Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Starta fasılalı sileceği taktırdım.buda resmi

'Getz Forum - Club' forumunda jojo tarafından 12 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Evet arkadaşlar akparçadan siparişim dün geldi ve ben bugün kendim aracımdaki fasılasız olanı söküp yeni silecek kolunu taktım. Vallahi bu kadar basit bir şey için bunca zaman boşa beklemişim. Bu arada ***Yasaklı***'nın ilgili ekibine buradan teşekkür ederim. Yanlış sipariş vediğimi düşünüyordum aradılar, mail attılar ve doğru olanı yolladılar. Alacak olan arakadaşlara, kolu takmak az buçuk elinizden iş geliyorsa çok basit bilginize, boşu boşuna işçilik vermeyin sanayide filan. Direksiyona bağlı silecek ve far kolunun içinde olduğu plastik kutuyu sağ sol ve alttaki vidalardan söküyorsunuz. Sonra eski silecek koluna bağlı olan beyaz elektrik soketini sökün, ardından tırnaklarından basarak(zaten tek tırnak var) silecek kolunu çekin çıkartın. Aynı işlemin tersini yeni kolu takarken yapın ve kapatın. İş bitti.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Bu arada buradan Hyundai Türkiye'ye bir kez daha teessüflerimi iletiyorum. satış fiyatı bile 5o tl olduğuna göre maliyeti muhtemelen 15 - 20 tl olan bir fasılalı silecek kolunu bile aracımız start model diye takmamak bence Hyundai adına büyük ayıp. Artık tedavülden kalkmak üzere olan araçlarda bile fasılalı silecek varken 2010 model Getz'de nasıl olmaz sadece start modeli diye inanılır gibi değil, bu sanki araca korna takmamak gibi bir şey neredeyse. Gerçekten ayıp.

Almayı düşünen arkadaşlar ***Yasaklı*** sitesinde 2005'e kadar ve 2006 sonrası olmak üzere iki farklı model için silecek kolu mevcut ve her ikisi de fasılalı ve orjinal ürünler. Anladığım kadarıyla ***Yasaklı*** direkt Koreden ithal ediyor zira üstlerinde Hyundai - Kia damgası var ve pakette de Hyundai - Kia Motors yazıyor.

Bu arada Hyundai Club kurucuları da bir teşekkürü hakediyorlar doğrusu. Aracıma alarm takracaktım, buradan bir arkadaşım ustasına kadar tarif telefon verdi ve çok ucuza yaptırdım. Lastik iniyor dedim hemen tarifler geldi onu da hallettim; ilgili başlığa yazacağım. 10 liraya iş tamam. Silecek kolu için siteye bir bakayım dedim direkt başlık çıktı ve 2 günde hallettim.
    Ne diyeyim böyle bir siteyi hizmete sokan tüm site kurucusu moderatörü ve hatta üye olup da bilgi paylaşan insanlara tek tek teşekkür ederim.

Bilgi, gerçekten de paylaşıldıkça işe yarayan bir şeydir. Bilip de söylemiyor paylaşmıyorsanız unutmayın ki bildikleriniz sizinle mezara girip yokolacaklardır.(Bu konu bile kendi başına bir başlığı hakediyor) Bu sebeple bu kadar uzun ve detaylı anlattım, zira kendim de bir şey ararken bakıyorum genelde cevaplar hep kısa ve fazla açıklayıcı olmuyor, arada birisi çıkıp güzelce anlattığında insan "işte bu, aradığım cevap" diyor.Ben eski bir motorcuyum, mesela motosiklete insanlar daha tutkuyla yaklaştıkları için böyle sorulara çok daha ayrıntılı ve açıklayıcı cevaplar veriyorlar hemen. sanırım otomobil daha gündelik ve eşya sınıfından bir taşıt olduğundan bunca detaylı anlatmak sıkıcı geliyor ya da bana öyle geliyor da olabilir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Sonsöz: İnternet gerçekten muhteşem bir icat ve doğru mecralara giriyorsanız inanılmaz bir bilgi deryası, iletişim harikası. İnternete her çağdaş insanın sahip çıkması lazım, geleceğin kurulmasında en önemli faktörlerden biri olacağı aşikar olan bir olayı herkesin savunup sansürüne karşı çıkması lazımdır.

Herkese selam ve sevgilerimle.

