Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Benzin & Lpg Yakıt Tüketimi

'Getz Forum - Club' forumunda mehmetcag tarafından 10 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. esatyunus

esatyunus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    esat yunus murat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Tuketim degerim tamamen sehir icinde oldu.ancak memleketimde ankara kadar trafik olmuyor ama insani cileden cikartan trafik isiklari var.kullanimim 3 vitesi nadir atmisimdir.motor genelde soguktu sabahlari cikmam gerekti.

2. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Az bile yakmis bence

HTC One cihazımdan gönderildi

3. esatyunus

esatyunus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    esat yunus murat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben 6 litrelere cikmasina sasirdim siz az yakmis demissiniz :) yeminle arabaya karsi bi isteksiz olmaya baslamistim.

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Ankara'yı bilmiyorum nasıldır, trafik durumu vb şeylerini, ben İstanbul'da yaşıyorum sizin verdiğiniz değerler benim ve birçok kişi için güzel hayaller konumunda :) Dediğiniz kullanım şartlarından çok iyininde iyisi oranda tüketimin çok çok az gerçektende.

5. esatyunus

esatyunus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    esat yunus murat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Abi hayret ettim valla bana fazla gelmisti gecen gun clio 4 u olan arkadas 5.3 u gecmiyor ddmisti bende o hesaptan olctum yoksa adetim degildir pek hesaplamam ama ben 6 yi gorunce sok olmustum.sevindim suan

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fabrika Tüketim değerleri ölçümü

Ülkemizde satılan araçların büyük çoğunluğu Avrupa standartlarına göre ölçülüyor. Avrupa Topluluğu 2004/3/EC direktifi ile (eski adı 80/1268/EEC) 1 Ocak 2001 sonrası satışa çıkmış araçların ölçüm standartlarını tanımlıyor.
    Buna göre:
    Test edilecek aracın 3000km yapmış olması gerekiyor.
    Testler 20-30C dış sıcaklıkta bir laboratuar ortamında, kayan bir platform üzerinde (araç sabit, muhtemelen dyno cihazı tarzı) yapılıyor.

Şehir içi ölçümleri:
    Test yapılan aracın motoru soğuk oluyor.
    Toplamda 4km'lik bir mesafe ortalama 19km/h ve en fazla 50km/h'lık süratler ile hızlanma/yavaşlama/sabit hız/rölanti karma şeklinde yapılıyor.

Şehir Dışı ölçümleri:
    Şehir içi ölçüm testinin devamı olarak yapılıyor.
    Toplam 7km'lik mesafe de, ortalama 63km/h ve en fazla 120km/h'lık sürat ile %50 sabit hız ve %50 değişken hız ile ölçüm yapılıyor.

Ortalama ölçüm ise testlerde alınan mesafeye göre ağırlıklı ortalama alarak yapılıyor. (ş.içi yakıt x (4/11) + Ş.Dışı yakıt.t x (7/11)) / 2
    Aşağıdaki grafikte ise iki testin (Ş.İçi ve dışı) hangi hızlarda yapıldığı net olarak görülüyor.

Amerikalıların ise Çevre Koruma bakanlığı gibi bir kuruluşu var EPA adında. Onlardaki test standartları ise:
    Soğuk bir motor ile önce şehir içi kullanım simüle ediliyor. Ortalama 32Km/h ve en fazla 90km/h'lik hız ile 31 dakikalık bir periyotta 23 kere dur-kalk yapılıyor.
    Şehir dışı ölçümünde hiç durmadan ortalama 77km/h ve en fazla 97km/h'lık hızla 16km'lik mesafe boyunca gidiliyor.
    Çıkan değerlerde şehir içi için %10, şehir dışı için %22 düşürülüyor çıkan değerler. %55 Şehir içi ve %45 şehir dışı olacak şekilde ağırlıklı ortalama alınıyor.
    Araçların vergilendirmesinide buna göre yapıyorlar.
    2008'den itibaren ise testlere klimanın açık olması ve soğuk hava koşullarını da testlere eklemişler daha gerçekci sonuçlar için.

Not : Alıntıdır.

http://www.gazeteci.tv/yeni-otomobillerde-yakit-tuketimi-yalanlari-soke-edecek-138425h.htm

7. pegard

pegard Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mrb arkadaşlar.bizim ev halıkı kalabalık olduğu için 2 aracamız var.2008 toyota coralla dizel çok güzel yakıtı var diye 2 aracımızda dizel olsun dedik ve sorduk soruşturduk birde bayan kullanacağı için küçük bir araç getz de karar kıldık 2006 model1.5 vgt getz(90,000km) aldık.her şeyi çok güzel donanımlı bir araç ama bu yakıt olayını çözemedik...toyota deposunda hiç mazot yok iken 50tl mazot ile200 km yi zorlarken...aynı şekilde getz depo boş 50 tl mazot ile 150 km'ye dahi yaklaşamadı..iki araçta benim tarafımdan aynı devir aralıklarında kullanıldı.yetkili servise götürdüğümüzde her şey normal diyorlar.ama getzin yakıtından bıktık yani.bizim bilmedğimiz başka bişeymi var acaba diye.bazı arkadaşlar yazılım attrırsan yakıt düşer diyor .bana yardım edin.tşk ederim(Yukarıdaki veriler şehir içi aynı güzergah)herkese hayırlı günler.messaj atarsanız çok sevinirim

8. Kerim8961

Kerim8961 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Kerim Doğru
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba;

Yakıt konusunda toyota corollayla karşılaştırma yaparsanız yanılırsınız..Corolla getz'den daha az yakar bu bi gerçek..Ölçümlerinizi depoyu silme fulleyip 100 km yaptıktan sonra tekrar doldurup Alınan Yakıt/Gidilen Mesafe olarak hesaplarsanız daha net sonuç alırsınız..

Bende aynı aracın 2009 modelini kullanıyorum...Dediğiniz gibi ilk zamanlar ışık yandığında 50 TL'lik mazot ile 130-135 km'de tekrar ışık yanıyodu..Durumdan rahatsız olduğum için bende servise gitmiştim ve aracımda anormal herhangi bi durum tespit edilmedi.Sonrasında yukarıda da belirttiğim gibi depoyu fulleyerek hesap yapmamı söylediler ve öyle yaptım net sonuca ulaştım..

Kısa bi not:Hyundai'den örnek verecek olursak deponun ilk yarımla ikinci yarım birbirine eşit değil.Misal ilk yarımla 350 yaparsanız ikinci yarımla maksimum 250 yaparsınız..

O yüzden getzde 20,50,100 tl'lik mazotla yakıt ölçmeye devam ederseniz zamanla psikolojiniz bozulur :) İmkanınız varsa full depo gezin 100 km veya üzeri yapıp tekrar depoyu fulleyin bu şekilde yakıt ölçün..Yakıtı corolla kadar az olmasada 50 TL'lik mazotla yaptığınız hesaba göre çok daha farklı çıkar :)

GRAFTT bunu beğendi.
  9. mustafa11

mustafa11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    mustafa ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    benim getzle 50 tl shell nitroyla 170 -180 km gidiyorum 2.000 devir geldiği an vites değiştiriyorum ve geçmiyorum

10. nanS

nanS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sinan nans
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    arkadaslar benı bı konuda aydınlatmanızı rıca edecegım. bırkc gun sonra uzun yola gıdecegım (ankara-antalya). en mınımum yakıtı nasıl saglayabılırım?
    aracım 1.4 doch 16v lpg 2008 getz
    90km hız dıye bılıyorum ama duz yolda 90km (5.vıtes) ılerlerken devır 2500 ıle 3000 in tam arasında oluyor bana fazla gıbı geldı yada ben hassasım arabanın sesini fazlamı abartıyorum ? birde uzun yola cıkmadan once arac ıcın yapmam gerekenlerı tecrubelerınıze dayanarak uygulamak ısterım lutfen yardımlarınızı beklıyorum ..

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    90 km hiz iyidir. Daha dusuk hizlarda yolda uykunuz gelir. 2500 - 3000 devir sorun yaratmaz.

1.4 era ile 5000 devir ile sabit gitmisligimiz cok. Tek kotu yani benzin ibresi civi gibi dusuyor asagi.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

12. nanS

nanS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sinan nans
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    anladım tesekkur ederım cevap için dier sorularımada cevap veren olursa mutlu olurum ılk uzun yol tecrubem de;)

13. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    uzun yol öncesi aracınızın yağ seviyesini kontrol edin radyator suyunu kontrol edin. lastik basınçları önemli sinyal fren far sis lambalarının çalıştıgını kontrol edin. yola çıkarken birde dua edin selametle gidip gelin :)

14. nanS

nanS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sinan nans
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    :)) çok teşekkürler bilgileriniz ve temenniniz için :RpS_thumbup:

15. adrenalin__bgpb

adrenalin__bgpb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Sait ÇAKIROĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    arkadaşlar hafta sonu bursa merkez'den izmir konak çeyrek depo benzın yaptı :)

16. nanS

nanS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sinan nans
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    uzun yoldan geldim sağ salim arkadaşlar:) ankara-etimesgut dan antalya-kumluca arası yaklasık 640 km yol yaptım aracım km de (kışlık lastikle) 0.18 kuruş yaktı :) 3 kişi otobusten 200 tl karlı oldu bizim için .. sonuç olarak mutluyuz :D not gaz 2.90 tl opet = 0.18 kurus .. 2.70 tl den aldıgımda ise braz daha az yaktı tabi.

17. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Slm lar kaç km hızla gittiniz acaba saygılar...

18. gradienti

gradienti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Halil Özbek
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Ankara şehir içinde 123 kilometre yol yaptı 10,60 lt gaz yaktı. Km başına 0,22 liraya geliyor. 2007 otomatik getz.

19. yiit

yiit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    6.1 den asagisini gormedim sehir ici kullanimda :) 88bin de 2007 model dizel

bakima girdim 2 gun once bakalim ne kadar degisecek

20. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benimde degerler hemen hemen aynı sizinki ile cok fazla trafik veya kırmızı Işık oldugunda 6.1 Eğer trafik az olur ve sik sik durup kalkmazsam 5.4 aracinizda hic sorun aramayın bence iyi günler. Ayrica bu az yaktirip km de 18 krs. Falan yazanlar ne kullanıyor merak ediyorum

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş