Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Starta fasılalı sileceği taktırdım.buda resmi

'Getz Forum - Club' forumunda jojo tarafından 12 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. ayyerus

ayyerus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif tebrikler

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

2. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Benim araç 2001 LX Allegro bende var fasılalı silecekler.

3. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    1.3 admire'de var sanırım.yanılmıyorsam :) fasılasının karşılığını tam biliyorsam var :)

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben pek aramıyorum fasılalı sileceği ama su püskürttüğümde sileceğin otomatik olarak silmemesi daha kötü benim için..

20.000tl ye sıfır otomatik arac aldık bunlarada katlanıcaz mecbur..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

5. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fasıla olayını tam olarak dün aktif kulandım. ince ayar ile yağmura göre hız ayarı yapmak güzel bişi

6. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Dostlar,
    Bu fasılalı sileceğe geçmek için sadece silecek kolunumu değiştirmek gerekiyor yoksa silecek motoruna da el atmak gerekiyormu?

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel

arkadaşımız motorun değiştiğinden bahsetmemiş, demek ki değişmiyor. zaten fasılalı kol sayesinde belli aralıklarla motora komut gönderiyordur. motorda her aldığı komut ile silme işini yapıyordur. kolu değiştirmek yeterlidir yani. bu arada yağmur sensörü taktırmaya kalksak yaklaşık aynı maliyete gelmez mi acaba??

8. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    araştırıyorum su anda.peki yağmur sensörünün çalışma prensibi nasıl ?

9. evet bazı 2001 1.3LX lerdede oluyor bu özellik..

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel

<DIV id=post_message_76356>Araçlarda kullanılan bütün yağmur sensörleri aynı prensiple çalışmaktadırlar. Bu sensörler camın içinden kızılötesi ışık ışınları göndermektedirler ve yağmur damlalarının bu ışında neden olduğu düzensizlikleri yakalarlar. Tipik bir yağmur sensörü camın içine bir lensle birlikte yerleştirilmiş ve periyodik olarak ışık ışınları gönderen bir ışık kaynağına sahiptir. Bu ışınlar yağmur sensörünün tasarımına bağlı olarak camın içinde 45 derecelik açılarla yansıyarak hareket eder. Bir çok sistemde bu ışınlar infrareddir. Bu ışınlar camın dış yüzeyi tarafından içe doğru yansıtılarak sensöre doğru gönderilir. Bir dedektör ışınları yakalayarak ölçer.Camın dış yüzeyinde yağmur damlaları mevcutsa bazı ışınlar kaçar. Böylece ışınların yoğunluğu azalır. Dedektör bu azalmayı tespit eder ve devre yoğunluktaki azalmayı hesaplayarak yağmur yağdığını anlar. Kontrol sistemi bunun üzerine silecekleri çalıştırır. (alıntıdır) https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    çok güzel bir alıntı olmus.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif Bu sensor den taktırdıgımızda fasılalı gibi zamanlı mı silecek yoksa sabit bir hızla mı. Çünkü otomatik olrak sileceklerin calısması cokta gerekli bir ihtiyaç değil. O fasılalı ayarın yaptıgı zaman ayarını yapıyorsa eger sensor taktırmak cok cok daha mantıklı.

12. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun güle güle kullanın bende de var gerçekten çok güzel sürüş keyfi veriyor...

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sensör olduğu zaman yağmurun camdaki yoğunluğuna göre siler camı. yağmurun şiddetine göre değişir yani. yağmur azalınca uzun sürer silmesi, hızlanınca kısa. bmw 3,18 de kullanmıştım, hassaslık ayarı vardı, 1-2-3-4 diye hani 1 e alınca 1 damla gibi az yağmurda bile siliyordu, 4 e alınca cam bayaa suyla kaplanınca siliyordu. sonradan takılanda bu hassaslık ayarı var mı bilemiyorum ama orjinalde oldukça keyifli https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    qaan88msjıma uzun cevabınız ıcın ve ıyı dıleklernız ıcıntesekkur ederım.

