Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.4 Full Depoyla 400 km

'Getz Forum - Club' forumunda GRAFTT tarafından 14 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Az bile gidiyor Fiorina. Son kasa Transporter 1.9 TDI 86 hp olanlarla test yapılmıştı. 100 km'de 3.9 lt yakıyordu. Hemde koca araba. Ama işin perde arkasında adam arabada tek kişi ve dur duraksız eskortlu biçimde 90 km sabit hızla etabı tamamlamıştı. Yani 90 lt yakıt tankı olduğunuu göz önünde bulundursak 2300 km gibi yol katediyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

2. RoMeO1907

RoMeO1907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    BaTuHaN UsTaGiL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    selam arkadaşlar

ben 2010 getz sahibiyim 5 gün oldu arabayı alalı 100tl lık benzın aldım su anda aracım 294 km de ceyrek depo benzınım var ortalama 8.5lt ıle gıdıyorum sehır ıcınde kısa mesafede 9.7lt ye kadar gordum :d

3. mordal

mordal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    BENİM get dizel 45 ltre ile 950 km gittti
    Düzenleyen : mordal

4. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1350 km. oldu.. 8.0 lt. den 7.0 lt.lere düştü yakıt.. bursa keles dağ yolunda..

5. doganaktas

doganaktas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar 7 ay önce hyundai getz 2006 1.4 benzinli aracı alarak aranıza katıldım. Aracı ilk aldığım zamanlarda konfor ve performansı beni tatminediciydi yanlız yakıt tüketimi beni hayli tedirgin etmişti çünkü araç şehir içi ortalama 11lt yakıyordu. Getzle ilk şehirler arası yolculuğum bu tedirginliğimi biraz daha azaltmıştı 43 lt benzinle (1 depo) 635 km yol yapmıştım. geçen hafta Sinop - Aydın arası ikinci uzun yolculuğumda getz beni daha çok sevindirdi 75 - 90 km/h ortalama hızlarla bir dopo ile (43.4lt) tam798 km yol yaptım. bu değer beni bile şaşırttı. Arkadaşım bir depo ile 832 km yol yaptığını söylemişti (aynı araç ile) yalan olduğunu düşünmüştüm. Bu arada artık şehir içinde 7 lt ortalamayı geçmiyorum.

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınızın yakıt değerleri sürüşle alakalı.Evet şehir dışında ortalama 80-90km ile bende bu değerleri yakalıyorum.Sonuç getz fazla yakmıyor.
    Düzenleyen : Levent

7. 5amet

5amet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim 1.4 getz devamlı şehiriçi 7.4 gösteriyo yol bilgi ekranı.

8. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    iyi bayramlar.. az önce yoldan geldim... yarın sabah ayrıntılı olarak bursa-keles--- aydın ve dönüş benzin tüketimini ayrıntılı olarak yazarım.. herkese iyi geceler.. bu arada otobanda ort. 2.7 de gördüm... arkası yarın..

9. Misafir

Misafir Guest

yol bilgisayarına inanmamak lazım hikayeymş bu ben d ekonu açmıştım ama...önemli olan kaç lirayla kaç km yaptığımız...lpg de 50 lira full depo ile 29litre 300km yaptım daha ışık yanmadı bakalım.beniznde 350 bile yakıyordu km de

10. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tüp taksak ne olur.... bende bagaj pek problem olmuyor.... veya bir soru sorayım tüp takan varmı?

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    caglar tüp taktı..bende düşündüm ama hesap tutmadı..

12. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çağlar tüp taktın bagaj nasıl oldu yani istetme felan...

13. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Getz Otomatik Şehir içinde 1 depo ile 400 Km geldiğimde yol bilgisayarı alarmı veriyor uzun yolda araç yüklü 4 yolcu+1 sürücü bagaj yüklü 1 depo ile 590 Km ama benzini önceden aldım yol bilgisayarı 85 km gösteriodu aşağı yukarı 30-40 km daha giderdi.

14. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bence Şehir içi için normal sonuçta otomatik araba... Benim Ibiza 10 lt ye yakın yakıyor. Full şehir içinde yakın mesafelere gidip gelmelerde hemde.

15. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Abi senin ibiza yeni kasamı ? yeni kasalarda 1.4 de otomatik yokta.

16. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    işte sonuçlar... arkadaşlar, cuma günü yola çıkmadan önce depoyu fuuledim.. 60 tl. lik eklemem gerekti. neyse;

arabam 1550 km. civarıydı.. yol bilgisayarı ort. 7.4 tü keles bursa55 km. yolu ort. 60 la indim, ardından izmire kadar 90-99 km arası gittim ancak balıkesir manisa arası yol yapım çalışmalarından dolayı ve kamyonlardan dolayı 50-60 km. konvoya takıldım. izmire vardığımda depo yarıdan bir kaç mm. aşağıya inmişti. bursa izmir yanlış hatırlamıyorsam 340-350 km. galiba.. yol bilgisayarı 6.4 e indi..
    sonra otobana girdim.. yolbilgisayarını sıfırladım.. ilk düzlükte . ort. 2.7 idi, sonra 3.7. neyse aydın-izmir arası 100 km. yol bilgisayarı otobandan çıktığımda ort. 4.5 i gösteriyordu.. bu yol bilgisayarlı ölçüm..
    kara düzen ise full depoyla 80 km. kalana (yani ışık yanana kadar 565 km. gitti) 3.30 dan almıştım.. tekrar fullediğimde 112 ye doldu ama pompacı 115 e tamamladı..

yani 115/565= 171.21 kr. araç 2000 i ne geçmiş oldu..

arada kuşadasına gittim geldim eski yoldan yolbilgisayarı 6. 7 falan gösteriyordu, git-gel arada davutlarada uğradım 150 km. falan yaptım ardından aydın izmir arası otobanda bu sefer ort. 5.5 idi..( izmirde akrabalara uğradım bornovaevka 4 e çıktım) bursa ya geldim dün gece benzinciye geldiğimde kırmızı ışığın yanmasına 2 km. falan kalmıştı.. 575 km. yapmışım.. yol bilgisayarı da ort. 6.8 di..

giderken 565 dönüşte de 575 hadi ona da 565 de.. ( diyeceksiniz arada kuşadası falan fazla yol gitmişsin nasıl aynı oluyor? aydın sehiriçi var, bir de keles-bursa fazlası var ilkinde fitliyorlar birbirini..) sonuç ortada.. araba 2500 ide geçmiş.. oldu.. sonuçlar bu..

söylemeyi unutmamayım; klima sürekli açık 2 ve 1 de..

benim çıkardığım yol bilgisayarı biraz daha fazla gösteriyor galiba yakıt tüketimini..

siz ne dersiniz?

Düzenleyen : evrimbayhan

17. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet.. yorumlarınızı bekliyorum..

giderken bagaj full, sürücü ve 2 yolcu, dönüşte ise 1 yolcu eksik..
    Düzenleyen : evrimbayhan

18. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence iyi bi değer elde etmişsiniz daha yeni bir araç için ben 1 depo ile 4 Yolcu+1 Sürücü Bagaj ful 110 Km den aşağı düşmeden 620-630 Km yaptım.

19. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    demekki benimkizamanla daha da azalacak.. bu sonuç bile benim eski araçtan polodan daha az yakıyor onda benzin çok daha ucuzken bile 175 yakıyordu minumum.. bu değer arkadaşları opel astralarından daha düşük yeni elde ettiğim..

20. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    beyler herkes kendi getzini iyi guzel demişte simdi söyle bi durum var. ben istanbuldayım ve allahın emri her sabah trafik olur o olmazsa 1 saat sıkısık bi trafikte gidersiniz surekli durarak. bu sartlarda bi getzin sizin verdigini degerlerle sehir içinde gitmesi imkansız. adam kucuk bi sehirde oturuyor. sehir de araba kullanırken işine giderken isiklar diisnda durmasini gerektirwn bir durumda yok. simdi o adamin sartlari benm sehirler arasi yolda ki sartlarim gibi kaliyor bana. istanbulda oturuta sabah isine giden bir getz sahibi 10 lt benzinde asagı yakamaz ki oda cok iyimser.

Bu Sayfayı Paylaş