Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Benzin & Lpg Yakıt Tüketimi

'Getz Forum - Club' forumunda mehmetcag tarafından 10 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. ASPARKAS

ASPARKAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tegin Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar dizel getzim var. Ankara şehir içi trafiğinde 25 krş. yakıyor. Getz için fazla gibi geliyor. Mazot ucuzladı. Buna rağmen 25 krş yakıyor. Sizin fikirleriniz nelerdir acaba teşekkür ederim...

2. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Hava filitresini en son ne zaman değiştirdiniz?

3. ASPARKAS

ASPARKAS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Tegin Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Cumartesini günü değiştirdim. Ankara'da hyundai servisimiz var araçlara yabancı değilim.Bakımları zaten düzenli yapılıyor. O konuda sıkıntı yokda. Ankara'da yaşayan aynı trafikte olan bir getz ile kıyaslamam doğru olur galiba.

4. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Ankara trafik konusunda İstanbul gibi değil 25krş yüksek bir değer.

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    son bir haftadır her yere acele gittim bastımda bastım uzun rampalı yollar denk geldi kasap market kasis kırmızı ışık derken bu bahar ayında yol bilgisayarında 9.5 litre /100km yi gördüm, ancak epey kaba gaz gittim, bu akşamda iş dönüşü sakin sürdüm 8,2 ye iniverdi hemen. 150km gitmiş 120km daha gider diyor, tabi esasen 200km gider diyorda o gerçekte öyle olmadığı için 80km kala ışığı yakar bu, 100tl ye 20küsür litre benzinle heralde 260km yi tutturacağım yine, düşük devir büyük vites yavaş hızlanma tercih edildiğinde depodaki yakıtla gidilecek yola en fazla 20km ilave olacağı için 20km için ne kendimi üzeyim nede arabayı diyorum. Benim gibi birisine bir yıl boyunca tasarruf etmek yılda fazladan 240km gidilecek yol yapıyor sanırım bu benim durumum için çokta ekonomik değil sabah işe geç kalma huyum var yoğun trafikten kaçıp ara sokaklardan yolu uzatma huyum var. Ancak yılda 15000km deviren birisi için bu değerler ona çok gelirdi. Ben yılda 15000km devirsem bana çok gelmezdi.

6. onurnbg

onurnbg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    onur nbg
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    su kurus hesabini birakma
    daniz arkadaslar

rundll32 bunu beğendi.
  7. erdies

erdies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    Erdi Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    geçen hafta rekorumu kırdım 16 kuruşa düştüm (lpg) istanbul-ankara , ankara-konya yolunda 16 kuruş yaktım dönüşte 17 kuruşa çıktı tekirdağ-istanbul yolunda da 18 kuruş yakmıştım

cenker_baba bunu beğendi.
  8. iskeflibur

iskeflibur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Burak İskefli
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    1.4 benzinli 2007 model aracım şehiriçinde 8.3-8.4 gösteriyor . İstanbul trafiğinde hem dur kalklı hem de akıcı trafikte kullanıyorum. 10 litre yakan arkadaşlar var aynı motorda benimkine şükür o zaman :DŞehirler arasında da bir depo fulleyip gittikten sonra tekrar fulleyip kendim hesaplayacağım bakalım ne çıkacak. Bu arada benden önceki sahibi İstanbul-Erzincan arası gidiş geliş yapmış klima kapalı düşük devirde 5.5 gibi bir değer gösteriyordu.

9. Osman.ERZ

Osman.ERZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Osman Ersöz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)

Buda benim yakıt rekorum :)
    1.3 GLS 2005 Getz Benzinli
    Yer: Ankara protokol yolu Pursaklar Çubuk arası

accyln ve getz34 bunu beğendi.
  10. zubde

zubde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet altıparmak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    arkadaşlar 60 tl lik lpg ile 1.3 getz arabamla 300 km yol yapıyorum ortalama.

11. ahmetersoz1

ahmetersoz1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Ahmet ERSÖZ
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Kullandığım tüm araçlarda az yakıt harcatırım ama GETZ bir başka... 1,3 GLS LPG

Safranbolu bursa arası 14 kuruş (LPG litresini 1,99) dönüşte 16 kuruş (LPG litresini 2,09)... İlave olarak 10 liralıkta benzin aldım.

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    535km yol. 445km si uzun yol (200km sakin 80-100km hızlarda, 245km 100-130km hızlarda yer yer 140da görmüşlüğüm var.) kalan 90km ise tamamen ş.içi, toplamda yakıt ortalaması 7.7lt. araba 1.4 benzinli otomatik, lpg yok :) nasıl.?

taysan bunu beğendi.
  13. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Tatilden yeni geldim.yuzde 85 uzun yol olmak uzere toplam 1350 km yol katdettim.bu isin de biraz meraklisi oldugum icin aldigim lpgleri not tuttum.uzun yolda 110 120 kimi zaman 140 a bastim.malum havalardan dolayi klima hep acikti.toplam 220 tl tutarinda lpg harcadim. Km de ortalama 16.30 kurus yakmisim.

14. kuki

kuki Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ABDURRAHMAN YILDIRIM
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    2009 hyundai getz doch start benzinli aracım lpg taktırmadım ne kadar yakması gerekiyor normal şartlarda yakıt tüketimini dahada düşürebileceğim yöntemler fikirler varsa sevinirim

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    şehir içi 100km de 7,5 - 9 litre şehirler arası 100km de 5,5 - 6,5 litre arası benzin yakar. Lpg taktırmak kullanım şartlarına göre kullanıcı insiyatifindedir:) getz ile az yakmak için rölantide çok bekletmemek, çok dur kalk yapmamak gaz pedalının sadece ilk 3-4mm sini kullanmak, kalkışları 1000-1200 devir aralığında yapmak, motor tam manasıyla ısınana kadar çok fazla seri hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Yazın klimayı sürekli açık tutmak yakıt sarfiyatı açısından iyi fikir değil getz in kliması motordan kasnaklı kavramalı tahrikli sistem ve motordan çok fazla güç çekiyor. Castrol edge 5w-40 tam sentetik motor yağı ve iyi kalitede 95 oktan sıradan katkısız güzel kurşunsuz benzin ile yakıt tasarrufuna endeksli conti gibi yuvarlanmayı seven lastikler kullanılırsa en ideal verimi sağlar. Bu araba motor soğukken rölanti devrinde çalışırken gaza basmadan bile nerdeyse 20-30 hp güç üretiyor durduğu yerde, motor soğukken debriyajı çekiyoruz sanki gaza basıyormuşuz gibi haldır huldur gidiyor, az yaktığı iddia edilen diğer markaların motorları böyle değil. Küçük viteslerde çok fazla kompresyon gücü var düşük devir ve düşük viteste getz akıp gitmiyor gaza basmanız gerekiyor bir crdi i30 böyle değil 2. viteste gaza sonuna kadar abanıp 60km yi görseniz 500-600 metreden fazla akıp gidiyor ama aynısını getz ile yapın 200 metre sonra rölantiye düşüyor. Öte yandan bu araba tipine göre 900-950kg yu geçmemesi lazım lakin getz in sürücüyle beraber en hafif ağırlığı 1150 kg lardan başlıyor bu da yaktırıyor ama motor rampa aşağı aktırmıyor.

Şu an shell helix 5w-40 yağ ve vpower kurşunsuz yakıt kullanıyorum lastiklerim pek iyi değiller, şehir içi klima açık 10,5 litreleri görüyor, bugün getz in içinde tek başıma yalova dan gebze ye geldim giderken normal katkısız yakıt aldım çok rampa inip çıktım hızım genellikle ortalama 50km ila 80km arasında kaldı 100km mesafe kadar yol gittim 100km de ortalama 6,2 litre yaktı bilgisini verdi.

Kaymak gibi düz yol asfaltı ve hafif serin havayı çok sever. 5. vites 80 km ye sabitleyin 100km de 5.5 litreyle gider o yolu.

bigdiesel06 ve seferonline bunu beğendi.
  16. seferonline

seferonline Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar, bende de 2006 getz var ancak km de kac yaktığı göstermiyor. Sizinki ozel bir seri mi acaba yada sonradan takılıyor mu entegre vs.?

17. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    yakıtı etkileyen sensörlerden iat sensörü giren havanın sıcaklığına göre yakıt enjektörlerine komut verir şimdi giren havanın borusunu metal bir boru ile egzoz manifoldunun arkasına alınsa ve giren havaın sıcak olması sağlansa kışın yakıt sarfiyatı düşmezmi

18. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yapılabilir ama. Emiş yapıldıktan sonra hava filtresinden önce 2 kanal olmalı bunun birisi direk hava filtresine diğeride sizin bahsettiğiniz gibi egzoz a gidecek ama egzoz sistemi revize edilmeli iç içe geçen 2 boru süstemi yapılmalı birinden egzoz çıkacak diğerinden hava geçecek ısınıp geri girecek şekilde. Ama motor ısındıgında sıcak soguk hava karışımı dengesi saglanmalı yada yaz aylarında bu sistem tamamen otomatik olarak devreden çıkmalı yoksa anında hararet çıkar

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mt_44 bunu beğendi.
  19. mselimtoker

mselimtoker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    M.Selim TOKER
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Merhaba Arkadaşlar;
    Aranıza İzmirden katılıyorum. İzmir - Bergama arası yolculukta Lpg yi fulledim. Araçta full idi. Kısa şehir içi mesafeler hariç 120 nin altına pek indiğim söylenemez. İzmir'e geri geldiğimde aynı istasyonun aynı pompasından tekrar fulledim. 42 TL'ye 243 KM yol yaptı araç. Yaklaşık 17 Krş' a tekabül ediyor. Litre olarak ta yanlış hesaplamadıysam 7.5 Lt.

Lpg Fiyatı = 2.30
    Lpg Marka = Atiker
    İstasyon = Petrol Ofisi

taysan bunu beğendi.
  20. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL