Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Ağırlık Verileri ve LPG İşletme Sorunu

'LPG Sistemleri' forumunda MehmetOsmanoğlu tarafından 3 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. mehmet61bektas

mehmet61bektas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    var kardeş ben araç ruhsata işli ama geçemiyor yönetmelik değişmiş

2. mehmet61bektas

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    nasıl çözümü

3. mehmet61bektas

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    kardeşim yanlış bilgi vermeyin hala geçemedim araç 2012 de lpg işli şekilde geçti şimdi geçmiyor sebebi de yönetmelik değişmiiş

4. İREGÜR

İREGÜR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    MEHMET EMRE İREGÜR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    İYİ GÜNLER. AYNI SIKINTI BENDE DE VAR. 2010 OTOMATİK GETZ. ARACIN NET AĞIRLIĞI 1200 KG, DOLU AĞIRLIĞI 1545 KG. LPG TAKILINCA ARACIN NET AĞIRLIĞI DOLU AĞIRLIĞINI GEÇİYOR VE MUAYENEDEN GEÇMİYOR. BEN DE İŞLETMEDİM KAÇAK BİNİYORUM. AMA GETZ'İN OTOMATİK ALINMAZ ÇOK KÖTÜ. UMARIM ALMAMIŞSINDIR. EN YAKIN ZAMANDA SATACAM BEN MEMNUN DEĞİLİM. ÇEKİŞİ ÇOK DÜŞÜK PEROFRMANS SIFIR.

5. cenker_baba

cenker_baba Guest

Merhaba büyük harf bağırmak anlamına geliyor düzeltmenizde fayda var

Tepe Taklak Candır

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Porche tavsiye ederim, otomatikleri çok başarılı.

7. kelordekyavrusu

kelordekyavrusu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    abi sizin 45 kg daha hakkiniz var.ne tur bir tank ve kitiniz var bilmiyorum ama atiker 42 lik simit tank ve kitiniz varsa kurtariru gibi geliyor bana.lpg tank ve kitin agirliklarini tesbit edip kurtariyorsa ruhsata islettirin.

8. otomotikgetz

otomotikgetz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yakup ertaş
    2009 model otomatik getz arabam var. Ruhsatinda yazılı ağırlığı 1218 kg.ancak araba dolu depo ile 1100 kg geliyor. Bu nasıl birşey anlayamadım. izah edebilecek varsa sevinirim.

9. otomotikgetz

otomotikgetz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yakup ertaş
    Arabayı tarttırın bakalım ruhsatta yazılı kilo geliyor mu

10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    nasıl yani LPG kiti 300 kg mı oluyor ? Bu sorunun çözümü forumda mevcut diye biliyorum... Ayrıca çekiş düşüyor demişsiniz ama araca iri yarı 4 kişi binince yokuşlarda falan yoruluyor ama normal bir durum... bunun harici performansta değişim çok yok...

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1100kg+ 80kg sürücü + sizde olmayan donanımların ağırlığı = 1218kg

12. otomotikgetz

otomotikgetz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yakup ertaş
    Hesabı yapmak kolay da araç tüp dahil 1100 kg. Tüpsüz ağırlığı ruhsatta 1218 kg. Yaklaşık 100 kg.kayıp var. Nerede bu 100 kg.

13. Perfect_DeaD

Perfect_DeaD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    özgür eskimez
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    20lt. lik ufak tank takıyorlar sorun olmuyor daha büyük tanklarda ruhsata işlenmiyor. bende taktırıcaktım kısa mesafe kullandığım için gerek duymadım benzinden oldukça memnunum :)

14. cbayar

cbayar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar, biraz uzun ama faydalı olduğunu düşündüğüm bilgi ve tecrübelerimi içeren bir paylaşımda bulunuyorum. Ümit ederim ki yararı dokunur.

2009 model otomatik vites Getz'e sahibim. 2012 yılı temmuz ayında BRC taktırdım. Aracın 1218 kg olan ağırlığı lpg takılınca 1283 kg oldu. LPG taktırdığımda muayeneden geçmeme rağmen 2 yıl sonraki (12 Temmuz 2014) muayenede aracım azami yüklü ağırlığı lpg kitiyle beraber aşıldığı için ağır kusurlu sayılarak muayeneden kaldı. "Şimdi kalıyorsa 2 sene önce muayeneden neden geçtim?" diye sorunca, uygulamanın çok yeni olduğunu yönetmeliğin yeni değiştiğini söylediler.

Söylediklerinin doğru olmadığını 2012, 2013 ve 2014 yılları muayene kusur tablolarını incelediğimde gördüm. Zira, "aracın azami yüklü ağırlığının araç sınıfı ile uyuşmaması" söyledikleri gibi yeni çıkan bir "ağır kusur" değil 2012 yılı başından beri var! Üstelik Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüğümde onlar da teyit etti. "Bu eskiden de vardı. Muayene istasyonunun size önce de onay vermemesi gerekirdi. Bize bir dilekçe ve ruhsat fotokopisi ile başvurun, muayeneyi hatalı yapan istasyona ceza keselim. Ama, bu sizin muayeneden geçmenizi sağlamaz." dediler.

TÜVTÜRK'te ise gayrı ciddilik tavan yapmış durumda! Çağrı merkezi şikayetimi kayda almak bir yana "Bu düzenleme yeni çıktı. Eskiden yoktu." hikayesini okumaya devam ediyor. "Ben araştırdım, Ulaştırma Bakanlığı ile de görüştüm" deyince de "Biz çağrı merkeziyiz. Muayeneni biz yapmadık ya. Git muayeneyi yapan istasyon ile görüş." diyor. Bunları Ulaştırma Bakanlığına şikayet etmezsem namerdim.

Bir de Sanayi Bakanlığı (Sanayi Genel Müdürlüğü) ile görüştüm. Bu sıkıntının yalnızca birkaç markanın az sayıda modelinde olduğunu, ama yine de yüzlerce insanın mağdur olduğunu bildirdiler. Dediklerine göre, bir komisyon oluşturulmuş ve yapılan çalışma sona erince bizim gibi mağdur olan araç sahiplerine bir defalık muafiyet sağlanması ve bunun da Ağustos sonuna doğru çıkması öngörülüyormuş. Konuştuğum görevli "Size bir garanti veremem. İster düzenlemeyi bekleyin isterseniz tüpünüzü söktürüp muayeneden öyle geçin. Bahsettiğim çalışma sona erdiğinde zaten basından bilgi sahibi olursunuz." dedi. Ayrıca, kayıtlara girmesini teminen dilekçe ile de başvurmamı istediler.

Açıkçası ben beklemeyi düşünüyorum. Olmazsa, en fazla muayene ücretini tekrar (ve de %5 zamlı!) vermiş olurum.

Umarım sorunumuz kısa zamanda hallolur.

15. yiit

yiit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Ruhsatta yazan kg aracin icinde 1 adet surucu ve dolu depo ile olan hali

siz araci tarttirirken 1100 kg olmasi normal

16. otomotikgetz

otomotikgetz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yakup ertaş
    Tup ağırlığı olan 65 kg çıkarınca araba 1035 kg geliyor 70 kg.sürücü yapar 1105 kg. 3/4 depo dolu vaziyette
    Nereden baksanız araba ruhsatta yazılı olandan 100 kg.civarında noksan geliyor

17. otomotikgetz

otomotikgetz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yakup ertaş
    Otomatik getz olan arkadaşlardan arabasını tarttıran oldu mu acaba

18. haki83

haki83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan aslıhak
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhabalar konuyu okuynca ben de merak ettim.Aracımda lpg işli net ağırlık 1165kg.Azami ruhsatta 1540kg yazıyor fakat aracın etiketinde 1510 kg yazıyor.Bir sorun yaşar mıyım muayenede.yaşarsam ne yapmalıyım?.2013 te muayeneden geçmiş.

19. haki83

haki83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hakan aslıhak
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhabalar konuyu okuynca ben de merak ettim.Aracımda lpg işli net ağırlık 1165kg.Azami ruhsatta 1540kg yazıyor fakat aracın etiketinde 1510 kg yazıyor.Bir sorun yaşar mıyım muayenede.yaşarsam ne yapmalıyım?.2013 te muayeneden geçmiş.

20. cbayar

cbayar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşayacağınızı düşünmüyorum. Zira, lpg işlenmiş araç ağırlığına (4 kişi x 75 kg=) 300 kg ilave edince 1165+300=1465 kg oluyor.

Bu Sayfayı Paylaş