Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Minumum Yakıt Tüketimleri ( Resimli)

'Getz Forum - Club' forumunda Onur-d tarafından 24 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. 3518278

3518278 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    diğer forumlarda yazmıştım burayada ekliyim 2 hafta üst üste Zonguldak'a gitmiştim,

1.hafta

Depoyu Atatürk Havalimanının yakınındaki shellede fulledim 150 tl tuttu sonra trafiğe çıktım saat 18:00 , deli gibi trafik sonucu saat 20:00 da Asya yakasından TEM e bağlanabildim 2 saat şehir içi gibi trafik, sonra ortalama 120 ile devam etttim İZmit çıkışta yemek molası verdim sonra yeniden 120 ile devam 23:45 te Zonguldakta oldum , devamında zonguldak içinde hava kapalı yağmurlu kısa mesafelerde 5 kişi ile yokuşlar indim çıktım , sonra dönüş yolu hava 2 derece civarında ve çok kötüydü ortalama hız 110 yada 120 diyebiliriz, beylikdüzüne geldim, şu anda 770 km yapmışım 88 km daha gider gösteriyor, ortalama 5,9 yakıyor dedi ve hiç değişmedi bir yerlerde bir yalnışlık olduğu kesin, lakin eğer istanbul da 2 saat trafikte kalmasaydım 1 depo ile rahatlıkla 950-1000 km görülebilirmiş, ne kadar yaktığı hesabından anlamıyorum ama verilen değerlere ulaşılabilir diye düşünüyorum, paylaşmak istedim selamlar.

2.hafta

Arkadaşlar Günaydın kendimce çok enteresan verilere ulaştım :) sizce normal olabilir tabi ki, bu haftada Zonguldak a gitmemgerektiarabanın deposu çeyrekteydi, Shelle gittim V-power olarak depoyu fulleyin dedim , adamlar doldurdu ve pompa yaklaşıktl de attı ancak tamamen doldurum dediğimde 156 tl ye kadar devam etti yalnız burda dikkat bence adam depoyu tamamen doldurmadı!, bu detay aslında deponun hacmi konusunda olduğundan yazdım

.Hava Cumartesi çok soğuktu Beylikdüzü Temde yola çıktım hiç durmadam gittim ortalam 120-130 hızlarda , Zonguldak a geldim Çeyrek deponun biraz üstüydü, Zonduldaktan çıkmadan tekrar fulledim yalnız bu sefer taşana kadar ödediğim rakkam 90TL yaptığım yol 372,10 km, neyse akabinde İstanbula geldim bu sefer yaptığım yol 370km depoyu yine taşana kadar doldurdum 77tl tuttu bu durumda ;

yakıt V-power
    litresi 3.570

Zongulk için yakılan 25,2 litre = 90tl km373
    İstanbul21.5 litre= 77tl km370

toplam 167 tl 743km = 0,22 litra çok yakmış

toplam 47litre 743km = 0,063 KM de 100km de 6,3 yapar, bu sefer neden böyle oldu çözemedim, kaldıki dönerken arabayı dahada zorldım nerdeyse 130 dan aşağı düşmeden 3000 devirin altında kullanmadım, çok garip bir hesap oldu ama değerler ortada sizde hesaplayabilirsiniz, bence bu kadar km ye taş çatlasa 140tl ödemem gerekirdi oda maksimum.

Birde bizim depolar kaç litre ?

2. leooo

leooo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar bende 2004 crd var ortalama yakıt gostergem sehir içi 8-9-10 goruyoruyorum allah ne verdiyse hatta ilk sıfırladıgımda 13 goruyorum sehir dısı otobanda 6 ının asagısını gormedim bunun bu kadar yuksek olmasının nedeni nedir?

3. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    önce bi kendini tanıtsaydın nasıl olurdu
    Arkadaşlar ben bu başlığı açarken yakıt tüketimlerinizi resimli veya videolu olarak paylaşın diye açtım ama herzamanki gibi sadece lafla benimki böyle yakıyor seninki niye böyle vs. sohbet yerine dönmüş yakıt konuşacaksanız ilgili başlık var buraya sadece dediğim gibi resim yada video eklemek isteyenler paylaşımda bulunsun ve ilk sayfaya yükleneceği için benimle irtibata geçsin

4. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    http://img268.imageshack.us/i/peace0305.jpg/

benim araç 5.9veya 6.4 e kadar çıkıyordu..dün 40tlik mzazot aldım..yol bilgisayardakii gidebileçeyim km de deyişim olmadı...gideçeyim km 54 yazıyordu 40tl koydurdum deyişmedi sadeçe normal yakıt göstergesi çıktı sadeçe ...iş ile ev arası 36km gidiş gelis 72 km oluyor...aksam oldu eve gideyim dedim otoparka gitim hala yakıtı göstermiyordu..öyle bi oynadım..100/5.4 gördüyümde şaşırdım..5.9 aşağı inmiyordu..çıkardiye düşündüm..eve geldiyimde 5.1 olmuştu..açıkçası bende inanamıyorum..yol bilgisayarı..galiba beyni sulandı...

5. haros

haros Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu gösterge işi hikaye arkadaş.bana şehiriçi şehirdışı bir depoyla ne kadar yol gittiğinizi yazın.

6. haros

haros Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    583 km de 158 tl mazot aldım bugün hergün 30 km açık otobanda 10 km sadece 3-4 trafik ışıgı görerek yaptığım değer bu.depo fulleyip bitirmeden sağlıklı bir yakıt ortalaması ögrenmek mümkün olmuyor

7. 3518278

3518278 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben bir depoyla geçen ay sadece şehir içi TEM 2 defa kullandım, 673 km yol gittim kalan km miktaı deopadaki 60 tı...

