Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Almayı Düşünüyorum Ama...

'Getz Forum - Club' forumunda iondergumus tarafından 18 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Rica ederiz ne demek.. Siz bi fiyat aralığı belirleyin, o fiyata göre araba tavsiyesinde bulunabiliriz.. Ya da formda satan arkadaşlar denk gelirse onlarla da irtibata geçersiniz.. Formda araçların çoğu temiz arabalardır, ben 5 yıldır bu formdayım, 10 yıldır da accent kullanıyorum.. Aracın herşeyini bilir herkes, bakımını, değişen parçalarını, yaptığım masrafı yazarım. Çoğu üyemiz öyle yapar, bilindik araçlar yani.. Neyse, hayırlısı olsun bakalım, söylemiştim "Piyasada en az 2-3 parça değişik, 4-5 parça boyalı getzlere 16-17 fiyat çekiyorlar" diye.. Dediğim gibi de çıkmış

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlısı olsun. biraz fazla verin kafanız rahat olsun. fazladan vereceğiniz 3-5bin tl sizi belki birkaç ay zorlar sıkıntı çeker unutursunuz, ucuz alacağınız sıkıntısını her gün çekersiniz. "içime sinmedi" bu dediğiniz çok önemli, içinize sindireceğiniz bir araca her gün keyifle binmeniz nasip olur inşallah.
    bence bu konudan devam edin Mod arkadaşlardan rica edin başlığı "getz ve benzeri araç tavsiyesi" vs. düzenlesinler, forumda piyasayı çok iyi takip eden arkadaşlar var bu sayede onlar denk geldikleri araçları size burada sunacaklardır.

3. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hayırlısı olsun bence almamakla en doğru kararı yapmışsınız bir kaç sefer 2. el pazarını sormuşsunuz ben de ona bir yanıt vermek istedim Hyundai belki de Türkiye'de en çok laf yiyen ama en rahat satılan markadır özellikle Getzler ve accentler havada kapılıyor.Erayı değiştirir miyiz diye bayilere gittiğimizde takas olanaklarını söylemedi bile satıcılar bizden daha iyi fiyata yarım saatte satarsınız o arabayı diyip geçtiler :) Eğer getz alıp i30 performansı beklemeyecek kadar aklı başındaysanız ki yorumlarınızdan mesajlarınızdan öyle olduğu gözüküyor Hyundai sizi memnun edecektir :)Forumda ikinci el satanlar ve arayanlar diye 2 bölümümüz var orda https://www.hyundaiclubtr.com/konu/satilik-temiz-otomatik-klimali-getz.29066/ şöyle bir ilan vardı satılmış mıdır duruyor mudur fiyat istediğiniz gibi midir hiç bilmiyorum isterseniz bir bakın :) Umarım gönlünüze göre bir araba bulursunuz

4. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Bir ara Accent 1.3 LX MPI motorlara da bakmıştım aslında. Fiyat aralığı 15-16 arası gibi. zorlanırsa 14-14.5 yapılabilir. Bu araçlar nasıl arkadaşlar? Özellikle LPG'SİZ araç bakmaktayım. Zaten az yakıyordur diye tahmin ediyorum. Boşuna orjinalliği bozmaya gerek yok.

(Bu soruyu buraya yazdım ama "Accent" başlığı altına mı yazsam bilemedim devam edeyim dedim...)

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    1.3 lx milenyum kasa güzel arabadır, arka süspansiyonu bağımsız ve dört kişi binip rampada zorlanmadıkça 1.3 olduğunu belli etmez fakat esasında bu araba benim gözümde hafifliği, motor performansı, sadeliği, sürüş pratikliği, dayanıklılığı ve çok yönlülüğü gibi sebeplerle efsane olan bir kasadır milenyum un mekanik yol tutuş performansı ne era da ne de getz te vardır 950kg ağırlığında olup ağırlık merkezi honda nın performanslı binekleri gibi yere yakındır, subaru impreza yavrusudur, aslında ve dingil mesafesi aks genişliği gibi özellikleri şehir içi dışı gibi karma yollara tam oturur, beni üzen konu bu araba çok kısa bir dönem üretildi ve arkadaşıma ikinci el bakarken 13-15000 lira arasında motoru yaptırılmamış lpg takılmamış yada kazasız bir tane bile milenyum bulamamıştık çoğu 200000km yi devirmiş.

