Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

GETZ Dizel yakıt

'Getz Forum - Club' forumunda zek-zek tarafından 28 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben 2-3 yıl önce şirketin 110 bglik getzini şehiriçi dip gaz kullandığımda 600 km gidiyordu bir depo kırsal motorin. ama kırsal motorin kullanmamanızı tavsiye ederim.

2. dgngogo

dgngogo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    15000 km kadar yakacak ondan sonra düşer birde göstergeye aldanma getz lerin göstergeleri tırış tek eksikligi bu yazılımı iii degil be bi depoyla şehir dışı 950 şehir içi 700 falan gidiyom

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bizdeki otom..ben ibreden zaten bişey anladıgım yok..ışıgın yanmasına göre hesaplıyorum..en son 430km yaptım ışık yanmıyordu tahminim 460-480km civarı ışık yanardı...gerci ışıktanda anlamıyorum geçende ışık yandı 5km filan gttim depoyu doldurdum 35lt de pompa attı..yani daha 10lt varmış içinde buda en az 100km demek..valla anlamadım bişey.bir gun yaktıgını öbür gün yakmıyor..ama şuda bir gercek arac 10.000 devirmeden düzene girmiyor..

4. lsg333

lsg333 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracım 2009 21000 de depo fulken 703 km gösteri gösterge inan aldığınık yakıt ve firma önemli en son 980 km yol yaptım

5. namso07

namso07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mazot alırken 20 tl aşagı alırsanız bilgisayar bunu algılamıyor ve bilgi ekranı yanlış gösteriyor. Tavsiyem 20 tl aşagı mazot almayın.
    Ben 2005 dizel getz le şehir dışı 870 km. yaptım yaklaşık 90 - 100 arası giderek.

6. umut19

umut19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bndede 2005 getz dizel var bnde şehir dışı 870 fln yol yaptım ya sanki bizim getzlerden diğerlerinden daha tasarruflu ya foruma göz attımda 2005 modellerinden sonra yapılan kilometre 1 depoyla 700-730 km yi geçen olmamış ya arabamı cok seviyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. guvenelkt

guvenelkt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu mesajları okudukca kahrımdan ölüyorum ha 600 ve 800 km den bahsediyorsunuz ben full depo 41 lt 115tl 450km 450/115=0255 şehir içi yol bilgisayarında 8,9 gösteriyo mazot katkısı kattım würthün depoyu bitireceğim faydası olurmu acaba diye deniyorum acaba bende mi sorun var arabadamı 1den 2 ci vitese ve 3 atarken devir 3000 de aşagı oldumu aniden 2000 devirin aşağı düşüyor ve araba sallanmaya başlıyor ama 2500 3000 devir en ideali sorun yaşamıyorum anlayacağınız hevesle aldıgım arabam çok yakıyor 2005 1.5 crdı ah yaktın beri

8. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    mazotu devamlı aynı firma/istasyondan alıyorsanız değiştirip bir test daha yapın bence.
    mekanik bir sorun yoksa dizel aracın şehiriçinde 7 lt'yi geçmesi bence normal değil.

9. zdsen

zdsen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    forumda azılanları hayal mahsülü olarak kabul ediyorum. 2008 1.5 dizelim vae sırıf aldım. genelde depuyu fullerim hayatta bir depoyla 550 km yi geçtiğim olmadı. gösterge 6.4 ama nafile 6.4/ 400 litre =625 km yol yapması lazım ama nafile 15000 de servisin dediği şey şu " motor açılmamış ver arabayı boluya kadar gidip gelemiy motor açılsın" yorum sizin

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz diyecektim ama yazdıklarınızdan sonra pek hoş olmadı. Bazı veriler kullanıcılar tarafından SS 'ler ile kanıtlanmış durumda iken sizin bu iddanız malesef ilk mesajda hayal mahsülü olduğunuz kanısına varmama neden oldu.

11. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benimde aracım 2008 model ve 21000 km de,ilk kullanmaya başladığım günden beri ortalama 40 litre ile kullanıma göre şehir içinde(kibol ışıklı bir güzergahım var) 600 km den aşağıya düşmedim,en son 43 litre ile karma tüketimde 760 km yol yaptım,bizim yaptığımız kilometrelerhayal ürünü olmadığına göre,sizin araba kullanmanızda problem var demektir,suçu aracınızda değilde biraz kendinizde arayın bencehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

12. Canhan83

Canhan83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel araç kullanıcıları ortalama şehir içinde full depoyla 600 km nin altına düşmemeleri gerekir, bunu 1.5 dizelhangi marka olursa olsun söylüyorum. altına düşülüyorsaçok çok yüksek devirlerde ve agresif kullanıma bağlıyorum. Yani sonuçta biri 650 km gider biri750 gider. Ama şehir içinde en az normal kullandımda 650-700 km gidilebileceğini biliyorum. Ben full depoyla 660 km gittim en son, ama dur kalklar, arada yüksek devirler olmadı mı? oldu bunlar olmasa rahat 700 km yi devirebilirim.Ayrıca bir diğer önemli nokta hangi dizel yakıt markasının kullandıldığı hatta aynı dizelyakıt markasınınhangi istasyonu old. çok önemli çünkü siz de biliyorsunuz ki aynı markanın farklı istasyonları arasında mutlaka kalite farkı vardır. Sonuç olarak en az 650 km sadece şehir içigidebiliyorsak bence problem yok. iyi günler...
    Düzenleyen : Canhan83

13. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum.... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

14. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Full depo derken normalde depoyu fullerken 40 litre alırdım ve bununla rahatlıkla 600 km yi deviriyordum,uzun yola gideceksem yakıtı görene kadar doldurtuyorum ki max. 45 litre alıyor ve 750 km rahat deviriyorum,şimdi mazotfiyatlarıuçuşta olduğundan artık 100TL lik yakıt alıyorum ( 35 LT )ve şimdiki limitim bununla 600 ü bulmak şehir içinde,yukarda arkadaşlar full depo ile600 yaptım,700 yaptım derken kaç litre ile bu km leri bulduklarınıda yazmalarını rica ediyorum,çünkü 40 litrede full depo,45 litrede full depo tanımında geçiyor ama aradaki o 5 litreyapılan kilometrede en az 70-100 km farkediyor,bu sefede diğer arkadaşlar biz neden yapamıyoruz diye burda kafa patlatıyoruz.Saygılarımla...
    Düzenleyen : lombak

15. zek-zek

zek-zek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vallahi benim aracım 2009 ben hep 120 tl likeuro disel alıyordum totalden... hep şehir içi kullandım 110 bin kilometre oldu ve hep 620-630 arası yaptım...8-9 aydır aynıydı geçenlerde shellden aldım mazotu benim daha önceleri yarıya gelince 400 kilometre yapmış oluyordum.. ama yarıda şuanda 300 yaptı bu shellden birdaha hiç almayacağım bakalım yarından sonra ne yapacak onuda bilmiyorum...ama şundan kesin eminin getz ler biraz fazla yakıyor diğer araçlara nazaran ... şirketin 2006 model meganı var şehir içi 800 kilometre yol yapıyor ama getzsin seriliği yok arabada...ben getzden memnunum bence güzel... kullanımı zevkli artık 100 kilometre fark ta aramıyacağım..
    ama gerçekten yakıt aldığınız istasyon fark ediyormuş.bunu anlamış oldum...

16. zdsen

zdsen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kendim agresif değilim ki aracı agresif kullanayım standart gittiğim yol ise şile otobanı 10 km git 10 km gel yakıt yönünden yüzüm gülmedi. 30.000 bakıma gireceğim tek umudun yakıt filtresi değişce yaıktın düşmesi

17. zdsen

zdsen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    filtreler değişti nafile kendimi değiştiryim nari

18. Misafir

Misafir Guest

Sürüş stili çok önemli....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

19. zdsen

zdsen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yapmayın hocam stil stil stil başka bişey demiyorusunuz. 2500 2800 arası vites değiştiryorum 2000 in altına inmiyorum şahlanmıyorum frene bile basmıyorum vites düşürüyorum başka stil varsa söyleyin

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Coşkun Abi Tolga Hocamın Dediği Gibi En YÜksek Viteste Gaza En Az Şekilde Basarak Gidebildiği En Düşük Devirde Gidiyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Gerçektende Süper Bir Yakıt tasarrufu Sağladım..Eskiden 20 Liraya Topkapıdan- B.çekmeceye Gidemiyordum..Şİmdi Mazot Bile Kalıyor Artık....

Bu Sayfayı Paylaş