Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz'e tüp taksak nasıl olur?

'Getz Forum - Club' forumunda kajmer34 tarafından 21 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bu güven sitesi ümraniye nini neresinde? diğer bir soruda araç garanti dışı kalıyor farkındasınız değil mi? bizde agustosta aldık getz i ve satıcının aklına uyup (10bin km altı kullanımda benzin daha mantıklıymıs) benzinli aldık. Fakat, ya araç 3500km de olmasına ragmen ya da bende bir musubetsizlik var ki araç hala cok yakıyor.
    gerci sizinle benim guzergahım asagı yukarı aynı sanırım. bende ümraniye üsküdar arası kullanıyorum ve sabah trafigini biliyorsunuz. aynı trafikten birde aksamları oluyor. o yuzdende cok yakıyor olması normaldir diyerek kendimi kandırıyorum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif ama su garanti dısı olayı olmasa ilk fırsatta lpf taktırmayı dusunuyorm.

ayrıca tam garanti giderse gitsin dedigim bi dönemde ki 3000km de felandı motor su kacırmaya basladı. bi servise girdik deişmeyen hortumu kalmadı. tam hersey duzeldi dedik bu sefer direksiyon sisteminde ariza cıktı. onuda garantiden yaptılar. simdi gözüm korktu. millet spalarının saglam sorunsuz oldugundan sözz etmiş ama bun sorunsuzluk bence sans işi. sorunsuz dersiniz yarın arka arkaya baslar arızaları ozmn nerden aldım der(im)siniz. işte o abuk subuk bozulma olayları lpg den sonra cıkacakmış gibi geliyor bana. (lpg ile alakalı olmasada bişi kötü basladıgında genelde kötü gider mantıgı)

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getz II modellerindeki kronik sorun arka süspansiyondan gelen sesler. Bunun için en son serviste amortisörler, takozları, burcları değişti. Garanti bittimi ne olur bilmem ama garantim olmasaydı o parçaları hayatta değiştiremezdimde... LPG sonradan takıldığında sanırım sadece motor garanti dışı kalıyor.

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    onu sormak lazım aslında araçın sadece motor kısmı mı garanti dışı kalıyor yoksa komple mi diye. gerci bu arada arka amortisorlerde ne gibi bi sorun oluyor* bizim 2010 dohc benzinli. getz II mi oluyor bu? ses mes yok arka da ama arkada oturan olunca yolun tum bozukluklarını hissediyormus. ön taraf gibi değilmiş sertliği.

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hondada aynı şey geçerliydi, sadece motor garanti dışı kalıyor. Getz II evet makjaylı olarak en güncel kasaları olarak geçiyor. Arka kısımdan çukura vs girince lok lokk diye sesler geliyor...

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yarın bi deneyeyim onu. hazır garantideyken bedava değişiyorsa bizde değiştirelim ama simdiye kadar hiç dikkat etmedim o ses https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben yeni değiştirdim. Hyundai iyileştirilmiş parçalar üretmiş bu seslerden ötürü daha iyi parçalarla değiştiriyorlar garantiden ücretsiz...

7. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Güven sitesi Tepeüstünden Üsküdar İstikameetine giderken Çakmak Köprüsünü geçtiğinde sağda kalıyor...Ben bir tanıdığa sordum sadece motor garanti dışı kalıyor dedi bende taktırayım dedim,aslında ben aracı çok kullanıyorum lpg şart...

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    eyw. ben orayı ümraniye sanayi diye biliyordum. o yuzden cikartamadim :)

9. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

10. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadalar BRC yada LOVATO marka sistemler bir numaradır,aracı aldığınız plazaların anlaşmalı olduğu yerlere taktırırsanız aklınızda soru işareti kalmaz. Kore'den Hiç bir Hyundai LPG li gelmiyor,hepsi aracı aldığınız şehirde takılıyor.Stepne alanında simit tank kullanıp, şehir dışına çok çıkmıyorsanız stepneyi arabadan çıkarın. 30-40 tl ye ya çakmaktan çalışan ya da ayak gücüyle çakışan bi lastik pompası alın bagajın bi köşesine koyun yeter,bagajda yer kaybı yaşamazsın.Yok ben stepnesiz yapamam diyenler,,,stepnenin havasını indir ve bagajın sol tarafına dikine daya,lazım olursa 10 dk da şişirirsin. en azından bagajın sadece 1/4 ini kaybedersin.

11. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

12. MuzoM_35

MuzoM_35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servislerin BRC ile anlaşması var diye duymuşdum bi tanıdğım sıfır arabasına takdırdı. Ayrıca BRc nin 2 yıl olan garantisi Hyundai nin yapmış olduğu anlaşmadan dolayı 5 yıla çıktı diye söylemişdi servis ayrıca garanti dışıda kalmıyordu araba.

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    o dediğiniz oaly ancak lpg araçın ruhsatı cıkmadan takılır ve siz bayiden ruhsata işli sekilde laırsanzı oluyor. yani aracı alıp sonradan brc de takılsa garanti devre dışı kalıyor.

14. sirinbaba33

sirinbaba33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm dostlar. 20-04-2008 de sıfır benzinli getz aldım. haziran ayında 2000 km de iken de atiker fast 2 kit taktırdım. şu an 30000 km deyim. en ufak bir sorun yaşamadım. ocak ayından itibaren aldığım bütün yakıtların listesini tutmaya başladım. amacım arabanın 2009 yılı içinde ne kadar gaz ve benzin masrafının olacağını belirlemekti. ben maraştan alıyorum genelde gazı bu gün 1.45 tl den aldım litresini.
    şimdi tuttuğum hesaba gelince
    yılbaşından bu yana

185 tl lik benzin
    1819 tl lik gaz almışım
    yani toplam 2004 tl.

yılbaşından bu yana 16500 km yol yaptım.

bu hesaba göre kilometrede 121 kr yakmışım. yolun yüzde 70 inin şehirler arası yaptım.
    litre bazında niye yazmadın derseniz başta da söylediğim gibi, amacım 2009 yılı içinde ne kadarlık yakıt masrafı yaptığımı bilmek.

arkadaşlar size sormak istiyorum. dizel alsam daha az yakar mıydım. çünkü gönlümde hep dizel araba var.

15. weoy

weoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bendede 2008 model otomatik getz var.2 ayönce eroka 4 marka lpg kiti taktırdım.gayet memnunum.keşke en başta taktırsaydım diye hayıflandım.herhangibir.sorun cıkarmadı.otomobil olsun ve lpg bakımlarına özen gösterirseniz.kolay kolay sorun cıkmaz.lpg kitinin şu veya bu marka olması o kadar önemli değil önemli olan montajı yapacak ve ayarlarını yapacak usta.usta iyi oldumu o zaman sorun yok.türkiyede benzin fiyatlarını göz önüne alırsak baktım olmuyor.lpg taktırdım.ama bir gerçek varsane kadar söylerlerse söylesin performans olarak benzinin yerini alamaz.performans değil ekonomi önemli.

16. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Haklısın montajı doğru yaptırmak çok önemli. Bunun için bir tasiyede bulunak istiyorum. İyi LPG ustasını nereden bulacam diyenlere...Bulunduğunuz şehirdeki meslek liselerine gidin ve oradaki motor hocalarıyla irtibata geçin.Çünkü kuzenimden biliyorum o da motor hocası ve onlara bu işin eğitimi veriliyor.Civardaki iyi LPG ustalarını bilirler.

17. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    arkadaşım tüp e vereceğin parayla dizel alsaydın diyeceğim ama herhalde bir bildiğin vardır.

18. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende 2007 otomatik getz var tartarini marka kit takılı performans yönünden arabanın LPG demi benzinde kullandığını anlaman imkansız arada hiç fark yok..

19. TLGYLDZ

TLGYLDZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şimdi bende bu aralar taktırayım mı dıye düşünüyorum ama aslında arabayıda pek kullanmıyorum küçük bir ilcede oturduğum için 2004 model daha 25000 km de aracım yakıt yonunden nasıl olur bılmıyorum öle suret yapan bırı değilim aracı ve oldukcada yumusak ve zorlamadan kullanıyorum yolda kılım yanı anlayacağınız arac konusunda bırde cıft tırnaklı bujı olayı takılıyor aklıma yakıtta ne kadar düşer fıkırlerınız duymak ısterım

20. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    fazla yol yapmıyorsan hiç elleme kardeşim. ille de taktıracağım diyen varsa bizim clio ya geçen yıl landi renzo taktırdık ( enjektörleri bosh marka ). çok kalitelidir.

Bu Sayfayı Paylaş