Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Benzin & Lpg Yakıt Tüketimi

'Getz Forum - Club' forumunda mehmetcag tarafından 10 Ekim 2012 tarihinde açılan konu

1. mehmethocam

mehmethocam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet hoca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    İstanbul'dayım. Bazen şehiriçi yolda , bazen trafikte, bazen trafiksiz olarak şehiriçinde . Ama 200 km boyunca çok fazla dur kalk yaşamadım. Genelde trafiğin yoğun olduğu saatleri tercih etmem. alternatif yollar kullanırım. Durum bu

2. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    dediğiniz gibi tam olarak yakıt ölçümü yapamazsınız depoyu tam fulleyip 100 km yapıp tekrar aynı pompadan fullerseniz ancak öle net ölçüm olur.ama pek fazla değil gibi geldi bide sadece uzun yolda bi deneseniz daha iyi olur.mesela ben en son 150 km yaptım 50 kmsi şehir içidir 2, vitesle dur kalk dur kalk.100 kmsi normal yol ama gene dümdüz otoban değil sinopun yolları malum heryerde çalışma var kötü o yolda 7,2 litre yaktı.eğer yakıtnızı fazla oldunu düşünüyosanız önce fulleyip deneyin baktınız fazla hava filtresi,bujiler,buji kablosu,motor yağı(mesela kalın yağ konulduysa yakıtı etkiler ben 5w-30 kullanıyorum 1,3 motor aynımıdır kitabına bakmak lazım )bunları kontrol ettirmenizde fayda var ama aşırı bi tüketim yok yazın dahada iner.

3. Kerim8961

Kerim8961 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Kerim Doğru
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sunu da bilmenizde fayda var..Hyundailerde ilk yarim depo ile kalan yarim ayni degil :) Mesela depoyu silme fullediniz ilk yarima kadar 300km yaptiniz kalan yarimla 200km yapabilirsiniz gibi :)Bu deponun seklinden kaynaklaniyor..Arkadasin dedigi gibi depoyu silme fulleyip en az 100km yaptiktan sonra tekrar silme fulleyip alinan yakit miktarini yapilan km ye boldugunuzde net bi sekilde aracinizin ne kadar yaktigini gorebilirsiniz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. mehmethocam

mehmethocam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet hoca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Arabayı yeni aldım şu an pek fulleyemiceyeğim galiba :) az önce ustaya gittim dedim bak 10 litre yakıyor. Dedi ki fabrikasyon değerlerine en az 2 litre fazla koy. Bu araçlar için normal dedi. Bujilere baktık baya bir yıpranmıştı. Kenarları ısıdan aşınmış seramiği yanmış gibiydi. Bujileri değiştirdik. İşin ilginç yanı sanki araç daha seri oldu. Psikolojik mi acaba bunu zaman gösterecek:) Buji performansı etkiler mi pek bilmem ama daha önce zorlanarak çıktığım yokuşu aynı devirde daha zorlanmadan çıktım. Birde araba gaza basınca sanki eskisine göre fırlıyor muş gibi. Yeni değerleri paylaşacağım bir kaç gün içinde.

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Mehmet bey siz birde buji kablolarini orjinali ile degistirin. Fakst kesinlikle otjinali ile degistirin. Yakit a ve performans a cok faydali buji ve kablosu.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

6. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bujiler direk yakıtı ve performansı etkiler.hava filtresine felen baksaydınız ben her yağ değiştirmede değişiyom zaten pahallı değil.birde bujiler buji kabloları yağ filtresi hava filtresi bunları orjinalden başka takmayın heleki hava filtresi bikez yan sanayi taktım direk yakıktı etkiledi hemen orjinal taktım.

7. esatyunus

esatyunus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    esat yunus murat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Oncelikle iyi aksamlar gecen gun arabamdan gelen sesten dolayi araci servise goturdum neyse problem bujiden dediler cozduler ancak araci aldim bi baktim arac 3 bin deviri gecmiyor sonra yeniden gittim dedilerki motoru yikadik ondan maf sensoru arizalandi neyse sensoru kuruttular ancak aklima 1 sey takildi aracimin ortalama tuketimi 5.2 lere yukseldi uzun yolda 110 120 km hizla bu normal mi yani nadir bakardim ortalamaya ancak simdi bakar oldum aracim 1.5 dizel

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hava ısısı tüketimi etkiler. Sanırım siz bilgi ekranindaki sarfiyatı baz alıyorsunuz. 95-105 km hızları arasında 3.5-4.5 litre leri ekranda görebilirsiniz.

9. esatyunus

esatyunus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    esat yunus murat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Abi rampa coktu sifirladigimda boyle oldu sence kacla surmek en az yakiti saglar getzde

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Rampa olan yollarda elbette arabayı devirli tutmak gerekebiliyor, fakat normal düzlükteki yollarda en yüksek hız ve minumum yakıt sarfiyatı getzte 5. vites 95-105 km hızları arasında olabiliyor. 110 km hıza çıkıldığı anda hatrısayılır biçimde sarfiyat yükseliyor :)

esatyunus bunu beğendi.
  11. mehmethocam

mehmethocam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet hoca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Getz benzinli araçlar için kullanma kılavuzundaki değerler :
    1-2 vites değiştirme 20 km hız
    2-3 vites değiştirme 40 km hız
    3-4 vites değiştirme 55 km hız
    4-5 vites değiştirme 75 km hız

Normal koşullarda bakıldığında ok düşük değerlerde çalıştırılması gereken bir araç. Dizel mantığıyla haraket edip çok yüksek devirlerde hız değiştirilmemesi öneriliyor. Tabi yokuşun eğimine göre 3500-4000 arasında devir değiştirmek gerekebilir.

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yorumunuzu tam olarak anlayamadim. Biraz daha aciklayici olarak benim için yazabilirmisiniz ?

13. Kerim8961

Kerim8961 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Kerim Doğru
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bende anlayamadim acikcasi

14. mehmethocam

mehmethocam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet hoca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Tabi hemen açıklıyım. Getz'in kullanma kılavuzunda "Benzinli Araçlar İçin Önerilen Vites Değiştirme Hızları" adı altında bir başlık var. Bu başlığın altında şu yazıyor : En optimum yakıt ekonomis ve performansı için önerilen vites hızları yer almaktadır.

Getz benzinli araçlar için kullanma kılavuzundaki değerler :
    1-2 vites değiştirme 20 km hız
    2-3 vites değiştirme 40 km hız
    3-4 vites değiştirme 55 km hız
    4-5 vites değiştirme 75 km hız

yani ikinci vitese 20 km hıza ulaştıktan sonra
    üçüncü vitese 40 km h
    ıza ulaştıktan sonra
    dördüncü vitese 55 km
    hıza ulaştıktan sonra
    beşinci vitese 75 km
    hıza ulaştıktan sonra

vites değiştirin . Bu da ortalama 2500 devirdeyken oluyor düz bir yolda. Tabi ki yokuşlarda daha yüksek devirlerde değişim yapılması gerekiyor.

Not: Benzinli araçlar için geçerlidir.

15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    3500-4000 devir e geldikten sonra ekonomi kalmaz ki :) zaten hızda 130 a yaklaşır sanırım

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İlk yorumunuzda kitapçıktan verdiğiniz örneği anladım fakat sizin kendi yorumunuzu dahil ettiğiniz kısmı ben anlayamadım orada muallakta kaldım. Bir önceki aracımda getz manuel 1.4 benzinli getzti şimdi aracımda vgt getz, donanım olarakta aynı araçlardı. 3.5 yıl benzinli kullandım, 2 yıla yakındırda dizeli kullanıyorum. Elbette araç sorunsuz tırlama yapmadan gidebileceği devirde minumum yakıt sarfiyatı yapmaktadır dizelde benzinlidede aynı. Ne kadar fazla devir o kadar yakıt tüketimi yukarı doğru yükselir elbette.

Ama, devamlı suretle düşük devirlerde aracı kullanmak heleki dizelde sıkıntılara sebebiyet vermekte. VGT 1.5 motorda ilk sırada yer alan sıkıntı kurumdan dolayı turbodaki vnt kanatcıklarında oluşmakta, kanatçıklar iş yapamaz hale gelince pallere çarpmakta.

Aynı şekilde devamlı suretle benzinlide bazı sıkıntılar oluşmakta kesin bilmediğim için değinmeden geçiyorum.

17. mehmethocam

mehmethocam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet hoca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)

Arkadaşlar bujileri değiştirip tekrar 50 tl'lik benzinle test yaptım. Bu defa daha yoğun trafikte 50 tl'lik benzinle 105 km yaptım. %5 mesafe artmış oldu. Yeni yakıt denemelerimi yazarım emin olmak adına

pskyagmur bunu beğendi.
  18. mehmethocam

mehmethocam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet hoca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Arkadaşlar lpg taktırmak istiyorum hangi markayı önerirsiniz? Bütçem çok fazla yok. Atiker düşünüyorum ama bilemiyorum. Acaba lpg taktırdıktan sonra yakıt tüketimi kaça düşer ? şu an benzinli olarak 50 kuruş civarı yakıyorr.

19. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    abicim bende 1.4 lpg atiker sistem mevcut en son ki gaz ölçümümde şehir içi şehir dışı karışık olmakla 28 kuruş yaktı.tabi uzun yolda dahada düşer.kendi hesabını kendin yapabilirsin lpg benzinden %20 daha fazla tüketim yapıyor bunu göz önüne alarak hesaplayabilirsin.mesela arabanın yol bilgisayarına bak 7 litre gösteriyor diyelim benzin olarak hesaplayalım 7*5,09 =35,65 tl yapar
    gaz olarak hesaplayalım gaz %20 daha fazla harcıyor o yüzden 7*0,20 =1,4 yani lpgde 1,4 litre benzine göre daha fazla yakıcak. sonuç olarak lpgde 8,4 * 3,21 =29,964 genel sonuç.aynı yolda benzilde 35 tl yakan aracınız lpgde ise 29 tl yakacak.hesabınızı siz yapın :)

20. mehmethocam

mehmethocam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    mehmet hoca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Benim arabamda yol bilgisayarı yok. Klasik hesapla 50 krş yakıyorsa 40 krş mu yakacak benim arabam :) çok bir değişim olmuyor gibi

Az önce candan mühendislik ümraniye'yi aradım atiker lpg safe fast sistemi 1090 10 taksite yaparız dedi. Dedim ne kadar tasarruf sağlar kış şartlarında %35 yaz koşullarında %40 dedi bana. Ne kadar doğru bilemiyorum. Ayrıca atikeri tavsiye eden bir allahın kulu çıkmadı.

Bu Sayfayı Paylaş