Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Debriyaj kavrama!

'Getz Forum - Club' forumunda overclock38 tarafından 18 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    abi peki bu sertleşme debriyaj balatasıyla alakalı olabilirmi ? arabam 85.000 genelde şehir içi kullanılıyo.debriyaj balatasının bittiğini nasıl anlarım ?

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    araba vitesteyken motor durukken rampanın eğimi motoru döndürerek yürümeyeceği gibi tatlı inişi olan bir rampayı keşfettikten sonra orada dur, motoru stop edip vitesi birinci vitese tak frenleri bırak yürümemesi lazım hemen peşine debriyajı ufak ufak ittir kavrama noktasında yokuş aşağı ağır ağır kaymaya başlar debriyaja dokunur dokunmaz kaymaması lazım şöyle debriyaj pedalına 2-3cm falan bastıktan sonra hidrolik mekanizmalı pedalın sertliği yumuşaktan çok az sertleşmeye geçer o esnada arabanın yokuş aşağı kaymaya yürümeye başlaması lazım bunu yaparken motor stop halde olacak, yada arabanın arka kısmına asfalt temiz yolda 2-3 kişi bindir el frenini çek o şekilde kalkış yapmaya çalış bunu yaparken motor devri 2000-2500 ü geçmesin debriyajı o esnada komple bırak hemen peşine gaza aban, motor devri birden düşmesi lazım motor devri vınnn diye yavaş yavaş düşmemeli 1-1.5 saniyede 2500 devirden stop edecek halde gelmesi lazım getz arkasını yere yapıştırıp arka tekerlekleri sürüye sürüye gitmeye yeltenmesi yada patinaj yapması lazım bu testi çok uzun tutma işlemi 2-3 saniyede bitir, ikinci kere deneme yapma bir sefer denemek yeterli çünki sağlam debriyaj balatası çok hırpalanmasın. Sonra dik bir otoban rampası gibi biryerde 55-60km hızla giderken 5. viteste gaza tam bas motor devri yaklaşık 1900-2100 devirde iken 70km hızı görmen gerek eğer motorun devri 70km de gitmek için 5. viteste rampa yukarı şekilde tam gaz basılıyken 2500-3000 leri görürse debriyaj balatası kaçırmaya başlamış denilebilir. Aşınmış debriyaj kalkışlarda titreme silkeleme de yapar ama bunu ısınmış debriyaj balatası da yapıyor ona dikkat. Ben geçen akşam bunlardan birkaçını denedim benimki sağlam idi. Debriyajın bitmesi kullanmaya bağlıdır 150000km de gidebilir 15000km de de bitebilir. Yaklaşık 60000km ye dayadım benim getzi bende sürekli şehir içi gidiyorum şehirler arası çok nadir.

3. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Deneyecem abi.ayrıca kalkışta bi titreme var zaten.

Casper_VIA_V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Muhammed7878

Muhammed7878 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Muhammed çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Nedenmiş sorunu bula bildiniz mi ?