Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

GETZ Dizel yakıt

'Getz Forum - Club' forumunda zek-zek tarafından 28 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    depoya 45 litre mazot koyduğunuzda ibre full çizgisinde şehir içi 100-120 km,şehir dışında 220 km kadar hiç düşmüyor
    42 lire ile şehiriçi 696 km yaptım,100 km 6 litre yakıyor,km kaç kuruş yakıyor hesabı sağlıklı değil üstad,full depo ile kaç km gittiğiniz ve 100 km de kaç litre yaktğınız önemli
    yol bilgisayarına güvenmiyorsanız,deponuzu yakıtı görene kadar doldurun,100 km gidip yakıtı görene kadar tekrar doldurun,buda size 100 de ne kadar yaktığınızı gerçek yanıtını verecektir...

2. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Dizel araçlar devirsiz kullanılmaz. Benzinli otomobiller ile kıyaslamayın. 2500-2700'de vites değiştirin. Araç durduğunda 2 ile kaldırmaya çalışmayın. Yokuşlarda gereksiz yere gaz basmayın. Yokuşları viteste inin.Şehir içinde sıkışık trafikte hemen 2'ye takmayın.Bakın 700 km rahat yapacaksınız...

3. matur25

matur25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dizel araçlar devirsiz kullanılmaz. Benzinli otomobiller ile kıyaslamayın. 2500-2700'de vites değiştirin. Araç durduğunda 2 ile kaldırmaya çalışmayın. Yokuşlarda gereksiz yere gaz basmayın. Yokuşları viteste inin.Şehir içinde sıkışık trafikte hemen 2'ye takmayın.Bakın 700 km rahat yapacaksınız...

Çok güzel özetlemiş usta. Daha önceden de getz kullanmış olmakla birlikte 1 aydır 2006 model CRDi Kl HY kendime ait getzim var. 1500 km yaptım. 100 lr mazotla 645 km yol yaptın şehir içi-dışı karışık bir şekilde.

dediğiniz gibi 2.5 devirden hemen sonra vitesi değiştiriyorum. yenileme kavramasında devrin 2 olmasına dikkat ediyorum ki bu durumda aracımda asla yığılma/çekmeme vb. olmuyor.

bunun yanında otoyollarda ve uzun yolculuklarda vites 5/120 km hız sınırını geçmeyince bu değerler kolay yakalanıyor. Aracımı dağlık bir bölgede kullanıyorum ve bazı geceler hava aşırı soğuk. buna rağmen şimdilik bir farklılık olmadı yakıt değerlerinde. bir de servis ustam mavi bayraklı motor soğuk ifadesi yanarken asla gaza yüklenip devir yaptırma, bu durumda çok yakabilir demişti. bilgilerinize...

4. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben vites geçişlerini 2000 devirde yapıyorum,bana yeterli gibi geliyor ama hatamıyapıyorum acaba !!!

5. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

2000 devir çok az...hatta araba 2000 devire düştümü vitesi küçültün diyorlar..
    sanırım dizel araç kullanıyorsunuz bence 3000 deviri gecer geçmez vites yükseltmelisiniz.

6. ahmet2541

ahmet2541 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    AHMET TÜRK
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    bende ilk başlarda 750 800 arası yapıyordum
    (depo ağzına kadar dolu oluyordu) son zamanlarda 650 km de ışık yanmaya başlıyor.700 tekrar dolduruyom depoyu 43 lt alıyor.genelde şehir içi

7. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende Geçen hafta doldurdum depoyu 43 litre aldı,şuan 524 km de ve depo yarımdan biraz aşağıda,sanırım 700 km yapıcam

Bu Sayfayı Paylaş