Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz orjinal ön balata...

'Getz Forum - Club' forumunda marion tarafından 11 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. Emre041

Emre041 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Getz orjinal balata mando çıktı aracımdan, fakat bende ***Yasaklı***.com aldığım sansing markayı taktım 30 tl (orjınal olan hyundai armalı) herhangı bır sıkıntı yok sımdılık memnunum.

2. http://www.akparca.com/Getz-Benzinli-On-Fren-Balata,PR-1760.html

Bu linkteki ürün orijinal üründür. Bu kutulardan çıkan balata Sansing markadır. Genelde logolu kutulardan Mando ve Sansing olmak üzere 2 marka çıkmaktadır.

Logolu kutuda olmayan ürünler kendi markalarının kutusundaysa Kore Yan Sanayi olarak satılmaktadır.

3. Değerli arkadaşım, yazınızı kampanya hazırlıklarımızdan dolayı yeni gördüm. Şayet resimde gördüğünüz ürün size yollanmadıysa lütfen bize gelen ürünü bildirirmisiniz. Bu bizim için çok önemli anlattığınız şekilde bir uygulama firmamız kurallarına kesinlikle aykırıdır. Bir hata varsa muhakkak düzeltilir.

4. Değerli Arkadaşım,
    Ne yazıkki yazdıklarınızda haklısınız. Yazdıklarınızı okuyunca çok üzüldüm ve siparişinizi bulup inceledim. Böyle bir hata nereden kaynaklandı diye. Satın aldığınız ürün orijinal ürün. Fakat bizim size yolladığımız ürün Kore yan sanayi. Eğer samimiyetimize inanırsanız hata şuradan kaynaklanıyor, ürün siteye yüklenirken yanlışlıkla orijinal ürüne yan sanayi kodu konulmuş. 58101-25A20-KH-16, sizede bir örneği gelen sipariş formu düşüyor bize ve fatura ile paket bu sipariş formu ile hazırlanıyor. Bu yanlış kod arkadaşların hata yapmasına sebep olmuş. Sizin haklı uyarınız üzerine bu kodu sitede düzelttik ve tüm ürün kodlarımızı tek tek elden geçireceğiz. Ben bu yanlışlık için sizden çok özür diliyorum. En kısa sürede kargo ücreti firmamıza ait olmak üzere size ücretsiz orijinal balata yollayacağız.
    Saygılarımızla

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    samimiyetiniz, ilginiz ve dürüst yaklaşımınız için teşekkür ederiz

üyelerimizin sorularını ve görüşlerini yazacağı, sizin cevaplayacağınız bir konu açarsak daha verimli olacaktır, eğer zaman ayırabilirseniz memnun oluruz

6. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

7. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

8. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresi ve balata ısmarlamıştım. Hepsinin sitedeki resmi orijinal parçalara aitti. Akparın sitesinde yer alan online destek hattındaki yetkili yağ filtresini kendilerinin koreye yaptırdığını sıkıntı olmayacağını söyledi. Bereket versin ki internet var. Kısa bir araştırmadan sonra filtrenin çin malı olduğunu gördüm. Forum aratılırsa hepsini görebilirsiniz.

Hava filtresi kore malı ve yan sanayi, polen filtresi Türk malı (yağmur markası), balatalarda hi-q çıktı. Orijinal diye sipariş verip yan sanayi ürün gelmesi güvenimi sarstı. Yağ filtresi konusunda yalan söylenmesi de hiç hoş değil.

9. Sayın Üye,
    Forumda yazan gerçek ad ve soyadı incelediğimde o isme bizde kesilmiş bir fatura yok. Ama bunun ardına sığınmadan Ordu Fatsa' ya 15.04.2011 tarihinde sadece ismin tuttuğu bir fatura var. Fatura içeriği sizin aldığınız ürünlerle uyuşuyor. Faturaya göre size yollanan yağ filtresinin resmi aşağıdadır.
    Önemli Not: Orijinal kodun önünde L harfi varsa bu Türk Malı olduğunu veya Türkiye üretimi olduğunu vurgular.

http://www.e-yasamrehberi.com/***Yasaklı***/yag.jpg

Web sitemizi inceleyen herkes görecektirki orjinal parçalarla, Kore yan sanayi parçalar net bir şekilde ayrılmıştır. Hepsinin sitedeki resmi orijinaldi eleştirinize katılmamız mümkün değildir. Bu bize büyük bir haksızlıktır. En net ve en büyük resimleri yayınlayan (Oradan buradan resim toplamayan) ender sitelerden biriyiz diye düşünüyorum. Siz eğer yukarıdaki fatura size aitse web sitesinden sipariş vermemiş, telefonla siparişinizi yazdırmışınız.

Kampanya döneminde polen filtreleri Kore de olabilir yerli üretimde. Bu tamamen stoklarımızla ilgilidir. Bakım paketleri resimlerimiz incelenirse müşteriyi yanıltmaya yönelik hiç bir şey olmadığı görülecektir.

Hİ-Q dediğiniz balatanın markası Sangsin dir. Bunu kötü bir markaymış gibi lanse etmenizi yadırgadığımı belirtmek isterim. Aşağıdaki resimleri herkes için aydınlatıcı olması için yüklüyoruz.

http://www.e-yasamrehberi.com/***Yasaklı***/sangsin.jpg

Sangsin orijinal kutulardanda çıkan bir markadır.

http://www.e-yasamrehberi.com/***Yasaklı***/sangsin-orj.jpg

Orijinal kutulardan çıkan bir diğer markada Mando dur. Mando amortisör ve başka ürünlerde üretmektedir.

http://www.e-yasamrehberi.com/***Yasaklı***/mando.jpg

Biz firma olarak müşterilerimizle uzun ve sağlıklı ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Onları kandırmak gibi bir anlayış içinde olmamız sözkonusu bile değildir. Her türlü eleştiriye açığız. Lütfen en ufak bir sıkıntınızı bile bize iletiniz. Bu mail atarak olabilir, telefon ederek olabilir.
    Saygılarımızla

10. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İlginize teşekkür ederim. Ancak benim istediğim ve sipariş verdiğim filtre buydu:

http://www.akparca.com/Getz-06-10-Yag-Filtresi,PR-727.html

Buradaki resim sizin az önce verdiğiniz resimle aynı. Fakat bana gelen yağ filtresinin ne markası vardı ne menşei belliydi. Yalan borcum yok. Filtre üzerinde yazan bir kaç koddan araştırdım. Bana gelen filtre buydu:

http://www.diytrade.com/china/4/products/7831672/oil_filter.html

İstediğim balata da buydu:

http://www.akparca.com/Getz-On-Fren-Balatasi,PR-734.html

Bakın ürün markasında ne yazıyor: Mobis. Bana geliyor Hi-q. Ben tüketici olarak balata markası bilmiyorum ki. Neden bu markayı kötüleyeyim? Mobis istiyorum Hi-q geliyor.

Diğer bir konu başlığında gelen parçaların yan sanayi olmasına rağmen kaliteli olduğunu belirtmiştim. Kaldı ki aracımda kullanıyorum. Sadece yağ filtresi bende şüphe uyandırınca servisten alıp taktırdım. Ürün resimleri ile gelen ürün aynı olmayınca kim olsa güvenini kaybeder. Üstelik parça hakkında biz Kore'de yaptırıyoruz denip de Çin malı çıkarsa...Orijinal yedek parça diye satın alıp yan sanayi gelirse tüketici olarak kandırıldığımı hissediyorum. Bu gayet doğaldır.

Firmanıza karşı herhangi kastım olamaz. Kaldı ki kişisel bilgilerime sahipsiniz. Ben sadece bir tüketiciyim ve forumdaki insanlarla tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Bu tür hataları gelecekte düzelteceğinizi umuyorum.

Düzenleyen : koyay

11. Bilgilendirme açısından size 2 ayrı cevap vermek istiyorum,
    1. Verdiğiniz linkteki (gönderilen ürün dediğiniz) ürünü inceledim, sizden rica etsem ürün sizde duruyorsa bize karşı taraf ödemeli (Bursa Şubeye) yollamanız mümkünmü? Ben gereği neyse yapacağım. Bu konuda en ufak bir tereddütünüz olmasın. Bir mağduriyet varsa muhakkak gidermek isteriz.

2. Balata için ödediğiniz fiyat aldığınız ürüne ait, bu konuda bir şey yapamıyorum. Telefon görüşmesinde siparişi alan arkadaşın yanlış anlaması olabilir. Bu konuda sizden özür dileriz.

12. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Turgay Bey teşekkür ederim. Geç de olsa alışveriş yaptığımız bir şirketten muhatap bulmak, hoşnutsuzluğumuzla ilgilenilmesi şirketinizin satış bitti iş bitti anlayışında değil, müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya çalışan, piyasada uzun süre yer edinmek isteyen bir kuruluş olduğunu gösteriyor.

Sizden aldığım yağ filtresini bakım yaptırdığım ustaya verdim. Kendisi ne yaptı bilmiyorum. Yaptığım alışveriş meblağ olarak çok fazla bir yekün ifade etmediğinden ben üzerine gitmeyi hiç düşünmedim. Bu yüzden elimde ne fatura ne ürün ambalajları var. Fren balatası, hava filtresi ve polen filtresini şu an aracımda kullanıyorum.

Firmanızın ilgisinden dolayı tekrar teşekkür ederim.

13. ercan41

ercan41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ERCAN KILIÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    ***Yasaklı*** dan 35 TL ye aldığım orjınal balata kutusundan sansing marka balata cıktı araçtan cıkanlar mando markaydı.Ikı gundur kullanıyorum herhangı bır sorun olucanı sanmıyorum.

14. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende benim getzin arka balatalarını ve filtrelerini ***Yasaklı*** dan aldım. bir sorun yok. hızlı ve kaliteli. birtek akparçadan gelen yakıt filtresinin sensörübenim araca uygun değilmiş. starexlere uygunmuş. onuda filtreleri değiştiren tamirci arkadaş "ben bunu bir starex e kakalarım " diyerek başka bir yan sanayi yakıt filtresiyle değiştirdi. ben de durumu ***Yasaklı*** ya bildirdim. pek ilgilenmediler ama kendi bilecekleri iş elbet. memnunum ama tavsiye ediyorum akparçayı.

15. Değerli arkadaşım sizinle ilgilenilme konusunu kendi aramızda ayrıca tartışacağız.Mazotflitresine gelince, Era dizel ve Getz Dizel (4 silindirlerde) 2 tip filtre çıkmaktadır. Bu filtrelerde değişen sensör bağlantı yerleridir. 31922-26910 filtrelerde (eski tip) sensör yeri dar, 31922-2B900 de ise sensör yeri geniştir. Size verilen bilgide eksiklik var. 31922-26910 (büyük ihtimal size yollanan filtre) Getz dizel ve aynı zamanda Starex CRDI de kullanılmaktadır. Buradaki yanlışlık şasi no istenmemesidir. Netleştirip yollanmalıydı. Bizim bir eksikliğimiz varsa kusura bakmayın. Bundan sonra bu konuda daha dikkatli olacağız.

Bu Sayfayı Paylaş