Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Benzin & Lpg Yakıt Tüketimi

'Getz Forum - Club' forumunda mehmetcag tarafından 10 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Dogru hesap yakit gayet makul seviyede yakmissiniz

2. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Benim admiredede ayni motor varuzun yolda 33 litre gaz alan depo 450 km sehir ici 300 km gidiyor

3. erdies

erdies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    Erdi Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Sakin kullansam şehiriçi benimde 300ü bulur aslında hava filtresiyle kumandalı egzoz taktırınca sakinlikten çıktım oyüzden 300leri bulmuyor şehiriçi ...

4. yiit

yiit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Bu hafta 50 lira ile sehir ici 200 km yol gittim az once isik yandi

1.5 vgt

5. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Depoyu fulleyip km sayacını sıfırladım. ( OPET )
    Şehir içi 400 km şehir dışı 700 km civarı toplamda 730 km yol yaptıktan sonra
    Bu gün tekrar Fulledim aracı 41.5 lt mazot aldı.
    Yol bilgisayarı 5.1 litrede takılı kalmıştı son 300 km de hiç değişmemişti.
    Bu bütün getzlerde böyemi acaba bilmiyorum. Bence yanlış gösteriyor.
    Kalan mesafe 171 km daha gidersin diye yazıyor ama Bence gitse gitse 120 km belki giderdi. sarı ışık yanmamıştı daha.
    Litresi 4.09 dan ( AYTEMİZ ) den 170 tl. 41.5 L Mazot aldım.

HESAP: 170 tl / 730 KM = 0.232 KRŞ Yakıyor.

100 km de 5.685 lt. Tüketim.

Bence çok iyi sanki

6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Dizel getz için güzel değerler yanlız:

Yol bilgisayarı getzlerde lt/100km şeklinde olduğundan ve anlık yakıt tüketimi göstergesi olmadığından bir süre sonra yani 100km sonra lt/100km göstergesi takılı kalır, bunu ben şu şekilde kullanıyorum her 100 km de bir sıfırlıyorum çünki bu gösterge ortalama olarak 100km de ne kadar yaktığını gösteriyor 100km den sonra trip butonuna basılı tutulup sıfırlanmazsa hiçbir işe yaramıyor ilk sıfırlamada 10sn de bir sonra 30sn de bir sonra 60sn de bir ve buna ilave alınan yolun km olarak miktarını da hesaba katma şeklinde güncelleniyor 100km yi 1 -1,5 saat gibi bir aralıkta tamamlamak üzere ayarlanmış olup sonrasında rakamlar nerdeyse hiç hareket etmiyor, cins bir elektronik sistem işte:) trip e 2sn basılı tutup sıfırladıktan sonra 10 metre gidin durun bir iki dakika bekleyin --- çıkacak sonra orada 20 yada 30 litre / 100km gibi bir rakam görürsünüz bunun sebebi rölantide yakılan yakıtı gösterge yeni sıfırlandığı için hesaba sürekli dahil edip sıklıkla hesaplama yaptığı içindir fakat uzun yolda 90 km 5. vites ile giderken trip butonuna 2sn basılı tutarak sıfırlayın orada üç tane tire --- çıkacak sonra 2,5 litre/100km ibaresini görebilirsiniz acayiptir taaa ki 100km tamamlanınca elimize faydalı değerde rakamlar geçer, ortalamayı bir güzel hesaplıyor ama insanı da ayar edebiliyor işte:) fakat sürekli sıfırlarsak ta anlık yakıt tüketimi göstergesi gibi çalışmıyor çokça denedim bunu hatta illa 80-100km yol alınacakmış

