Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Minumum Yakıt Tüketimleri ( Resimli)

'Getz Forum - Club' forumunda Onur-d tarafından 24 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    benzinlide 5. vts 2000 devir en düşük yakıt tüketimini veriyor çünkü devri arttırmamla birlikte tüketimde artıyor
    ama dizelde durum nasıl olur bilmem

2. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

ben çok kez yanıtladım bunu. 4 silindir 88 beygir dizel getz için konuşuyorum

her vites içinsabit hızla giderkenideal devir 2100 devir.

vites atma devirlerini soruyorsanız
    1->2 3000 devir
    2->3 3000 devir
    3->42700 devir
    4->52600 devir

bu devirlerde vites atarsanız, attığınız viteste araba direk 2000 devire düşecek. böylelikle titreşimsiz motor için en sağlıklı performanslı ve düşük yakıt tüketimini yakalarsınız.

3. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

sanırım benzinli için diyorsun. maalesef dizel ve benzinli çok farklı. dizellerde mutlaka 30.000 en fazla 40.000 km de bir carbon clean şart. çünkü motor inanılmaz derecede kurum bağlıyor. şahsen görmesem inanmam. örneğin yağ değişimlerine bakarsanız, dizelden çıkan pis yağla benzinlinin pis yağına bakın. dizelden kapkara yağ çıkar. benzinlininki dizelden çıkan yağa nazaran oldukça temizdir. hele tüplü arabadan çıkan yağ yeni gibidir https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    motor içinde öyle. mesela tüm fiat yetkili servisleri 2 bakımda bir carbon clean yapıyor dizellere. bizim hyundai ci servislerin carbon clean e kafası basmadığından biz sıkıntısını çekiyoruz. 70.000 de enjektör dağıttı benim araba. oradan konuya vaakıfım.

4. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Garanti kapsamında mı çözdüler sorununu peki

5. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    5. vitesde 2100 devirde düz yolda ortalama yakıtınız ne oluyor ? (Şehir içi -Şehir dışı)
    Düzenleyen : bilisim

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Carbon Cleaner Dizellerde 100000 Den Sonra Yaptırsanız Hiç Bir Faydası Olmaz.. Benzinlide Böyle Degil Tabi.. Dizellerde 30000 Km Aralıgında Yapılması Söyleniyor

7. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Carbon Cleaner işlemi için geçen hafta gittiğim usta kesinlikle yaptırmayın katalitik konvertörü tıkıyor dedi.

8. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

hayır hyundai de enjektörler ve yakıt sistemi hiçbirşekilde garanti kapsamına girmiyor. 4 enjektör revizyonu için 700-800 tl civarı bir parayı cepten verdim. revizyondan sonra servistede kablolardan birini yanlış takmışlar. günlerce araba çekişten düştü. en sonunda yolda kaldı. işin ilginç olanı servis arabanın çekişi normal diyor. yav herzaman 4le çıktığım yokuşta araba 2ye düşüyor diyorum. genede normal dediler. en sonunda yolda kalınca kalın kafaları bastı. getirdik servise. serviste birde baktık motorun pek çok yeri yağ+mazot dolmuş. ters takılan kabloya bağlı piston devamlı düzensiz çalıştığından mahvetmiş ortalığı. neyse ben birşey demiyorum yetkili servislere. 600 tl ye çalıştırırsan adamı o adamda okadar iş yapar.
    bu arada araç alındığı günden beri devamlı aynı istasyondan totalden eurodizel yakıt kullandı. buna rağmen sorun yaşadık. sanayide duyan herkes carbon clean yüzünden diyor. millet sorunsuz 200.000-300.000 devirirken biz daha 50.000 de ne sorunlar yaşadık. tamam iyi basıyor getz.arabayı geçebilecek dizel yok gibi piyasada ama yakıt sistemi sorunlu bence. herkes suçu birbirine atıyor olan gene bize oluyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

9. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bende 50 km falan yol aldım böle ykuşsuz düz otobanda 4.1 ile 4.9 arasında gidip geldi 5.0 olmadı hiç ama aynı yolda dönerken aynı hızda aynı yük fakat baya bi rüzgarlıydı bu değer 6.0"a çıktı bi rüzgar bu kadar etkiledi yani yakıtı.

10. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    hele lastik okadar etkiliyorki, ben çanakkaleye gittiğimde 5.9 dan aşağıya hiç düşmedi sonrasında 8-9 lt leri gördüm çıldırdım bu nasıl olur diye kenara çektim bi baktım sag ön lastık havası düşük ilk benzinlikte hepsini 32 bastım yola cıktım tak 5 e düştü yenidenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifsonrasında lastıkcıye ugradım 3 tane cam cıvısı cıktı lastıktenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gif

11. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

çok şehir içi kullanmıyorum. dur kalk neredeyse hiç yapmıyorum. anca kırmızı ışıklarda. enjektör revizyonundan önce 5~4.8 litre yakıyordu ortalama. revizyondan ve karbonclean densonra, yani şu anda ortalama 6.2 litre yakıyor. uzun yolda 2100 devir 100km de 5.5 litreye kadar düşüyor. birde ben yokuşaşağı çok boşa atarım bir ara3.8 litreyi bile görmüştüm https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

12. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    dizellerde boşa atmak sakıncalı diye duydum

13. tufandeniz

tufandeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    120
    Ad Soyad:
    Ersin KARABULUT
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Honda
    mart ayının başında kar tipi lastikleri çıkarıp 4 mevsimleri taktırdım.kar tipi lastikle 6 lt şağısına hiç düşmedi,hatta havanın soğuk olduğu zamnlarda değer 8 lere kadar çıktı.
    gecen hafta hava sıcaklığı 8-10 derece gibiyken denedim yukarıdaki resimlerde olduğu gibi 5 lt altına düştüğü değerleri gördüm.
    ama nasıl arabayı cok sakin kullanarak,ani kalkışları unuttum desem yeri
    az yaksın cok gitsin hesabı yapmaktanda bıktım aslında
    aylık 2 depo benzin alınca epey dokunuyor.

14. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Servis de boşa atma yakıt artar.Uygun yüksek vitesde in dedi

15. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    yok benım demem yakıt acısından degıl turboya zararlı dıye cunku tepeden ınerken bosa atıldımı devır rolantıye dusuyor turbo pervanesının donus sayısıda dusuyor tabı bu sırada tekrardan vıtese atınca araba bırden 3000-4000 devılere cıkıyor ve bı sırada turbo pervanesının kanatlarına ve mil yuvasına zarar veriyormuş

16. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Buzaman zaman olan ve kaçınılmaz bir durum aslında ama dikkatli olacağım bundan sonra

17. micheal

micheal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    Yüksel Alkan
    Ayrıca Dizel araçları park edince hemen stop etmemek gerektiğini , en azından 30 sn rolantide çalışması gerektiğini duymuştum

18. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    çalıştırdaktan sonra ve stop etmeden önce bekliyoruz mecburen

19. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

abi herkes birşey diyor ya. aynen banada dediler hemen durdurma motoru falan diye. çalıştırınca hemen basma diye. inanmazsınız ben günde ortalama 25-30 kez marşa basıyorum. aracım 4 yaşında
    27x25 gün= 675 kere ayda
    675x12 ay = 8100 kere yılda
    8100x4 yıl = 32.400 kere toplam marşa bastım bu arabada.
    ve hepsindede anında arabaya yüklendim ve durduğum zaman beklemeden hemen stop ettim. zaten bütün gün koşuşturduğum için dikkat edemiyorum böyle şeylere. ne turboda ne başka birşeyde bunun yüzünden sorun çıkmadı. kendimi bildim bileli boşa atıyorum. bununla ilgilide hiçbir sorun yaşamadım. 1000 lerce kez boşa atmışımdır. ilginç https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benim Kullandıgım H100 sürekli yük altındaydı günde 20-30 kere marş basılırdı hiç bekleme falan yapmazdım 150000 de turbo tık demedi.öyle hemen bozulacak bisey degil. Kitapta sadece uzun ve zorlamali yolculuklarda bekleyin diyor

Bu Sayfayı Paylaş