Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Ses İzolasyonu Projesi

'Aracın İç Modifiyesi' forumunda GRAFTT tarafından 21 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. onurtez

onurtez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    onur tez
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bugun bı dosemecı ıle konustum boyle bısı yaptırmak ıstedıgımı soyledım 200 tl ye maal edıcenı soyledı tahmınım zıflı kece ıle yapıcak yarın malzemeyı ben alıyım dıye teklıf edıp bu urunu onerıcem su mortor sesını %50 kesse cok mutlu olucam

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ford ( Connect silver 2012, Focus 2009 ) modellerindeki motor sesiyle Getz ve Era'yı mukayese ettiğimde Ford'un dizeli yanında benzinli gibi kalıyor. Renault ( Symbol, Megane II-III ) mukayese ettiğimdede aynı şekilde. Evet Daha güzel olabilirdi izolasyon ama sonuçta aracın sınıfı belli üretim yılı belli. Son çıkan i20'de ise test yapan birimler aracın motor ve yol sesi içeri almadığını dile getiriyor örneğin.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Köksalım yerinde müsait haftasonuda zamanın olmasıyla senin açından çok daha kolay olacağını düşünüyorum bu uygulamanın.

Ali Kemal bey teşekkür ederim. Bazen bazı şeyleri bizzat insanın kendisi deneyip tecrübe etmeden olmuyor. Bu tıpkı daha önce bir yiyeceği yememiş birinin karşısında yiyeceği yiyip yemeyene anlatması gibi birşey olmuş oluyor. Daha önceki hobilerimde 20 yılı aşkın akvarist olarak balık besleyip üretmiş ve birçok şeyleri tecrübe ederek bilgi sahibi olmuş biri olarak bu tür durumlarla çok fazla karşılaştım.

Net ortamında araç ses izolasyonu ile konulara baktığımızda %85 ini bitüself gibi malzemelerle yapıldığını gördüm. Elbetteki kesin çözüm böyle ama bazen farklı şeyleri denemekte yarar sağlıyor, en azından benim açımdan çünkü aklımda soru işareti kalmıyor.

Sizin zamanında kullandığınız ürün sanırım Bitüself zaten Sika'yla aynı ürünler birisinin üzerindeki alüminyum düz diğerinde şekilli. Diğer bahsetiğiniz ürün ise çatılarda kullanılan mebranı daha sert zifti daha fazla olan bir malzeme. Etkili olması için pürmüzle ısıtmak gerekiyor ve malzemesi Bitüself, Sika'ya göre sert olduğu için şekil vermek zor olabilir. Bu ürünü kullanmayı pek düşünmedim arabanın içinde pürmüzle vb şeyle çalışamam, başka sonuçlar doğurabilir.

Bugün kardeşimle ince hesaplamalar yapıp şiltenin maliyeti düşük fakat emek ve zaman olarak çok vaktimizi aldığı için diğer kalan kısımları Sika ile yapmaya karar verip şilteyide işine yarayacak arkadaşımıza verdik.

Fiyat araştırması yaptığım yerlerde Sika ürünü Bitüselften daha makul fiyattaydı, Bauhausa gittiğimde eni daha geniş olanlara bakıp fiyat mukayesesş yapacağız. Praktikerde Bitüself satılıyor ama ürünler hem tek tük hemde baya zamandır rafta durmuş olacakki her yeri parçalanmış vaziyette.

Şu anda bu işe girdiğimiz için iyi biçimde bitirmek için ( 2 Getz için ) ön 2 kapılar, bagaj zemini ve çamurlukları Sika ile kaplayacağız. Kaba taslak hesabımla 8 metrakare malzeme gerekiyor. Sika ile yaparken detaylı fotolar çekip tekrar paylaşırım sizlerle.

4. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Elbette deneme yanılma yöntemi kişinin kendini geliştirmesi açısından daha iyidir ancak ben sadece denediğimi ve olumsuz olduğunu belirtmek istedim.
    Deneme yanılma yöntemi amatör ruhumuzu okşuyor olsa da zaman ve maddi yönden bizleri üzüyor maalesef.

Enleri 1mt ve üzeri olan daha kalın zift tabakaları binek araçlarda belki uygun olmaz ama satarex türü araçların arka düz bölümlerinde belki daha iyi sonuçlar verebilir üstelik uygulamasıda ısıtma tabancası ile kolay oluyor.
    Pürmüz kullanmayı ben şahsen çok uygun bulmuyorum bunun sebebi olası bir aksilikte araç içinde büyük hasara sebep olabilir.
    Ayrıca pürmüz uygulamasında alev ile ortaya çıkan o yanıksı koku araç içinde uzun süre kalıyor.
    Yukarıda arkadaşın bahsettiği ziftli keçe de güzel sonuç verir ancak ıslak görmeyen yerlerde kullanılmalı ayrıca zeminde her araçta uygun olmayabilir sebebi kalınlığı ile döşemelerin kabarması ve plastik aksamların tam oturmuyor oluşu.
    Ziftli keçe de baktım bugün ama gözüme çarpmadı eğer bulursan ön göğüs altını ziftli keçe ile kaplamayı düşünüyorum belki altına
    yapışkanlı aluminyum zift üzerine ziftli keçe.
    Motor bölümüne kaput içinden de böyle bir keçe kullanıyorlar özellikle dizel araçlarda motor sesini önemli düzeyde azaltıyor.
    Aracın alt kısmından emilkot olarak bilinen fırça ile sürdüğümüz zift tabakasınında ses azalmasında önemli bir etkisi var. Kapı içlerinde ulaşılması güç yerlerde ve araç altından uygulamanız faydalı olacaktır.
    Bu uygulamalarda en önemlisi metal bölgelerin rezonansa girmesini engellemek sonrasında keçe veya diğer malzemeler ile desteklemek yeterli oluyor.
    Yakında bende başlarım uygulamaya havalarında düzelmesiyle bu işlere zaman ayırıp istenmeyen seslerden hepimiz kurtuluruz inşallah.
    Kolay gelsin.

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kardeşimle beraber konuyu iyice masaya yatırdık, ve sikanın toptancı yerini bulduk. 15 cm eninde olanı 12 Euro + kdv, 20 cm olanı 16 euro + kdv, 30 cm olanı 23 euro + kdv.

Basslı müzik açtığımızda arka kapılardaki zırıltı ve plastiğin bump bump sesi kesildi ön kapılarda bu ses oluyor, ön kapılar, bagaj ve çamurluklarıda yaptığımızda tadından yenmeyecek. :)

Köksal bunu beğendi.
  6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün kardeşim 2 adet 20 cm, 2 adet 15 cm eninde sika malzemelerini aldı. Pazar günü aksilik olmazsa siyah Getzi tamamlayacağız inşallah. :)

Köksal bunu beğendi.
  7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bugün sadece siyah Getzi yapıp halledelim diye tek onun arabasına başladık. Ön kapıları tamamiyle kapladık Arka çamurluk içleri ve bagaj zeminin bir kısmını bitirebildik. Tüm işlemleri bitirdiğimdede detaylı biçimde resimlerle birlikte konu açacağım, şimdilik bu kadar :D

Köksal bunu beğendi.
  8. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    sika yada bitüself netten alabileceğim yerler varmıdır acaba ?

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bulunduğun ilde bulamıyorsan net üzerinden bakmanı öneririm ;)

10. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    arkadaşlar getzim için bitane kapıya ziftli malzeme uyguladım plastik döşemesine tek kapı için 900 gram geldi acaba bu ağırlık kapı için sakıncalımı menteşeleri veya başka tarafllara zarar verirmi yorumunuza göre diğer kapılarada uygulıcam ?

11. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    1 kg dayanamazsa at cope kardesim 4 5 kilo bile bassan rahat dayanir bence benim kapi cok hafif bende yapsam iyi olur aslinda ici bos belliki iyi olur izolasyon

HTC One cihazımdan gönderildi

12. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    valla kardeşim şimdi tek kapımı taktım baktım abartısız söylüyorum izalasyon olan kapı tarafında sanki kulağım sağır gibi hissettim kapı ağırlaştı tok oldu on numara oldu ama bu kilo işi kafama takıldı erkan abinin kapı fazla ağır gelmemiş ince bir malzemeymiş benmki aşa yukarı kg geliyor kapı için.

13. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Biraz arastir kardesim ona gorede otekilere yaparsin tecrubeli bilgili abilerimiz yardimci olur sen ne kullandin nerden aldin benide bilgilendir belki bende yaparim kapiyi bi kere nasil sokuluyo diye bi abime sorarim sonra bende hallederim benim daha cok ayaklarimin altindan geliyor ses

14. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    valla ben bizim çatıda buldum malzemeyi bir tarafı ziftli öbür tarafı aliminyum folyo gibi ince bişey pürmüzle ısıtıp yaptım kapının döşemesine kilo işi netleşirse öbürlerinede yapacam.kapı bmw kapısı gibi oldu.ağırlaşınca kapıyı tuttumu anladım :)

15. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    malzemenin kalınlığı ne kadar? foto var mı? sıkıntı olacağını sanmıyorum.

16. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    O kadar agirlasti yani :) hyundai getz 118i :) bende koctastan felan bakayim benim bulduklarim aluminyum folyo diger tarafi sari yanmaz madde olur buyuk ihtimal senin dedigini arastiricam kardesim o daha iyi ses yalitimi yapar benim dedigim isi yalitimi yapar

17. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    kalınlığı bu şekilde bir kapı 900 gram ağırlaştı ama seste fark edilir derecede değişme oldu.

18. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    900 gram olduguna emin misin haci bu o kadar kalin gorunmuyor markasi felan yaziyor mu bende olmadi bundan alayim kaputa bile yaparim belki :)

19. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ağırlık sorun olmaz ;)

iPad 'den Tapatalk

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sadece kapı pandizotu olacağı için sorun olmaz. Benim yaptığım gibi kapı içi, pandizot, naylonu çıkarıp o kısmada yapılırsa ağırlı sorun olabilirdi. Ama bu şekilde olmaz da bu malzemeyle böyle yerde kullanmak yapana yazık günah :D

Bu Sayfayı Paylaş