Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 30bin Bakımı

'Getz Forum - Club' forumunda qaan88 tarafından 5 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Evet aynı fikirdeyim. Benimde içim daha rahat ediyordu. Gerçi yapılan işciliği gorunce emin olun gerçek anlamda "cocuk oyuncagı" diyeceginiz bir iş.. Ondan sonra da zaten zamanınız ve aletleriniz varsa kendiniz yapabilirsiniz. Bende hem alet yok, hemde ustum basım batar diye yag baskasına değiştirttim. onun dısında hava ve polen filtresini zaten arabayı temizlediğimde hep hava tabancası ile temizlerim. İlk fırsatta lastiklerin rotasyınunu yaptıracagım. Simdiye kadar hiç fısartım olmadı ama bir lastikçiye gidip onuda aradan cıkartım mı rahat edicem..

2. orca2002

orca2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    erkanays kardeş aracının ön balataları şu ana kadar kaçıncı kez değişti cevap verebilirmisin
    Düzenleyen : orca2002

3. erkanays

erkanays Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kardeş ben bu aracı geçen sene 1 Eylülde almıştım ilk sahibinden. Ben aldıktan sonra yukarıda bahsini ettiğim gibi bir kere değiştirdim. Ama benden önce değiştirildimi bilmiyorum.

4. erzog

erzog Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaslar dizel getzimin 30.000 bakimi var serviste yaptirmayi dusunuyorum istanbul anadolu yakasinda tavsiye edeceginiz servis varmidir.

5. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    adana ertuğrul 3. yıl bakımı için 350 tl istedi bende bu sene yaptırmıyorum deyip çıktım. toplasan 150 tl etmeyecek bir işlem için servis kazığı yemeye gerek yok dedim. seneye triger seti değişimiyle beraber kazıklanırım. aracım daha 26 bin km de. hesapta bu yağ 15 bin km götürmüyormu mantığıyla birazda.

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    15 bin km veya 1 sene içinde değişmesi gerekiyor motor yagının. Aracın senelik bakımı olarak servisten yag filtresi ve ucuzsa hava filtresi alıp bunu sanayide veya yag değiştiren bir yerde değiştirirseniz 1 sene daha gonlunuz rahat olur. arac 40bin lere geldiğinde ise 45 bin bakımını yaparsınız. Bu arada sadece tam sentetik yaglar 1 sene veya 15-20bin km ömürlü oluyor. Diğer yarı sentetikyagların 6 -7 ayda bir değiştirilmesi ve 7-8bin km de bir değişmesi motor için faydalı olucaktır.

7. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    gaan88 tavsiyene uyup servisten yağ+yağ filtresi+hava filtresi 115 tl gibi bir fiyata alıp dışarıda değiştirttim. garanti hikaye oldu ama en azından bir yıl daha kafam rahat. seneye triger seti değişimide olacağından mecbur serviste yaptıracağım. sorun aslında 350 tl sorunu değil bile bile kazık yemek canımı yakıyor.

Bu Sayfayı Paylaş