19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.4 Full Depoyla 400 km

'Getz Forum - Club' forumunda GRAFTT tarafından 14 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    zaten konuyu acan arkadasda ıstanbulda oturuyor .........bende ıstanbulda oturuyorum ve sehır ıcınde getzımle bu degerden fazla gıdıyorum

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    zaten ben bu yazıyı konuyu acan arkadası bilgielndirmek amacıyla deil, ilerde getz almayı dusunenve google dan tesadufen bu konuya girecek olan arkadasları dusunerek yaazdım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif dogmamıs cocuga mektup ya da don olayı gibi yani https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

yeni araba almayı dusunlerede arabayı alırken hangi amaçla kullanıcaklarsa ona göre tercih etmeliler. istanbul gibi bi şehirde getz basa bela olmaktan baska bişi deil. gerci benmde hatam var. niye dizel almadım ki ya da orda o satıcı olacak herif niye bize lpg olayından söz etmedi. o zamnda gerci taktırma niyetimiz yoktu. yani söylesede taktırmazdık ama sonradan takılınca garanti dısında kalacagını söyleseydi kesin taktırırdık https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif oy oy nerden bulastık bu getze bi bilsem. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

3. U.F.U.K

U.F.U.K Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    127
    Ad Soyad:
    ufuk gunaydin
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    neden cok bu fazla yakıyor aracınız ?? bendekı 2007 yenı kasa benzınlı o kadarda kendımce sert kullanırım ben memnunum yakısından

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ev ümraniyede okulda altunuzadede olunca malum hergun nerdeyse en az 20 dk sıksıık bi trafikte geciyor zaman. surekli dur kalk. sehirler arası yolda cok az yakıyor (devirde kullanınca) ona bi sözum yok ama babamda ki 2008 1.6psi passat benzinli, getzden cok daha az yakıyor. aynı yolda aynı sartlarda daha az. tabi o aracın motoru ile bu kıyaslanmaz bile belki ama adama koyuyor bu. hele ki gecenlerde anadalo yakasında şile yolunda libadiyeden altunuzadade ki ucar oto nun önune gelene kadar ceyrek depoya yakın yakıtım gitti oracıkta. toplam belki 3,5-4 km mesaf yoktur ama 100 kere dur kalk yaptımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

ayrıca o trafige kalmasamda evle okul arası 7,5 km olmasına ve benmde bu yolun 7kmsini şile otoyulundan gitmeme yani dur-kalk olmamasına ragmen bi turlu bir depo ile 330km uzerine cıkamadık. bide millet gibi de hava olsun diyede söförle 5 kişi bilmem kaç kilo yuk de varda diyemiyoruz. tek basımayım.

5. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    babanın 1.6 psi motorlu passatıyla bizim getz 1.4 doch motor kıyaslanmaz tabii ama senin kullanmanda yada aracında sorun var passat ın getzden az ykması imkansızzzzzzzz o kasa ile hemdeeeee

6. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bu arada kullanım olarakta;
    <ul>[*]2500-3000 devir de vitesi deiştiririm.[*]5. vitesde 2000-2500 arası giderim ki cogu zamanda 2000devirde sabirt gitmeye calısırım oda 75-80 arası bir hıza denk geliyior. [*]camlarım klima hatta radyo ve farlarda kapalı(eskiden hep gunduzde acardım ama onun bile yakıta etkisi olacagını söylediler oyuzden gunduzleri acmıyorum artık). [*]uzun ısıkalrda(eger 40-45sn bekleyeceksme) stop ederim. l[*]astikleri ger cuma kontrol ederim.[*] ilerde ısıkların deişecegi belli ise gazdan cekerim ayagımı. [/list]<ul>[*]en az fren kullanacak sekilde arabayı taip etmeye claısırm. yani önumde ki takip mesafesi diger suruculere göre biras acık olur ama önumdeki fren bastıgı zaman ben ayagımı sadece gazdan cekerek onun frenle dusurdugu hıza dusmeye claısırım, en azından buna bile dikkat ediyorum.[*]en önemlisi araba kullanmak, trafige cıkmak ölüm riskimi %50 artırdıgı için mumkun oldu kadar sakin kullanırım aracı hem stress yapmamak hemde hata yapmamak için. Canım kıymetlidir yani öyle agrasif kullanarak ölüm riskimi dahada artıramam.

kısaca bunara ragmen araba 0.39 in altına istanbulda inmedi ama uzun yolda 6,5Lt/100km yakıyor. daha dorusu sehirler arası yolda yapılmıs 2700 kmlik yolun ortalaması.

ayrıca arabada bir sorun oldugunuda zannetmiyorum. 2 gun önce herekeye gidip geldim. 130 km yol gidiş geliş. ne kadra yaktıgını tam bilmiyorum ama ceyrek deponun yarısından biras fazla gitti. eger ki böyle kafadan bi hesap yaparsak otoban kullanımı ile ilgili;

4 ceyrek depo var bunlarında her birinin yarısı 130 km gotursa heralde bnm kullanımımla cok rahat otobanda bir depo ile 800 km yol giderim. ama sehir içinde aynı kullanımla daha cok yakıyor araba :S
    [/list]

Düzenleyen : qaan88

7. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla, arkadaşlar ben bursaya indiğimde şehiriçinde araba kullanmıyorum, toplu taşımayı tercih ediyorum haftasonları... keles- bursa carrefour arası (52 km.) yaktığı benzini dikkaldırım setbaşı arası yakıyor cuma akşamları bursaya geldiğimde.. bursayı bilenler bilir..arabayı evin önüne koyarım.. pazar akşamı dönerken alırım.. yürümeyi ve toplu taşımayı tercih ederim.. sırf ekonomi olsun diye park sorunu da oluyor..

8. algan75

algan75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    MURAT ALGAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar merhaba,

Bayramda 1 depo benzin ile 600 km yaptım. Daha önce tamamen şehir içinde 540-560 falandı, Bayramda yarısı otobanda yarısı İzmir trafiğinde, sonuçta dizel araç kulanmıyoruz. Bence benzinli getzlerin yakıtları göre muadillerine çok çok iyi
    Düzenleyen : algan75

9. 1 depo ile 600 km gercekten bence iyi bir değer:))

10. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O bişey mi ben 720km gittim bir depo ile şehir dışında

11. ama sakin kullandın dimi abi? 90 km olayları filan diyorlardı ya sende onu uyguladın sanırım??https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

12. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    evet 90km sabit 2500 deviri geçmeden klima kapalı gittim..

13. algan75

algan75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    MURAT ALGAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    720 km süper bence ben otobanda çok uzun mesafelerde olmasa da 140 yaptım. O da dönüş yolunda, giderken 100 ü geçmedim.
    Düzenleyen : algan75

14. 720 km gercektende süper az yaktığını göstermiş levent abi araban.

15. engin_er

engin_er Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bugünkü fiyattan (benzin 3,65) 0,219 krş. kilometrede yakmışsınız
    sizin aldığınızda 3,30 olduğuna göre kilometrede =0,198 kuruş yakmışsınız..

gayet güzel

16. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaslar aranızda yenıyım ve yenı 2010 1.4 getz sahıbıyım.
    aracım 910 km suanda.
    ortalama yakıtım 310-340 arası,
    sehır ıcın karsıyaka-ızmır arası gıdıp gelıyorum,
    servıs yakıtının zamanla dusecegını soledı ama ne zaman?

1. 20km
    2. 40km
    gıbı cok sakın ve ayagımda akrep varmıs gıbı kullanıyorum ona ragmen yakıtı dusuremedım.

yenı olmasından mı ?
    onlarcada yorum var hangısı dogru yanlıs bılmıyorum ama benım getz 95 oktanı ıcıyor yanı.

sıfır alıp test eden varsa bılmek ısterım?

17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet yakıtınız zamanla azalır. Bunu sadece hyundai değil bütün otomobil firmaları belirtir. Genel nedeni rodaj ve kurum bağlamadır. Hatta aracın sesinin azaldığınıda fark edeceksiniz. "engine backpressure" , "exhaus backpressure" olarak aratırsanız yabancı kaynaklardan daha güvenilir bilgiler edinebilirsiniz. Zira Türkiye'deki forumlarda sağdan soldan copy+paste yapanlar çok olduğundan fazla itibar etmemek lazım.

18. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam aynı araçları kullanıyoruz. Adana trafiğinde benimki de ortalama 400 Km yapıyor bir depoyla...Hemde aracım daha 4000 KM de... Ama LPG taktırdığımdan bu yana. 37 Litre gazla şehir içşinde 500 KM yol yapıyorum artık.
    1 depo benzin 150 Lira = 400 KM şehir içi
    1 depo LPG 75 Lira = 500 KM şehir içi

....... artık hesabını siz yapın.

19. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benzını bu sekılde tuketırse ya satıcaz zaten yada lpg taktırıcaz ama,
    servıse sordugumda arac 0 km ıken LPG takıldıgında garantının bozulmadıgını solemıstı.
    sonradan taktırılan lpg kıtlerınde garantının bozulacagını ve bu nedenle takılmadıgını belıtmıslerdı.
    sızın arac kac model?

20. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam avatarımın altında yazıyor 2009 model. Valla garanti maranti umrumda değil. Zaten bakımlarını serviste yaptırmayacam,kazıklanmaya niyetim yok. O bakımdan ayrıca LPG taktırınca garanti bozulur diye birşey yok. Eğer LPG sistemi o parçaya zarar vermişse garanti o parçayı karşılamıyor. Atıyorum LPG taktırdınız, servise düzenli gidiyor ve bakımlarınızı yaptırıyorsanız lpg den kaynaklanmayan bir parça arıza yaptığında onu garanti karşılar. OK?

Bu Sayfayı Paylaş