Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Ağırlık Verileri ve LPG İşletme Sorunu

'LPG Sistemleri' forumunda MehmetOsmanoğlu tarafından 3 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. getz006

getz006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hyundai Getz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    tadilat olarak ne yaptırıyorsunuz, aynı sorun bende de var. lütfen acil yardım

2. getz006

getz006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hyundai Getz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    çözümü nedir acaba, lütfen acil yardım. bende de aynı problem var.

3. serkanbey78

serkanbey78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serkan kürüz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yanlış anlaşılmak istemem fakat, muayene istasyonları girişinde bazı kişiler oluyor gözünüzün içine bakıyolar, hatta randevu bile almadan gidebiliyorsunuz girişte bekleyenlere pas verdinizmi hemen gelirler yanınıza ve 50 tl karşılığı aracı muayeneden sıra beklemeden ve ağır kusuru varsa kusursuz gibi gösterip geçiriyorlarmış, şahsen ben gitmedim amme 100 tl verseniz getz leride geçirirler diye düşünüyorum. ist. içi muayne istasyonlaındaymış bu durum. saygılar.

4. Lovato

Lovato Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1,176
    Ad Soyad:
    DAMLA LPG
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    tek yapılması gereken kalan kiloya uygun bir şekilde tankı küçültüp (10 LT 15 LT ) muayeneden geçmek, başka hiç bir türlü geçirilmiyor.

5. cenker_baba

cenker_baba Guest

merhaba aşağıdaki gibi bir haber var paylaşmak istedim.

LPG'li araç sahiplerine kötü haber
    06.11.2013 13:56
    Güncelleme : 06.11.2013 14:56
    Pahalı akaryakıt nedeniyle, aracına LPG sistemi taktıranlara kötü haber geldi.

Geçmişte muayenede ağırlık sorunu yaşamayan bazı araçlar, Ulaştırma Bakanlığı'nın mevzuat güncellemesi ile artık 'ağır kusurlu' sayılıyor ve trafiğe çıkma izni verilmiyor.

NTV'nin haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı "Kusurlar tablosu"nu yeniden düzenledi.

Eski mevzuatta LPG sisteminin ağırlığı nedeniyle ortaya çıkan durum, "hafif kusur" kabul ediliyordu ve araç muayeneyi geçiyordu.

Yeni mevzuatta ise, fazla ağırlık "ağır kusur" kabul ediliyor ve trafiğe çıkma izni verilmiyor.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon LPG'li araç var.
    http://www.sabah.com.tr/Yasam/2013/11/06/lpgli-arac-sahiplerine-kotu-haber

6. mirrordido

mirrordido Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MURAT ŞENGÜL
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Merhaba arkadaşlar 2010 Model Hyundai Getz 2. sahibiyim.Yarın muayeneye gidiyorum sonucu yazarım. Geçip geçmeyeceğinden emin değilim.
    -Araca sıfırken BRC takılmış.Ruhsata işli.
    -Kasım 2011 de muayeneden geçmiş.
    -Ruhsatta net ağırlık 1188 azamı ağırlık 1510 lpg yi takanlar, Hyundai Servisi muayeneden geçer dedi ama bakalım..

7. H.c.K

H.c.K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    H.Cemal KASIM
    Konuyu da canlandırıyoruz ama muayene yaklaştı. İlk mesajda ki hesaba göre kendim bir hesaplama yaptım.
    Ruhsatta;
    Net ağırlık: 1289 kg.
    Azami ağırlık: 1670 kg.
    Tüp ruhsata işli. 1289 kg içinde 75kg lık şoför ekli mi bilmiyorum. Ama hesaplamama göre: 75x5=375kg 5 kişi.
    Net ağırlığa 5 kişiyi eklediğimde 1289+375= 1664kg yapıyor. 6kg'lık bir boşluk kalıyor. 2 sene önce ki muayene de yeni aldığım jantlar yoktu. Muayeneye giderken tüpü de boş götürmeye çalışacağım durum ne olur sizce :)

8. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba sıkıntı yok söylediğiniz kiloda rahatlıkla geçersiniz

9. mirrordido

mirrordido Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MURAT ŞENGÜL
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Merhaba Arkadaşlar, bugün muayeneden geçti araç( Getz 1.4 2010-LPG) Evet konunun canlı kalması adına kafama takılan bikaç şeyi paylaşmak isterim;
    Öncelikle basında
    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın trafiğin güvenliğini sağlamak amacı ile güncellediği ‘kusurlar tablosu’, LPG tankı kullanan bazı sürücüleri üzecek.
    Güncellenen tablo ile birlikte, azami yüklü ağırlık değerinde, 2010 ve daha eski tarihlerde problem yaşamayan araçlar, artık sorun yaşıyor. Kusurlar tablosunda daha önce böyle bir durum değerlendirilmeye tabi tutulmuyordu. Ancak, 'Araç özellikleri; azami yüklü ağırlığı araç cinsi/sınıfı ile uyuşmuyor' kusurunu eklenmesi, araçların ‘azami ağırlığı’ ile mevzuattaki ‘sınıf azami ağırlığı’ uyuşmazsa (ağırlık fazla ise) ‘ağır kusurlu’ olarak değerlendirilmesine sebep oluyor. Yenilenen kusurlar tablosuna göre araçlara ilave edilen LPG tankı ve içindeki yolcularla birlikte, için azami ağırlık araçtan araca değişiyor. gibi haberler çıktı. KUGM.gov.tr (Kara Yolları Düzenleme Müdürlüğü) sayfasından kusurlar tablosuna baktığımda 1.1.26 Azami Yüklü Ağırlığı araç cinsi ile uyuşmuyor 'AĞIR KUSUR' ibaresi var Şubat 2013 ten beri uygulanıyor.2012-2011 yıllarındaki tabloda da aynı ibare var. O zaman basındaki habere göre Ulaştırma bakanlığı nereyi güncelledi anlamadım.? Eğer Tüvtürk bu maddeye göre geçirmiyorsa, bu 3 senedir var olan bir madde, onun dışında ağırlıkla lpgyle ilgili Kusurlar Tablosunda Fazla bir Madde Yok ( M1 sınıfı için -tabloda 6 rakamı ile ifade ediliyor).

Benim araca gelince( Teknisyenlere sormakta hiç aklıma gelmedi orda ya:)))
    Araba sıfırken tüp takılınca Ruhsatta yazan 1188 içine sanırım LpG ağırlığıda dahil. Bunun üzerine 300 KG ekleyince Ruhsatta yazan Azam Ağırlık:1510 u geçmemesi gerekiyor. Bende aracı aldıktan sonra tüp taktırsaydım ve yine ruhsatta 1188 yazsa idi heralde buna 65 kg lpg+ 300 kg ekleneckti böylece 1553 kg yapacaktı ki buda aşıyor. Bu açıklamanın benim mantığımda yatmayan yerleri var ama sanırım böyle. Bunu şöyle destekleyebilirim; arkadaşım 0 Honda Civik aldı 1 ay önce onunkide Lpgli olarak geldi ruhsatta net ağırlık 1381 kg, azami ağırlık 1700 yazıyor. Düz bir mantıkla 1700-1381=319 300 kg dan büyük.aksi taktirde bu 0 araç nasıl geçecek. Ayrıca Karayolları Yöneteliğinde Araçların azami ağırlıkları ilgili bölümde M sınıfı araçların karşılığı boş bunun dışındaki bütün araçlarda 5 ton,8 ton gibi şeyler yazıyor.

Lafı çok uzattım hakkınızı helal edin:))

10. cugima

cugima Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cuma
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    2006 model getzim var atiker gip takılı
    Net ağırlık : 1165 azami; 1510 muayenede sorun yaşarmıyım acaba

11. cugima

cugima Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cuma
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    2006 model getzim var atiker tüp takılı Net ağırlık : 1165 azami; 1510 muayenede sorun yaşarmıyım acaba

12. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba kolay bir hesaplama söyleyeyim net boş ağırlık+ 5kişilikaraç için 300kg 4kişilik araç için 225kg ekleyin toplam yüklü ağırlığı geçerse muayeneden geçmez ama arada fark kalırsa geçer 1165+300=1465kg sizin araç da sıkıntı yok saygılar.

haki83 bunu beğendi.
  13. cugima

cugima Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cuma
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Teşekkürler:RpS_thumbup:

14. emreönen

emreönen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    emre önen
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    merhaba

aracım 2004 model 1,6 admira lpg li (depo 40lt)

ruhsatta net ağırlık 1180 kg yazıyor azami ağırlık ise 1465 kg yazıyor.

sizce de bir problem yok mu?

lpg kitini 2013 nisan ayında taktırıp muayeneden geçtim ancak bu hesaba göre benim aracım lpg kiti olmadan bile azami ağırlığın üzerinde görünüyor.

ruhsata yanlış yazılmış olma ihtimali var mıdır?

15. ugurbirdal

ugurbirdal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bende de 2009 getz start mevcut. 2011 yılında lpg taktırıp ruhsata işlettim. Ruhsatta ağırlık 1248 azamı 1510. Bu hesapla benimde geçmemiş olmam lazımdı fakat ruhsata onaylandı. Bugun muayene gidecem. İnşaAllah sorun çıkarmazlar. Sonucu buradan paylaşacağım.

16. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba maalesef 15kg fazlanız var muayene zamanı ağırkusurdan geçmez yapmanız gereken tadilat projesi ile araca eklenen +65kg lpg ağırlığını tankın ağırlığına çekmeniz bu sayede 10kg azami yüklü ağırlığının altına inmiş olursunuz.

17. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba üzülerek söylüyeyim muayeneden geçemeyeceksiniz.tankın ebatını düşürerek tadilat projesi ile geçersiniz saygılar.

18. ugurbirdal

ugurbirdal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Evet arkadaşlar muayeneye gittim ve sorunsuz olarak muayeneden geçtim. Bu konu ile alakali sorun cikarmadilar. Yer: orhanli tuvturk.

19. Dağ-Cey Lpg

Dağ-Cey Lpg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    mehmet dağdeviren
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhaba sizin adınıza sevindim ANKARA muayene istasyonlarından kesinlikle geçmeyecek durumdur ama başka illerde insanlar çok sıkıntı yaşıyor bu sorun için

20. emreönen

emreönen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    emre önen
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    merhaba
    lpg dönüşümü öncesi ruhsatımın fotokopisine baktım net ağırlık 1115 kg yazıyormuş şimdiki ruhsatımda bu 1180 kg olarak değiştirilmiş ancak buna rağmen dediğiniz gibi 15 kg fazlalığım var
    sizin bahsettiğiniz tadilat nasıl oluyor yani tank küçültme durumu mu söz konusu mu? yoksa yeni ruhsat mı çıkarılacak. Yapılacak işlem yada işlemler hakkında biraz açıklama yapabilir misiniz rica etsem.

Bu Sayfayı Paylaş