Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Yolda Kaldı Tahminlerinizi Bekler

'Getz Forum - Club' forumunda fume tarafından 14 Kasım 2022 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  2. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun tekrardan, son durum nedir?

MAERKEK ve fume bunu beğendi.
  3. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Çok geçmiş olsun:(

fume bunu beğendi.
  4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,299
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun dizel ise turbo borusu patlamış olabilir. Arıza kodlarına bakmadım

fume bunu beğendi.
  5. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Sağ olun, olayları ve güncel gidişatı özetleyeyim. Konu başlığı altındaki ilk gönderide belirttiğim arızaları yaşayınca hararet/conta yakma/motor hasarı risklerini almama adına kenara çekip çekici çağırdım. Zifir karanlık bir yerde olduğumdan reflektörler, park lambaları, flaşörlerden hariç ayrıca bagajdaki kafa lambasını da yanıp sönecek şekilde ayarlayıp arka sileceğe astım.

Tüm bu tedbirlerden hariç soğuk havaya rağmen eşimi ve 5 yaşındaki kızımı yol kenarındaki alana çıkardım. Maksat olası bir kazada onların araç içinde olmamasını sağlamaktı. Durduğumuz yer kötü bir yerdi ve çok karanlıktı. Bir saatten fazla bu şekilde bekleyip artık çocuk iyice üşüyünce biraz ısınsınlar diye araca bindirdim. Daha on dakika geçmeden motorunun kenarında bluetooth hoparlörden bangır bangır müzik yayını yapan, kafası önüne eğik halde elindeki telefona kilitlenmiş bir motorlu frene dahi basamadan çarptı.

Allahtan kafasında kaskı vardı ama çarpmanın şiddetiyle aracın arka koltuğundaki eşim ve kızım haliyle şok oldu. Eşim kazayı hissetmiş gibi kızımın üstüne kapanmış, bu yüzden muhtemelen kapıya çarptığından bileği zedelendi. Kızım da çok korktu, kapşonlu montu çoğunlukla korumuş ama saçlarından bolca cam kırıkları çıkardık. Daha sonrası önce ambulans istememiz, sonra polis, sonra polisin kendi sorumluluk alanı olmadığını söyleyip bir başka polis birimine devretmesi, onların gelip aslında jandarmanın sorumluluğu diye jandarmayı çağırmalarıyla devam etti. Paramedikler sağ olsun, hem henüz 16 yaşındaki ehliyetsiz motorcuya, hem de kızıma müdahale ettiler ve her ikisini eşimle birlikte ambulansta hastaneye yolladık. O sırada beklediğimiz çekici de geldi. Aldığımız tedbirlere yönelik (reflektör, stop lambası, flaşör, hatta sileceğe astığımız ikaz lambası vb.) bolca fotoğraf çektik. Aracı arka cam dağıldığından kapalı bir yer lazım olması sebebiyle sanayideki bir dükkana yolladık. Tutanaklar tutuldu, imzalar atıldı. Bir-iki gün sonra ilçe jandarmadan kaza tespit tutanağını ve alkol raporlarını alabileceğimiz söylendi. Bu evraklarla hasarın plakalı ve sigortalı olan motosikletin sigorta firmasına rücu edileceği, masrafların onların sigortasından karşılanacağı, bizim bu evraklarla herhangi bir anlaşmalı tamirhanede onarımı yapabileceğimiz söylendi. Şu an ilgili tutanakları bekliyoruz. Kazazedelerin tamamı iyi durumda, tüm film sonuçları temiz çıktı. Benim araçta hasar diye ilk tespit edebildiklerim patlak arka cam ve haliyle cam rezistansı, spoyler, arka cam suyu fıskiyesi, arka cam sileceği ve mekanizması, bagaj kapağının plaka kısmında göçük, segmanları kırılmış ve yerinden çıkmış tampon, tamponda çeşitli kırıklar ve patlak sis lambası...

Bugün ise aracı egzozcuya çektik. Katalizör dağılmış ve içindeki parçalar aşağıda yeşil renkle işaret ettiğim spiral ile sensör arasındaki boşluğu tıkamış. Katalizörü boşalttırdık, spirali değiştirdik. Tampon arkasındaki aşırı ısınan manifold yüzünden eriyen kablo muhafazalarına bant çektirdik. Ayrıca kırılan bobin soketini de geçici olarak yapıştırınca araç normale döndü. ELM cihazı ile aracın arıza lambasını söndürdüm. P0300, P0301, P0304, P1690, P1693 ve P1695 kodlarını daha sonra salim kafayla incelemek için not aldım. Şu anda boşalan katalizör yüzünden yankılı ve hafif zırıltılı bir sesi dışında motorunda herhangi bir sorun görünmüyor.

Aracı çalıştırmayı başarınca mümkün mertebe detaylı bir şekilde araç içindeki cam kırıklarını temizledim. Nalburdan muşamba ve kağıt bant alıp arka tarafı çift taraflı olarak idareten kapattım. Şu anda jandarmadan bahse konu kaza tespit tutanağının çıkmasını bekliyoruz. Çıkınca teslim alıp kazadan dolayı oluşan hasarların onarımı ve ilgili sigorta işlemlerini kendi şehrimde takip etme adına Sakarya'ya geri döneceğiz. İlginiz, arıza tahminleriniz ve temennileriniz için hepinize teşekkür ederim.

Son düzenleme: 16 Kasım 2022
    MAERKEK, bekobey, Gunesec ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  6. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Çok geçmiş olsun.

Omerturkce, Coolwhisper ve fume bunu beğendi.
  7. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. En azından kimseye bişey olmamış. Gerisi çok basit olur gider. Kazasız belasız yolculuklar.

Coolwhisper ve fume bunu beğendi.
  8. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Teşekkür ederim, sağ olun, var olun.

Coolwhisper bunu beğendi.
  9. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,413
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @fume hocam cok cok gecmis olsun.

Coolwhisper ve fume bunu beğendi.
  10. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Teşekkür ediyorum, sağ olun.

Coolwhisper bunu beğendi.
  11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    tekrar geçmiş olsun, allah beterinden saklasın. ehliyetsiz yada alkollü sürücü olunca karşı tarafın sigortası problem çıkartabiliyor. umarım bu konuda canınızı sıkmazlar.

12. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Tekrar teşekkür ederim, sağ olun. Bu benim başıma gelen ilk kaza, yasal sürece dair hiçbir tecrübem yok. Duran araca çarpan 16 yaşında ehliyetsiz bir çocuk, motoru plakalı, trafikte olduğuna göre de muhtemelen sigortalı. Alkol yok. Kaza tespit tutanağını Jandarma'dan bizzat teslim alıp Sakarya'ya döneceğim. Muhtemelen önce yetkili servis Ferhat'a danışırım, en azından süreç konusunda beni aydınlatırlar.

MAERKEK bunu beğendi.
  13. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,299
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Ne gibi sıkıntı çıkartıyorlar abi ? Merak ettim.

14. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,299
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Geçmiş olsun abi . Çoluk çocuğa hevesle alıyorlar sonları hep hastanede veya mezarda bitiyor.

fume bunu beğendi.
  15. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    çok çok geçmiş olsun allah yaşatmasın birdaha şükür sizlerde çok daha üzücü bişey yok allah saklamış .moralinizi bozmayın olacağın önüne geçilmiyor

16. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Hepinize tekrar teşekkür ederim. Perşembe günü Jandarma'dan kaza tespit tutanağını teslim alarak kendi şehrimize döndük. Tutanakta tüm tedbirleri aldığımdan herhangi bir kusurum olmadığı yazılmış.

Dün Hyundai yetkili servise giderek bilgi almak istedim. Yetkili servisler parçaları orijinal olarak tercih ettiğinden tamir sonrası ücreti benden alacaklarmış. Ben de ödediğim ücreti karşı tarafın sigortasından alabilirmişim. Ancak ücretin tamamını geri alacağım da garanti edilemiyormuş. Zira eksper bir parçanın "tedarik" diye tabir edilen muadili varsa orijinalini ödemeye yanaşmıyormuş. Yani öncelik onarım, onarım mümkün değilse yan sanayi parça, o da bulunamıyorsa orijinal parça olarak sıralanıyor.

Bu süreç bana biraz karmaşık geldiğinden karşı tarafın trafik sigortasının anlaşmalı olduğu şehrimdeki özel onarım servislerini araştırdım. İşini gayet iyi yapmalarıyla meşhur iki servisten ilki parça tedariğindeki sıkıntı ve içerideki yoğunluktan dolayı maalesef aracımı kabul edemedi. Diğeri sağ olsun hemen dosyamı açtı ve eksper atandı. Sanırım Pazartesi aracım incelenecek ve masraf tahminli nihai rapor çıkacak. Gelişmeleri yine burada paylaşırım, böylece belki benim gibi tecrübesizlere yol göstermiş olurum.

onurforces, Halil, gokhan06 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  17. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,299
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sigorta tam olarak karşılamazsa mahkeme açanlar var . Masraf çoksa tercih edilin diyor.

fume bunu beğendi.
  18. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Tutanakta herhangi bir kabahatim olmadığı belirtildiği için ben de tamamını karşılamalarını bekliyorum. Aksi durumda ben de neler yapmam gerektiğini araştıracağım, ki fotoğrafları görmüşsünüzdür, çok büyük bir masraf çıkacağını da sanmıyorum.

MAERKEK bunu beğendi.
  19. fatboy

fatboy Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Cagatay Sanli
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Çok geçmiş olsun. Zaten tatsız bir durumla karşı karşıyayken daha da tatsız ve tehlikeli bir olay yaşamışsınız. Siz ve aileniz iyi olun gerisi hallolur..

20. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Teşekkür ederim, herkesin iyi olması tesellimiz oldu. Kalanı dediğiniz gibi tamamen tefferuat; makinedir, onarılır.

fatboy ve MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş