Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz almak...

'Getz Forum - Club' forumunda karatfn tarafından 25 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    vala arkadaş sana katılıyorum..dizel daha iyi benzin daha kötü demiçem..dizel motorun ömrü kısa diyen..lpg araç kulan dım gördük..hep sorunlu oluyor..kapalı otopark girememe araç çekişi düşüyor..kim nederse desin motoru bitiriyor.. v.b.. çekiş ..randıman konusun da ..yine dizel nerden biliyorsun diyene kulanıyorum..benim 1.5 88b.g dizel araçım..2007 araçım..2011 1.4 benzinli gezten 1 vites daha seri..bu yazın gördük denize giderken..çok denedik.bayır var araçları deyiştirdik..(söför farkı)hesapladık. sonuç aynidizelle 4 vites 120 çıkılan olduk ça bağır olan yerde 1.4 benzinli ile ortalama 3 vites çıkabiliyoruz..bazen 4 oluyor..du.. kulanmadan karar vermeyin.. deneyin..ben denedim aldım pişman olmadım..

Düzenleyen : peace

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Vallahi Sırf Yazıyolar Yok Arızaymış Yok Bakımı Pahalıymış Yok Turboymuş Yok Enjektörmüş.. Senelerdir Dizel Araba Alıp Sattık Alıp Sattık.. ( Arızadan Dolayı Değil Model Degistirme Vs Vs)

ŞU Zamana Kadar Dizele Has Bir Arıza Görmedim.. Ne Turbosu Ne Enjektörü.. Normal Kullanımda Dizel Motorun Ömrü 500000 Km Ve Daha Fazlası Gider.. Ama Turbo Bu Devirlere Gelmeye Bilir Turbonunda Fiyatı 750 Lira.. LPG Taktırdıgına Say Onuda..
    Yok Bakımı Pahalıymış

8 Litre 10w-40 Mobil 1 Yağ 3 Tane Orjinal Filtre + İşçilik 150 Lİra Hadi Bakalım Bakımı Pahalımıymış ( Özel Servis)

Birde Şu Laf Çok Komik 2.El Dizel Alınmazmış Bence 2.El LPG Li Araba Alınmaz.. Kİm Bilir Nasıl Montaj Yapıldı Kim Bilir Nasıl Ayar Yapıldı.. Yok Ayarmış Yok Regülatör Yok Enjektörümüş Asıl LPG Sıkıntı..
    Gözünü Seveyim Dizelin Torkunu Seveyim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

3. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    süper bi çvp olmus..ben de kanmıştım..yılardır..dizel kötü falan..bakım ağır falan..4 çü araçım.3 benzin di..gezt dizel aldım..anlatamam kulanımı rahat..bikere..v.b sayamam..lpg sevmeyen biriyim çok uyraştım..bakımı da dizelin uçuz...belki ağır bakımı çok az bi fark var deyiyor..oda..bide lpg li araç ları her yıl muhaneye sokuyorlarmış artık.bençe kulanmadan dene meden almayın zevkler ayrı..

4. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    lpglı aracların heryıl muayneye gırıcegıde nerden cıktı 2 yılda bır gırıo muayneye

5. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hususi (binek) Otomobiller ve Her Türlü Römorkları:
    Hususi yani binek otomobiller ve bu sınıfta yer alan araçların her türlü
    römorkları, ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir
    (M1G sınıfındaki hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu grupta yer
    alır)

Lpg li araçlar da ilk 3 yıl sonra ardından 2 yılda bir muayeneye girer

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ersin senin sansına sıkıntın olmamıs. Sanayide dizel araclarla ilgili binbir türlü dert gördüm. Lpg de de binbir türlü dert var. Sans işi ikinci el araba almak. Ama, dizelde daha riskli... Sana sanayide o kadar ccok sorunlu dizel gosterebilirim ki... Ama, tabi aynı sekilde benzinli de var. Lakin, surada duzeltme yapmak lazım. Dizel motor benzinliden daha uzun ömürlü değil. Mercedes den emekli bir ustanın tavsiyesidir. 100bini gecmiş dizel alma. Hele sahibini bilmiyorsan hiç alma dedi.. Dizel motorun benzinden daha hassas kullanılması gerekiyor. Trafikte sahit oluyoruz, arabalarının anasını aglatanlar var. Simdi, o hor kullanılan dizel mi daha cok yıpranır yoksa benzin mi? Bir cok kişi dizelde 3000devirden önce vites atmıyor. Veya, uzun sure cok yogun kullanımdan sonra direk kontak kapatıyor. Simdi, dizel arac kullanmayı bilmeyen bu kadar sürücü varken sencede dizel aracın arıza cıkartması daha riskli değil mi? Ben sanayide cok görüyorum. En cokta turbo arızası oluyor. senn turbona bişi olmamıstır dikkat ettigin için ama ben 40bin de turboyu bozanları gordum.

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende Sanada O Kadar Sorunlu LPG Li Benzinli Araba Gösteririm..
    Buluşmaya Gelseydin 4 Tane Görürdün Hepsi Sırada Ayar Bekliyordu .. Yok Tekliyor Yok Çekişi Düşmüş Yok Hızlanmıyor Hepsi LPG li..
    Şu Zamana Kadar Bir Kere Bile NE Çalıştırdıkdan Sonra Bekledim Nede Stop Etmeden Bekledim Süreklide Hor Kullandım Ne Turbom Bozuldu Ne Enjektörüm Bozuldu.. Hassas Falanda Kullanmayada Gerek Yok..
    Şunuda Unutmayın Dünya KM REkoru DİZEL Bir Mercedesde Vardır.. Tırları Adamlar 600000-70000 Kmde Düşük Km Diye Satıyolar.. Hadi Benzinli Bir Motor Çıksın Bu Kmlere...
    O Mercedes Ustan Çok Biliyor.. Kaç Tane 100000 İ Geçmiş Dizel Araba Sattkık O Kadarda Aldık Ne Arkamızdan Laf Yedik Nede Arkasından Laf Yedik.. Gidip Taksi Çıkması Şirket Çıkması Araç Alırsın Turboda Bozulur Enejktörde İşer..Turbo Bozulmasının Onlarca Nedeni Var Sadece Kullanım İle Turboyu Bağlayamayız

Ben Lafımın Arkasındayım Dizel Motor Benzinli Motordan Daha Dayanıklıdır DAha Uzun Ömürlüdür.. Parçaları Bile Daha Dayanıklılıga Sahiptir Sıkıştırma Oranı Yüksek Oldugundan Dolayı....

Eger Şu An Altımdaki Aracın Satılma Durumu Olmazsa 400000 Km Yi 0 Rektifiye İle Atlatacagım.. Belki Bu Kmde Bir Kere Turbom Değişir Yapacagım Masraf Bu Olur..

Şunuda Eklim LPG Dizelden Az Yakar Yazıları Bana Pek İnandırıcı Gelmiyor Zaten Olanak Vermiyorum

Düzenleyen : Ersin Cerrah

8. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Lpg, dizelden şu şekilde az yakamaz, diyelim tl olarak ikisi de km de aynı ücreti harcasalar bile, lpg için ayrı bakım, muayene öncesi sızdırmazlık belgesi, lpg den dolayı çıkacak arızalar ve lpg arızaları sebebiyle dizel Lpg herzaman dizelden pahalı olacaktır.

Konunun başlarında ki tartışmaya gelecek olursak, 2005 model hiçbir araç 17.000-18.000 liraları bulamaz, piyasa böyledir de denemez. Her malın bir değeri vardır, 18.000 isteniyor olması ederi o olduğunu göstermez malesef.

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu Forumda Aracın Benzinde Yaktıgı LT Nin Çok Çok Altında LPG İle Yaktıgını İddaa Edenler Oldu O Yüzden Bu Forumda Yazılan LPG Tüketim Degelerini Pek Ciddiye Almayın..

