Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz dizelin arka amortüsöründen gelen ses

'Getz Forum - Club' forumunda deja tarafından 24 Aralık 2007 tarihinde açılan konu

1. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    hayır getz değil,accent era imzamdaki araba...

hele hele önlerin 34 olması arabanın dengesini aşırı derecede bozar.kapı içindede yazar zaten 32 diye en fazla 33 basın diye....

ama ben 4 tekerede 32 basmanızı tavsiye ederim.

2. kayram

kayram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar belki sizin amortisör sorunuyla alakalı değil ama benim arkadaşın getsinde de ses vardı oda 1-2 ay servise gitti geldi en sonunda tesadüf eseri hid. direksiyon dönüş pompasının hortumu paplak çıktı sizde olan seslerin bazıları bundan olabilirmi...?

3. ali78

ali78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar benimde aynı sorunum var arabam 2 aylık daha 2700 km de bende servise gidip soracaktım burda okumadan önce .bunun için distribitörün vy bayilerin bir çalışması olmuycakmı acaba yoksa mağdurmu olcaz yine.

4. teacher

teacher Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende 2006 yeni kasa dizel getz var.Sol arkadan sürekli lokurtu sesi geliyor. Bu ses çok hafif tümseklerde ve araba hafif sarsıldığında da geliyor.Sizlerin bahsettiğide aynı olay mı?Ben bagajdan yada kapı içlerinden mi geliyor diye düşünüyorum.

5. Misafir

Misafir Guest

o lokurtu sesleri sanırım aracın hatchback olmasından
    eger anormal boyutta ise gostermen en iyisi

6. 4polat

4polat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Bozuk yollarda, tümseklerde arkadan gelen ses genelde tüm getzlerde var. Amortisörlerden kaynaklı olduğu kuvvetle muhtemel. Bagaj pandizotunun iki taraftan bağlantı noktalarından da bir miktar ses gelebiliyor tümseklerde ve bozuk yollarda. Ama ben bu durumu çok da önemsemiyorum artık...

7. tiernan

tiernan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam o sesten bende muzdaribim. İlk başta bagajdan geliyor zannettim. stepne dahil tüm bagajı boşalttım ilk başta kesilir gibime geldi ama baktımki yine var. Daha sonra plakalıktan geliyor sandım. Plakalığı söküp plakayı direkt yapıştırdım yine ses kesilmedi. Aracı tandığımız bi ustanın yanına götürüp lifte kaldırdık fren halatlarını kablobağı ile sabitledim yine aynıtık tık ses. En son teybin sesini açmakta buldum.Güzel müzikler dinlediğim zaman sesi diuymamazlıktan geliyorsun. En ideal çözüm bu

8. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu sesin kışın daha çok olduğunu fark ettim. Çünkü şu an ses yok denecek kadar az.yaklaşık 3 ay önce arka amortisörlerden cokses geliyor diye garantiden değiştirdiler. ses % 50 gibi azalmıştı, şimdihavalar ısınınca ses iyice kesildi.
    Düzenleyen : Turgay

9. otoçocuk

otoçocuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    değerli arkadaşlar.. şurada yazan bütün yazıları okudum ama yalnış şeyler var.. öncelikle kimse lastiklerine 34 havayı vurmasın yoksa hakkında kötü olur :) bidiğeri arkadan ses geliyo diyen getz sahipleri.. aracınızı alın en yakın servisinize götürün arka dingili komple söktürüp burçların fazlalıklarını kırdırıp iyice gerdirerek sıktırın.. daha sonra istepne havuzuna 3 plaka kaplama yaptırın tanesi 10 lira isterseniz ben bile gönderirim.. sonra alın o arabayı tarlada kullanın.. ses geliyo diyen olursa piskolojik bakıma gitmesi lazım :):):):) bendede getz var ses vardı yalan yok ama tamamen kesmiş durumdayım.. hyundai servis yetkilsiyim 25 yaşımdayım 15 yıldır servisteyim yaşıma saygısı olmayanın tecrübeme olsun dediğimi yapın arkanıza bakmayın:)) bi diğeri getz accent ve aralar otomotiv camiyasının en sağlam şaşilerine sahip araçtır.. getz megan 2 den ağır bi araçtır.. dediklerimi yapın sonra önler 30 arkalar 28-29 olacak şekilde havayı basın.. güle güle kullanın iyi akşamlar saygılar ....

10. otoçocuk

otoçocuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güzel kardeşim amörtisörden gelebilecek tek bir ses vardır oda tıkırtı değil tısırtıdır ki bunuda kullanıcı duymaz zaten.. siz diğer açıklamamda yazanı yapın..

11. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Burçların fazlalıklarından kastınız nedir ?

12. teacher

teacher Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    32-32 KILAVUZUNDA YAZIYOR SİZ BAŞKA DİYORSUNUZ.O YAZDIKLARINIZI FABRİKA YETKİLİLERİNİZE İLETSENİZ DAHA İYİ OLUR.BİZ BU ARABAYI SERVİSTE ORASINI BURASINI KURCALASINLAR DİYE ALMADIK.

13. teacher

teacher Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1. VİTESTEN 2 YE ATARKEN ARABA TEKLER GİBİ SARSIYOR.BU DİZEL OLMASINDAN MI KAYNAKLANIYOR?

14. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    debriyajdan yapar,ama bi sorun değil bu normal yani.

15. murat2506

murat2506 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet getz megan 2 den daha ağır bende gördüm abi şu reno ya bakarmısın malzemeden çala çala bide yüksek fiyatlara satıyo o plastik arabaları

16. ozden61

ozden61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardes boyle bir tecrubeye sahip olduguna inanıyorum. getz lerle ilgili her servise aynı sikayet var. siz servis elemanları olarak bu sorunları nasıl gideririz, ben sunu denedim sorunlar halloldu gibisinden iletisim kurmuyormusunuz. boyle bir sey varsa tum servislerde aynı cozum onerileri kullanılır ve sorunlar hallolur. arkadan gelen ses icin cozumun bu, peki direksiyon sesi icin?

17. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu sarsma olayının neden kaynaklandığını ELMAS otodaki Usta bana hangi parçadan kaynaklandığını anlatmıştı. Ama aracım benzinli olduğundandır heralde unuttum. Kesin olan tek şey 1. vitesten 2. vitese atarken titreme problemi olduğu.(Sorunu ve çözümünü fabrikaya bildirdiklerini söylemişlerdi.)

18. tahakra

tahakra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ewwt bence ekisi cooktur cok rahatsızlık verir insana benim getz suan 27 de ve gayet güzelhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. ali78

ali78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    getz in arkadan gelen sesler için hyundai merkez servis saha çalışması yapıyormuş başka bir forumda okudum sorunun kaynağını bulmaya çalışmak gibi bişeymi acaba bu saha çalışması

20. umutddogan

umutddogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar otococuk arkadaşın tavsiyesi üzerine yetkii servis aradım
    ban verdikleri cevabı söyleyeyim size
    benım getz dede ses geliyordu amarsitor degişti azaldı sonra yıne başladı
    10 gun içinde yine ses var yine ses var ama radyo yu acınca kayboluyor ses tavsiye dederim
    Şaka bir tarafa servis ban dediki
    arabada 12 adet burç oldugu bunların 8 i nin garanti kapsamına girdigi 4 ünün girmedigini söyledi ve bir süpriz parça fıyatlarına zam gelmiş
    eyse istepne havuzuna plaka kaplama yapıyormusnuz dedım oda o neki dediler yanı kısaca bu ses bizi cildırtmazsa servis cıldırtacak

Bu Sayfayı Paylaş