fakat soledıgınız herseye tam anlamıyla katılamıycam.
    cunku sılecek kolunun ayarlanması arac da bır ozellık ya da lüks bır donanım degıl, ihtıyac duyulan bır unsurdur.
    aracı alırken 4 lastık verıyor musunuz? dıye soran var mı ıcımızde?
    ama klıması var mı ? dıye sorarız demı. neden cunku klıma daha yenı yenı standart donanıma gırmesıne ragmen bu tarz alt paket ozellık ıceren araclarda eksra bır donanım olarak gorunur.
    kaldıkı yagmur sensoru degıl sadece gecıkmelı cam sılen sıradan plastık kolun uzerıne start paketınde de yerı olan yanı butun alt yapısı aracın fabrıkasyon uretımınde yapılmıs durumda bulunan bır ozellık. ozellık yazarken bıle dusunuyorum cunku butun kus grubunda ve degerı 10000tl cıvarındakı neredeyse tum araclarda bulunan bır ozellık.
    hyundaı de madem avrupa pazarına gırmek ıstıyor alman arabalarını fıyatla yıkmak ıstıyor bu tarz standart donanımlardan tararruf ederek kullanıcısını kazanamaz.
    kaldıkı aracda torpıdo lambası yok,
    uzakdan kumandalı anahtar yok,
    dıreksıyondan kumandalı teyp kontrolu yok,
    lastıkler uno lastıklerıyle aynı ebatlarda,
    elektırıklı olan on camlar otomatık kapanmıyor,
    ayrıca su puskurttugunde bıle camı sılmıyor, bu da luks degıl tehlıke yaratabılecek bır durumdur,
    gıbı gıbı...
    ama bunlar zaten olmıycak bunlara varım bunlar luks olmasa da, bu rakamlarda alıcagınız bır aracda luks sayılabılır.
    ama fasılalı sılecek asla...

Düzenleyen : umt35

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Yalnız basta belirttigim gibi bu arac baz model. yani hyundai getz in donanımsız modeli. Bu bir pazarlama politikası ya da yöntemidir. Mesela Chevrolet Cruz larda 2 donanım mevcut türkiye pazarında. Fiyat olarak daha uygun olanın donanımı bile hiç abartısız E sınıfı lüks bir aracta bile zor bulunur cinsten. Buda bir pazarlama politikasıdır. Zamanında nasıl eski hyundailerin donanımları yerli arabalara göre yukardaydı, bunlarda simdi öyle giriyor pazara. Bundaki amaç iyi bir donanımı araclara koyup promosiyonla birlikte diger eş deger aracların baz modelleri ile aynı fiyata satmak. bu sayede tüketicinin gözünde iyi bir marka olusturmaya calısmak. Yani eski hyundailerde bile varjken bunlarda neden yok dememek gerekir. o satılan donanımlı araclar bir pazar stratejisi oyunuydu.

Benm anladıgım kadarıyla hyundai bir cok eksikliği cok rahat kapatabilecek klima gibi bir donanım ekleyerek baslangıc donanımında maliyet düşürmek için cıkartıkları diger acıkları kapatmak istemiş. Satısların cogu da baz modellerde yapıldıgını düşünürsek gayet basarılıda bir pazarlama stratejisi ortaya koymus olduklarını görüyoruz.

Eger daha donanımlısını istiyorsanız biraz daha para vererek daha donanımlısını satın alabilirsiniz. Baz model de amaç aracı en ucuza üretip, satabilmek. Bunu yaparken de aracın satılacagı pazarın trafik yönetmeliğinde zorunlu olan her türlü donanım araclara takılır. Cam silecegi zorunludur ama onun üzerinde fasıla olup olmaması zorunlu değil. Bu adamalrda her yerden kırpıp, maliyeti en asagı cekmeye calısıyor ki insanlar daha uygun fiyata arabaya binebilsin diye.Örnegin, 4+1(stepne) lastik zorunludur. Ama 4+1 lastigin ebatları, lastigin kalitesi, jantların standart fabrika mı yoksa aliminyum ya da celik olup olmaması extra donanımdır. Mesela getzlerde 26bin tl e satılan modelerde alimunyum jant 185lik lastikler vb extra donanımlar mevcut ama baz modelle 5bin tl fark war.

Sunu belirtmekte fayda var; bu araclar da farklı donanımlı satıslar mevcut. suanda 21-22-23-24-26bin tl e 4 farklı donanım satıyor adamlar. biz aldıgımızda 19bin tl idi. 21bin tl e fasılalı, iki led li, güneşliğinde aynalı vs donanımlısını satıyorlardı. benm fasıladan haberim yoktu ama dedim 2bin tl

16. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    hayırlı olsun

yaw benım tıpoda yaslı felan ama masallah ne arasan var yagmurlu havalarda hem on hem arka sılecek fasılalı oldugu ıcın arac kullanmak daha zevklı oluyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

17. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tabıy kı fıyat polıtakısı,
    bende sıkayet etmıyorum yan koltukda oturan guneslıgı ındırdıgınde aaa ayna yokmu! dıye sasırdıgında,
    yada aracla gece gıderken torpıdoda ısık olmadıgı ıcın eselenmekden,
    yada govde rengı olmayan kapı kolları ve aynalardan,
    ya da bısıklet tekerlegı gıbı olan lastıklerınden,
    bundan daha oncede belırttıgım gıbı surus kalıtesını ve guvenlıgını arttırmaz,
    ama fasılalı sılecek surus kalıtesını ve yola verıcegınız dıkkatı etkıler.
    dort tane jant kapagı 114 tl, koymasaymıs o zaman onun yerıne fasılalı 114 tl lık sılecek kolunu taksaymıs.
    madem basıc modelı tasarruf yapmak ıstıyor bunu baska yerden yapsaymıs.
    2 bın daha versenızde getz gene getz yanı,
    kalkıkı start paketıne 2bıntl harcasınız cok daha ıyı bır gorunumde olur.

ama olay zaten seklı veya prestıj ıcın alınmıs bır arac degıl. sıfır ve ekonomık olması. kaldıkı 600km yol yaptım ortalamada 0,30 krs yakıyor sankı bu sınıf bır araba ıcın yuksek bırr yakıt tuketımı ama zamanla duser dedıler gorucez.

ne kadar ekmek o kadar kofte konusu da madem pıyasaya gırmek ıcın fıyat polıtıkası bırıncı planda bu tarz detaylar ıkıncı sıfır arac alımlarında tuketıcının aklında bır acaba sorusunu meydan getırıcektır.

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    işte bende tüketicinin bilinçli olmasına yardımcı olmak için yazdım okadar yazıyı. Ben bilinçli aldım start ı. Tek hatam dizel almamak oldu. Kıstıkları kalemlerde bende sizinle aynı fikirdeyim. sürücü kısmına numunelik bi tane airbag koyana kadar daha geniş lastik koyabilirlerdi.

Yakıt tüketimi konusunda ise bana da zamanında aynısını demişlerdi ama pek değişen bişi olmuyor ne yazıkkihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif. suanda 6bin küsür kmde. haftaya memlekete gidip gelcez. ozmn 8200-8500 arası bişi olcak toplam km. suanda bizim getz de sehir içinde 29-30kurus, trafige kalırsan 34 kurus yakıyor. Arabayı aldıgımız gün uzun yola cıkmıstık. O zaman klimada acık sekilde 6,5 lt/100km yakmıstı uzun yolda( gerci bu verdigim rakam toplam yapılan 2800km in ortalaması.) bakalım simdi 5,5lt i yakalayabilecek miyim. eger yakalarsam benzinli arac ile 45litre ile 800km yol gidecem demek oluyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif

19. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben defalarca denedim sadece samsun ordu arası 90-100 km hızla 5.1 litre yakmayı başardım. Bilmeyen için söyleyeyim bu yolda hiç rampa yoktur, bölünmüş yoldur ve ancak 2-3 kez ışıkta beklemek zorunda kalırsınız. Diğer ş. arası ölçümlerim 6.3 - 7 litre arası gidip geldi...

20. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende bır depo yakıt aldım aracı aldıgım gun,
    150tl ye yakın bır rakama doldu.
    42 L kusur 95 oktan yakıt aldım,
    547 km gıttım yakıt ıkaz lambası yandı.
    bakalım gorucez zamanla...

Bu Sayfayı Paylaş