o arabayı arayan kişiye kapı boyalı dediğim zaman burun kıvırsa telefonu yüzüne kapatırım. Günümüz yollarında kaza yapmamak eldemi. Kazalar elbet olur. Değer düşecek falan diye düşünmeyin.

emrex, Göksenin Arda ve Murat bunu beğendi.
  12. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Geçmiş olsun.

13. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hiç sıkma canını sağlık hariç herşey geri gelir.

14. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Arabayı alırken yırtındım durdum,,lokal boya bile olmasın diye,,Boyayı makinada bile ölçtürdüm üstünde boya varnı diye,,Tertemiz pırıl pırıl km si bile düşük 2 yaşındaydı,,,,daha 3. gün garaj kapısına sürttüm arka kapı boyandı :)
    araba bu kazasıda olur ,,boyasıda,, modundayım artık.Geçmiş olsun

15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Aynen bende 2 ay araba aradım değişen boya olmasın diye gittimaldım 1 ay geçmeden çarptılar:) değişende oldu boyada

16. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Araba 2006 model biz satarken sene 2018 2019 falan olur ki 13 yaşında arabaya da ay şurasında boya varmış ay şu parçası değişmiş falan diyen adama aynen dediğiniz gbi yüzüne kapatır geçerim telefonu değer konusunu zaten pek düşünmüyorum tamir ya da değişimde eski halinin aynısı olsun yeter

17. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Murat abi çok doğrusun zaten değer kaybı falan pek umrumda değil sağlıktan önemli şey yok da insanı yıpratıyo az önce ustanın yanına gittim sigortaya dilekçe falan yazdık arabayı eve getirirken bindiğim an sanki araba sürmeyi yeni öğrenir gibi panik korku içinde sürdüm binesim yok valla arabaya

18. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Az önce ustanın yanından geldim eksper yoktu orda usta olaya bakarak bence %50 %50 hata verirler dedi hasar konusunda da kapıyı biz alcaz boya olursa da 350ye yaparım dedi

19. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Çok geçmiş olsun Arda, sakinliği soğukkanlılığı elden bırakma arabası olanın başına illaki birgün gelen şeylerden biri bu, kaza yapmak bir tecrübe verir tutanaktır fotoğraftır tamiridir karşı tarafla anlaşabilmektir bunları öğrenmekte kazasız olmaz hiç olmasa tabi ki iyi ama başa gelince tatsız ve kötü birşeydir elbette, ben hala kazaya maruz kalınca üç gün yemek yiyemeyenlerdenim sırf arabaya üzülmekten başka birşey değil inan ki kazayla parmağımın ucunu kessem yada çaydanlıktan elimi yaksam onun acısı arabamın bir aynasının kırılmasından daha azdır, kapıyı dert etme düzgün kapansın camı açılsın içeri su almasın yeter boya yapılması gerekmesi ise sevdiğin bir elbisenin üzerine leke yapan birşeyin dökülmesinden daha öte değildir, kaldı ki kazaya maruz kalmamış araba sayısı her geçen gün azalıyor. İleride daha iyi arabaların olur boşver. Kim haklı kim haksız tartışmalı biraz onu tramere ekspere bırak giden gitmiş kim haklı olsa ne yazar, kaporta tamiri çok pahalı, paradan ziyade düzgün iş yapan yerleri tercih ederdim ben olsam yinede kararı sen vereceksin elbette

Şu boya takıntısınıda aşalım artık :) Sinop Zonguldak gibi yerlerde araba sürmüyorsanız İstanbul trafiğine hergün çıkıyorsanız illa birgün boya olacak değişen olacak o arabada, sonra çok mantıksız bir döngü bu anlam vermek çok zor o da neymiş satarken boyalı olursa işte zor satılır alıcıya soruyoruz niye zor alıyorsun boyalı arabayı peki diye o da diyor ki bende ileride satarken zorlanırım... o ona o öbürüne böyle gidiyor ?

Yahu birisi desin ki satma mevzusu haricinde ben kişisel olarak psikopatım ve tek başıma boyalı parçadan değişenden şikayetçiyim desin, boyalı arabaya binmekten şikayetçiyim diyen? evet kim o kişi? hep satarken şöyle olur böyle olur. Güzelce boyanmış renk tonu fark edilmeyen üzerinden 3-5 sene geçmiş sonradan yapılan boyası kalkmamış bozulmamış olupta ya ben burasının boyalı olduğunu hatırlıyorum ama çok rahatsızım diyen kim? o zaman alalım bu arabaları biz vitrinde süs diye saklayalım böyle hiç binmeyelim aman biri çarpar boya gerekir sonra satamayız dursun kenarda:) sırf ikinci el arayanlara kıyak çekmek için araba almış olalım ne güzel ya:) müşteri memnuniyeti sahibinden araba satışlarında tavan yapsın:) herhalde herkes bunun için canla başla çalışıyor işte garaj yaptırıyor kapalı otoparklara servet ödüyor vs. vs.

Valla park halinde benim araba defalarca kaza gördü ama ben hiç vurmadım bozmadım ama şunu söyleyeyim en son park halinde çarptıklarından sonraki boya ve tamir işinden sonra artık bende insan gibi sürmeyi pekçok riskten kaçınmayı bıraktım evet kendimce risk alıyorum bu aralıktan geçerim diyorum, piyasanın 3000-4000 lira altına verelim eksper mi hızlı yoksa kapıya dayanıp abi ne olur bana sat diyen alıcılar bolca kapıya dayanacak bakalım, benim arabam yolda yada park halindeki kazalar yüzünden tükeneceğine eriyeceğine ben yerim bitiririm mahvederim kendi arabamı daha iyi, bu şekil kullanırsam satarken belki 7000 lira masrafı olur 24000 e vereceğime 17000 e vereyim anında gider. Sert fırçayla yıkayacağım arabayı hah işte oh olsun bulaşık deterjanı kullanacağım lastik havalarına seneden seneye bakacağım.

Bunları diyorum ama kıyamıyorum işte içimde ona karşı duygusal bir bağ olduğu gerçek. Hiçbirini yapamıyorum aklımdan geçiyor sadece.

Bir boyadır almış başını gidiyor, neler neler bugün işyerinde konuşuyoruz arkadaş diyor; araba sürekli işyeri otoparkında kalsın, niye dedim işte evin önünde çiziyorlar, e dedim burada güneş var yazın yakıyor, dedi ki; zaten tavanda güneş yanığı var boyatacağım, aman dedim boyatmadan önce fotoğrafını çek yarın öbürgün satarken derler takla atmış üstünden tren geçmiş bize sadece boyalı diye kakalıyor derler sende resimleri gösterirsin izah edersin. Bakın beni bile ne hale getirmişler boya takıntıcıları, arkadaşlara fikir veriyoruz iş güç bitti.

İkinci el telefonda vardı zamanında benzer bir mevzu, alıcı şahış vida kafalarına büyüteçle bakıyor açılmış bunun içi almam diyor:) sakın telefonun arka vidalarıyla oynamayın:) ikinci el pazarı büyüsün

Burada upuzun yazıda pek çok yorumumda sözüm meclisten dışarı, Allah hepimize doğruyu güzeli iyisini bizim için hayırlısını göstersin inşallah.

accera, Asel Kaan Efe, mt_44 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  20. Göksenin Arda

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Eren abi öncelikle teşekkür ederim .Bu benim ilk kazam daha önce kazam olmadı bi kere arabanın birine arkadan birazcık sıyırdım 2 3 cm siyahlık oldu adamla konuştuk hellalleştik 2 dakkada bitti ama bu gerçek bi kazaydı hani o kaza anı çok farklı bi şey o kadar anlık bi şey ki saniyeler içinde aniden oluyo.Kaza anında araba savruldu falan insan kötü oluyo şoka giriyo kazadan itibaren 3 saat falan istemsiz bi titreme oldu vücudumda tutamadım bi türlü kendimi arabaya da şuan binmeye korkuyorum sanayiden az önce nasıl getirdim bilmiyorum 10 dakkalık yolu yarım saatte geldim umarım atlatırım da arabaya tekrar korkmadan binmeye başlarım bir an önce.Bu boya konusuna gelince de kesinlikle arabamın kapısı değişti boyandı falan diye oturup üzülmem önemli olan yeni kapı orjinal kapının işlevini yerine getirsin renk farkı olmasın ses falan yapmasın su almasın bunlar yani zaten arabasına kıymet veren bakan binicisi olan adam satarken nolur kısmını düşünmez .Bindiğimiz süre içinde bize arıza falan yapmasın yeter zaten gözüm gibi bakıyorum satarken de birkaç milyar altına veririm olur biter nolcak

Bu Sayfayı Paylaş