Düzenleyen : BlueStratos

2. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arkadaşlar fasılalı sileçek benim kinde var biliyorum..ama kulanamadım..neden derseniz..ayar yapıyorum 10 snye daha geç çalısıyor...olay bumudur...
    gerçekten anlayamadım...bu fasılalı deyildir diyorm..bi resim çekip koyaçam..varmı yokmu diye 30 dk içinde..[​IMG] Hizliupload.com[/IMG]

resimi koydum biraz bulanık olmus..kusura bakmayın..
    Düzenleyen : peace

3. BlueStratos

BlueStratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Koyduğunuz resim evet aynen fasılalı silecektir. benim alıp taktığım da bunun aynısı. Fasıla demek aralık demektir, yani belli aralıkla sileceğin silmesidir. O halkada üç farklı aralık var. En alttayken 20 - 30sn'de bir siler, yani çok hafif yağmur varken filan kullanılır, halkayı yükselttikçe fasıla artar. ama zaten kolu yukarı doğru kaldırdıkça önce normal hızla sonrada çok hızlı silmeye başlar. yani kol en alttayken o halka fasılanın süresini ayarlıyor olay bu. azıcık bir yağış varken ben elimle fasıla yapıyordum sinir oluyordum, şimdi rahatlayacam.kendi kendine ağır ağır silecek.

Düzenleyen : BlueStratos

4. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    yuvarlak dönen plastiği en üste kaar döndürdüğünde 3 sn de bir çalışır...En alttayken 10-15 sn de bir çalışır...bunun özelliği budur zaten...

5. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tsler çavap için..bi kaç kere kulandım..2veya 3dur..az yağmurda elimle yukarı kaldırıyorum..1 sefer çalısıyor..öyle alısmısım...eski araçlardan kağnaklanıyor galiba :)

6. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    daha önce yazdıkların adına ellerine saglık . evet hyundai sitesi gercekten cok faydalı bi site . o resmi ben koymustum . daha önce 2009 getz startım vardı alırken . üc bes kurusun hesabını yapmıstım hemde ötv den almıstım . yaptır yaptır sıkımıstım yok fasıla yok -beyaz cam yok ayna yok falan . bende bi galeyana geli aracımı satıp . baska bi arac aldım fakat hata yaptıgımı anladım . enazından piyasada 1,5 crdi kadar seri bidizel yok.
    ve tekrar Allahın izniyle getzlendim ama busefer orta donanım aldım .bidaha da satmam insallah. tüm hyundaicilere iyi forumlar..

7. falcon

falcon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    sitemizle ilgili güzel fikirlerinize ben de katılıyorum ve bir üyesi olarak hem siteyi kuranlara hem de güzel duygularınız için size teşekkür ediyorum

8. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW

bana sanki orjinalinden biraz farklı gibi geldi ama neticede aynı ve fiyat olarak cok iyi. fasılası olmayanlara tavsiye edilebilir..

9. kayabey

kayabey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende akpardan bu gün sipariş verdim bakalım 2-3 güne gelir sanırım merak ettiğim sök-tak tan başka sigortayla ilgili bir işimiz olacak mı cevap verirseniz sevinirim. İyi çalışmalar

10. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    sadece direksyon kutusu muhafaz kutusu üzerindeki 2 vida söküp ardındanda kutunun tırnaklarına dikkat et kırma..
    Ve sonra takılı olan eski silecek kolunu cıkat ve yenislni tak . Ve kapat madan kontrol et .

11. kayabey

kayabey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim şimdi taktım gayet güzel oldu :) bu arada ben arabayı aldım alalı arka cama su püskürtemiyorum nasıl püskürtülüyor anlamadım :)

12. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    silecek kolundaki rear yazan kısmı asagı cekili tut

13. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yuh yani getz'den bunu da mı çalmışlar.Helal olsun yani.

14. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    hyundai pıyasa yapan aracta yükte hafif pahada agır ne varsa bir bir calıyo. Aslında start degil sirket aracı diye yazsa en azından bilmeeyen bi üst donanımı alırdı.

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    getzin rusya versiyonunda o kadar çok çalınan donanım var ki insan hyret ediyor, sürücü tarafı tavan lambası, ikinci 12 volt fişi yok ama o araçlarda da ön koltuklarda ısıtma var, el freninin yanındaki iki düğme ile açılıp kapanıyor

16. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    arkadaslar dün bi tanıdıgımın yeni kasa fiestasını kullanırken.arka cam icinde fasıla oldugunu gördüm. aslında faydalı özeliik. ama getzlerin hic birinde yok.acaba bizim araclara arka cam fasılası yapılabilir mi

17. aduzdag

aduzdag Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet dostlar ben de taktırdım sonunda fasılalıyı. Geçen yaz mates'e sormuştum 250 civarı bir fiyat vermişlerdi. Burada yazan arkadaşlar sayesinde akpardan sipariş verdim 70 tl'ye. Montajı da çok basitmiş. Bilgilendirme için teşekkürler.

18. ahmetatakan

ahmetatakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    silindi
    Düzenleyen : ahmetatakan

19. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    start modeli ile bir üst model arasında bin tl civarı fiyat farkı vardı. o bin tl yide bu tür ufak tefek şeylerden çıkarıyorlar.

20. ahmetatakan

ahmetatakan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    silindi
    Düzenleyen : ahmetatakan

Bu Sayfayı Paylaş