Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Debriyaj kavrama!

'Getz Forum - Club' forumunda overclock38 tarafından 18 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. asukasan

asukasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba, 2006 model 24.000 km de 1.4 getz sahibiyim, aracımın debriyajı kuş gibi durumda yani hafif ve kavraması gereken bir noktada kavrama yapıyor, benim sizlere bir sorum olacak, 1.viteste kalkış yaptıktan sonra vitesin normal şartlarda değişme devrinde yani 2.500 - 3.000 devir arasında 2. vitese geçerken çok kemikli geçiyor.aynı şey 3.vitestede oluyor. bazende normal geçiyor ancak geneli sert ve kemikli geçiyor. bu normal bir durummudur. başına gelen arkadaşlardan cevap bekliyorum. hepinize iyi akşamlar.

2. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    vites değiştirirken devri düşürmeyin.aracın sürati- teker dönüşü-ile motor devri ve geçilen vites uyum içinde olmalıdır.kargo araçları ve ağır vasıta sürücüleri manual vites geçişlerini rahatlıkla yapmak için ara gazı dedikleri bir devirlendirmeyi yaparlar..ayrıca sizinkinin tersi duruma şanzıman yalama olmuş deyip yan gözle bakanlarda gördüm.yine de bir problem yoktur diyelim.

3. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Genelş olarak sorun var servise gittim bu sebeblerden dolayı Normal dedi test surusunden sonra

4. asukasan

asukasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani bu olay sorun değil, sadece "bu modeller böyle" gibi bir şey oluyor. kafaya takmamak lazım demekki genel bir durum ise. bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler. hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum.

5. megamixed

megamixed Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı şey bende de başladı. Siz problemi çözebildinizmi? Yardımcı olursanız sevinirim.

6. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    önce kendinizi tanıtın...

7. tahsins

tahsins Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alışırsın zamanla. 1-2 ay geçmesi lazım. birde başka araçlarla karşılaştırma getzin debriyajını yoksa kabullenemezsin. normal olduğunu düşün. ancak ozaman alışabiliyorsun getzin debriyajına. yada toros falan o tür arabaları düşün ozaman getzin debrijayı normal geliyor insanahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

8. megamixed

megamixed Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    "Debriyaj ile ilgili benim başka bir sorum var... Son 2-3 aydır debriyaja her basışımda sanki böyle yağsız bir yayın gıcırdama sesi gibi bir ses var.. Pedala basıyorum gıııııcccc diye hafif bir ses çıkıyor he basışımda bunun sebebi ne olabilir.. Debriyaj teli felan varsa bunun yağsız kalmasından bu ses çıkabilir mi ?" yazan arkadaşım. Benim araç 2005 benzinli getz. Aynı problem bende de başladı. Siz çöze bildinizmi?

9. packa

packa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    hasan yazıcı
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bu konuyla alakalı benimde bir sıkıntım varmı desem bilmiyorum 2008 1.5 crdi vgt gezt im var ancak debriyaj nerdeyse ayağım kaputtan dışaraı cıkacak şekılde basmadıktan sonra kavramıyor bu başlığı ve yorumları tek tek okudum hemen hemen problemler aynı bitik balata kavrama noktası farklı tellı farklı hıdrolık farklı şimdı merak edıyorum acaba dizel getz'lerde kavrama noktası hepsınde aynımı kronık bır sorun demek ıstemıyorum özlelikmi acaba bu konuya bir nokta konulması lazım diye düşünüyorum...

10. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1.4 2006 Getzimin debrajında gıcırdama var. Seyir esnasında yok park ederken oluyor Pak esnasında debrajı yarım kullanmak gerekir bu esnada Kavram esnasında. öyle büyük bir ses değil ayagım dan dolayı hissediyorum. Nişastanın gıcırdaması vardır aynen onun kadaar hafif ve ses aynı onunla. neyin ne iğnesidir

11. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    bendede ayni sorun vardi debriyaj tozlandigi icin tozdan girc girc diye ses yapiyordu serviste temizleyici siktilar sonrada yaglayici bi sprey siktilar kesildi ses atasehir ucar serviste yapildi zafet usta sagolsun

12. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Debrjın neresi tozlanmıs çatalmı telmi?

13. MEGFB

MEGFB Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Melih Kulakcı
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    aynı sorum bendede var ve önceden neredeyse yarım debriyajla atardım vitesleri şimdi sizin gibi şikayetim var benimde ama sakin kullanımda sıkıntı yok bide debriyaj baya baya ısındığı zman soğukken filan hızlı vites atamıyorrum

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benimde debriyaj pedalına basınca garc gurc ses geliyordu çatal temizlenip yağlandı ses şimdilik yok.

15. Billie Jean

Billie Jean Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Yasin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Çok kişi de kavrama sorunu var galiba ya da öyle denk geldi. Benim arabada da 2 dir aynı sorun oluyor, kavramada sorun yok yok çok az sertleşme var ki bence normal, normal olmayan bilye takımının dağılması bana öyle dendi en azından aracı çalıştırdığımda yolda giderken cır cır böceği gibi ötüyör maşallah. sadece bilye takımı değiştirmek sanırım komple takımı değiştirmek gibiymiş yani zahmetli. 2 dir başıma geliyor bu. Belki sürüşümden kaynaklanıyordu bilemedim de.

16. PIRPIRALİ

PIRPIRALİ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    ali yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar herkese iyi haftalar
    bir konu hakkında bilgi alacaktım hafta sonu bir arkadaş ile benim aracın debriyaj ayarını içeriden debriyaj pedalının kısmındaki civata ile ayar yapıldı eskiden dipte kavrama yapıyordu şimdi ortalarda gibi bir şey kavrama yapıyor debriyaj için yapılan bu ayarın bir zararı olur mu ? eski hali yumuşak şimdi sert bilgilendirirseniz sevinirim

17. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    arkadaşlar bu sabah viitesler çok zor geçiyo gibi geldi acaba neden olur.debriyaja sonuna kadar basıyorum ama 1. vitese bile kemikli geçiyo eskisi gibi değil.birde vites hidroliği hangisidir.

18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    şanzıman yağı soğukken bunu yapıyor benimki, ama 3-4km sonra ısınıp düzeliyor bunun sebebi şu şanzıman yağı soğukta birazcık katılaşıyor ısınınca akışkan hale geliyor, sadece 3*C 5*C gibi soğuk havalarda oluyor. Eğer böyleyse problem sayılmaz Vites hidroliği dediğiniz şanzıman yağı mı?

19. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Şanzıman yağı değil abi.debriyaj yağı diye bişey yokmu.geçenlerde kayışların olduğu yerden bi yağ sızıntısı oldu bi somun gevşemiş usta sıktı sonra o sol kayışların olduğu taraftaki bidonun yağı eksilmişti tamamladık atf ile.acaba yanlış yağ falan mı koydum noldu dedim.

Casper_VIA_V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Önden bakınca solda kayışların orada direksiyon hidroliği yağı kabı var silindir biçiminde siyah kapaklı bir kaptır, o eksildiğinde tamamlamak için genellikle atf ilave ederler. Debriyajın hidrolik kabı getzlerde fren hidrolik kabı ile aynıdır, önden bakınca sağda sürücü kısmının önüne denk gelen yerde dikdörtgen biçiminde bir kaptır ön hava ızgarası altında olur kapağı gridir.

Bu Sayfayı Paylaş