Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Polen Filtesi Değişimi (Resimli)

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 14 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getizde benim gözlemlediğim klimayı açın yada açmayın, havalandırmayı açtığınızda polen filtresinden geçiyor tüm hava...

2. namso07

namso07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anlatım için teşekkürler. Resimdeki gibi açtım ve temizledim. Çok az miktarda yaprak kırıntısı çıktı. Temiz gibi görünüyor.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ağaç yaprakları havalandırma motorunun içinede girip orada kalmış. Havalandırmayı açtığımda gıcık gıcık sesler geliyor deli olucam. Evin önünde park var haliyle bir sürüde ağaçlar. Ne yapıcam bilmiyorum gıcık+deli edici sesede tahammül edilir cinsten değil.

Arkadaşlar ben sileceklerin altındaki muhafazayı söktüm, havalandırma bu kısımdan havayı çekiyor ve hiçbir muhafaza mevcut değil şaştım kaldım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley22.gif

Tülden o kısma muhafaza yapıp geçiricem yoksa her sene 7-8 defa havalandırma temizlemek bana göre değil. Ahh ahh..

4. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben ERA nın torpido gözünü bir türlü sökemedim.
    getz ile aynı şekilde çıkıyor sanırım, dıştan iöçe doğru bastırmayı deneyeyim bir de...

5. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar bende polen filitremi söktüm temizledim hepinize teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için ama bi sorum olacak kaloriferi açtığımda 1 seviyede sanki pervane bi yere takılıyor gibi inceden tırr tırrr diye ses çıkartıyor acaba yaprak olabilirmi sürtündüğü şey çok gıcık bir ses bundan kurtulmak için yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

7. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    teşekkür ederim.o silecek altındaki muhafazayı nasıl söktün sökünce neyle karşılaşıcaz nasıl temizlicez açıklarsan sevinirim.bilmediğimiz bişey yapmayalım tecrübe sahibi olarak bilgi verirsen sevinirim.

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle kaputu kaldırınız. Sileklerin alt kısmını muhafaza eden plastiğin üzerindeki fitilili biraz sertçe çekiniz. Sonra yıldız tornovida yardımıyla 2-3 vidayı sökünüz. Muhafazayı yavaşca çektiğinizde gelecektir. Havalandırma sistemi aracın sağ tarafında olduğu için ben sadece sağ tarafı söktüm. İçeri kısım bomboş sadece havalandırma ağzı var ondada hiçbir filtreleme yada engelleyici yok yani iki elinizi aynı anda soksanız girer. O kısımın ağzına ben eleği biraz büyük tülden birşey yapıp geçireceğim. Yoksa her zaman havalandırma sök takla uğraşılmıyor...

9. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    teşekkürler.

10. kalyoncumotor

kalyoncumotor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gerçekten faydalı bir bilgi oldu. Teşekkürler değiştirecektim gerek kalmadı vede kaloriferin üfürmesi arttı. ben bir de bi köşesine gladenin çam kokusundan monte ettim açtıkça arabanın içine koku yayılıyor. tekrar teşekkürler...

11. kerem2018

kerem2018 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servisler kekleyecek keriz arıyor. Orjinal getzin en pahalı polen filtresi 13 lira, servis satıyor 54 liraya. Bu kadar hırsızlık olmaz. Alt tarafı 3 liralık silecek lastiklerine 35 lira isteyen servise bir daha asla gitmem. kimsenin gitmesini de önermiyorum.

12. AhmetErmiş

AhmetErmiş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    paylaşım için teşekkürler fakat sökemedim bilmediğimden kırarım korkusu var tırnakları filan bu arkadaş istanbulun neresindesin paylaşım yapan.ben seni alıp bıraksam beraber söksek şunu bir öğrensem sonra bir de yemek ısmarlasam olur mu kardeş?

13. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

14. getz 1.5 crdi

getz 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güzel paylaşım olmuşhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

15. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    güzel dimi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

16. pulvo47

pulvo47 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar malum yaz geldi. Fan hızını 4 e getirdiğim halde araç bir türlü soğumuyordu. Fanın üflemesi elle bile hissedilmiyordu. Benimde aklıma filtreler geldi. 2. denememde polen filtrelerini söktüm ve elektrikli süpürgeyle de bir güzel tersten çekim. Şimdilerde fan hızını 2 yi geçemiyorum,saç derisi bile buz gibi oluyor. Araca binince ilk kabin sıcağını çok hızlı bir şekilde emiyor. Yetmedi hızımı alamadım motorun hava filtresinide söküp onuda tersten
    çektim Araba 5. viteste 2bin devir civarı nazlanırdı. Şimdi 85Km/h bile 5. viteste hiç titremeden yol alabiliyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.
    Kazasız belasız..

17. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC

arkadaşım en güzeli fan motorunu söküp pervanelerini hava tutmak olacak üç vida ile sabitlenmiştir flitreden evvel oluyor yuvarlak kısım olan yer alttan bakarsan aydinlik yapacak şekilde görürürsü daire etrafında üç vida var onları sök ama ondan evvel elektrirk soketini sökki fanaskıda kalmasın ben kendi aracımda sökmüştüm fan pervanelerinin ara çok dolu olduğu için balans yapıyordu hemde yaprak kırıntılarını temizledim
    çok kolay deneyin derim

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    arkadaslar bugun getizin polen filtresini söktüm içinden bu cıktı nedir bu.? filtreye hiç benzemiyor..

19. Hakan Duman

Hakan Duman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2009 dan sonra ki getzlerde polen filtresinden de kısıp yerine o teli koymuşlar. bende ilk gördüğümde şaşırmıştım ama ötv indirimi kısması bunlar

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    dogrudur arac 2009 model..ötv indirimli alındı..ama çok şaşırdım filtreye benzer bir yanı yok..resmen tel birde fiyatı 60tl..çok şükürki bakımda değişmemişler filtreyi boşu boşuna 60tl vermiş olurduk...

Bu Sayfayı Paylaş