Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Conta Değişimi Sonrası Motor Çalışmıyor!

'Getz Forum - Club' forumunda tatanka354 tarafından 25 Mayıs 2026 15:57 tarihinde açılan konu

1. tatanka354

tatanka354 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hakan Güçhan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba aracım nisan ayında kalorifer peteği patlatmıştı daha sonra radyatör değişmiştim ama her gün 1 bardak su eksiltiyordu, Experde conta testi yaptırdım conta sağlam çıkıyordu fakat hangi ustaya götürsem contada sıkıntı olduğunu söyledi bende en son sorunum çözülsün rahat bir şekilde arabaya bineyim diye gittim contayı yaptırdım. eski conta ve alt bloğun görsellerinide ekliyorum.

Aracı yaptırdım silindir kapağı teste girdi çizik felan yokmuş taşlandı takıldı. Yaklaşık 55 bin TL hesap çıkardı adam herşey dahil. Aracı aldım tam bir gün sonra arabayla 30 km yol gittim sonra 5 dk lavaboya gitmek için mola verdim tekrar çalışmadı araç biraz bekledikten sonra tekrar çalıştı ama motor ritimsizdi usta getir bakalım dedi fakat giderken hararet yükselmeye başlayınca kaloriferi felan açıp sağa çektim sonra araba stop etti çekici ile götürdüm aynı ustaya şimdi bana diyorki üstü yaptık altı eski kaldı basınç fazla geldi büyük ihtimal sökmek bakmak lazım diyor. Segmanlarında veya pistonlarında sorun olabilir diyor. bende biraz laf yaptım önceden su eksiltme dışında bir sorunum yoktu diye parçaları alırsın işçilik 2-3 ay beklerim uygun fiyata hallederim diyor sekmandır conta setidir yataktır 20 bin tutar diyor. ne yapacam bilmiyorum. arabam hiç hararet yapmıyordu aslında sadece sorunum su eksiltmesiydi. üst kapağı söküp tamir ederken altına nasıl bakmaz insan.

[​IMG] [​IMG]

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,583
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Alt mı eski kaldığından çalışmıyormuş ? Aracı bozup sana vermiş . Utanmadan halen 2-3 ay bekle uyguna yaparım diyor.
    Çıkan contaya bakıyorum patlak çatlak bir tarafı da yok

3. tatanka354

tatanka354 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hakan Güçhan
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    valla aracı tamir edeyim ödeme için 2-3 ay beklerim diyor

4. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    367
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Motor bloğunun su kanalları pastan tıkanmış,hararet sebebi belli aslında.Üst kapağı açınca ustanız bunu görmemiş olamaz.Sanki tekrar gelmeniz için bi numara çevirmiş bence.Aracınızı antifirizsiz kullanmayın.Sonra sonucu böyle çok ağır oluyor.Geçmiş olsun.

Bu Sayfayı Paylaş