Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.4 Otomatik Yakıt Tüketimi

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda Turgay tarafından 15 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Aracınız fabrika Verisi

Yakıt türü : Benzin
    Şehiriçi
    9,1 L/100km

Şehirler arası
    5,3 L/100km

Boş ağırlık: 1130 kg

Yol bilgsiyarı değilde Bilgi ekranı. Ben Tahmin ekranı diyorum. Muadilleri daha az yakıyor derken örneklerini verirmisiniz ?

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bende merak ettim :) Şu muadilleri

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    10 lt nin altına düşmeyen corsa 2010 model 1.4 otomatik olabilir. getz minik görünse de hafif bir araç değildir. tork konvertörlü sağlam otomatik şanzımanı performans ve yakıt yönünden pek olumlu değil tabi ki. hyundaiye özel bir durum değildir.

4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Dilin kemigi yok bazen tutamiyorum. 1.5 litre fazla yakti dediginiz arac ile tam olarak neyi kiyasladiniz ?

Fabrika verisindeki tuketimi tutturan bir arabadan tuketim beklentiniz nedir ?

Benzin 5 tl bu kismi mi unuttunuz ?

Sorunsuz doch motor sorunsuz otomatik sanzuman. Sehir ici 10 litre de yaksin artik.

Aklima gelmisken muadili 1.4 polo dsg ise oda 9 civari geziyor. Dsg patlarsa tombalaaaaaa

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

5. saymaz4155

saymaz4155 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    enis saymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    arkadaşım şahin kullanmıyorum.otomotiv öğretmeni mezunuyum marmara üniversitesi.8 yıldırda mercedes benz de atölye şefliği yapıyorum.bu bilgiler size yeter sanırım.ben burada tartışma ortamı oluşturmak istemiyorum.sadece duruma çözüm arıyorum.geri dönüş hortumunu da pet şişeye verirseniz sıkıntı olmaz.bilginize.

6. saymaz4155

saymaz4155 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    enis saymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bilgi için teşekkür ederim.bu bilgi fabrika verisidir.haklısınız.ama aracın yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 7lt gözükmektedir.benim anlatmak istediğim bu.ayrıca muadil derken renault clio 7 lt üzerine çıkmıyor şehir içi trafikte.

7. saymaz4155

saymaz4155 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    enis saymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bu forumda neden herkes tartışmaya girmeye çalışıyor anlamadım.muadili merak ediyorsanız clio .honda civic si 1993 model otomatik.7 lt yakıyor.ayrıca benzin fiyatını biliyorum.farkındaysanız ben ücreti değil lt yi soruyorum.dilin kemiği yok evet.ama göz var niazm var.baktığınızı okuyamıyorsunuz daha...

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    7 Lt yakan otomatik civic mi varmış.. Bence hayal görüyorsunuz.. 1.2 TSİ+DSG fabia bile şehir içi kasarak 7 lt yakıyor..( normal sıkışık olmayan istanbul ) Klasik Şanzımanlı bir benzinli reno 7 lt rüyada yakmaz.. Otomatik manuel arasında 1.5 lt fark var desek. Şehir içidne 5.5 lt benzin yakıyor yani bu.. O zaman renonun benzinlisi dizelinden az yakıyor..

9. saymaz4155

saymaz4155 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    enis saymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    arkadaşım aracı hala kullanıyorum.1.6 motor otomatik honda civic si.136 hp.7 lt yakıyor benzinde.rüyaya gerek yok gerçeği var.siz iddalaşmayı ne kadar çok seviyorsunuz.aracın kullanım klavuzunu okumakla yada internettten tüketimi kontrol etmekle bunlar olmaz.araca binerek kullanmanız gerekir.ne yaktığını ozaman görürsün.

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Siz foruma üye olmuşsunuz ama forumun amacını anlayamamışsınız.
    En Yakın arkadaşımda 1998 1.6 Civic ies var otomatik hani şu 120 hp olanlar varya..( 1 sene boyunca bu arabayla işe çıktık ) 11,12 ltden aşağı yakmıyor.. Şehir içi nerde 7 lt Rüyada anca... Uzun yolda 90 la gidip yokuşlarda gazı bırakınca yakar işte.. Yeni nesil civicler bile o kadar yakamıyor. 20 sene evelki araba 7 lt yakıyor..

11. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Koca pompayı filtreyi şişenin içine mi daldırdınız? 3. hat çekerek kanisteri de bağladınız mı buharlaşan benzin için :)

Yarı plastik clio ile getz'i karşılaştırıyorsanız yorum yapmaya gerek görmüyorum, kaldı ki clio ile 7 litre yakıyorum diyen yalan söyler.

2002 Clio Rxt 1.4i 16v Otomatik Vites Yakıt Tüketimi

renault clio hb yakıt tüketimi

1.4 16v Otomatik Clio II Yakıt Tüketimi

CLIO II SAHİPLERİ

8,5'dan aşağıya yakan yok. 10-12 Yakan çok.

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Admire'ler, Getz gibi modellerdeki bilgi ekranı ( Yol PC'si değildir ) çok detaylı ve kati suretle tüketiminizi birebir göstermez mutlak arada sapmalar olmaktadır.

2005 1.4 Otm. Clio Hb modelindede fabrika verisi Şehir içi 9.2 lt şehir dışı 5.3 lt.
    2011 Clio Extreme 1.6 Şehir içi 10 lt, Şehir dışı 6.1 lt.

Clio Hb modelinini 1.2 benzinli modellerinde farklı bir şanzıman var tıpkı H kasa Astra modellerdeki gibi yada Toyota modellerindeki MMt şanzıman gibi zaten bunlar otomatik şanzıman değil robotlu şanzıman, sıkıntılı ve rağbet görmeyen sistemler.

Getzin muaddilleri yada diğer muaddilleri arasında şanzıman ve yakıt sarfiyatı olarak tek rakipsiz bana göre 7 ileri otm. şazımanlı 1.4 83 hp Honda Jazz'dır.

Sizin sorunuza dönecek olursak ve Konu başlığımız '' 1.4 Getz otomatik Neden çok Yakıyor '' olupta buna cevab almak istersek sizin testinizle fabrika verilerine çok yakın değerler yakalamışsınız.

Getz bilgi ekranı için ; Yukarıda yazımdada belirttiğim gibi Astra H, J kasa modellerindeki Yol Pc' si ile mukayase asla edilemez. Eğer Yol Bilgisayarı denicekse Astra H & J kasalardakine denilebilir, Getz'teki için Bilgi Ekranı, Tahmin Ekranı olarak bilip kabul edilmeli.

Buyrun ; http://www.sahibinden.com/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=1300022&supercode[1]=0&supercode[2]=0#!/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=1300022&supercode[1]=1680294&supercode[2]=1320124

13. saymaz4155

saymaz4155 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    enis saymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    tamam sana detaylı anlatacak değilim sen öyle bil.7 sene önce nasıl yakacak dyorsun.neden 7 sene önce teknoloji yokmuydu.hadi yoktu diyelim.ozaman bu aracı performans olarak enjeksiyonlu 136 hp nasıl ürettiler.aynı motoru hala kullanıyorlar.ozaman o araçta katalitikkonvertör (hani sizlerin katalizatör dediği )bunlarda eski araçlarda yoktu.çünkü o zamanlarda doğa çevre temizliği bu kadar üst düzeyde değil.bu sebeple bunlarda az yakması için bir etken olmuştu.şimdi ise aracın yakıtının azaltılmasından ziyade çevre koşulları ve temizliği birinci etkendedir.neyse...sen bildiğini söylemeye devam et.

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O emisyon değerleri olmasa o güçlere çıkamazlardı merak etmeyin.. O 1.6 VTİ denilen araçları avrupada emisyondan dolayı çöp tenekelerine attılar.

Ben size en az yakabilecek aracın örneğini verdim 1.2 TSİ + DSG .. 1,2 TSİ motor sakin kullanımda atmosferik aynı hacimdeki motordan daha ekonomik bir motor . Ve DSG dedim klasik şanzımandan kayıp olarak farkı olmayan bir şanzıman. O bile bu dediğiniz değerleri zor yakarken.. 20 Sene önceki motor + kayıbın en sona vurduğu şanzımanda bu değerleri iddaa ediyorsunuz.

15. saymaz4155

saymaz4155 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    enis saymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    teşekkür ederim bilgiler için.emeğinize sağlık.ozaman bu araca lpg şart.lpg takıldığında yakıtın kaç lt ye yada tl ye inebileceği hakkında bilginiz varmı ?

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Rica ederim. Elbette lpg sistemiyle sarfiyat benzine göre tasarruflu fakat lpg'li aracım bizzat kendimin olup kullanmadığım için malumatım ne yazıkki yok.

17. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    kabaca benzin tüketimi * 1.2 gibi bir sonuç çıkar lpg tüketiminiz. konuyu fazla dallandırmayayım ben daha fazla. bahsi geçen honda ile ve ona benzer motor yapısındaki ve yıldaki toyota ile uzun yolda 7 litre yakmışlıgım var. ersinin dediği gibi 7 litre benzin ile şehir içi rüyadır. he nasıl gerçekleşir. kapınızın önü çevre yoludur 15km sonra işiniz çevre yolu kenarıdır bir kere kalkıp bir kere durursanız olur :)

Bu Sayfayı Paylaş