Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz Ağırlık Verileri ve LPG İşletme Sorunu

'LPG Sistemleri' forumunda MehmetOsmanoğlu tarafından 3 Nisan 2012 tarihinde açılan konu

1. Dejavu83

Dejavu83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mert Asker
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Merhaba. Ben bugun muayeneden geçtim çok şükür.
    Dün aracımdaki simit tank söküldü yerine küçük bir boru tipli tank yerleştirildi. (Bagajım da baya bir daralma da oldu tabii.)
    Araç tadilat raporunda aracın yürür vaziyette kütlesi 1240 azami ağırlık 1540 oldu.
    araç tadilattan sonra bu sabah sızdırmazlık raporu aldım. Raporla emniyete gittim. Ek1 belgesi diye bir belge doldurdular, bunu muayeneye götürüp onaylatman lazım dediler. muayene istasyonunda aracın ağırlığı sorun cıkarmadığına göre bende 75*4=300 yaptılar demektir.
    Yarın da onaylı belgeyi emniyete götürüp yeni ruhsat alıcam inşallah. Bugün yetişmedi.
    İnşallah sorunu olan diğer arkadaşlar da kısa sürede çözebilirler.

2. polib60

polib60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mert turk
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    iyi gözünüz aydın ben şimdi montaj tespit raporuna baktım teknik açıdan izin verilen azami yük 1540, aracın üst yapılı vaziyette kütlesi 1195, 4+1:5 kişi yazıyor, makine mühendisleri odası 75*5:375, 1195+375:1570 yaptı sınırı aştı dedi, lpg yi ekleyekse neden eklemedi, olmaz kadeşim git 35 lik taksınlar dedi onaylamadı, depodaki lpgem bitmediğinden dolayı daha yaptıramadım.benimkinin üzerinde 43 lük varmış, nasıl olacak bilmiyom.nasıl olduğunu işiniz bittikten sonra bir anlatsanız dejavu arkadaşım.nasıl bir mantık nasıl bir onaylama anlamış değilim.

3. Dejavu83

Dejavu83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mert Asker
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Merhaba.
    Bence hesabı yanlış yapıyorlar. 5*75 değil 4*75 olacak. Çünkü Aracın aracın yürür vaziyette kütlesi demek bence sürücü ile birlikte demektir. Yoksa nasıl yürüyecek. Yani 1 sürücü + 4 yolcu hesaplanması lazım.
    ben ekstra hiçbirşey yapmadım.Sadece 40 lık simit tank 22 lik silindirik tank ile değişti.
    Montaj tespit raporunda 1240-1540 olarak yazılmıştı. MMo bende hesap falan yapmadı sızdırmazlık alırken. Alınan montaj raporuna göre muayeneyi yaptırdım, sızdırmazlık aldım. sonrada yukarıda anlattığım gibi emniyet işlemlerini yaptım. 40 lık olması sorun olabilir tabii, ben küçültüp 22 lik taktırdım. bende lpg montajı öncesi : 1218 sonrası 1283 tü, yeni tank ile 1240 a düştü.
    Umarım en kısa sürede çözülür. Kolay gelsin.

kelordekyavrusu bunu beğendi.
  4. kelordekyavrusu

kelordekyavrusu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Hay hyundaisine... bu ne biçim firma yav.. hiç bir şeyle ilgilenen yok.
    Benim araba 2009 Getz HY KLM. boş ağırlığı bana verilen broşürlerde 1100 kg yazıyor. hala daha saklarım.
    tüp 43 lt tank taktırdıktan sonra ruhsata 1253 kg net ağırlık işlenmiş. altındada azami yük 1210 kg. yazıyor.
    Hyundai Öntur Konya'yı Tel: 0.332.236.66.66 arıyorum ilgilenen yok. Hyundai müşteri hizmetlerini 0.216.571.63.01 arayın diyorlar. Orayı arıyorum bizi neden aradınız teknik konulara bayiler bakıyor diyorlar. İsrar ediyorum. Aracın ağırlığını soruyorum. Teknik Bilgi kağıdında 1188 kg diyorlar. Size kim dedi tüp taktırın diye, Hyundai Assan Getz'e tüp takılabilir diye bir taahhütte bulunmadı diyorlar...Neden o zaman bayiilerinizde BRC marka otogaz sistemini 20009-2010 da 2000 TL astronomik fiyatla niye taktınız diyorum. Biz öyle bir şey yapmadık bayiiler yapmış bizi ilgilendirmez diyorlar.( Hyundainin web sitesinde reklamları vardı oysa garantisi bozulmadan LPG montajı yapılır diye )...
    Bu firmaya güvenilmez.....HYUNDAI ASSAN'a güvenilmez...
    Forumu inceliyorum...
    Her şey çok gelişi güzel..
    Hiç bir aracın ağırlık bilgisi başka bir aracı tutmuyor. Aynı model ve donanımda olsa bile... Örnek üstte Dejavu'nun 2010 otomatik arabası bile benimkinden daha hafif görünüyor. Benimki 1253 kg onunki 1240 kg. Benim azami yük:1510 kg onunki 1540 kg..
    Küçücük araca 5 kişilik ruhsat verilmiş. Benim Honda Civic 2008 de bile 4 kişilik yazıyor ruhsatta...
    Servislerde takılan LPG li araçlara ruhsatlarda ağırlık eklenmemiş, dışarıda taktıranlara eklenmiş...
    Herşey rezalet burada...
    Gidin Toyota,Honda, Mazda alın.. Hyundai almayın....

5. cenker_baba

cenker_baba Guest

hangi aracı alıp almayacağımızı size mi soralım?
    sanayilerde hyundai araç yok arıza yapmıyor üzmüyor
    getz lpg de bir hata oldu diye tüm markayı kötülemeye hakkınız yok nasıl muayeneden geçilebildiği defalarca yazıldı burada bence araştırın iyice sonrada aracınızı satın başka marka alın kafanız rahat olsun

6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Tamam siz 4 kisilik honda alin. Arka koltugun ortasina emniyet kemeri koymayan araba alin. Kisi sayisi arabanin boyutu ile degil guvenlik ekipmanlari ile ilgili.

Getz de yasanan sorunun yolu yordami belli. Burada yazdiginiz uslup ile konustuysaniz eger telefondaki kisilere cozumu bulamama sebebiniz budur.

Cok begendiginiz honda brc lpg yi suan garantili takiyor fiyat sorun bence ? 1500 luk kit i kaca satiyorlar.

Bu forum hyundai nin degildir. Senin benim gibi insanlarin bir araya geldigi bir topluluktur. Askari nizam ve duzen mi olmasi lazimdi ? Yada musteri hizmetleri bolumu falan ? Ki belli noktaya kadar oda mevcut

tapatalk ile gonderildi.

7. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    bu forumun android uygulaması var mı ?? siz cepten nasıl mesaj yazıyorsunuz.
    kardeşler bende sizin gibi belki 10 senelik kazancımı bu Getz'e ve Hyundai Assan'a yatırdım.
    Çabam Civic övmek değil. Bende o da var. tamam.ama yatırımımın karşılığını görmek istiyorum.
    neden aynı model ruhsatlarda farklı ağırlıklarda yazdırılıyor ?
    Neden para verip hizmet alamıyoruz ?
    Neden Assan denen firma 2000 TL'ye 2009'da LPG satıp montaj yapıyorda bugün yok biz böyle şeyler yapmayız. Bayiiler yapmış diyor ?
    Neden bizimle ilgilenen yok ?
    Neden bu sorun 1-2 senedir çözülmüyor?
    Arkada 3 kişi oturuyor emniyet kemeri varda ne oluyor ?? Arabanın boş ağırlığı 1188 kg. 4 kişi daha binse zaten boştayken 1488 kilo yapıyor. Adam yazmış manuele 1510 kg azami yük. Aynı modelim otomatiğine 1540 kg azami yamış..
    Memlekette 75 kilo adammı var...
    5 tane çinli için getz tamam 5 kişiliktir diyebiliriz. Ama bizim gibi göbekli 2 adamı zor taşıyor bu arabalar..

8. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    kardeş ben getzi aldığımda BRC'yi Hyundaide satıyordu. Hemde taaa o yıllarda 2000 TL yoluyorlardı... web sitesindede reklam veriyolardı... Çevreci cart curt Assan diye...

9. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    Cenkerdemir Bey'e ve Murat Bey'e teşkkür ediyorum. ama binlerce kişiyi karşılarına alıp bu tip bir cevap verme lükslerinin olmadığını belirtmek isterim. KArşımızda milyar ciro yapan ve belkide yüzbinlerce Getz satmış olan bir distirütörden bahsediyoruz... Tabiiki satış ve satış sonrası servisi olmalı...
    Tabii ki teknik dökümanlarda bir kaç değişiklik yaparak sorunu çözmeliler..
    Zaten üretimden kalkan bir model...
    Yetkili bakanlığa başvurup bizim araçalarımızın "net ağırlığı budur - yolcu ile birlikte budur - 90% depo dolu iken budur çekebileceği azami yük budur" demeliler. Bu ne böyle... aynı araba bayiide LPG montajı yaptırıldıysa 1188 kg yok dışarda yapıldıysa 1253 kg... böyle rezalet olmaz... 2009 model biri X kilo diğeri Y kg...
    REZALET...

10. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    benim ruhsatta 2009 model hy klm getz manuel azami 1510 kg yazıyor.. bu farklılık neden. neden sizin azami 1540 kg... açıklama yapabilecek birisi var mı acaba ?? Hemde sizinki otm anladığım kadarı ile...

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Ruhsattaki agirlik bir sekilde duzeltulebilir diye dusunuyorum.

Ruhsattaki agirlik farklari genellikle polis arkadaslarin hatalarindan kaynaklaniyor. Ve sase numarasindan tutun hp kw degerlerine alayi yanlis ruhsatlar var piyasada. Ve bunu duzeltmek bizim isimiz oluyor ve parasi cepten gidiyor.

Suan net hatirlamiyorum fakat ruhsattaki agirlik ile ilgili bir duzenleme yapilabiliyordu diye hatirliyorum.

tapatalk ile gonderildi.

12. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    Getz'den LPG sistemi söktürüp Civic'e taktırıyım diyorum. Usta olmaz diyor. Aynı masrafı bulur diyor.. Getze 10 lt tank takalım diyor. kaç lira masraf olur diyorum. Max. 250 diyor. Ruhsat hariç... Kaç km gider diyorum 80-90 km gidersin diyor.. Gelde kızma...şehirdeki tüm lpg istasyonları ile tanışacaz böyle giderse... Heralde bi İstanbul yapsak otobanda 8 kere LPG istasyonu denk getirmemiz gerekecek... Yada bi ilçeye yada köye gitsek yakıtsız kalıp orda geceleriz heralde...
    Ne biçim iş bu yav... 50 kg fazla olsa ne oluyor sanki.. karayollarımı aşınıyor...asfalt mı deliniyor... bi getze 5 kişi sığarmı zaten... bunların hiçmi bagajı olmayacak.... Hyundai ne biçim araba yapmış arkadaş... araba sürücü ile 1188 kg.. e hadi 4 kişi daha bindir 1488 kg... azami yük taşıma kapasitesi: 1510 kg... e demekki adamlar kazara 75 kg geçse,yada bot giyse, yada ne biliyim yanlarına 4'er kg el çantası alsa büyük risk olacak azami yük haddini aşacak demekki. Allah muhafaza bide üstüne kar yağsa, yağmur çarpsa bide bunun ağırlığı, e bide rüzgar çıksa araba çekmeyecek demekki... Hay bu HYUNDAİ'de çalışan mühendislerin aklını..... insan biraz emniyet payı vermezmi len...
    Aynı motor,aynı donanım üstelik bide otomatik şanzuman ağırlığına rağmen 2009 otomatik getz azami yük :1540 kg... Daha hafif olan manuel HY KLM azami yük 1510 kg... Sanki biri çin fabrikasında yapıldıda diğeri Brüksel'de imal edildi.

GKHN61 ve crkezz bunu beğendi.
  13. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    20 lit silindir tank taktık. hadi hayırlısı...

14. yasinunal55

yasinunal55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    yasin ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet değiştirilebiliyor ama şöyle bir durum var. mesela araç 1100kg max taşıma kapasitesi ise 1400kg aracın toplam taşıyacağı ağırlık ise 300kg olduğundan (devlet koltuk başına 60kg vermiş) lpg de eklendiği zaman net ağırlığı değişeceği (yükseleceği) için taşıma kapasitesi daralıyor ve aracı muayeneden geçirmiyorlar. Özetle bu anlayacağınız.

15. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    20 lt tank 121o kg ağırlık 1510 kg azami ağırlık ile sıfıra sıfır kg ile geçtik muayeneyi.Hadi hayırlısı...
    Ancak bizi bu duruma düşüren,
    bırakın yardımcı olmayı, cevap bile vermeye tenezzül etmeyen ( güya Türkiye çapında 3-5 kişide olmuşta, Hyundai Assan hiç LPG'yi tavsiye etmemişte bayiileri kendi insiyatifinde araçlara LPG kit takıp motor garantisi vermişte .... bayiileri kıçıyla gülüyor bunları anlatınca Hyundai Assan'a...e tabi bizde....ne kadar küçük bir firma...

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sorun bence arabanin Türkiyede ilk yanlis tartilmasinda getzin surucu dahil 1188 kg basacagini hic sanmiyorum. Bence max 1 ton gelir.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

17. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,092
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bir arkadaşımız 14 ocak 2014 olan muayene tarihinden bu yana bu konu ile uğraşıyordu , tekrar projeden , lpg tank değişikliğinden bahsetti geçen hafta şükür muayeneden geçti ve değişen hiç bir şey yok aynı tank aynı tesisat sadece evrak hazırlandı diyor , işte işler Türkiye'de böyle yürüyor , birileri gemisini yürütüp kaptan oluyor.

18. polib60

polib60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mert turk
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    en sonunda geçtim muayeneden...43 lt tank çıkartıldı yerine 35 lt tank takıldı ve işlem bitti.muayene istasyonu bir sorun çıkarmıyor.mmo lardaki saygıdeğer mühendisler yok bunlar muaynede geçmiyor diye diretiyorlar.neyse adamın dediğini yaptıkta hallettirdik.sadece araç 8 kg azaldı ve geçtik.
    burası türkiye her ilin muayene istasyonu farklı.bazıları hiç bilmiyorlar bile.
    neyse sormak istediğiniz bir konu olursa yardımcı olurum..

19. kelordekyavrusu

Alınan Beğeniler:
    5
    delirmemek elde değil...

20. mehmet61bektas

mehmet61bektas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    benim bu ikinci muayenem ilk muayende 1188+65 olarak geçmiş ikincisine takılmamın sebebi yönetmelik değişmiş. köklü çözüm bulan yok

Bu Sayfayı Paylaş