Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz geri vites sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda alicann tarafından 19 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. ibrahim81

ibrahim81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    ibrahim taner
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    çok şükür ben karıştırmadım bundan önceki aracım renault < Fransız markalarını boykot ediyoruz > 19 1.4 idi onunda vitesi getz dizel gibi mandallı ve 1 vitesle aynı yerdeydi hiç yabancılık çekmedim ben bu araçtabence mandallı ve 1 vitesle aynı yerde olması daha güzel sebebide bir kaç kez arkadaşın opel astra dizele bindim onlarda 6 vites var 5 vitesin altında duble yolun oldugu yerlerde artık getzde bile artık 6 vitesi arıyoruz sonra sende 6 vitesi aramayasın :D

2. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifBenim erada da vardı bende otomatikaraba aldım kurtuldum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : ademocakli

3. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eğer sadece sabahları vites geçmeme sorunu varsa üst debriyaj merkezinden kaynaklanıyor. değişmesi lazım. bende de aynısı oldu. sabahları geçmiyordu. arada bir ayırmıyordu debriyaj. debriyaj üst merkezi değişince sorun yok şimdi. gayet iyi geçiyor hepsidehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. packa

packa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    hasan yazıcı
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Aynı sorun bendede var sadece geri vites gecişlerinde kemikli ve zor bir geçiş oluyor forumlarda okuduğum kadarı ıle sıkıntı edılecek bır sorun olmadığını farkettım kendımce bır yontemle gerı vıtese gecış yapmadan once araç eyımlı bır yerdeyse aracı hafıf bır gerı salma ve sonrasında vıtes gecışınde bır rahatlık hısstettım mumkun mertebe yontemı denıyorum.

5. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar getz araçlarında geri vites geçişi kroniktir, hemen hepsinde var bu sıkıntı. Baktınız geçmiyor debriyajı 1-2 defa pompalayıp bıraktıgınızda daha rahat geçiş olduğunu görursunuz. Tam geçiş olmadan aracı hareket ettirmeyi denemeyin, dişlileri sıyırırsınız.

6. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bu geri vites sorunu benim araçtada var. ben de zorlandığı zaman debriyajdan ayağımı hafif çekiyorum hemen geçiyor. Aslında baktırmak lazım belki de bir sorundan kaynaklanıyordur ama geri vitesi çok da kullanmadığım için önemsemedim.

7. pskyagmur

pskyagmur

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Yagmur T.
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba aracim otomatik iki gundur geri vitese getirdigimde one dogru gidiyor.. Araci ilk calistirdigimda da d ye ya da r ye aldigimda da yogun takirtilar var. Kullandiktan sora park ederken ayni sesler cikmiyor. Ne yapmaliyim?

Bu Sayfayı Paylaş