Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Almayı Düşünüyorum Ama...

'Getz Forum - Club' forumunda iondergumus tarafından 18 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    ufak tefek kazalara takılma.. kaputmuş çamurlukmuş önemli değil.. pertlik sert bir kazası olmasın da.. ufak bindirmeden ötürü benim bagaj ve ön kaput değişmişti..

kadiremreaskin bunu beğendi.
  2. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Peki cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Genel kanı olarak anladığım araç bundan önce düzgün kullanıldıysa genel olarak bir kroniği veya yoracak bir işlemi büyük ihtimalle olmaz. Gerçi bakım yapıldığı sürece çoğu araç problem yaratmaz ancak bazı araçların öyle bir kronik problemi oluyor ki bakım yapsan da illa karşına çıkıyor...
    Hazır aklıma gelmişken bir konuyu daha sorayım; bu motorların yağ yakma veya eksiltme gibi bir problemi var mıdır? Veya su eksiltmesi...

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yağ yakma ve su eksiltme sorunu da aynı şekilde cevap soruda gizlidir, eski sahibi uzun müddet antifirizsiz kullanıp sonra -40 dereceye dayanan full antifirizi boşalttırdıysa su eksiltir, tüp takılırken kalorifer su borusuna gelişigüzel müşür takılmışsa eksiltir, lpg diyaframı bozuksa eksiltir ama motoru hiç kurcalanmamış getz in durduk yerde bakımları düzgün yapıldığı sürece su ve yağ eksiltmesi çok zor, benim soğutma suyu 7 yaşına bastı hiç değişmedi hiç ilave görmedi yedek su kabındaki su milimetre oynamadı, eski milenyum accent imiz vardı 10 sene fabrika çıkışı soğutma suyu ile gezdik bir damla eksilme olmadı, bunların su eksiltmesi için kurcalanması çok zorlanması yada çok eskimesi gerekiyor 15-20 yaşında belki eksiltir.

Öte yandan lpg yoksa, motor devrinde güzel kullanılıyorsa, günlük olarak kesiciye sokmak ve motor yağını üç yıl boyunca değiştirmeden kullanmak gibi aktiviteler yapılmamışsa, hararet yaptırılmamışsa ki bu motorlara hararet yaptırana madalya takıyorlar, 150-200000km den önce ne yağ yakar ne bir problem çıkarır o motor hatta yağ yakmadan daha fazla bile gider. Bütün bakımları yapıldığı halde durduk yere ortaya çıkıveren ve bu problem şu getzlerde de çıktı hepsinde var bu problem çok masraflı kronik problem denilen sorunu yoktur hyundai getz i volkswagen ag nin otomobilleri ile karıştırmayın. Orjinal yağ filtresi kullanılmazsa mikron geçirgenliği farklı olan yan sanayi filtreler otomatik supap iticilerini kolaylıkla bozar, orjinal yağ filtresi ile hiçbirşey olmaz, getz mekanik olarak oldukça sade ve gelenekseldir aslında, emme manifoltu yeni nesil araçlardaki gibi buharlaşmayı kolaylaştıran ısıyı uzak tutan plastik kompozit değildir, klasik alümünyum dökümden yapılmadır, gaz klapesi mekaniktir, her bir kayış kasnak ve motorun birçok aksamı kaputu açınca gözle ve elle erişilebilen yerde ortadadır el girmeyecek kadar dibe sokulmamıştır, diğer bazı araçlarda üreticinin büyük gizemlerle saklı tutmaya çalıştığı ve servisin tekelinde tutulan kullanıcının motor aksamı parçaları kontrolünü önlemek için konulan üstteki büyük motor kafalıklı plastik kapağı yoktur, akünün bile üst muhafaza kapağı yoktur, elektrik kabloları, su hortumları arapsaçı gibi değildir radyatör fanı tek pervanelidir klimaya ayrı soğutmaya ayrı değildir, yağ soğutma işini hava kanalcıklı yağ karteri yapar, problem çıkaran bir yağ soğutucusu falan yok, klima radyatörü ile soğutma radyatörü sandviç gibi yapışık ama ayrıdır biri orada biri burada değildir, hava filtresi değiştirmek için bazı otomobillerdeki gibi tornavida gerekmez direk elle girişilir, triger muhafazasına dışardan su bile girmez kapalı kapaklıdır. balans blokları yoktur bu motor zaten belli devirlerde fazladan titremez, sorun çıkarmaya müsait yerlerinin olmamasından ziyade sade ve basit olması bu konuda bilgisi olmayan sıradan bir kullanıcıya olabilecek sorunlar hakkında önceden hayli fikir verir herşeyi ortadadır aslında, alt takım daha ilginçtir bu boyuttaki bir otomobilde sanki epey büyük bir büyük segmentte kullanılası boyutta rotil vidaları kullanılmış, poryadaki rotil somunları kocamandır getz ile o rotili bir çukura girip eğmek direksiyon yamuk gezmek büyük marifet, virajlarda esneyip esnemediğinden şüphe duyduğum yine bu ufak arabaya göre kalın bir viraj demiri var yan yatmamasından bu sorumlu, ön takımda ne kamber ayarı var ne kaster ayarı var sadece direksiyon düzlemek ve tekerleklerin açıklığını düzlemek için toe ayarı yapılabilir, komple sabit ve altını sürtmekle falan kolay kolay yamulmaz. Ön göğüste lambası patlayıp yanmayan ampuller yüzünden komple ön panel değişen bir model değildir, sökülüp bir tane dipsiz ampül değiştirilir devam edilir. -5 derece sıcakta tek marşta çalışır, kontağı açtıktan sonra gösterge panelinde yanıp sönen uyarı lambalarını ve yakıt deposundan gelen pompanın primer sesini durana kadar beklemeye gerek yoktur çat diye çalışır. Sürekli otobanda 160km hızlarda sürülmemişse manuel şanzıman yağı ömürlüktür.

Biraz şanssızlık biraz eskime payı olarak gaz kelebeği konum sensörü, basınç sensörünün yağ buharından tıkanması, buji arızası, frenlerden tuhaf sesler gelmesi, immobilizerin anahtar okumaması gibi olaylar olur, ama 300 de 1 500 de birdir, onlarda kolay çözülür, diğer marka modellerde de yokmu böyle piyangoluk problemler sanki?

fatihsevim bunu beğendi.
  4. omercetin

omercetin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ömer çetin
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Erenuzel41 öyle bi anlatmışsınki dedim kesin getzi yapan mühendislerden biride sensin .

5. erdies

erdies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    Erdi Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bende 1.3 gls 2004 getz kullanıcısıyım. yaklaşık 2 yıl olucak . bana benzin sarfiyatı çok geldi özellikle şehiriçi kullanımda...birde acemilğim vardı ozamanlar fazlasıyla yakıyordu oyüzden direk lpg taktırdım . İlk aldığımda triger yağ su filtre vs. bakımını yaptırdım 350 TL tuttu.Onun dışında sadece yağ filtreler 120tlye yaptırdım bu sene (sanayi fiyatı) Vergisi bu sene 190tl den 140 tl'ye düştü 6 aylık olan. 1341 cc olduğundan dolayı 1.3 vergisi ödemiyoruz 1300-1599 vergisi ödüyoruz neyazıkki...2 yıldır hiçbir sıkıntı yaratmadı bana hatta alırken çok tereddütlüydüm ama iyiki almışım ancak keşke 1.4 olsaydı diyorum bazen.İleride değiştirirsem yine getz alırım ancak 1.4 ya da 1.5'ini alırım tek pişmanlığım bu .Geçen günlerde stop etme sorunu yaşadım ancak sadece lpg de oluyordu düzeltildi.Birde yaklaşık 2-3 haftadır direksiyondan tıkırtı geliyor çukurlara girdiğimde şehrimizde normal yol olmadıgından heryer çukur götürdüm ustaya 30-40 liralık birşey dedi parçayı bekliyorum.Aracı aldığımdan beri yaklaşık 25bin km yaptım 1buçuk yılda 1 kere hararet stop etme çalışmama vb. sorun yaşamadım.Yakıt konusuna gelince yazın 2030 kmde 405TL gaz yaktım (ortalama gaz lt fiyatı 2.67'di) klima 1. ve 2. kademede neredeyse hep açıktı yaptıgım km boyunca...uzun yolda yakıtı konusunda çok memnunum.Klima kapalıyken 18kuruşa rahat düşüyorum birde şuan gaz ucuz daha da düşerim . Benimkinde abs esp falan hiçbiri yok ama fren konusunda da beni hiç sıkıntıya sokmadı. benimkide aynı 12v 80beygir 4 cam elektrkli klimalı versiyonu. Memnunmusunuz diye sorarsanız çok memnunum ama keşke 1.4 olsaydı...:)

kuzey2259 bunu beğendi.
  6. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Cevap yazan tüm arkadaşlara tek tek teşekkür ederim. Eğer bir aksilik çıkmazsa (araçla ilgili yada satıcı ile ilgili) bende sizlerin arasına katılacağım gibi görünüyor. Umarım aldığıma pişman olmam ve sıkıntısız olarak bir süre araca binerim...

7. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Arkadaşlar,

Adamla görüştüm yarın expere götüreceğim orada kesinleşecek ancak ön bilgi olması açısından boya kaporta durumu sordum. Dediğine göre sağ ön çamurluk değişmiş, arka tampon bir kazada boyanmış. Özellikle bagaj, kaput ve tavan sordum oralarda yok dedi. Tabi tam olarak yarın boya değişeni öğrenirim ancak sizce bu kadar hasar satmamda problem çıkarır mı?

Kısaca özetlersem sağ çamurluk değişmiş, ön tarafta başka boyalı yer varmı şu an için bilmiyorum. Arkada tampon boyalı çok emin değilim ama bagaj kapağı da boyalıdır diye düşünüyorum emin olmamakla birlikte. SMS atınca da işlemler serviste yapıldığı için 4000 küsür TL masraf gözüküyor. Bu şartlar altında 2004 1.3 GLS Getz'i 16.000 TL'ye alacağım gibi görünüyor. Ne dersiniz?

8. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Bir düzeltme yapıyorum çünkü aracın kaza resimlerini de yolladılar. Arkadan çarpışma kazasında sadece tampon biraz yerinden oynamış ancak bagaj kapağının alt tarafında köşesinde çok hafif yamulma var. Boyaya sebep olur mu bilmiyorum...

Önden yapılan kazada da sağ çamurluğun oradan darbe yemiş. Ön tampon da yana doğru kayıp yerinden çıkmış. Kırılma vs. yok. Sol sürücü kapısının orada da hafif bir çizikle göçük var. Muhtemelen lokal boyalı...

SMS sorgusunu kendim tekrar yaptım biri 3214, diğeri 4480 TL hasar kaydı var...

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    dediğinize göre kazalarda kusurlu taraf değilse o hasar miktarı biraz fazla. sadece kendi hasarı 4.000+3214tl tutmaz. kusurlu olup karşı tarafa verdiği hasarda dahildir yada alttan darbe almış mekanik aksamda da değişeni olmuştur. dediğiniz hasarlar sıkıntı olmaz bizim araçta ön tampon+koruyucu, ön sağ çamurluk far değişti. arka tampon+koruyucu değişti diğer kazada da toplamda 2.500tl civarı bir şey tutmuştu yanlış hatırlamıyorsam. bunlar kafaya takılacak şeyler değil.

10. erdies

erdies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    Erdi Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    4480 tl biraz fazla sanki o hasara

11. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    O hasar kayıtlarının biri 2010 diğeri 2011 yılında kaydedilmiş. Arkadaşlar rica etsem aşağıdaki linklerde Dropbox'a yüklediğim 3 foto var bi bakarak acaba bu hasarı almış araç problem çıkarır mı söyleyebilir misiniz? Kusura bakmayın direkt mesajda resim paylaşmak için bi paylaşım sitesine üye olmakla vakit geçmesin istedim. Yarın gidim canlısını görecem ama sizden bir ön fikir almak istiyorum...

Resimlerde oluşan hasarlar var bu sizce fazla mıdır?

https://www.dropbox.com/s/412myrpdbtdiemy/IMG-20150220-WA0013.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/3eioypbwh1j1w91/IMG-20150220-WA0014.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/mekpxwyncinxz4b/Screenshot_2015-02-20-20-02-06.png?dl=0

12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    asıl hasarın aldığı sağ tarafın resmi yok ki. ön sol tekerin alt tarafı içe eğik mi duruyor bana mı öyle geliyor bilemedim tam ama aracın altından damlayıp ön tarafına doğru akan sıvı o araçtan sızmışsa sebebi araştırılmalı.

kaputta boyanmıştır herhalde.

13. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bence bu arabayı alma 16 bin lira vericeğine 1-2 lira daha koy hasar kayıtsızını bulabilirsin o km lerde o donanımda
    hem satarken rahatça satarsın hyundainin temizi olsun hasarsızı olsun paraya nakita sıkış yarım saatte değerinde nakite çevirirsin aracını :)

14. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Tam anlamıyla boya durumu yarın belli olacak bakalım ama sanırım korktuğum gibi boyalı parça sayısı fazla çıkacak. Aslında bu aralar araba almaya pek niyetim yoktu alışmıştım toplu taşımaya filan. Bu arabayı da araştırıp bulmadım. Laf lafı açtı merak ettim birikmiş param da 15 - 16 civarıydı niyetine girdim de olmayacak sanki bu şartlar altında... Gerçi motoru cartı curtu da önemli yürüyeni filan çok iyi gibiyse ayağımı yerden kessin ne olacak 11 yaşında araba da diyebilirim. Ne olacağını şuan ben de bilmiyorum işin açıkçası :)

15. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Kardeş,Yanlış anlamazsan ben kendi fikrimi belirtmek istiyorum.Ben olsam 16 Bin liraya yazık etmezdim ve o arabayı almazdım.Biraz daha biriktirir ne bileyim hatta kredi çekerdim 20,22 Bin tl arası çok daha yeni ve orjinal araç bakardım.İleride satarken de hiç sıkıntı çekmezdim.

16. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence sağ çamurluktan da darbe almış gibi. hasarın oluştuğu sağ çamurluk kısmının fotosu olsa daha iyi olurdu.
    Ama önden görünen hasar o bölümdeki hasarı anlatıyor zaten 16 bin az para değil. 13 e bırakırsa alınabilir.
    Az daha hızlı vursalar pert olacakmış sol çamurluk bile ön direkten ayrılmış .

17. abdullah3471

abdullah3471 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    abdullah demir
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    :))))))

18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Arkadan bakınca;

Arka tampon alttan üstten ve yanlardan kırılmış sis farı dahi yerinde değil o kadar şiddetli çarpmış arkası, bagaj kapağı tamir edilsede içeri su alacak kadar yamulmuş değişsede üstten yada içeriden atıklığı vardır su alabilir, sağ arka C sütünü arka orta köşesi eğik ama kazada olmuşa benzemiyor getz in orası biraz hassas elle bile eğilir, sağ arka stop lambası altındaki punta kaynaklı kenarını tutan kaporta parçası göçük, alt orta kısmı kırık arka tamponun altındaki U çeki demiri eğik olabilir,içerideki tampon demiri değişmiş olabilir zaten plastik tamponun alt ortası yırtılmış

Önden bakınca;
    Ön şase komple sağa kaymış aksini iddia eden varsa kanıtlasın:), çamurluk içindeki ön direklerin durumu meçhul eskisi gibi olmayacağı kesin bence, kaput menteşeye kadar yamulmuş kaputun düzgün açılıp kapanması tamir edilsede zor, bu kadar eğilen kaporta ile şase muhtemelen eğrilmiştir sağa doğru ve ön sol tekerleğin kamber açısı dışa açmış pozitif açıda hatalı duruyor salıncak, amortisör alt bağlantı kısmı, direksiyon rotu hatta porya ve ön sol taşıyıcı dahi eğilmiş olabilir eğer tekerlek darbe almışsa ki kapıda ve ön sol çamurluk kavisi üst orta ucunda çizik gibi ufak bir eğik var, sol çamurluğun punta kaynakları atmış,

Dikkat edilmesi gerekip gözden kaçanlar;
    Sol dikiz aynası kapalı sağ dikiz aynası açık muhtemelen çekici ile servise getirilmiş araç kazadan sonra yürüyememiş motorun altında yere akmış dökülmüş yağ ve soğutma sıvısı gibi şeyler var o izler orada şans eseri durmuyor, bu araba motor aksamından da hasar almış, kaza darbesi sol arka ve sol ön köşeden olmuş şase muz gibi bir şekilde eğiktir muhtemelen tamir ve rot ayarından sonra yolda düz gitmeyebilir, tamirat yetkili serviste değil büyük ihtimal tamircide yapılmış orası servise pek benzemiyor. Büyük ihtimal yan sanayi parçalar kullanılmıştır servise gitmediyse.

4000 küsür liraya iyi toplamışlar bu arabayı. Eğer halen çok sağlıklı performans veriyorsa helal olsun derim ustaya. Düzgün toplanmışsa alınabilir bu bence.. öteki türlü zor satmak için değilde 4-5 sene binmek sonra arabayı iyice bitirip ucuza vermek için, bununla otobanda 160-170km hızda 10-20 dk boyunca sürüşte stabilitede ter döktürecek bir sıkıntı yoksa ve tam tur sağ sol yapınca problemsiz sessiz sarsıntısız dönüşler dönüyorsa iyidir.

böyle böyle yazdım ama felaket tellalı değilim ben yani:) .... benim arabam da kazalı sonuçta ama son paragrafta pozitif yaklaşmaya çalıştım:)

19. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Sanki sol önde hasar var gibi.. yani soldan biri vurmuş gibi duruyor.. Arka tampondaki hasar önemli değil.. Çünkü sıfır bir araba da alsan 2 gün sonra biri çarpıp çarpmıyacağı ne malum.. Hafif bir bindirmeye benziyor bence.. Çok sert olsa bagaj da stoplar da hasar alırdı.. Ben de kaza yapmıştım, bana arkadan bindiren oldu, arka bagaj ile tampon değişti.. Çok büyütülcek bi kaza değil bu.. Arka tampon tırnakları tamir görmüş, alt kısmı plastik kaynak yapılmıştır.. bagaj kapağının ucu düzeltilmiştir.. Arka tarafın parçası orjinal duruyor.. Bir tek sağ ön çamurluk değiştiyse sıkıntı yok.. Keşke hasar alan yeri de çekselermiş.. Aracı liftle kaldırın, alt takımın durumu nasıl, darbe sonucu hasar alan bi yer var mı? Hatta aracı test edin.. 140-150 km hıza kadar zorlayın titreme sağa sola çekme var mı bi bakın.. Satarken uyuz alıcılar gelir.. Der ki vay efendim bu kaput madem değişmedi neden söküldü, bak vidalarına, bu kaput sökülmüş der.. Ama inan bana bu hasarlar büyütülcek hasar gibi görünmüyor.. Ön takım yenilendiyse, masraf çıkarmıyacaksa alınır.. Piyasada 16.000 TL ye hasarsız getz var mı soruyorum??? sadece 1 parçasının değişmiş olması iyi.. Piyasada en az 2-3 parça değişik, 4-5 parça boyalı getzlere 16-17 fiyat çekiyorlar.. Boya takıntın yoksa, kaza takıntın yoksa bu araba alınır.. Ben de öyle takıntılar yok, ben olsam alırım..

Alırım, ama bu yorumu resimlere bakarak yapıyorum.. Aracı görmeden söylüyorum bunları.. Aracı görüp liftle kaldırıp baktırdıktan sonra nihayi kararı veririm.. Çünkü büyük kazalar değil sonuçta.. Satarken de bu resimleri gösteririm.. Haa eğer kazasız boyasız bi araba isterim dersen 20.000 TL den başlıyor.. Ama aldıktan 2 gün sonra birinin gelip sana vurmayacağı ve 1-2 parçasının değişmeyeceği ne malum.. Al işte, 2-3 bin kaybı oldu.. Kaputu açınca sol iç gönyeye bak.. Hatta çamurluk davlumbazını aralayıp içinden bak, şasede işlem var mı yok mu, aracın çizgisi nasıl bi bak.. Arka bagajın oldugu yere bak hasar ne derece etkilemiş arabayı, bagaj su alıyor mu kontrol et ve sor.. bagaj halısından belli olur.. İçine sinerse al.. Resimlerde öyle ahım şahım bi hasar yok bence

bir de benim anlayamadığım birinde 4 bin kusur diğerinde 3 bin kusur hasar kaydı var.. Arkadan yapılan kazanın 3 bin kusur tutması düşündürdü.. Niye o kadar fazla??

20. iondergumus

iondergumus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    İskender Önder Gümüş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle herbirinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Söyledikleriniz ve tavsiyeleriniz oldukça yardımcı oldu. En azından daha önce hiç bilmediğim, kullanmadığım bir marka hakkında güzel bilgiler edindim...

Bugün aracı tek başıma aldım. Satacak olan adam tanıdık olduğu için al götür istediğin yere sonra getirirsin dedi. Sağolsun böyle yapması daha çok işime yaradı. Sonuçta tek başıma olduğumda hem testini hemde muayenesini rahat yaptırırım dedim.

Bir komşumuz kaportacı olduğundan önce ona getireyim dedim. Ekspertize para vermeden gözle muayene yapsın istedim. Kendisi işinde çok iyidir. Önü farklı arkası farklı araçları alıp tek bir araba yapıp 7 - 8 sene kullanmışlığı vardır. Bu yüzden işine ve sözüne güvenerek gösterdim aracı. Etrafında bir tur attı boyalı olduğunu düşündüğü yerleri tek tek saydı. (Kaput, sağ iki kapı, sağ C direği komple, zaten sağ ön çamurluk değişmiş, sol ön kapı, bagaj kapağı, ve her iki tampon...) Sonra aracı çalıştırdı tam gazla kompresör çekişine baktı. Elle ve gözle muayenede saydığım yerlerde boya, motor da ortanın ya biraz üstü ya biraz altı diye cevap aldım. Açıkçası çok da şaşırmadım. Ona da 16 istiyor dedim. 14'e veriyorsa al biraz motor işi var dedi.

Neyse aldım aracı birde kendim test edeyim dedim. Aracın ilk 2 vitesi gayet atak geldi. Ancak 3, 4, 5. viteslerde sanki gaz da yemiyordu. Baskı balata da diyemedim devir saati hızla orantılı yükseliyordu. Araç gayet rahat geldi. Zaten GLS olduğundan şöför koltuğu ayarlama kolları vs. rahatınızı sağlayabiliyorsunuz. Boyum uzun olduğu için arka koltuk iptal oldu ama zaten eski aracım da öyleydi. Onun dışında konsolu koltukları iyi gibiydi. Tek canımı sıkan araçta sigara içiliyor ve aracın küllüğü leş gibiydi.

Neyse çok fazla da sizlerin zamanını almayayım. Sonuç olarak adama teşekkür ettim, ekspertize götürmeye ihtiyaç görmedim. Çünkü bir kere içime sinmediği için sonradan kafama takmak istemedim. Araçta renk ayrımını anlamamama rağmen ben bile yapabildim... Kapı açma kolları baya aşınmış boyaları sökülmüş. Üzüldüm böyle olduğu için ancak alıp sonradan eziyetini çekip satamamak yerine hiç bulaşmayıp biraz daha para biriktirmeye karar verdim.

Sizlere de çok teşekkür ederim. Beni birçok konuda aydınlattınız. Genelde nedense Hyundai markasından uzak duruyordum. Ancak birçoğunuzun Hyundai belkide en az sıkıntı çıkaran marka demeniz ve araştırmalarım sayesinde marka korkum kalmadı. Parçası ucuz vs. vs. vs.

Eğer yine denk gelir de bir araç bulursam yine sizlere sormak isterim. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler...

Bu Sayfayı Paylaş