bende buna bir çare olarak her 100km de sıfırladığım bu yol bilgisayarındaki değerleri yeni yakıt aldıktan sonra hemen ilk sıfırlamadan 100km ye kadar mesela 6,8litre diyor sonra tekrar sıfırlıyorum 200km sonra 8,1 diyor, sonra bir 100km daha yapıp sıfırlıyorum 7,5 diyor ve 300km de 6,8 + 8,1 + 7,5 = 22,4 litre yakmış oluyorum ve bunu kaç sefer sıfırlama yapmışsam yani kaç kez 100km yapmışsam o sayıya mesela 3 e bölüyorum en son kalan yakıt ile 50 km yada 30 km yapmış olabilirim o değeride rakamda bir anormallik olmaması adına minimum 30km yapmışsam dahil ediyorum, bu yukarıdaki örneğe göre 22,4litre / 3sıfırlama = 7,46 çıkacak bu rakamda bana yol bilgisayarını verimli kullanma ihtimalini veriyor çoğunlukla doğru gösterir deneyebilirsiniz hatta ideal yol bilgisayarı yakıt sarfiyat göstergesi kullanım biçimi bence bu:)

7. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam siz aşmışsınız valla bu litre hesabını ama cok karmaşık gerçekten.

Ben aslında youtube da videolarıda var görmüşsünüzdür. odb ye takılan kablolu ve kablosuzda var anlık yakıt tüketimini gösteren bir alet var. Ondan almayı düşünüyorum ama beyıne zarar verir mi sizce . Hiç araştırdınızmı.
    Araçla ilgili bir çok arıza vs ve değerleride gösteren bir cihaz. Aşağıda yazılan herşeyi gösteriyormuş.

Aşağıdaki sensör bilgilerini okur:

• Motor RPM
    • Hesaplanan Yük Değeri
    • Soğutma Suyu Sıcaklığı
    • Yakıt Sistemi Durumu
    • Anlık Yakıt Tüketimi
    • Uzun Vadeli Yakıt Sarfiyatı
    • Depoda Kalan yakıt Miktarı
    • Araç Hızı
    • Emme Manifold Basınçı
    • Gelişmiş Zamanlama
    • Emme Hava Sıcaklığı
    • Hava Debisi
    • Mutlak Kelebek Pozisyonu
    • Oksijen sensörü voltaj / ilişkili kısa vadeli yakıt düzeltir.
    • Yakıt Sistem durumu
    • Yakıt Basıncı
    • Ve Daha Fazlası....

8. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    1

9. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    100 km den sonra kitlenme diye birşey yok sadece belli bir süre sonra sizin sürüş tarzınıza göre ortalamasını bulduktan sonra ve sizin sürüş tarzınızda hep aynı olduğuna göre bu ortalama pek değişmeyecektir 1 aşağı 1 yukarı iner çıkar şöyle bir deneyin 100 km geçtikten sonra bir rampa veya düz yolda olabilir 2. vitese takıp devri 3500 4000 civarında 5 dakika buyunca devam edin bakalım yol bilgisayarı sabit kalıyormu?

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bu cihaz telemetri gibi birşey kablosuz da çalışığına göre, ancak motor tuningcilerinin işine çok yarar çip yada yazılım veya motorda açık hava filtresi gibi değişiklikler yapıldığında ne olup bitiyor canlı canlı izleme imkanı verir F1 de mühendislerin pist kenarında baktığı ekranlar gibi ancak sorun çıkarıp çıkartmaması konusunda fikrim ne yazıkki yok,

yok Mehmet abi kilitlenme diye birşey sözkonusu değil sadece bu gösterge belli bir süre sonra yani üç aşağı beş yukarı yaklaşık 100km yada 1,5 saatlik sürüş sonrası rakam değerini güncelleme sıklığını çok azaltıyor ve sonunda güncellemeyi bırakıyor, o sebeple lazım olunca sıfırlıyoruz güncelleme aralığı canlanıyor, bu bir problem değil çalışma usülü olsa gerek:) çünki yeni aldığımda çoğu kez hiç sıfırlamadan 500-600km gittim ve 90 km ile sabit gitsemde mahalle arasında onlarca kez dur kalk yaptıysamda 3000-4000 devirde 1. vitesle gittiysemde 7,5 -8 litrede sabit kaldığını gördüm yani bunu yeni sıfırladıktan 90-100km sonra mesela gösterge 6,9 ise küçük viteste çok gazlayarak sürersem 7,0 oluyor ama sıfırladıktan sonra 200-300km gitmiş isem öylece kalıyor rakamlar, ancak bu sıfırlamayı 40-50km önce yaptıysam 3000-4000 devirde dur kalk yaparak fazla gazlayarak az yol aldıysam bu sefer mesela gösterge 7,0 iken 9,5 oluyor yakın zamanda sıfırlandığı için sık güncellemenin sonucu da bu ve haliyle bu durumda ihtiyacımız yoksa daha az gaza basıyorum rakamlar düşüyor ve ekonomi sağlıyor. Zaten yol bilgisayarımda sürekli bu ekran açık ve hareketsiz kaldığını hissediyorum genelde 100-120 km sonra oluyor bu hareketsizlik bende bu emareden yola çıkarak sıfırlıyorum

sıfırladıktan hemen sonra aniden gazlanarak sert kalkışlar yapılırsa çok acayip şeyler oluyor bir anda 20 litre/100 çıkıyor sonra düz yola çıkıp araç rahat sürüldüğünde aniden 6litre /100km ye düşüyor zamanla ve alınan yola göre rakamsal değer kendini toparlıyor,

hani getz in yol bilgisayarı diyorki ''eğer sürekli 1. viteste 4000 devirde gidersen 100km de 20 litre yakarsın aaa ama yeni sıfırlamışsın buna 10sn /50metrelik bir aralıkta baktım ben'' diyor sürekli böyle gidilmeyeceğine göre ve yeni sıfırlandığına göre diyip ''bir 200 metre /60sn sonra tekrar güncelleyeyim'' diyor bizde büyük vitese takmış olursak pat diye rakam düşüyor mesela 8litre /100 oluyor ve ''sonraki güncelleme 1km /3dk sonra yapıyorum'' diyor o esnada trafiğe takılıp çok yavaşlamışsak mesela 9-10 litre gösteriyor hızlanmışsak 5-6litre gösteriyor bu miktarları benim tam olarak bilmediğim bir güncelleme metodu süresince kendi içinde ölçtüklerine toplayıp bölüyor, sayılar bölündükçe ekrana ortalamalar geliyor arka plandada herkesin bildiği motordan ecu dan alınan verilerden geliyor. Kısacası getz in 5-10km yol yaparak 100km de ki sarfiyatımızı bilmesi zor olurken, 80-100km gidersek bilgisayarın sarfiyatı doğru bilmesi için elinde daha çok veri olduğundan işi kolaylaşıyor.

birde bunu şu sebeple yapıyoruz hani sürüş tarzı diyorsun kesinlikle doğru ancak şehir içi ve şehir dışı farklı yerlerde sürdüğüm için bu yakıt sarfiyat göstergesi bu değişik şartlarda çok değişiyor trafik sıkışıklığı buralarda çok oluyor bazen bir 100 metreyi 10 dakikada alamıyoruz caddede tıkılı kalabiliyoruz, sürekli dur kalk yapıyoruz İstanbul ve Kocaeli gibi yerlerde trafik çok fena:) bazende 100 metreyi 5 sn de alıyoruz, yazın kışın hatta bakımdan sonra ve bakım ihtiyacı olan araçta yakıt sarfiyatı yol bilgisayarındaki rakamlarda ciddi manada değişiyor, hava filtresi, bujiler kullanılan yakıt için bile fikir veriyor, sürüş tarzımız sürekli aynı da olsa otomobil ve çevre etkenleri değiştiğinden bu göstergeyi yeniden resetleyip tekrar ortalama almasını istiyoruz, karda sürerken mesela 12 15 litreleri görüyoruz patinaj ve geç motor ısınması sebebiyle. Karda bir 25 litre benzin ile 220 km yolu zor yaparken yazın 20-25 derece sıcaklıkta 25 litre benzin ile 350km gidilebiliyor. Sabah işe geç kalınca 9-10 litreleri görürken evden erken çıktığımda 7 litre görebiliyorum getz ile 40-50km gibi bir yolculuğa çıktığımızda 4 kişi binersek yada tek başıma gittiğimde yine değişebiliyor:)

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    aboovv amma uzun yazmışım kim okuyacak bunu :) farkında olmadan uzattım yazıyı silmeyede kıyamadım bunun için özür diliyorum. Klavye Gevezesi olduğumu kabul ediyorum:)

12. srcngdr

srcngdr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sercan godri
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    arkadaslar gidilebilecek menzil 125 km gosterirken yakit ikaz ışığı yandı.suanda da 105 km gosteriyor.bu deger ne kadar dogrudur bilginiz varmi? bazen ozellikle takip ediyorum atiyorum menzil 250 km yaziyor ben 50 km yol aliyorum menzil 230larda gosteriyor.anlamadim gitti.3-4 km gidince anca 1 km dusuyor.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

13. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Örnek olarak mesela otoyolda gidiyorsun hızın 100 ile 110 arasinda araç 5. viteste devir 2200 civarında ve gidecegin yol toplamda 50 km diyelim. Ve ışık yandı ekranda 125 km daha gider yazıyor. yola ciktiktan 20. km isik yandı. hızını degistirmeden o hizla ayni devir ve ayni viteste 125 km daha gidersin diye sana belirterek yaziyor o km yi.
    Ama sen isik yandiktan sonra 5 km sonra otoyoldan çıktın yogun trafiğe girdin ve 25 km sini 1-2-3 vitesle dur kalk yaparak 25 km sonra gideceğin yere vardığında ekranda doğal olarak 75 km daha gider yazmasını beklersin ama 40 km daha gider yaziyordur.
    Çünkü 25 km sehir ici kullanarak yakit sarfiyatı arttı ve yazan 40 km de o sarfiyata göre yazar yol bilgisayarı.
    Ama ben hep kendim ortalama olarakta isik yandigindaki yazan km yi baz almadan en geç 80 km olmadan yakit aldigimda depoyu fullerim ve 43 yada 44 lt. yakıt alırım. Lamba yi cok uzun süre yanik olarak gezme k te samandirayi bozar diyorlar. o yuzden lamba yandiktan sonra 10. KM gitmeden aliyorum artık. Bu durumda ise 41 yada 42 litre yakıt aliyor depo.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

14. srcngdr

srcngdr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sercan godri
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    anladim hocam tesekkurler.aslinda bende pek isik yanik gezme taraftari degilim yalniz bu sefer boyle denk geldi uzun yoldann gelmistim.suan menzil 100 km gosteriyir ve bana en yakin yakit alabilecegim yer 35 km uzaklikta.acikcasi ben bubaracin yol bilgisayarina hic guvenemiyorum.umarim yolda birakmaz.birde uzun yolda edindigim izleimler samsun bursa arasi yaklasik 950 km yol yaptim ortalama 110 la gittim hep yakit tuketimi 4.5 ile 4.9 litre arasinda seyirdi.aracim dizel.turboyu orjinal parcalariyla revize ettirdim ve egr temizligi yaptirdim.bu degerler normalmidir.

15. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Senim degerler yaklaşık benimki ile ayni bence normal.
    Getz'te zaten daha az yaktirani görmedim. Ama duydum ben 4.1 litre yaktirdim diyen oluyor tabii

16. ibrahim81

ibrahim81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    ibrahim taner
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    3.9 ortalamayı gecen bayramda Adana, Ankara, Antalya yolunda tutturdum

17. srcngdr

srcngdr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sercan godri
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    ortalama hiziniz kacti?

18. ibrahim81

ibrahim81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    ibrahim taner
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    90-100 arası idi

GT-S7562 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

19. srcngdr

srcngdr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sercan godri
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    valla bizimki normalde sizinki azmi yakiyo yoksa bizimkilermi fazla mi yakiyor anlamadim simdi.

20. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben bir sey sorsam size. Hızınız 90 km de yol düz vites 5 te iken tamam tirlama sesi yok motorda ama 90 km hızda arac 5. viteste hafif rampa yolda ise motor tirlamaya basliyor ve vitea kucultmek zorunda kaliyorum yada gaza basmak gerejiyor bu sizde de boylemi acaba

Bu Sayfayı Paylaş