8. haros

haros Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  9. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1 depoyla şehiriçi 2-3 kerede temden 20-20 km gidiş geliş gitmişimdir.Genelde kısa mesafe 7 gidiş 7 geliş işe eve gidip geliyorum dikkatli kullandım.600 u zor gördüm.
    2500-3000 de kullandım aynı 2000-2500 de kullandım aynı.Değişen bir şey yok.100 km /6 lt yakanlara imreniyorum.Yoksa bizim bu 2010 larda yakıt sisteminde bir değişklik mi yapıldı yada bilmediğimiz fabrikasyon bir sorun mu var ?

10. 3518278

3518278 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bir şey sormak istiyorum, depoyu benzincide tabanca atınca ya kadarmı dolduruyorsunuz yoksa depo ağzına kadar dolana kadarmı ? ben sonuna kadar doldurduktan sonra 670km yaptım yalnış anlaşılmasın.

11. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    depoyu mazotu görene kadar doldurmuştum

12. haros

haros Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün mazotu görünceye kadar doldurdum.önceki fullememde tabanca atınca bırakmıştım tam 583 km yola dediğim gibi %70 otoban %30 şehiriçi.158 tl yakıt aldım acaba benzinli alıp gazmı taktırsaydık dahamı iyi olurdu diyorum açıkcası

13. 3518278

3518278 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence gayet iyi yakmış tabanca attıktan sonra çokk ciddi bir derecede mazot konulabiliyor içine o nedenle bence sende rahatlıkla 700 ü görebilirdin...

14. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Taş çatlasın 20 tl daha alır onlada 70 km filan anca giderdi birde söle bir durum var Haros ortlama da 7,4 filan yakmıs bundan şikayetçi beni,m gibi ortalama değer yüksek.Neden diye soruyor benim gibi

15. haros

haros Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu depoyuda bitirip mazotu görünceye kadar fullersek anlaşılıcak ne yaktığımız.ancak.yinede şu bir gerçek fabrika verileri tamamen aldatmaca karışık yakıtta 4.5 demiş yani sadece buna bakarak bu aracı alan insanlar var.

16. haros

haros Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG Lİ ARAÇLAR NE KADAR YAKIYOR ACABA DİZELDEN AZMIDIR.VALLA LPG YE DÖNMEK LAZIMSA.GÜNDE 40-45 KM YOL YAPIYORUM ÇÜNKÜ DAHA EKONOMİKSE NEDEN OLMASIN

17. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kışın araçların yakıt tüketiminin bir miktar artması normaldir.
    Ancak yakıt tüketimiyle ilgili şikayeti olan müşterilerimize genelde , yakıt yol testi uygulaması yapmaktayız.

Bu testi sizde yapabilirisiniz.
    Aracınızın deposunu alabildiği kadar doldurunuz.
    KM sayacını sıfırlayınız.
    80 km sabit hızla50 KM ( 25 gidiş-25 dönüş ) yol yapınız. ( mümkünse otobanda ve özellikle sıkışık trafik olmamalı ).
    Daha sonra yakıt aldığınız noktaya gelip tekrar doldurabildiğiniz kadar yakıt alınız ve aldığınız yakıt LT 'sini not ediniz.
    Örneğin : Yaptığınız KM 65 olsun.
    Yol sonunda depoyu tekrar doldurduğunuzda 4,25LT yakıtalmış olun.
    Hesaplama : 4,25*100
    ------------ = 6,54 LT ( 100 KM'deki yakıt miktarı )
    65

Şehir içinde yapılanyakıt sarfiyat testleri kişinin kullandığı yola, kullanım tarzına, trafik yoğunluğpuna göre değişmektedir. Ayrıca yakıt tüketimini eğer göstergeden takip ediyorsanız, gösterge sizi yanıltabilir ( Çünkü gösterge, araç sıfırdan beri, harcanan yakıtı katettiğiniz km'ye bölerek ortalama değerler verecektir.)
    Bu sebeple testler şehir dışı ve 80 km hızda yapılmalıdır.Eğer test sonucu çıkan değerler yüksek ise o zaman aracın yakıt sistemiincelenmelidir.

Servisden bir arkadaşımdan aldığım bilgi

18. 3518278

3518278 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ok anladım, şehir içindeki ortalama bana sorarsanızmaks 7,4 min 5,6 ortalama 6,2 gibi , şehir dışı 5,8 gibi tabi 130km hızı baz alarak yazdım şehir dışını....ben biraz zorluyorum motoru sanıyorum fazlalığı bundan olabilir...

19. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Söylenen değerlere göre lpg sehiriçi daha ekonomik olarak gözükuyor ama söylenene göre de bizim araclar daha az yakıyor ama nedense biz 7,5 lt yakıyoruz
    Düzenleyen : bilisim

20. haros

haros Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu test pek mantıklı olmaz bence sonuçta bu araca 7 litreden az yaktıran varmı sonuç ortada ben günde 50 km yapıyorum aynı servisteki arkadaşın soylediği gibi.yalnız bizim sorguladığımız akıcı yolda yapılan test değil fabrika verilerinde yazılan şehiriçi 5.5 ortalama 4.5 litre sorunu.sonuçta bu ortalama doğrumu yanlışmı.bence koca bi yalan ben o kadar diyorum yani hyundai insanları kandırıyor işin türkçesi bu.

Bu Sayfayı Paylaş