Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.4 Full Depoyla 400 km

'Getz Forum - Club' forumunda GRAFTT tarafından 14 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    düz ve uzun yolda.bazen insan gaz pedalına biraz daha yuklenıyor.5 mm bıle gaz pedalına bassanız bilehızlanma olmaz devır yukselene kadar.
    Ama yakıtı güzel etkiler.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

2. alisefa40

alisefa40 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim aracım dizel. 135TL lik yakıt alıyor ve şehir içi 600km yapıyorum. Nasıl sizce ?

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bende merak ediyorum aynı seyi.. 10 arabadan 7-8'i sehiriçinde 8.5-9litre/100km yakarken arada 2 kişini nasıl az yaktıgını cok merak ediyorum. Ne kadar dikkat etsemde olmuyor.. Ben uzun yolda 450km yapıyorum bir depoı ile. Fakat, 120den asagı dusmediğinde 450km gidiyor.. belki 90-100 ile tum yolu gitsek 550km goruruz..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif

4. egs1905

egs1905 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o zaman bu 2 kişiden ki biri ben oluyorum, iki seçenek var ya biz yalan söylüyoruz yada gerizekalıyız yada araç kmyi fazla yazıyor. tekrar söylüyorum bir depo full benzinle dibine kadar 600km rahat yapıyorum şehir içidışı karışık. inanmayan varsa ispatlamamız için fikir söylesin. fotomu çekelim yanımızdamı gezdirelim. ayrıca arkadas demişki 90-100 le gitsem belki 550 km görürüm demiş. bizde başka bşey demiyoruz ki 90-100 le gidiyoruz.

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    uzun yolda 90-100 ile gidilirse 600km gorulebilir. ama 600km boyunca kamyoncular bile 90-100 ile gitmiyorlar... Fırsatları oldugunda onlar bile daha hızlı gidiyorlar..

Benim kasdettiğim sehir içinde ortalama 7litre/100km yakabilenler içindi... Gerçi eger insanların sehiriçinden kastı, E5 de veya Çevreyolunda gitmekse, ona bişi diyemem.. Yada, sabah ve aksam iş cıkıs trafigine denk gelmeden sehiriçinde araba kullanmaksa ona da diyecek bişi yok..

6. egs1905

egs1905 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-size: 12px; ">O zaman şöyle bi durum ortaya çıkıyor.Bu işin herkese göre farklı bir ortalaması var. Yakıtı farklı yerden alıyoruz. Misal sen gündüz daha çok kullanıyorsun ben gece, ne bileyim, sen e-5ten gidiyosun ben e-6dan, sen serviste yaptırıyosun bakımını ben sanayide, bir ton farklılık var. Benim ayrı onun ayrı.Şehiriçi mevzuna gelince; örnek veriyorum sabahları ben avcılardan b.çekmece tarafına gideyim hergün, sende avcılardan mecidiyeköy tarafına. Hangimiz daha fazla yakarız? Kmler eşit olsun. Birimiz daha az trafikte, birimiz daha fazla trafikte. ama ikimizde şehiriçindeyiz. Bunu sende demişsin zaten.yani kısaca inanılmayacak bişey yok ortada. bu işin bir sırrı falan yok.
    şunları yapanları da duydum;
    sabahları çok erken saatte yakıt alan var. sürekli aynı istasyondan alan var. fazla güneşte aracını bekletmeyen var. sürekli full depoyla gezen var. kimisi mantıklı kimisi değil. ama deneyen var.
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-size: 12px; ">

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracım 1.5 crdi getz.. 650 km olmustu ibre baya asagıya indi.ben ışıgın yanmasını bekliyodum. dayanamadım yolda kalırım diye mazot aldım. 43 lt kadar aldı.sürekli şehir içinde kullandım. 155 tl ye. sanırım full depoyla 700 yapacaktı. 2005 model benimkisi. acaba ısık yokmu benim arabamda ? 2 litre kaldı hala yanmadı..

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bu konuda sadece 1.4 benzinli araçlar var..

9. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    özür dilerim sadece 1.4 e hitap ettiğini farketmemişimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

10. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Ya ne olursa olsun %50 fark etmez.Arkadaşlar 20-25 kuruştan bahsediyor.

11. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    09.08.2011 de 82 tl lpg ile depomu doldurdum dün gaz bitti artı 20 tl daha lpg aldım toplamda;
    102 tl/495 km yol yaptım=0,20606 krş yapar. sadece istanbul içi. birtekyenidoğana gidip geldim başka otoyol e-5 falan gormedı arac.

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bugun bnmde daha önce shellden aldıgım 30.5litrelik 70 tl lik gaz gitti. toplamda 325km yol gittim. buda 22 kurusa genk geliyor. Tamamen sehiriçinde kullanım.. Bunu %15 benzine vurursak sehiriçi 8litre benzin yakmıs olurdum heralde. Ama, suanda havalar sıcak ve istanbulda aksam trafigine kalınmazsa nerdeyse trafik yok. kısın yasanna sartlarda aynı kullanımla 9.5litre benzin cıkıyordu. Benm gaza basmamda değişmedi, gittigim yolalrda değişmedi.. Sadece trafik ve hava farkından dolayı nerdeyse 1.5 litre fark cıkmıs oluyor.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

Kısın trafik oluyor, otobus gitmiyor diye arabaya biniyorum. Acaba binmesem mi artık :D

13. sedatu

sedatu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    selam arkadaşlar.
    geçen perşembe akşamı yola çıktım güzargahım ist.ordu.ist.;
    veriler söyle;
    -evin orda doldurdum depoyu 84 tl lpg ile 542 km gittim.
    -dönüştede depoyu fulledim 83 tl 557 km gittim.
    3 kişiydik bagajlarımız fazla yoktu.

uzun yolda benım araca biseyler oluyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gif:)
    teşekkürler okudugunuz ıcın
    Düzenleyen : sedatu

14. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Hafta sonu samsun-ünye-ordu-giresun gidiş ve dönüs toplamda 405 km yol aradada 5 yetişkin 2 cocuk var 105 tl ile gittim geldim hızım 100-120 arası ne cıktı ne indi diyebilirim km de 0.259 krş yaktı

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Yapılan yolun %45 i sehiriçinde, %55 ise sehirlerarası yollarda gecti..

Litre tutar Gidilen yol
    311 Lt 729 TL 3.759 Km
    LT/100km TL/1km BenzinLT Benzin TL Tasarruf 8.3 Lt 0.19 TL 7.7 Lt 0.33 TL 453 TL
    Not: benzinli olsaydı, ve %12 daha az benzin yakardım tahmini ile benzin ve tasarruf hesabı yapıldı. Ayrıca, gaz aldıgım tarihlerdeki benzin fiyatları ile benzin tahminin yaptım.

16. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    nerdeyse 8000 km de tüp kendini amorti ediyor.

dizel getzime bende mi tüp bağlatsam https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

17. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Abi dediğin rakam 15 kurusa denk geliyor. Oda 2.39 lpg litre fiyatı desek 6.4litre/100km demek. %12 benzine göre fazla lpg yaktıgını varsaysak 5.6litre benzin /100km eder. Buda fabrika verileri ile bire bir cıkıyor. Yine eskiye göre tuketimin artmıs sanırım. Eskiden fabrika verilerinin de altında cıkıyorduhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

18. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Benzin ne kadar pahalanırsa, lpg i de ne kadar ucuza alırsak bu tasarruf oranı giderek artıyor. 1litrelpg/1litrebenzin= %55 yani lpg nin fiyat olarak %45 daha tasarrufu var. %10-%15 lpg nin kütle-kaloriden dolayı fazla tüketimi var. bunuda hesaba katınca lpg nin karı %30-%35 arasında oluyor.

3.85/4.32=%89 yan, dizel benzine göre sadece %11 daha ucuz oluyor. Tabi 3.60dan alıyorsanız mazotu bu sefer 3.60/4.32= 0.83 buda %17 daha ucuz olur. Geriside dizelin kalorisinden dolayı daha az tuketilmesinden gelecek olan tasarruf.. dizelde ise bu karlılık oranı gun gectikce azalıyor. Dizelin 4tl olması giderek benzinle mesafesini kapatması, tek avantaj olarak dizelin kutle-kaloriden dolayı daha az yakılması olucakhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Düzenleyen : qaan88

19. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yanılmıyorsam bu forumda duymuştum. dizel araçlarada lpg takılabiliyormuş. benzinliye takılanın aynısımı takılıyor? yoksa farklı bir sistem mi var?

20. ssting60

ssting60 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar bende yeni getz 2007 1.4 doch hy klm aldım 31.400kmde idi ilk aldığımda yol bilgisayarında 7 litre idi şimdi 31 900 km de 8 e çıktı araba aldığımdada havalar soguktu şimdide acaba benzini aldığımız yere göre değişiyormu çünkü ilk aldığımda arabayı benzini PO dan aldım 7 idi şimdi normal bir benzinlikten alıyorum 8 e çıktı elimden geldiyle devirli kullanmaya çalışıyorum yeniyim varmı bir yol gösterecek arkadaş

Bu Sayfayı Paylaş