1.3 ten öte 1.5 gls milenyum accent çok daha iyi bir otomobil, ikinci elini alırken şöyle 60-70 bin km lerde motoru yıpratılmamış sağlamı bulunsa tadından yenmezdi 17000 liraya bile değerdi.

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Minelyum iyi bir tercih olur.. 1.3 12v sohc 85 bg lik motor yerine 1.5 16v dohc 102 bg lik motorlar daha verimli :)

7. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Peki ufak bir soru daha sorup sizleri daha fazla yormayayım sağolun her sorumu yanıtlıyorsunuz :)

Artık biraz daha sedan tarzı otomobillere yöneliyorum fikri olarak, malum boyumdan ötürü. Dediklerinize aynen katılmakla birlikte LPG'li araçlara daha önceki kötü tecrübelerimden ve orjinallikten yana olmamdan dolayı biraz mesafeliyim. Bu nedenle 1.5 dahi olsa LPG olmayan araç ilk tercihimdir. Yıllık ortalama maksimum 12.000 km yol yapan biriyim günlük işe git gel en fazla 30 km yaparım. Bu yüzden yakıtın beni üzeceğini tahmin etmem. 1.3 veya 1.5 aramalarına biraz daha yoğunlaşağım ancak çoğu araçta fark ettiğim (özellikle LX modellerinde...) klima yok. Ha klima olsa da 7/24 açıyor muyum hayır ancak olmaması sonrasında satışı zorlaştırır mı sizce?

Birde araçlarda en çok korktuğum mesele konunun başında da yazdığım gibi kronik sorunlar malesef :) Özür dileyerek accent (özellikle 2000 veya 2001 üzeri modellerde...) başımı ağrıtacak derecede bir sorun yaşar mıyım? Gerçekten bilmediğimden soruyorum... Özellikle haddinden fazla yağ yakma, direksiyon sorunları, ateşleme sorunları vs...

Teşekkürler.

8. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    bana kalırsa araştırmanız gereken sadece 1.5 gls milenyum olmalıdır motor mekanik bakımdan hiçbir şekilde üzmez sizi.1.5 glsnin konforu her türlü ihtiyacınızı karşılar lpgsiz olanı bulmak biraz zor iyi araştırın.yakıttan yana sıkıntınız yoksa kesinlikle 1.5 gls derim ben.

9. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Zannediyorum en çok tutulanı da 1.5 GLS milenyum bu fiyat ve model yılı aralığında ?

10. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    fiyat-performans-konfor açısından tutulan bir model.

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    klima işe git gel tarzı otomobillerde ön cam buğusunu motoru ısıtmadan klimanın kurutucu kuru havasını ön cama vurdurup daha hızlı çabucak çözmek için lazım olur, güzel olur, bu sebeple klimalı işe git gel aracı klimasız olandan daha hızlı bir otomobil diyebiliriz çünki daha çabuk yola çıkar hale gelir:) sabah 5 dakika fazla uyumaya geç kalkmaya yarar, zaten bir mercedes yada bir mitsubishi kliması gibi uysal değildir bunların klimaları eğer gazı yağı tam ise insanı direk buz kütlesi gibi dondurur:) e tabi kocaman kompresör motora yapışık altta gereksiz ağırlık yol boyunca taşıyor araba bunu birde kayışı var klima seçeneği olmasada oluyor:)

Kronik sorun yoktur zaten kronik sorun açacak şey yok o arabada:) en çok immobilizer okumayabilir, kilit uzaktan kumandası çalışmayabilir teyp kasetçaları çok güneş yediyse bozuk olabilir, radyo açınca arkadaki anten uzamaz lx te bu da olmaz çünki anten elle açılır kapanır, amortisör patlağı, bozuk bujiler ve kabloları gibi ıvır zıvır şeyleri zaten sarf malzemesi geri kalanları da yarım saatte tamir olan şeyler bunlarda 100-200 araçta bir anca denk gelir. Bu bir Volkswagen AG otomobili yada Ford değil ki kronik sorun çıkarsın bir Fiat hiç değildir çabuk yıpranan yürür aksamı performans parçası olsun.

Getz için yazdığım kullanıcının kötü bakım şartlarından oluşan bütün problemler milenyum accentte de yaşanabilir aynı nesil motorlardır. Bu da ikinci el alırken dikkat edilecek birşey gerçi

Son düzenleme: 24 Şubat 2015
  12. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    benim en fazla kronik olarak söyleyebileceğim konu aracın saati :) neredeyse çoğunda sıkıntı yaratıyor :)

13. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Tabi dediğiniz gibi milenyum kasalardan 1.5 GLS bulması zor. Biraz araştırdım ama varsa da başka şehirlerde. Benim de şehir dışına çıkmam iş dolayısıyla zor gibi. Bir araç vardı bir süre önce favoriye atmıştım. İlan yeni sayılır normal orta direk bir abi zannediyorum. En son 16 olur diyor aşağıdaki araç için. Ufak rütuş boyası varmış, kazası yok aracın. LPG takılmamış. Tabi kliması yok ama sorun olur mu cam buğusunu açmak dışında bilemiyorum :) (Aslında kapalı garajım var öyle aman aman buğu da olmaz o açıdan düşünürsek...) Direksiyon hidrolik. Lastikler iyi durumda. 4 cam otomatik.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-orjinal-deyiseni-yok-198472296/detay/

14. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Valla bu arabayı canlı canlı görünce içinize sineceğinizi pek sanmıyorum . resimlerde gördüğüm kadarıyla bu araç bal köpüğü renginde gri değil gibi. Ve bu bal köpüğü renginde olanların renk dolması gibi bir huyu var. Eğer kapalı garajda saklanmadıysa rengi hafif sarımtraktan griye doğru dönüyor hoş değil bence tanıdık biri varsa bi baktırın olmazsa belki resimler yanıltıyor olabilir

15. cenktonka

cenktonka Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    cenk tonka
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    öncelikle şimdiden hayırlı olsun fakat 2-3 fazla verip 1.4 doch motoru kesinlikle tavsiye ederim kullanması çok keyifli ve verdikçe yiyen bir motor fazla sıkıntısını da görmedim allaha şükür, 1.4 motor 1.3 gls den bile daha az yakacağına eminim çünkü basmazsanız kokluyor basarsanız kükrüyor tam anlamıyla sizi üzüceğini bek sanmıyorum benim aracım biraz ciğerli gaza dokunmamla 180 185 çok rahat gidiyor stock hali sanırım yazılım da çıkartmışlar yazılım yükletirsem arkadaşlara bilgi veririm.

16. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Benim bahtım kapalı bu araba işlerinde ya :)

@fatihsevim arkadaşın dediği gibi gittiğimde hiç içime sinmedi. Boyası yok ancak sağında solunda oldukça fazla çizik vardı, boyası resmen tavanda ve kaputta griye dönmüş. Fotoğraflar insanı gerçekten yanıltıyor. Sağ kapısında da hafif dediği ama gördüğümde kesinlikle işlem isteyen bir göçüğü vardı. Hakkını yemeyeyim orjinal bırakılmaya çalışılmış bir araç ancak en son 16 dediği fiyata da alınmayacak bir araçtı.

Ben artık kendimi nadasa bırakıyorum. Yolda orda burda denk gelirse satılık yazılmış bir araç, dişime göreyse niyetleneceğim. Ama ben bu bahtsızlıkla açıkçası korkuyorum da alıp arabanın elimde patlamasından :) Bakalım kısmetimizde ne varsa artık...

fatihsevim bunu beğendi.
  17. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Sağda solda gördüğüm bildiğim olursa buradan haber vericem size :)

iondergumus bunu beğendi.
  18. era125

era125 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    tolga aksu
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    1.4 olanani alin inanin sizi hiç uzmez bende 6 ay once aldim 2007 1.4 sehir icinde cok iyi bir arac kalkislarda falan cogu arabadan seri kalkiyor :) yakit olarak ise ben tekirdag ve luleburgaz sehir icinde kullaniyorum 5.5 lt 100 km bozmadim yakiti gayet iyi megane 2lere gore

19. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Benzinde 5.5 lt çok güzel lpg varmı araçta

20. era125

era125 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    tolga aksu
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    HQUOTE="akrep_44, post: 551033, member: 31722"]Benzinde 5.5 lt çok güzel lpg varmı araçta[/QUOTE]
    Hayir yok sadece gaz pedalinla barisigim ve bakimlarini zamaninda yapiyorum

mt_44 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş