Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

GETZ Tavsiye Ediyormusunuz Arkadaşlar?

'Getz Forum - Club' forumunda suddenwind tarafından 13 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. suddenwind

suddenwind Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizel motorlara nedense güvensizliğim var ayrıca bir araba alacaksam uzun süre binmeliyim. Dizel arabalar 90 bin km'den sonra elden çıkarılması gereken araçlardır.

Bir satıcı getz dizel aracını 109 bin km'de satışa çıkarmış. Şimdi nasıl güvenilir bu arabaya?

2. suddenwind

suddenwind Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <h1 style="font-size: 15px; font-weight: bold;">
    </h1>

3. suddenwind

suddenwind Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    HYUNDAI Getz 1.5 VGT 4 HY KLM ABS SR 110 hp ve diğer GETZ araçların arasında bariz bir fark varmıdır?

Mesela donanım açısından en zengin hangisidir?

4. görsoy

görsoy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel araçların normalde benzinli araçlara göre daha uzun ömrü vardır diye biliyorum 90bin kmaraba yaşına bakmak lazım yaşı çoksa km çok değildir tabi benzinlide olsa dizelde olsa aracı kullanma ve bakımda biter herşey hor kullanılmış bakımları eksik yapılmış her araç problem olabilir bence

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tam tersi. benzinli motorun ömru daha uzundur. ayrıca, dizel aracların kullanılması benzine göre daha cok özen gerektiriyor. motorun ısınmadan calıstırılması, yada uzun sure kullanıldıktan sonra 1-2 dk bekletilmedne kontagın kapatılması uzun dönemde ciddi problemlere sebep olur. kısa mesafelerde kullanılan dizel daha cok yıpranır vs vs. derler ya ikinci el araba almak zor iştir diye, ikinci el bir dizel almak daha da zordur. sahibini tanımadıgınız dizel araba almayın bence. neticede dediginiz gibi aracıın nasıl kullanıldıgı cok önemli.

6. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Aracım 2007 dizel Getz. 87 bin km'de aldım. Şu anda 92 bin km'de. Motoru saat gibi çalışıyor. Diğer aksamında da herhangi bir problem yok. Dizel araçlar az yaktığı için km çok yapıyorlar. Şahsen kendim açık yol varsa 5 km bile farketse az yakacağı için uzun ama açık yolu seçiyorum. Tabi aracımı Hyundai'den aldım. Herhangi bir adamdan almadım.

Dizel araçlar daha avantajlı. Kim ne derse desin. Bu devirde benzinli otomobil alıp petrol istasyonlarını zengin edemem.

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    adamlardan dizel alıncada zengin oluyorlar! dizeli bedavaya mı veriolar sanki https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benzinli aracı alıp lpg taktırıp devam etmek en mantıklısı hem aracı alırken az para veriyorsunuz hemde bakımı geldiğinde avuç dolusu para harcamıyosunuz hemde turbosu mu arıza yapcak enjektörler problemmi çıkarcak o mu olcak bu mu olcak kafanızda dert olmıycak.Gazını yağını suyunu koyup arkanıza bakmadan devam ediceksiniz en güzel duyduda bu.

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bencede öyle, kesinlikle hemde. lakin, babam lpg isini hala anlamıyor. bizine devam ediyoruz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Satarken farkını düşürüpte mi satıyorsun?

Alırken verdiğin farkı satarkende koyuyorsun. Bugün 17'ye aldığın arabayı hayrına 13'e satan varsa salaktır yani. Varsa ki öyle bir salak göster ben ondan hemen alayım. Ayrıca alırken verdiğin farkı satarken geri alacağın için yakıtta elde ettiğin tasarruf yanına kâr kalacaktır.

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ben onu petrolculer için dedim. dizel yerine mazot yazmam gerekiyormus. Adam benzinden ne kazanıyorsa aynı karı mazottanda alıyor ve suanda mazot tuketim trendi benzine göre hızla artıyor. buda bir kaç sene içinde mazotun benzini sollayacagı anlamına geliyor ne yazık ki.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif ( keza lpg de kullanım arttıgı için, bu kadar hızlı talep artarsa 5 sene sonra benzinle aynı olacak)

Ayrıca, aklı basında bir sürücü, sürücüsünü tanımadıgı dizel araba almaz. ilk arabasını alacak olan birine satarsınız. bnm tanıdıgım herkes ikinci el dizel araba almak cok riskli diyorlar. ayrıca sehir içinde dizel araba cok hırpalanırmıs. Buna ilave olarakta mesela 150bin km de 2 tane arac var. biri benzinli digeri dizel. emin olun benzinlinin motoru dizelin yanında sıfır gibi kalır. dizeller uzun vadede mazottan dolayı daha cok yıpranıyorlarmıs.
    birde bunlara dizel motorun arızalanma riskini koyarsanız ve yuksek km deki bakım masraflarını ozmn yine benzinli arac daha makul geliyor.

Tabi ki lerleyen yıllarda dizel motorlar daha revasta olucaklardır, onda suphem yok ama suan için en iyisi bence benzinli+lpg li motorlu arac. babama göre ise hala benzine devam.

12. adrenalin__bgpb

adrenalin__bgpb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Sait ÇAKIROĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)

Dostum muhtemelen araç almışsındır. Ama yinede yazmak istedim Getz'lere hiç sıcak bakmıyordum. hep aklımda Stilo vardı am gittim bende Getz aldım iyi kide almışım :) Kesinlikle tavsiye ederim benzinli bende ki yakıtta çok iyi LPG gerek bile yok

Bu Sayfayı Paylaş