Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz ön disk fren ve balata fiyat

'Getz Forum - Club' forumunda koolen tarafından 7 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. GEÇEN HAFTA FİYATLAR DEĞİŞTİ YENİ FİYATI 88.00 TL (tanesi)

2. erkhan

erkhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Erkan ALKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    selamun aleyküm
    2008 model dizel getz ön fren balatalar bitmiş hangi balatayı önerirsiniz 25 tlden 110 tlye (teki) kadar var araçta abs yok ne önerirsiniz lütfen yardım

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Biz 2 getz arabamızında ön/arka disk balatalarını valeo marka alıp taktırdık. Önler 45 arkalar 55 liraydı.

4. muratela

muratela Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Ela
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    arkadaşlar merhaba mevcut bir konu olduğu için tekrar aynı konuyu açmak istemedim.
    getz marka aracımın balatalarını yaklaşık 6 ay önce değiştirmiştim. balataları da ***Yasaklı*** otomotivden almıştım. orjinali yoktu o nedenle kuşkuyla yaklaşmıştım duruma ve akparı arayarak sipariş vermiştim. bana yan sanayinin de gayet iyi olduğu ve hiçbir sorun yaşanmadığını söylediler, ürünün markası Hİ-Q ön fren balatalarıydı.
    Şimdi sıkıntı şuradaki 6 ay geçmeden balatalar ötmeye başladı. yaşadığım yerin coğrafi konumu dağlık da olsa bu kadar kısa sürede bitmesine çok şaşırdım. araç 42000 de falandı balataları değiştirttiğimde şimdi ise 45900 kmde. sizce de çok kısa sürede bitmemiş mi?
    Kısacası sizlere tavsiyem yan sanayi balata takımı almayın asla (Hİ-Q Marka gibi) varsa eğer orjinalinden şaşmayın. herkese iyi günler.

5. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Balataların erken bitmesinin bir diğer sebebide disklerin yüzeyinin bozuk olması olabilir.
    Neden derseniz. Bende malzemelerimi almadan tamircime gitmiştim. En yakın parçacıda *Hİ-Q* marka balata vardı. ondan takmışlardı. 10 bin km sonra değiştidiğimde 3 te biri duruyordu.

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ben Kocaeli Gebze deyim buradaki kore üretimi araçların Kia ve Hyundai hepsine servis haricinde sanayide sattıkları balata Hİ-Q markaymış, Hi-Q balatalar Sangsin adı altındaki bir Kore firmasının zaten Kore araçlarına ürettiği Mando Mobis in alternatifi olarak denilebilecek balatalardır, üstüne üstlük balataları aldığım Anıl oto isimli yan sanayi yedek parçacı ses yapmaz ses yaparsa geri getir yumuşaktır çabuk bitebilir ama iyidir dedi sağolsun kendisinden çok alışverişim olur, hatta bir gün öncesi alırken adama Hi-Q marka balataları almam dedim ve Hyundai nin zamanında önemli tedarikçisi olan Mando marka balata sipariş verdim balatalar geldi arkaları yanlışlıkla disk yerine kampana balatası getirince önler için Mando arkalar için Hi-Q aldım ama daha kullanmadım evde yatıyorlar çünki benim 40000 km deki getz in ön balatayı bir söktük 7mm daha balata var üzerinde:) ben frene basmıyorum gaz kesiyorum çok çok az balata ve lastik aşındıran bir sürüşüm var tamirci amcam aferin hep böyle kibar sür dedi ne yapayım 60000km de açar bakarım bir.

Mando ön balataya 60 lira arkaya 30 lira vermiştim ancak servise sorduğumda orjinal ön balataya 140 arka balataya 90 lira demişti yanlış hatırlamıyorsam, fakat değiştireceğim zaman elimdekileri çöpe sallayıp yinede servisten orjinali alabilirim kararsızım:)

Birde şu sağda solda mobis falan diyorlar ama servisteki orjinal balata kutusu üzerinde sadece hyundai ve genuine parts yani orjinal parça logoları yazıları var tıpkı diğer orjinal parçaların üzerindeki gibi, ama hiçbir şekilde balatanın markası üretim menşei vs hiçbir yazı yok serviste bu balataların nerede kim üretti bilmiyor DKY ve Görtan bunları telefonda bizzat söyledi

birde getz in üzerindeki orjinal balatanın kanalı çapraz şekilde fakat piyasada bu şekilde bir balata yok hepsi düz yere paralel yatay şekilde bu kanal frene bastıkça balatadan çıkan tozu ve ıslak zeminde yağmurda diskteki ıslaklığı düz kanala göre daha iyi tahliye ediyor olabilir.
    resime dikkat edin

bu da yan sanayi balata ucuz olan herkesin peşinden koştuğu balata

kanalı gördünüzmü? hangisini kullanmak caiz sizce? ikiside ön balatadır biri arka diğeri ön falan değil servisin sattığı pahalıda olsa değiştireceğim zaman gönlüm onu seç onu al diyor her ne hikmetse:)

7. muratela

muratela Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Ela
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    yok arkadaşım disklerin yüzeyi tertemizdi söküp baktık hatta usta da şaşırdı. usta aracı tanıdı zaten hemen daha yeni değiştirmedik mi balatalarını bu aracın dedi? balataları değiştirdikten sonra da not aldık hatta, bakalım bu balata ne kadar dayanacak? Valeo marka bir balata taktılar bakalım

8. muratela

muratela Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Ela
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    verdiğin bilgiler için sağol kesinlikle haklısın. kanallar bile birbirine uymuyor, ben de imkanım olsa kesinlikle orjinal balata alırdım fakat küçük bir yerdeyim bunu bulabildiğimize şükür :)

9. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
  10. Dizel

Dizel Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    .
    Güzel bilgiler muratela hocam, teşekkürler. Yeri gelmişken bir şey sormak istiyorum. Bi Hyundai yetkili servisinden parçaları satın alıp dışaırda bildiğimiz güvendiğimiz ustaya aracımızın bakımını yaptırabilir miyiz ?

Yani Hyundai yetkili servisler aynı zamanda yedek parça satışı yapıyorlar mı ?

Açıkçası öyle bir şey varsa, tüm filtreleri, gerektiğinde fren balatalarını vs kendim satın alıp güvendiğim ustama bakım yaptırmak isterim...

11. muratela

muratela Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Ela
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Dizel arkadaşım merhaba;
    Ben orjinal yedek parçaları akparcadan alıyorum genelde. internetten araştırırsan eğer fiyatlar da gayet uygun ve internet alışverişi de yapıyorsan tabi.
    Bildiğim kadarıyla orjinal yedek parçaları servislerden de alabiliyorsun, forumda aratırsan eğer servis yetkilisi birkaç arkadaşla da direk iletişime geçebilirsin.

12. muratela

muratela Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Ela
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bence keşke 50 tlye orjinal olanını alsaydınız ben de Hİ-Q marka almıştım pişman oldum ama bir de siz deneyin bakalım umarım memnun kalırsınız.

13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Evet yetkili servislerde yedek parça satışı yapılıyor hemde full orjinal parçalar, ancak buji, silecek süpürgesi, motor yağı, far ampülü gibi şeyleri asla servisten almayın tüm filtreleri kayışları, eksoz son susturucu, fren aksamı, debriyaj, amortisör ve bunun gibi performans parçalarını mutlaka servisten alın

benim araba servis bakımına ilk bakımdan sonra hiç gitmedi ki yedim garantiyi garanti benim artık:) sıfır alsamda bir kez ilk bakımda götürdüm pişman ettiler PO maxima yağ koymuşlar hava filtresi dahi değiştirilmemiş 160 tela para aldılar 2009 mayıs ayında

bakım zamanı benim için yılda birdir 15000km yi beklemem bir yıl dolunca giderim sanayide bir dükkandan en sentetik tam sentetik bir bidon castrol edge yağ alırım altında seri no su var telefon açıp orjinalmi diye castrol a sorarım aynı dükkandan birde valeo marka antibakteriyel polen filtresi alırım 80 lira öder çıkarım

sonra hyundai yetkili servise gidip yedek parça bölümüne girerim (gör-tan gebze) yağ filtresi hava filtresi ve lazımsa klima alternatör hidrolik direksiyon kayışı alırım filtreler tek başına 20-30 lira civarı tutar

iki senede bir RC10YC-4 numaralı champion marka bujilerin 4 tanesini 20 liraya alırım bujilerin kutusu üzerindeki ''made in usa'' yazısına bakar bakar gülümserim:) bu bujilerin aynısının çin malı üretimi olanı var çünki!!! ve servis 4 tane bosch marka bujiye 40 lira fiyat çekmektedir hyundai ne zamandır bosch buji kullanmakta ki serviste(gör-tan gebze) bosch satılıyor? (bu arada bosch buji bir kez kullandım ilk sene güzel ikinci sene son altı ayda 9 litre yakıyordum çabuk tükendiler champion bujileri daha dayanıklı geldi bana.)

sonra sanayiye giderim bizim akraba var Recep usta tofaş reno ustası beş kuruş almaz ve bakımların hepsini yaptırırım o bakım yaparkende istediğim yere parmağımı burnumu sokarım işine karışırım:) servis gibi değil :) daha güzel oluyor hatta bizim Recep usta yüzlerce hyundai trigeri değiştirmiş, Allah korusun motor bindiren tamirciler var

ancak detaylı motor temizliği ve iç temizlik artı araç yıkamadan mahrum kalıyorum fakat arabama ne yapıldığını bildiğim için içim rahat oluyor.

zaten 5 yılım doldu sıfır alınan hyundai sorunluysa garantiye girmesi gerekiyorsa zaten ilk 5000km de belli eder problemi bu birçok marka içinde geçerli

14. ibrahimes

ibrahimes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Herkese kazasız belasız günler arkadaşlar. Fren balataları sizce azalmış mı? Ne marka tavsiye edersiniz? Orijinalı sadece serviste mi bulabilirim? Şimdiden teşekkürler...

Bu Sayfayı Paylaş