Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Ses İzolasyonu Projesi

'Aracın İç Modifiyesi' forumunda GRAFTT tarafından 21 Ocak 2013 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet arkadaşlar bu akşam gerekli olan malzemeleri tedariğini Bauhaus'tan yaptık. 2 adet Getzi izlasyon yapacağımız için bu şilte hem iyi hemde makul fiyatı. Tenek testi yaptım iyi sonuç verdi. Sika'yı ise bagaj kısmında arka çamurlukları kaplama yapacağız.

5 mm kalınlığında 25 metre boyunda 105 cm eninde mavi şilte. :) Metresi 2 liraya geliyor 50 lira.

10 cm eninde Sika. 31 lira.

Birde uzun zamandır beklediğimiz polisaj makinasının geldiğini görünce hemen aldık. 115 liraya + 5 yıl garantili. :)

2. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Polisaj makinesi iyiymiş tecrübe edinince bizi biigilendirirsiniz artık

iPhone 4S 32 gb cihazımdan
    Tapatalk 2 ile gönderildi

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    hayırlı olsun erkan, makine einhellin kardeşi, 125 mm tabla+150 mm pedle güzel iş yapar, veya kendinden tablalı pedler var onları da kullanabilirsin.

izolasyon için 1 paket sika sanki yetmeyecek gibi. gerçi yok değil ya alırsın yine :)

uygularken foto çekmeyi unutma, bekliyoruz ;)

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkürler İsa Hocam, şu anda ilk amacımız izolasyon olacak sonrasında polisaj için pedler cila ve pasta. Elbette iyi ve kötü yanlarını sizlerle paylaşırım.

Teşekkürler Köksalım. Evet az önce kutusunu incelerken üzerinde Einhelin de yazıyordu. Hoşuma gitti gerçektende Ağırlığı fazlamı değilmi anlamadım çünkü işim gereği ağır makinalar kaldırdığım için bana hafif geldi sanki. Pedler için senin yardımını isteyeceğim. :)

Sikayı sadece arka çamurlukların kaplamasında kullanıcaz, yetmezsede Bauhaus yanı başımızda alırız hemen :)

5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bu tip makinelerin %99 u aynıdır zaten adının pek önemi yok, dış etiketi farklıdır sadece. senin makine 2 kg ağırlığında rahatça çalışabileceğin bir makine. 2 araç için yılda 1 pasta uygulamasına rahatlıkla yeter. 10 yılda zor eskitirsin. pedler konusunda yardımcı olurum ben.

6. amtuzell

amtuzell Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    Ahmet ÜZEL
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    yalıtım montaj esnasında birkaç foto çekip eklersen iyi olur. Yapmak isteyenler içinde fikir edinmiş olur düşüncesindeyim. sana şimdiden kolay gelsin arkadaşım

7. dincercolak

dincercolak Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    86
    Ad Soyad:
    Dinçer ÇOLAK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    çok güzel çalışma, inşallah kolay şekilde halledersin Erkan ve en iyi sonucu alırsınız. Konuyu merakla takip ediyorum. İmalat aşamalarını, detay kısımları bol bol resimleyip buraya eklerseniz süper olur. Kolay gelsin.

8. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Bir önceki aracımda ses yalıtımı için ziftli kendinden yapışkanlı ve yüzeyi aluminyum kaplı malzemeden kullanmıştım.
    Markasını şimdi hatırlamıyorum ama 10cm eninde ve 10mt uzunluğunda toplar halinde praktiker marketten almıştım.
    Aracın ön göğüs üzerinden arka bagajın bitimine kadar kaplamıştım ayrıca kapı içlerini yıkayıp ısı tabancası ile ısıtarak aracın kaportasına tam uyum sağlayarak komple kaplamıştım.
    Kaportanın titreşimlerden rezonansa gelmeni engellediği kesin ve çok iyi sonuç aldım ayrıca bu malzemenin üzerine zemine serilen plastik yalıtım malzemeside uyguladım.
    Araç içindeki sessizlik çok güzeldi o tıkırtılar vs. mekanik sesler büyük oranda geçti aracın kapısını kapattığınızdaki ses bile çok değişmişti tok bir ses çıkıyordu artık.
    Ayrıca benim normalde boş ağırlığı 640 kilo olan aracıma tokpalmda 70kg kadar ağırlık bindi ve bu ağırlığın yere en yakın yerde artmış olması aracın yol tutuşu ve viraj kabiliyetini olumlu yönde etkiledi.
    Şimdi tekrar yapacak olsam aracın tabanına komple kaplardım ama kapı içlerini tamamen değil sadece 1 şerit ziftli malzeme ve devamını daha hafif bir malzeme ile kaplardım.
    Kapılar çok ağırlaştığından kapı menteşelerindeki hafif boşluk kısa zamanda artıyor bu sorun beraberinde fitillerin de aşınması gibi bir diğer olumsuzluğu beraberinde getiriyor.
    Size tavsiyem eğer sonuç almak istiyorsanız öncelikle titreşimleri yok etmelisiniz bunun için ziftli malzemeden kullanmalısınız en azında belirli kısımlara uygulamanız iyi olur.
    Şimdi yeni aracım starex içinde aynı malzeme ile zemin yalıtımı ve yanlarda uygulama yapacağım.
    Sonuç alamayacağınız bir malzeme ile uygulamaya başlamanız sonrasında size daha çok maddi külfet ve zaman kaybına sebep olabilir aama nihayi karar elbette sizindir.
    Kolay gelsin.

9. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selamlar;
    ön kaputa girintili yerlere bitüself uygularsak motor ısısından dolayı özellikle yaz aylarında ziftin erime olayı olabilirmi? yada şöyle sorayım bitüself in ısıya dayanıklılığı kaç derecey kadardır?

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    erime olayı olabilir, ziftli mebran sonuçta. ısı dirençleri markaya göre değişebilir, etiketinde yazar genelde ama pek uygun olacağını sanmıyorum.

11. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    ne önerirsiniz?

12. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Şu evlerde radyatör arkalarına konan kaucuklu bir tarafı alumınyum folyolu tabakalardan kesip uygularsak nasıl olur?

13. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Ön kaput içindeki ara bölmelere yapıştırdım ben çıkma veya sarkma olmadı.
    3 yıl kadar oldu belkide geçti tam bilemiyorum ama yaz aylarında uzun yola çıktım hep alanya antalyada bile o sıcaklarda eriyip düşen bir barça olmadı. Kullandığım malzeme o ziftli yepışkanlı ve yüzeyi aluminyum olandan ama markasını hatırlamıyorum.
    Kaput kapandığında zaten kafa aşağı sarkık duruyor bu parçalar öyle aşırı erime meyili olsa yerinden çıkıp motorun üzerine düşerdi en azından benim başıma böyle bir durum gelmedi diğer araçlarda bilemem.
    Yapıştırmadan önce sabunlu su ve tazikli suyla yıkamacıların makinesi ile temizledim.
    İşcilik ve yüzeydeki temizlik elbette önemli.
    Titiz çalışırsanız sorun olmaz.
    Bu üründen uygulama yaptığım tüm yüzeyleride aynı şekilde temizledim sabunlu su ile yıkadım ve ısı tabancası ile ısıtıp tam yapışmasını sağladım. Hava kabarcığı kalmaması için sıvazlayıp yüzeye tam yapışması da çok önemli.

Köksal bunu beğendi.
  14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sika'nın üzerinde uygulama olarak +5 ila +30 derece arasında uygulama yapılmasını öneren ibare mevcut, bilginize.

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kapı içlerinde zorda olsa uygulanabilir, çünkü kalınlık olarak biraz fazlacana kalın bir ürün. Bagaj ve zemin bölümünde sıkıntı oluşturabilir.

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Nette araştırma yaparken farklı birşey daha buldum ; Aracın kapı ve bagaj fitillerinin içine komple bildiğimiz akvaryum hortumu geçiriyorlar. Bunun yararı ise kapı fitilleri arasındaki rüzgar sesini bertaraf etmesi + kapının daha tok kapanmasıymış.

Yapılan uygulamaları googleda '' kapı fitillerine akvaryum hortumu '' yazarak aratırsanız görebilirsiniz.

Köksal bunu beğendi.
  17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    okumuştum bunu ama hiç denemedim. hatta uygulama öncesi serum lastiğini sıvı sabunla kayganlaştırın filan deniyordu.

kaputun içten fotosunu ekler misiniz? dediğiniz gibi ise uygulanabilir, marka model fark edeceğini sanmıyorum.

18. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Resimlerini yaptığım anda çekmiştim başka forumda paylaşmak için ancak paylaşılmadı.
    Fototoları bulursam ekleyim böylece ilk hali ve 3 yıl sonraki durumunu görmüş olursunuz.

Köksal bunu beğendi.
  19. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Köksal bey ilk çalışmaya başladığım fotoğrafları bulamadım veya başka bir yedekleme diskimde ancak taban kısmından sonra kapılaraın çalışmasından birkaç resim ekliyorum.
    Bu fotoğrafın exif bilgisi ilede tam tarih öğrenmiş oldum.
    Tarih 25/10/2009 zaten bu işlem 3-4 gün sürmüştü aracı komple soymuş ve işlemden sonra tekrar döşemeler koltuklar takmıştım.
    Göğüs hariç araç içini komple sökmüştüm.
    25/10/2009 fotoları;

ve bugün 09/03/2013 bilerek flaşlı çektim görüldüğü üzere sarkma kalkma akma vs. yok.
    Sadece aşırı tozlanmış durumda üstelik defalarca tazikli su ile yıkandı ama kalkma yapmadı.
    09/03/2013 fotoları;

kaput içi ziftle kaplama sonrası üzerine ısıya dayanıklı keçe gibi malzemeden kaplıyacaktım ancak tekrar elim değmediğinden öylece kaldı.

Aracın içi ön göğüs altından arka bagaj kapısına kadar hiç boşluk olmaksızın bu malzeme ile kaplı ayrıca aracın alt kısmından ve kapı içlerinin tabanları emilkot dedikleri fırca ile sürdüğümüz malzeme ile kaplı.
    Kapı resminin alt kısımlarında görülüyor siyahlıklar onlar kir değil emilkot.
    Tüm bu işlemleri yapmadan önce aracı komple soydum ve içini tozdan temizledim sonrasında sabunlu su ile yıkadım daha sonra cam filmi yapanların kullandığı hava tabancası ile kuruttum ve yine malzemeyi yapıştırdığımda yüzeyinden ısıtıp hava kabarcığı kalmayacak şekilde bezle ovuşturup yapıştırdım.
    Kısacası çıkması mümkün görünmüyor az önce ucundan kavradım asıldım zorladım aluminyum kısmı koptu ama malzeme kaportadan ayrılmadı resimlerin birinde sağ kısımda yolduğum kısım görülüyor biraz.
    iyi akşamlar.

Köksal bunu beğendi.
  20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Çok teşekkürler, oldukça başarılı bir uygulama görünüyor. Elinize sağlık, yol gösterici bir uygulama olmuş :RpS_thumbup:

Bu Sayfayı Paylaş