Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Benzin & Lpg Yakıt Tüketimi

'Getz Forum - Club' forumunda mehmetcag tarafından 10 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    sözde şehir içi aracı ama şehir içinde 2000 motordan bile çok yakıyor neredeyse uzun yola gelince zaten 3000 motorda olsa az yakar

2. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    2006 model 1.3 manuel vites getzimiz var 2.5 yıl benzinli kullandıktan sonra 2 3 ay önce atiker microfast lpg taktırdık lpg taktırmadan önce ben bu arabanın şehiriçinde 48 kuruştan aşağı yaktığını hiç görmedim ve kullanım tarzım da fazlasıyla sakindir 70i falan asla geçmezdim az yaksın diye ama hçbir şekilde bu rakamın altına düşmezdi bakımları da tamdı. Fakat lpgyi bir taktırdık takan adamlar %40 tasarruf falan diyolardı lpg fiyatlarının ucuzlamasıyla birlikte şuan 20 22 kuruş arasında yakıyor yani %50den fazla tasarrufum oldu bence 1.3 getzler benzini resmen sömüren fakat lpgyi de koklayan son derece ekonomik arabalar.Az yakması için de şunları yapıyorum.Kalkışlarda 1500 devirde kaldırıyorum hızlanırken genelde 2500 devirde koşullara göre 3000 devirde de değiştiriyorum eğimli yollarda falan onun dışında yol müsaitse 5. vites 2000 devir 70 kmde ilerliyorum yolun seyrine göre 5. vites 1500 devirde bile ilerlediğim oluyo arabada tekleme falan da olmuyo gayet rahat ilerliyo yani işin sırrı hakikaten gaz pedalına milimetrik basmakta her şey gaz pedalı ve devirde bitiyo .Güncel fiyatlarda ne yaktığını hesaplamadım bi süredir ama şimdi bakımdan falan çıktı iyice düşmüştür getzin lpglisine çok yakıyo diyenler bence satıp elektrikli motorsiklet falan almalı:D . Ve de getzin otomatikleri gerçekten lpgde bile fazla yakarlar onun çözümü de satıp manuel almaktan geçiyor:RpS_thumbup:

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 20 Ocak 2015
    taysan bunu beğendi.
  3. cemkaan

cemkaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    325
    Ad Soyad:
    Kaan Akkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    merhaba getzgo ben de de aynı araba var ben de lpg düşünüyorum. Lpg li halinden memnunmusun ve toplam kaça maloldu bu işlem?

4. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Merhabalar hocam öncelikle ben taktırmadan önce aylarca araştırma yapmıştım taktırıp tartırmama konusunda ilk olarak şunu söyleyim arabalarımızın motorları lpgye çok uygun.Lpgde yağ su eksiltir falan gibi konuları çok araştırmış kesin bi cevaba da varamamıştım ama en sonunda taktırdığımız yerin sahibiyle oturdum konuştum her şeyi sordum öncelikle yağ su eksiltmeyle lpgnin alakasının olmadığını ama ilerleyen kilometrelerde teklemelerin belki stop etmelerin falan olabileceğini söyledi tabi bunlar baya bi kilometre sonra olabilecek şeyler bana her türlü şikayetimi halledebileceği sözünü verdi ve taktırdık fiyat olarak 900 liraya sızdırmazlık raporu projesi falan dahil anlaştık ve montaj gerçekleşti montajdan sonra arabanın muayenesini yaptırıp direk emniyete gidip işletiyosunuz ve bitiyo işletmenin ücretini hatırlayamıyorum şuanda.Gelelim lpg sonrasına takan yer kullanım tarzımı sorup ona göre ayar yaptı ve çok da iyi bi ayar ve montaj yapmış takıldığından beri 2 3 ay ve 3500e yakın km oldu bu sürede yağında bir eksilme falan olmadı suyunda ise önceden biraz eksiltirdi aynı seviyede kaldı o da .Arabanın performansında ASLA bir değişme yok illa ki vardır ama hissetmenize imkan yok tekleme stop etme arıza ışığı falan da hiç olmadı yakıt olarak da dediğim gibi %50den fazla tasarrufum var 48 50 kuruştan 20 22 kuruşa düştü yakıtım bu arada sistem Atiker microfast . Ben kesinlikle tavsiye ederim tek pişmanlığınız daha önce taktırmadığınız olur ;)

cemkaan bunu beğendi.
  5. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    benim getz de 3 yıldır lpg var 1 gram su eksiltme yok hiç su eklediğimi hatırlamıyorum sadece antifriz koyarken açtım radyatörün kapağını ama yağ 1000 km de 100 gram eksiltiyor buda normal demişlerdi benzindede bu kadar eksiltmesi gerekiyormuş 3 yıldır ne bir tekleme ne stop etme hatta benzindemi lpgdemi bilmek mümkün değil lpg nin ışığına bakıyorum bazen lpg ye geçmişmi diye

cemkaan bunu beğendi.
  6. cemkaan

cemkaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    325
    Ad Soyad:
    Kaan Akkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Teşekkürler arkadaşlar. Mart ayında araç muayenem var. Bakalım muayeneden hemen önce kısmetse ben de lpg taktırmak istiyorum. Ben de atiker düşünüyorum.

7. getz59

getz59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    50 tl ye 100 km şehir dışı( bozuk yol)+75 km trafik=175 km yaptım bu hafta. full otobanda gitsem 200 kmyi geçerim heralde ( sollamalar hariç 100 km/s yi geçmedim) lpg li olsa sanırım 4/5 oranında falan bir fark olur

8. onurnbg

onurnbg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    onur nbg
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    brc var otuyor lpg dolarken. normel dedi usta yaridan fazla gaz varsa otermis

9. onurnbg

onurnbg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    onur nbg
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    arkadaslar 2007 getz 1.4doch benzinli aldim. 100 km yol gittim sehir ici sayilir.13 litre lpg yakti 34.500 tl tuttu. lpg 261kurus biraz çok gibi geldi. yol bilgisayarinda 9.5 litre gosteriyir 100 km de.

10. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Benim getz 8.5 8.8 aralarında gösteriyor. Litre fiyati bu aralar 2.10 civarında,
    18 19 kuruş gibi yakiti

11. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Arkadaslar, lpg kullanan arkadaslar..yol bilgisayari lpg deki tuketimi gostermez ki..siz nasil gosteriyor diyorsunuz? Gercekten merak ettim..

12. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Araç yol bilgisayarı lpg de olduğunu anlamadığı için kendi enjektör sürelerini baz alarak tüketim hesaplar ve bunu ekrana verir. Bize düşen görev gerçek lpg tüketimi ile yol bilgisayarının ne kadar örtüştüğünü bulmaktır.

Benim aracım bu aralar 10,5 gibi bir deger gösteriyor ve lpg tüketimimde 11,5 gibi bir degerde.

Zengin ve fakir karışım durumlarından ötürü yol bilgisayarı ile eşit tüketim veya yol bilgisayarında aşırı düşük ve aşırı yüksek degerler görülebilir.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

onurnbg bunu beğendi.
  13. zubde

zubde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet altıparmak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    arkadaşlar getz 1.3 gls modelim var. 100 liralık benzin ile şehir içi 210 km gidiyorum. çok değil mi sizde durum nedir?

14. onurnbg

onurnbg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    onur nbg
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    litre olcerseniz daha doğru sonuca ulasirsiniz. depoyu fulleyin 100 km gidin sonra kac litre aliyor bakin

15. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bos depoya 2.14 tl den 30tl lik lpg aldim.171 km gitti.tuzla-pendik arasi kullandim.

16. onurnbg

onurnbg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    onur nbg
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bos deponun dibinde kalanla 50 km yol gidilir. dogru bir olcum olacagini zannetmiyorum.

17. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    ne demek istedigini anladim arkadasim.Lakin depom bitmisti.yani benzinde gidiyordum.
    bahsettigin gibi lpg kirmiziya geldiginde uzun kmler gidiyor ancak benim benzine gecmistim

18. lostcoast

lostcoast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    147
    Ad Soyad:
    ..
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar benim şehir içi tüketimin 10 litre civarında dolanıyor ya.. şehir içinde en uzun gittiğim mesafe 12 km. şehir içi ışıklarda duruyorum oda 5-6 kere falan. sizce çok mu fazla ya ? samsundayım bu arada

19. getz59

getz59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    normal ya bu arabalar şehir içinde çok yakıyo az bile hatta seninki ben her gün 5 km sabah 5 km akşam şehir içinde kullanıyorum 4 defa ışık var yolda 11 - 12 litre arası yakıyo ya çok dikkat edersen basmazsan , vites değiştirmessen , ani fren falan yapmazsan belki 10 litrenin altına iner ama o da trafikte imkansız zaten fren yapmıycan da öndekine mi vurucan yani :) en iyisi mazotlu araba almak lazım eğer yakıtı düşünüyosan

20. accyln

accyln Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Ahmet Ceylan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Benim Getz 1.3 gls (ov) 'de 40 -45 kuruş civarı yakıyor şehir içi. Fazla yakıyor diye çok araştırdım.
    Çıkan sonuç şu görünüyor;
    Getz sorun çıkartmaz, parçası uygundur, gittimi gider ancak boyutuna göre biraz fazla yakar.

Bu Sayfayı Paylaş