Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

GETZ ALDIM MEMNUN DEĞİLİM

'Getz Forum - Club' forumunda cyberhills tarafından 22 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle şunu bilmenizi isterim, benim için önemli olan mesajın içeriğidir, mesajın kimin attığının benim için önemi yoktur, bu konuda emin olabilirsiniz, bahsettiğiniz ceza meselesini isehatırlamıyorum bile ayrıca beni hiç'de bağlamaz, 7L konusuna gelince ben daha önceki mesajlarımda da belirttim, ilk aldığımda 8.5L yakıyordum en son 7 - 7.5L'ye kadar düştüm, eminim'ki özellikle İstanbul trafiğinde 7L'nin altında yakan pek yoktur....zaten cevap beklediğim için'de yazmıyorum mesajları...

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle Hyundai yada Getz modeli gibi bir fanatikliğim yoktur. Her arabanın iyi ve kötü yanları vardır. Numaralara göre cevab vericem...
    1- Koltuklarının rahatlı bana göre gayet iyi, genelde sürücü olduğum için rahat ediyorum, kolçağın katkısıda bu konuda payı var.

2- Ön kaput görünmemesi şu anda bir çok araçta aynı ortak nokta. Civic, Corsa, Astra H. Burnu uzun araçlarda ise mesafeyi kestirmek zati problem biraz dikkatli kullanılım alışınca bu problem yok oluyor. Yada park sensörü ile giderilir, tekar etmek istiyorum bu durum son model araçlarda ortak noktadır.

3- Direksiyon sert diyorsanız Getz modeli için Opel marka araçlara bilhassa Astra G modeline bakın derim. Bilhassa Japon araçları ve Hyundai araçların hidrolik direksiyonu Alman araçlara oranla daha yumuşaktır...

4- Arabanın apır olması aslında iyidir, hafif olup kanatlanmasından çok çok daha iyidir. Yakıt konusunu ise göreceli kavram olduğundan net yada somut cevab vermek yanlış olur.

5- Yakıt konusunu ise göreceli kavram olduğundan net yada somut cevab vermek yanlış olur.

6- 140 km değil 190 km hızlarla ben kendi aracımla slolom rahatlıkla yapabiliyorum...

7- Amortisörler ne kadar yumuşak olursa o kadar konforlu olmasına karşın virajlarda yada en ufak zemin bozukluğunda özellikle yüksek hızlarda kontrol kullanıcıdan çıkabilir. Bu durumdan kendi imkanlarınızla amortisörleri değiştirebilirsiniz yada helezonları...

8- Benim aracım 1.4 cc benzinli kullandığım birçok 1.4 cc araçtan daha performanslı ve seri. Lada kullanmadığım için birşey diyemem ama Ladanın binek araçlarıda şimdiki birçok hindu, Tata gibi araçlardan çok üstün olduğunu hatırlatmak isterim...

9- Getz modellerindeki lastik kalitesi ve ebatları uygun değil 185/55/15 yada 195/50/15 performans lastiği takıldığında araba kendini buluyor. 1.4 Gerz modeli birçok 1.6 cc araçla kafa kafaya serilikte ve performanslı, Hb olduğu için birkaç sedan araba kadar virajlarda v.s vasat olması normal...

Beklentimin üzerinde olanlarsa
    1. 30 km de 100 km ye çok çabuk çıkıyor. Seri bu konuda
    2. Rampa çıkark

3. Misafir

Misafir Guest

Daha önceki mesajlarımdan

4. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu konuya 2 gün önce yazdıklarım neden silindi ? yetkili arkaşlardan cevap bekliyorum...

5. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

6. Misafir

Misafir Guest

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif, Kesinlikle doğru bir bilgi katılıyorum....

7. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kusura bakma arkadaşım ama senin hiç bi dediğine katılmıyorummmm..bende 1.5 yıldır getz kullanıyorum en az 15 istanbul giresun arası yol yaptım çok keyifli ve yorucu olmayan yolculuğum oldu aksine koltuklar çok rahat direksiyon sert felan değil amrtsörler konusuna katılıyorum sadeceee gerisi boş hoşuna gtimiyosa sat başka araç alll:)

8. canerhyundai

canerhyundai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş gel sana test yaptırayım hatta aracı ben süreyim ne dersin.umarım yardımcı olabilirim sana.

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ABS fren mesafesini kısaltmaz aracın savrulmasını önler panik fren anında.[/QUOTE]

Akabininde bir nebzede olsa göreceli olarak ABS fren mesafesini kısaltır.

Islak zeminde ani frenajta freni sonuna kadar bastığınızda tekerlekler kitlenir ve arac lastikleri kilitlenmiş biçimde kayabilir. Ama ABS sisteminde fren pedalına ne kadar basarsanızda tekerlekler kilitlenmeyeceği için araç kayma yapma ihtimali o kadar az olur. Göreceli durumlarda kimi zaman ABS sistemli araçlarda fren mesafesi uzayabilir, uzayabilir ama hiç olmazsa arac savrulup takla atmasına, yada kazadan daha ağır darbe almanızdan engel olabilir.

10. eyp

eyp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    89
    Ad Soyad:
    yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benzinli era kullanıcısıyım direksiyon sert geliyor idi dizel getzi sürdüm daha sert .getz sürücü kursu arabasıydı.ayrıca kurs hocası da era nın sürüşünü beğendi daha rahat dedi.aracımın debriyajı yukarda kavrıyo getzinki yarım debriyaj idi o özelliğini beğenmiştim.

11. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benim aracın direksiyonu çok yumuşak araç full,güvenlik paketli olduğu için heralde ek olarak elektrikli direksiyon olabilir,hatta babamda albea var dizel,benim direksiyon onun araçtan yumuşak.gaza bastıkça sertleşiyor.ha buarada hazır konuya cevap yazmışken.bence getz bu fiyata alabileceğiniz en güzel araçlardan biri.407 imiz vardı araç 33000 kmde arıza çıkardığı için gerekli parçalar değişti,babamda albea var araç 55000 kmde ısıtma bujisimi diolar tam bilmiyorum ama herneyse ondan tutun aynalarına kadar bir çok sorun çıkardı,opel astra kuzenimde var yol bilgisayarı bozuldu,ama getz aracım 200.000 kmde ve servislere bile düzenli girmediğim halde çok şükür diğer araclarımız kadar sorun yaratmadı.belkide benim şansıma böyle bi araba geldi bilmiyorum ama ben süspansiyon hariç herşeyden memnunum...

12. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hangi bayi idi acaba.?

13. wolf9466

wolf9466 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    tamamı alıntıdır.bir sitenin danışmanına sorulan bir soru;

Ben derginizi uzun süredir takip eden otomobil meraklısı bir okurunuzum. Geçmiş haftalarda yayınlanan Güvenli Sürüş Rehberi'nde ABS fren sistemi ile ilgili bölümde ABS'li araçların daha kısa mesafede durduğu belirtiliyor. Benim bildiğim kadarıyla aksi olması gerekiyor. Bu konuya açıklama getirirseniz sevinirim.
    Öncelikle ABS fren sisteminin geliştirilme amacını aktararak sorunuzu yanıtlamak isterim. ABS (Anti-Blokier System yani kızaklamayı önleme sistemi) kaygan zeminlerde frenleme sırasında, tekerleklerinin kilitlenerek aracın kontrolden çıkmasını önlemek için geliştirilmiştir. Hızla yol alan bir otomobilin karşısına bir engel çıktığında (dağ yolunda vahşi bir hayvan veya otoyolda öndeki kamyondan düşen bir buzdolabı kolisi vs) sürücü panik halinde tüm gücüyle fren pedalına basar. Eğer araçta ABS fren sistemi yoksa, hele de zemin kaygansa, otomobilin ön tekerlekleri kilitlenerek engele doğru sürüklenir. Bu durumda engele çarpmaktan kurtulmak zordur. Oysa ABS'li araçta fren sistemi fren basıncını kısa aralıklarla azaltıp çoğalttığı için tekerlekler kilitlenmez ve direksiyon hakimiyeti kaybolmaz. Sürücü panik halinde frene bastığında bile direksiyonun hakimiyetini kaybetmez ve ayağını frenden kaldırmadan engelin etrafından dolaşabilir. Fren duruş mesafesini kısaltmak, ABS fren sisteminin asıl geliştirme amaçları arasında değildir. Ancak kaygan zeminde kilitlenmeyi önlediği için ABS'siz bir otomobile göre daha kısa mesafede duruş sağlayabilmektedir. ABS fren sistemi, tekerlek poryolarına yerleştirilen sensörler sayesinde frenlemede tekerleklerin kilitlendiğini algılar. Kilitlenme başladığı anda fren basıncı azaltılarak tekerleğin yeniden dönmesi ve böylece otomobilin kontrollü bir şekilde yavaşlaması sağlanır. ABS'siz bir otomobilde ise kaygan zeminde frene basıldığında tekerlekler kilitlenerek araç sürüklenir ve böylece fren mesafesi uzar. Ancak kuru zeminde olaylar daha farklıdır. Eğer koşullar uygun ise (lastik ve süspansiyon yapısı, zemin ısısı, zeminin tozlu ve mıcırlı olmaması) ve optimum tutunma direnci sağlanabilirse, ABS'siz bir otomobille yapılan kazık frende tüm fren gücünü zemine aktarmak mümkün olacak ve ABS'siz aracın, ABS'li bir araçtan daha kısa sürede durabilme ihtimali ortaya çıkacaktır. Oysa ABS'li araçta tekerlek kilitlendiğinde fren basıncı bir miktar azaltıldığından, tekerleğin kısa bir süreyle dönmesine izin verilmekte ve fren duruş mesafesi uzamaktadır. Ama kuru fakat toz, mıcır gibi unsurlarla kirlenmiş zeminde ABS'li fren sistemi, ABS'siz otomobillere göre daha iyi performans gösterebilir ve duruş mesafesini kısaltır. Çünkü ABS'siz otomobilde fren anında, toz ve mıcır taneleri lastikle zeminin temasını keserek otomobilin sürüklenmesine ve fren mesafesinin uzamasına sebep olur. Ayrıca ABS'li otomobiller, lastiğin hamur yapısı, süspansiyonun yapısı, asfalt sıcaklığı gibi koşullardan daha az etkilenir ve fren mesafesinin çok fazla değişmesine izin vermez. Son dönemde ABS fren sistemleri daha da geliştirilerek, her tekerlekteki fren basıncını ayarlayan elektronik düzenekler sayesinde güvenliği arttırıldı. Düz çizgide frenleme anında, arkadan öne doğru bir ağırlık transferi gerçekleşir. Böylece ön tekerleklere daha fazla, arka tekerleklere ise daha az yük düşer. Aracın arka tekerleklerine daha az fren basıncı gitmesi, gereklidir. Benzer şekilde sert bir viraj içerisine girildiğinde, merkezkaç kuvvetinin etkisiyle virajın dışından içine doğru bir ağırlık transferi gerçekleşir. Virajın dışarısındaki yay ve amortisörler daha fazla ezilir. Bu durum, aracın viraj içerisinde yana yatmasından da anlaşılır. Bu durumda viraj dışındaki tekerleklere, viraj içerisindekilere oranla daha az yük düşer. Daha az yük altında bulunan tekerleklere, diğer tekerleklerle eşit fren basıncı verilmesine gerek yoktur. Yeni nesil ABS fren sistemleriyle birlikte çalışan elektronik fren gücü dağıtıcıları, üretilen fren gücünün gerekli olan tekerleklere daha fazla aktar

14. fırattt

fırattt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende yenı getz aldım cok rahat kullanımı cok kolay ılk arabam ılk soforlugum ama cok memnunum

15. ozden61

ozden61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu yaz 20 günlük tatilden yeni döndüm. 3500 km yol yaptım. araba yakıt, klima, rahatlık açısından çok iyi. uzun yolda yormadı beni. stabilize yolda tıkırtılar oluyor ama bu her araba da olur. ben getz imden gayet memnunum (şu tıkırtılar da olmasa daha iyi olacaktı. verdiğim paranın fazlasıyla karşılığını veriyor.benimle aynı dönemde clio alan arkadasım benim arabayı daha cok begeniyor.

16. Misafir

Misafir Guest

Valla olabilir, herkez herşeyden memnun olacak diye bir şey yok,bende 2006 model yeni kasa Vectra'yı 10.000TL zararına, 2007 model Opel Corsa'yı 5.000TL zararına 2008 model Megane'yide 5.000TL zararına "hiç memnun olmadığım için" satım, eh bu şartlarda kıçı boklu Getz'den memnun olmamakkadar doğal bir şey olamaz, o zaman ne yapıcaz kendimizi üzmemek için arabayı satıp kurtulacağız, böylece dertlerimizden'de kurtulacaz

NOT :Sattığım araçlarınkayıtları bendedir inanmayana gösterebilirim
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

17. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    walla yorumları sürekli takip ediyorum ama hala karar veremedim.
    1.4 benzinli (lpg) limi alıyım ? yoksa dizelmi ?
    çok kafam karıştı. ikisinide hiç kullanmadım.

18. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    coşkun abi özellikle senden yardım bekliyorum ?

19. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Düzenleyen : GRAFTT

20. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.4 benzinli Lpg li al gerçi ben dizelini kullanmadım nasıl bilmiyorum ama benimki benzinli peşime kurşun atsan yetişmiyo yolda:)

Bu Sayfayı Paylaş