Araba Benzinde 7 Litre Yakıyorsa LPG De 5 Lİtre Yaktıgını İddaa Edenler Oldu.. Bişey Değil Adamda İnanacak Gidip Alacak Sonra Diyecek Vay Böyle Vay Şöyle

İşin Aslı Şu LPG Taktırıp Elimde PC İle Dolaşacgıma Giderim Babalar Gibi Dİzelimi Alırım Ne Kadar Sorunlu(!) Deselerde Sorunsuzlugun Keyfini Yaşarım

Düzenleyen : Ersin Cerrah

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Dedim ya sanayide benzinli araba var... Ben zaten oldugunu söylemişim. Sonra, Ben Lpg daha az yaktıgını dusunmuyorum. Ama foruma bakarsan öyle oldugunu diyen epey cok kişi var. ikinci olarak benm dediğim adam mercedes fabrikasından emekli. Otomarsan da eminim ki motorların nasıl yapıldıgını ve nasıl çalıstıgını muhendisler kadar biliyordur. Senin örnek verdigin araclar buyuk araclar.. Mercedes tırlarda 700bin km olanlar bile sıfır diye satılıyor.. Ama, bineklerin ki aynı değil. Amcamların minibus hattı var. en fazla 4 sene veya 4.5 sene kullanıp 450-500bin de minibusleri değiştiriyorlar. ve onlardan dolayı sunu biliyorumki iveco motorları bile 300binde yag yakmaya baslıyor. senin arac 400binden önce yag yakmaya baslayacak. 400bine gelipde reflektiye istemeyen motor yok. Varsa tek tüktür.. Özellikle binek araclarda...

Ayrıca verdigin kmler cok abartılı. İstersen tanıdık reflektiyeciye gidelim. En cok dizel mi benzinli mi, dizellerin mi yoksa benzinlilerin mi km daha düşük oluyor diye... Biz amcaogluna araba bakıyorduk 2010ların basında.. Forumdanda bazı abilerin dizel admiralarına accentlerine baktık. 3 tanesi daha 150binde reflektiye gormustu. Baska internte bulduklarımız, galerilerde gorduklerimizin buyuk cogunlugunda motor yapılmıstı veya turbosu ses cıkartıyordu. Dısardan ben anlamıyorum sorunu ama 20 yıldır minibus kullanan amca oglu motorun sesinden, turbonun sesinden anlayarak sorunları söyluyordu. En sonda baktı ki dizel olayı cok sakat gitti benzinli bir arac aldı.. O dönemde, yaklasık 4 ay boyunda 50 e yakın arac bakmısızdır. bunların 30u dizel olsa en az 20inde sıkıntı oldugunu söyledi... Dediğim gibi ben turbodan da sesinden de anlamam ama o, minibusun bakımınıda kendi yapar, benm güzel dedigim araclarda bile bu arabanın motounda sıkıntı var dedi..

Kendim olsa gider alırdım piyasadan bir araba ve bana sorunsuz gelirdi. Ama, işten anlayan ve yıllarca arabaların altına yatan biri bakınca sorunlar cıkıyor.. O dönemde 4 ay boyunca dizellerde sürekli sorunları gorunce bende dizelden sogudum. Ama, o kadar arabanın içinde cok temiz güzel aarclar da vardı. Dediğim gibi cok riskli.. Bunu riski de araba bakarken yasadıgım için söyluyorum..
    Not: benzinli araclarında bazılarında sorun vardı. Ama, genelde bakımsızlıktan kaynaklanan sorunlardı.. Bazıları da reflektiye gormustu ama genel olarak kıyaslanırsa dizele gore daha az sorunlulardı. 120binde bir dizel ile 120bin de ki benzinli aracın yıpranmasının bir olmayacagını söyleyen kişide suziki nin yetkisi servisindeki kastomunulu ustaydı.. Ozamn bir benzinli suziki bakmıstık. Servis tanıdık diye orada makineye baglatmaya gittik. O sırada dizel benzin muhabbeti acıldı. ORada 2009 model suzikinin 100bin liralık ciplerinden vardı. 90binde motor reflektiyeye gidicekti.. Konuda oradan acılmı

11. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    alttakı resımdekı km 599001 bızzat ben kullanırken bu km yı devırdı daha motor rektıfıye görmedı resımdekı arac 95 model magırus alındıgında km saatı calısmıodu 300,000deydı rahat bı 650,000 km sı vardır, kendım lpglı arac kullanıorum ama hıc zannetmıorum dızel kadar km yapıcagını rektıfıyesız

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Çağlar,binek arabada kullanılan motor iveco veya magirus un motorlarından değil. O magirus motorları tank tasıyor.. Ayrıca, araca reflektiye yapılmamıs olmasa ihtiyacı olmadıgı anlamına gelmiyor. Bugun minibuslerin cogunun reflektife ihtiyacı var. 400bindekilerin buyuk cogunlugu yag yakıyor. Ama hala devam eden onlarca tanıdııgm var. Hat harem-Gebzede.. O anadolu yakasında en cok minibus bu hatta. Oradaki aracların cogu reflektiye olması gerektigi zamanlar satılıyor.. Alan yaptırıyor mu ondanda supheliyim. Alanlarda zaten kısa mesafeli hat sahipleri oluyor genelde. Neyse..

Dediğim gibi biz araba almak için epey arastırma yaptık. Epey bir araca baktık.. Ben motorun sesinden anlamam eger cok belli değilse.. Anlayana göre dizellerde temiz arac bulmak zor. Ben bizzat amcaogluna takıldıgım için basımdan gecenlerden dolayı böyle dusunuyorum. Eger, amcamınogluya 4 ay araba bakmasaydık böyle bir fikir olusmayacaktı kafamda.. Motordan anlayan biri ile dizel araba bakmakta -hatta benzimlidede- fayda var.. Birde büyük kamyon motorları, ile kucuk silindirli motorları kıyaslamak dogru olmaz..

Düzenleyen : qaan88

13. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    600bındekı magırus sadece ayda 1 lıtre yag tüketıo benım araba 2 lıtre yakıo ona demelı hemde ondan daha az gezıo tabıkıde sen haklısın bınek arabayla yük arabasının motoru farklı ama dızeller ayrı bı saglam benım gözümde yahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

14. peace

peace Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bende 2 yılda bi yaptırıyordum..arkadaşta 99model doğan var her yıl sokuyor..sorduğumda lpg li araç lar her yıl giriyo dedii...yeni kanun dedi..10 yılık depo yı da deyiştiriyorsun falan..onun yalançısıyım..

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Tırların dizel motorlarına veya tankların dizel motorlarına hatta gemilerin dizel motorlarına diyecek bir seyim yok. Çünkü, onların pistonları zaten bizim motorların boyutllarından daha uzun.. Buyuk hacimli motorun ömrü ile küçük hacimli bir değil.. Bababmın arkadası gecenlerde 1.5milyon km de bir tır aldı. onun 1.5 milyon km bizim aracların 150bin kmsi gibi birseydir heralde. cunku, 600-700bindeki tırlar sıfır tır diye satılıyor..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

16. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aynen haklısın magırusta zaten 3500cc 80 beygır DD

17. engince26

engince26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba,
    bugün bir getz baktım ikinci elde.en dolu modeli.1,4 doch motor,sunroof,alışım jant,dört hava yastığı,lpg,seslipark sensörü,ön kapı rüzgarlıkları,flimlicamlar,sis farları,bir iki değişeni var ve ne ettiysem adam 18700 TL den aşağı düşmedi fiyatı.
    Şimdi sizden bu fiyatla ve araçla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

18. engince26

engince26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada aracın model yılı 2006 ve 49000 km'de...

19. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aramıza hoşgeldiniz, tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz

forumdan bir arkadaş 110luk dizel getzini satıyor, hem model hem km çok uygun, bi bak istersen, 2006 benzinliye o kadar para verene kadar dizel almış olursun
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=29273

Düzenleyen : Coşkun Özcan

Bu Sayfayı Paylaş