Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz 1.4 yağ seçimi

'Getz Forum - Club' forumunda kanarya26 tarafından 10 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. Hbbz

Hbbz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hikmet Babuz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ben bir güncelleme yazmak istiyorum. Bu sabah aracımı soğukta çalıştırdım, söylediğiniz gibi yağlanma ve ilk ateşleme hissediliyor yavaş olduğu ama bakımdan önceki şakırdama sesi kesildi. Kullanılan yağ mobil 1 10w40, yağ ve hava filtresi eurorepar marka ( araştırdım Psa gruba ait bir markaymış) kısaca aracın çalışması ve gidişi hoşuma gitti ama aracı takip edeceğim bir daha ki bakıma 5w40 daha makul gibi görünüyor. Ayrıca servis kitapçığı ve önerilerinde yazan yağlar için görüştüğüm bir servis ustası yıl ve km toleransını gözden kaçırmamak gerek dedi. Yorumlarınızı bekliyorum faydalı olması dileğiyle.

2. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    346
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Valf tıkalı kaldığında,gazlar tahliye edilemediğinden motor iç basıncı artıyor ve doğrudan kapak contasından yağ sızdırıyor.

MAERKEK bunu beğendi.
  3. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,561
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    1.4 mpi G4EE benzinli motorlarda hangi hava koşullarında hangi yağ kullanmanız gerektiğiniz kullanma kılavuzunda yazar.

En geniş aralık 5w30'dadır. En iyi perfonmans için 5w30 tavsiye edilmiştir.
    10w30/40'ın en aşağı önerilen sıcaklığı -18 °C . Kışın yaşadığın yerde sıcaklık o dereceye düşebilir .
    Kalın yağ yağlamayı daha geç yapacaktır.

Hidrolik iticilerin kanallarından geçişi daha zor olacaktır.

Hatta motor hareketi bile zorlaştırır pistonlar yukarı çıkmak için daha güç harcar.

Özellikle kış şartlarında 5w30 ve 5w40 tan Era, getz , rio kullanıcıları şaşmamalı.

SynysterGates bunu beğendi.
  4. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,561
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Bunu da temizlemenin valfin bozulan malzeme yapısına bir faydası yoktur. 20 senedir işleyen parça içerisindeki plastik işlevini yitirir.

Bu bakımda değiştireceğim.

5. Era1028

Era1028 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    147
    Ad Soyad:
    Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    benim aracım 540.000 km de 5w40 kullanıyorum. 10w40 tamamen sanayi yalanı bir yağ bence . 5w40 da aksi bir durum yaşamadım şuana kadar. bir miktar eksiltme var ama bu km de kabul edilir düzeyde .

MAERKEK bunu beğendi.
  6. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    346
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Diğer modelleri bilmem ama, accent türevlerinde plastik aksam yok.Yay ve bilye mevcut.Başka markaların ki plastik oluyor.Hyundaide temizlik kurtarıyor genelde.Bence değişim en güzeli.

Son düzenleme: 9 Aralık 2025
    MAERKEK bunu beğendi.
  7. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    346
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    10W40 ucuz ve ustaların kazancı daha fazla bu yağdan.Tavsiyenin sebebi bu çoğunlukla.Elinde olanı satmaya çalışıyorlar.5w40 yağ candır bizim araçlara.Her iklimde kullanılabilir.Çok şükür 2012 den alındığından bu yana sorunsuzca kullanıyorum bende.Demekki daha çok yolumuz var.Biz ancak 158 bin olduk.Sizin kmye bakınca bizim rodaj yeni bitti sayılır :)

Era1028 ve MAERKEK bunu beğendi.
  8. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,561
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    233 binde araç 2007'den beri lpg'de kullanılınca subap lastiklerinden yağ kaçırıyor . 5 litre alıyorum bir sonraki değişime kadar eksilen 1 litre yaklaşık ilave ediyorum. Külbüratör kapağı açtırtmam için onun contası buji keçelerinin de değişmesi gerekli

Era1028 bunu beğendi.
  9. Era1028

Era1028 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    147
    Ad Soyad:
    Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Subap lastiklerinden kaçak olduğunu düşünüyorsanız ilk çalıştırmada bir miktar duman atması lazım. eğer ki böyle bir durum yoksa kullanıma bağlı yada segman boşluğundan bir miktar eksiltiyordur. Yaklaşık 10 yıldır hyundai kullanıcısıyım. Bu motorlar ani gaza yüklenme gibi hareketlerde ve kompresyonda yağ eksiltmesi yapıyor. Tabi ki kullanılan yağın kaliteli olduğunu varsayarsak.

MAERKEK bunu beğendi.
  10. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,561
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Duman atmada da yok her şey normal. Kılavuzunda yazdığı gibi 1000 km 1 litrede yağ eksiltebilir :)

Era1028 bunu beğendi.
  11. Hbbz

Hbbz Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hikmet Babuz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Tabi ki bunu gördüm baktımda önerilen yağ dışına çıkmamak en güzeli ama bu yağ konusunda detaylı bir araştırma yaptım. Yağ numarası yanında yağın markasına ve görece kullanıldığı araçlarda şartnamelerini ve özelliklerini karşılamasıda çok önemli, bunun yanında yağın taşıdığı detaylı özelliklere iyi bakmak lazım, 5/40 olsun da ne olursa olsun diye bakmamak gerek kaldı ki kitapçıkta 5/40 yok. Şuan sanayilerde 0/20 kullanılması gereken araçlara 5/40 dayayan ustalarda türemeye başlamış. Yağ konusuna tekrar gelirsek mesela piyasada kaliteli olup kışın dayanım noktası -33 olan güncellenmiş ve şartnameleri APi Sp plus olup isteneni karşılayan 10/40 yağlarda var ama 5/40 olup bunu karşılamayanlarda var. Tabi bu 5/40 kullanmamak demek değil, ben güncelde yağı tekrar 5/30 ile değiştirdim memnunum. Konuyu açıklama sebebim ise sadece yağ numarasına bakmamak gerektiğini belirtmek. İyi sürüşler.

hsmsrn ve MAERKEK bunu beğendi.
  12. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,561
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Biz de teşekkür ederiz. Üreticiler tekrar üretim sınıfları yayınlsmalı aslında. 2006 yılında üretilen yağların sınıfları kalmadı . Mesela Apı 4 sınıf ve üzeri ise kullanılır der geçerim. Bunun altında kalan yağlar elenir.

Hbbz bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş