Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 3 cm Alçaltma Yayı

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda GRAFTT tarafından 15 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

GARFTT dostum, ben Era ya 3,5 cm alçaltan eibach yay taktım. Aslında amacım aracın hoplayıp zıplamasını engellemekti alçaltmak değil. Yaklaşık 1 aya yakın süredir kullanıyorum inanılmaz memnunum. Amortisörleri yorar çabuk bozar dediler ama teknik verilerinde orijinal amortisörler ile kullanılabilir diyor. Şu ana kadar bir sorun yok ve inanılmaz memnunum. Eski hoplama zıplamadan eser kalmadı. Yol tutuşuda çok iyileşti.

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim Okan abi bilgilerini paylaştığın için ve diğer arkadaşlarada ayrı ayrı teşekkürü borc bilirim teşekkürler.

Arkadaş bana Eibach Pro Kit yayların rengi Gridir eğer kırmızısı ise Tayvan malıdır dedi. Senin yayların ne renkti acaba ?

Benim arabamda performans lastikleri olduğu için yol tutuşundan çok memnunum. 3 cm alçaltma yapsa benim için yeterli gelecektir. 3.5 cm yay takıldığında Getz modeline lifte vs kaldırıldığında yayların yerinde çıkma ihtimali yüksek oluyormuş....

Kime sorduysam başım ağrımasın diyorsan hiç başka marka vs bakma eibach Pro kit yayları al diyor. Demekki herkes çok memnun...

3. Misafir

Misafir Guest

Dostum bende modifiyeden hiç anlamam aslında. Dediğim gibi aracın özellikle arkasının hop hop zıplaması çok canımı sıkıyordu. En son çare eibach pro kit aldım. Hakikaten araç 3 cm oturunca canım sıkıldı. Ben orijinalciyim aslında.
    İnternette bir sürü ilan var. Ben yayları ithalatçı firmadan (DP Tuning den) elden teslim aldım. Özellikle kutunun üzerindeki barkoda baktım 400 ile başlayan Alman üretimi olduğunu doğruluyordu ve söylediğiniz gibi siyaha yakın gri tonda rengi vardı.
    Orijinal amortisörlerinden çok daha konforlu ve yol tutuşum çok daha iyileşti gerçektende söylendiği gibiydi.

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Abi bende öyle çok çok ahım şahım modifiyeden anlamam. Müzik sisteminden ise iki kabloyu bağlasammı diye düşünür kalırım. :)

Sanırm
    bende eibach Pro Kit alıcam herkes bunu öneriyor. Bride senin gibi
    kullanan kişilerdne iyi ve olumlu cevablarıda okuyunca iyice bu yaylara
    ısındım...

Direk ithalatçıdan almak için ne yapmam gerekir abi yardımcı olurmusun ?

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet sonunda canlı canlı test ettim.

Arkadaşımda Admire modeli 1.6 Accent var, Arabasında 16 inc jant ve Eibach 3 cm Pro kit yay mevcut. Onun arabasında süspansiyon hiç rahatsız etmiyor. Kendisiyle fikir alışverişi yaparken arkadaşının Getzinde 185/55/15 ebatta lastikli Eibach Pro kit 3 cm yay takılıymış. Rica ettik ve test etmek için biraz gezdik.

Gezintiden sonraki düşüncem ve yorumum ;

Adeta Kapalı kasa Transitte arka kısmında gidiyormuşum gibi oldum. O ne ya öyle arabada süspansiyon denilen birşey kalmamış. Zıp zıp gibi olduğum yerde zıplıyorum. Arabanın sahini eğer evli ve çocuğun varsa tavsiye etmem, helede konfora önem veren birisiysen. Araba alçalmış harika olmuş ama arkadaşlar süspansiyonsuz biçimdede arabanın içinde gitmekte hiç hoş değil. Tümsekten biraz hızlı geçmesini istedim, sonradan taktırdığı teyb bile cd okumadı o esnada tırt tırt ses çıkardı.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Era modellerinde yada Admire modelinde güzel sonuçlar veriyor olabilir ama aynı şeyi Getizde diyemiyeceğim.

İyikide test etme imkanım olmuş yoksa yaylara ayrı para taktırmaya ayrı para söktürmeye ayrı para. 500 lira para verecem beğenmediğim için satmaya kalksam baya zararım olacaktı...

İşin diğer yönü ise arabanın arkadan gelen seslerden ötürü garantiden değişimlerde devre dışı kalacaktı...

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu konudan sonra arabama vogtland 3.5 cm yay taktım orjinal lastiklerle sertti.

Şimdi ise yeni Getz arabama FK düşünüyorum makul fiyatı olduğu için ama Vogtland ta göre sertlik derecesi nasıldır bilen varmı acaba ?

7. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    GRAFTT kardeş test ettiğin getz arabada Eibach leri yerden yere vurmuşsun.öysaki yay konusunda en kaliteli ve en iyisi Eibach.şimdi nasıl oluyorda yeni araban getz e uyduruktan bir yay takmayı düşünüyorsun anlamadım Eibach in kötü olduğu yerde başka bir yaydan nasıl memnun kalacaksınki.

bende 2-3 haftadır girip çıkmadığım dükkan ,site,sorup soruşturmadığım yer kalmadı.

Eibach Eibach Eibach Eibach diyorlar başka bişey demiyorlar..

alternatif olarakta fiyatı yüksek diyorsan Eibach'in colix mi ne varmış onu tavsiyede ediyorlar.

ama içimde bir soğukluk oluştu 3 kuruş fazla olsun diyorum bende Eibach olsun diyorum araştırmalarımda fiyatıda 400-450 arasında değişiyor fiyat internette daha pahalı

kazasız arızasız günler dilerim.

saygılar.

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eibach yay var dediğim arabada meğer başka marka yay varmış. Onun için yanılgıya düştüm. Adını hatırlamıyorum ama yayların rengi sarıydı. Bende makul fiyata 2. el Vogtland yay alıp taktım arabama arabayı çok sarsıyordu. Öyleki giderken bile hızımı baya düşürmek zorunda bırakıyordu beni.

Eibach yay için kimse kötü birşey demiyor sadece pro kit serisi çok fazla arabayı düşürmemesinden bahsediyorlar....

Dediğin gibi fiyatı baya yüksek makul fiyata sıfır FK yay var. Merak ettiğim 3.5 cm olarak Vogtland markasından dahamı yumuşaktır FK yaylar yoksa dahadamı sert...

9. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bende getzime eibach yay almayı düşünüyorum aracımda 14 jant var orjinal ölçülerde şimdi güzel bir görüntü oluşması için kaç cm lik yay almam lazım araba şu an leylek gibi duruyor ayrıca biz arabaya biraz yük koyuyoruz orjinal yaylı haliyle yük koyunca neredeyde lastikler çamurluğa sürtme derecesine geliyor şimdi spor yay alsam araba yerlere mi sürter buradaki yollarda baya kötü bu konuda beni aydınlatırmısınız arkadaşlar.

Düzenleyen : MURON70

10. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bence 3.5 cm yeterli. Özellikle yük taşıyorum diyosanız.

Amortisörlerin içinde tamamen sıfırlanmaması için bir plastik parça varmış. Yani siz ne kadar düşürmek istesenizde bir yere kadar. Sonrasında amortisöre müdahele ediliyomuş. Kaynak Maslak Sanayi :)

11. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Konuyu hortlatiyorum ama bugun yarin arabanin arka amortisorlerini monreo ile degistirecegim.arabamin arkasindan tumseklerde lakirti sesi geliyor ve acayip ziplatiyor.amortisorleri degistirirken 3 cm lik yay alsam uygun fiyatli olanlardan konfora + etkisi olur mu?butcem kisitli,max konfora ulasmak icin ne yapmami onerirsiniz?

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    185/60/14 185/55/15 ebat lastiklerle Eibach Pro Kit 30 mm alçatlma yayları ile aracın süspansiyonu çok çok daha iyi olacaktır. Arka kısımdan gelen sesler için arka yürürü elden geçirmek gerekir.

Yada Linki inceleyiniz.

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/getzin-arkadan-gelen-seslerin-coezuemue.25132/

13. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    amortisör miladını doldurmuşsa görevini yapamaz ve araç yayın istegine göre esner,zıplar.yeni alıcagınız monreo ile bu sorun ortadan kalkar bence.

arkadaşın dedigi gibi,yay içinde hem konfor hemde yol tutuş için kesinlikle eibach 3cm.kullanın derim.

14. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Cevabiniz icin tesekkur ederim.pekala amortisorler ile birlikte degistirmem gereken parcalar var midir? Cunku sanayideki ustalar cok ilgilenmiyor.takoz , ped vs.. bunlari alip ustama degistir diyecem.

15. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    amortisör takozları kaç km dir üzerinde bilmiyorum ama ses için onlarıda degişin derim.

mehmedbekir bunu beğendi.
  16. mehmedbekir

mehmedbekir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    176
    Ad Soyad:
    bekir korkmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Yaklasik 30000 km dir bende ama oncesinde degismismidir bilmiyorum.

Bu Sayfayı Paylaş