Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.4 Full Depoyla 400 km

'Getz Forum - Club' forumunda GRAFTT tarafından 14 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. ator

ator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım ben de yalan söyleyeni sevmem. Zaten yalan söyleyecek bir durum da yok. Sattım gitti 106 yı ve getz daha fazla yakıyor benim kullanım şeklimle bu kadar basit. Bu arada 106 xs idi.

2. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    6667km de getz 2010 1.4
    ortalama 0.25 krs yakıyor ve ınanılmaz cok bence.
    kullanım sehır ıcı sakın.

3. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benzinin litre fiyatı 3,80-3,77 ise gayet normal bir değer..hatta mükemmel bile..

4. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    lpg'li 1.6 arabalar bile artık 0.20 kuruş yakıyor. sizin ki az bile yakmışhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İyiymis

6. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

bende 2006 1.5 crdi vgt getz'ım var
    gecen sabah tamamen depoyu fulledım işe gıderken31 km yol yaptım havaalanı ıle zıncırlıkuyu e5 uzerınden ve full trafıge ragmen aksam eve dondum tekrar fulledım
    gidiş donus tam 63 km yol yapmışım
    2.8 lıtre'de mazot yakmışım 8.50 tl ye depo tamamen fullendı
    km'ye vurunca 133krş yakmış oluyor

7. ahmet2541

ahmet2541 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    AHMET TÜRK
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    yalan olmasın bende vw passat vardı 2003 2,0 benzinli idi,şehir içi 180,00 tl ye 650-750 arası yol yapıyordum.şehirler arası 140 dan aşağı pek indiğim söylenemez 950 km yol yapıyordu.(kocaeli- erzincan 950 km). getzler çok yakıyor bence,abimdede 307 var o daha az yakıyor getzden

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Passatların yakıt deposu 62 lt. Söylediğiniz yakıt sarfiyatı fabrika verilerinin bile çok çok altında. Sizin bahsettiğiniz 2.0 cc Passatın yakıt sarfiyatı aşağıda aynen paylaşıyorum. Hesabınızda çok büyük yanlışınız var.

<table ="detail_table" border="0" cellpadding="10px" cellspacing="0"><t><tr><td colspan="2"><div ="er">
    Yakıt Tüketimi

</td>
    </tr>

<tr>
    <th ="th">Şehiriçi Yakıt Tüketimi<td ="td">11,8</td>
    </tr>

<tr>
    <th ="th">Şehirdışı Yakıt Tüketimi<td ="td">6,3</td>
    </tr>

<tr>
    <th ="th">Ortalama Yakıt Tüketimi<td ="td">8,3</td></tr></t></table>
    Peugeot markasında ise bilhazsa benzinli motorluları rakiplerinden daha fazla yakıt sarfiyatı mevcuttur. Öyle çokturki fabrika verileri bile yanında devede kulak bıraktırır.

<table ="detail_table" border="0" cellpadding="10px" cellspacing="0"><t><tr><td colspan="2"><div ="er">
    Yakıt Tüketimi

</td>
    </tr>

<tr>
    <th ="th">Şehiriçi Yakıt Tüketimi<td ="td">9,5</td>
    </tr>

<tr>
    <th ="th">Şehirdışı Yakıt Tüketimi<td ="td">5,8</td>
    </tr>

<tr>
    <th ="th">Ortalama Yakıt Tüketimi<td ="td">7,2</td></tr></t></table>

9. ator

ator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Valla aynı araç bende var. 2010 1.4 benzinli getz, şu anda 1000 km de ve şehirdışı kullanımda 0,35 tl yaktı. Bir gün sizin yakıt değerlerinize ulaşabileceğimi hayal bile edemiyorum. Tebrik ederim.

10. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bizde de 1.6 passta vardı. 2008 model ve getz ile aynı yakıyordu. 9-10 litre arası. ki cok yogun trafik olmazsa 8,5 lt yakutugunu bilirim. Getz de 1.4 motor war passat kadar agır da değil ama onunla aynı yakıo.

İnsanlar hesap yapmayaı bilmedikleri için forumda hep yanıltıcı hesap yapıyorlar. Bizim getz ile 8lt/100km istanbulda yakıt yaktıgımı biliyorum. (3 defa ümraniye-avcılar yapılmıstı o gun). bu yuzden 8.5-10lt istanbulda yakıt yakan 1.4 getz ler normal. fazlasıda yakılabilir, kullanım stiline göre. Ama istanbulda 8 litre yaktıgını söyleyenler gidip ilk okul matematik kitaplarına tekara baksınlar.

12. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bende de Getz vardı, çok sakin kullanım, 2800 devirin üstüne asla çıkmadan, köprü trafiği dahil, yoğun trafikte 7.6-7.8 civarı yakıyordu yol bilgisayarına göre. 2007 1.4 97hp 22.000km'de iken.

Geçen gün 1.6 FSI A4'le Bebek sahildeki Opet'ten arabada benzin varken, üzerine benzini görene kadar doldurttuk 30 liralık benzin aldı.
    Yine en çok 3000 devire çıkarak kullandık, 2. köprüden de geçtik çok yoğundu, çok çok sakin hiç 90'ı geçmedik, 81 km sonra yine bir Opet'e gidip benzini görene kadar doldurttuk ve araç 27,54 liralık benzin aldı.
    Bu da km'de 34 kuruş demek.

Edit: 1.6 Passat'la 1.6 A4'ün motoru aynı diye yazma ihtiyacı duydum. (1.6 102 Hp 8V 148nm)

Düzenleyen : Burak Kumpas

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    burak getz in yol bilgisayarına göre değil deponun fullenmrsine göre ölçüm yaptıgın taktirde o rakamlar cıkmıo.

Dediğin gibi vw audi seat felan hep aynı motor. bizim getzde asagı yukarı 34-35 kurus yakıo km de. yaklaşık olarak 9-9,5litr/100 km olur. işin kötü tarafı uzun yolda passat daha az yakıo. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

14. servetkaksa

servetkaksa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sonunda karar verdim Getz'ler çok yakmıyor. 100 TL Benzin aldım. 485 km yol yaptım. Ancak 90 km geçmedim ve 2500 devirden yukarıda çıkmadım. Yolun eğimine göre ise boş vites ile seyahat ettim. Araşta 4 kişiydik ve 4 orta boy çantamız vardı. Bence bu araba çok az yakıyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    uzun yolda 90 i gecmez ve rampadan inerken gaza basmazsanız tum araclar nerdeyse aynı degerleri veriyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    2.0 turbo dizel bir C serisi mercedes, uzun yolda 4,3litre mazot yakmıs cruz modunda 90 km hızı gecmeyecek sekilde gittiginde.

Keza kapı komsumda honda civic var, otomatik vites, dediğine göre uzun yolda o araba 5.4litre yakıyormus. Tabi sart yine aynı 90 i gecmeyeceksin.

16. araknafobiaaa

araknafobiaaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gittiğimiz yolun Km olarak ölçümün de aracın odometresine güveniyoruz da neden ortalama yakıt tüketimi değerine güvenmiyorsunuz onu anlamıyorum...

aracımı 2 senedir kullanıyorum , her zaman benzin aldıktan sonra odometreyi ve ortalama tüketim menüsünü sıfırlayıp öyle ölçüm yapıyorum. Histerik derecesinde benzin al belli bir süre yol git sonra tekrar al gibi uğraşacağıma aracın yol bilgisayarındaki değerleri ölçümlerim daha iyi.. Çünkü aracın yol bilgisayarının kalibrasyonu standart..

Ancak aldığınız benzinin pompasında aynı kalibrasyon var mı acaba... ???

Ben 26 Lt benzin ile şehir içinde çook fazla sıkışık olmayan ama otoban tarzı rahat ta olmayan bir trafik durumunda 350 ile 390 km arasında bir yol yapıyorum..

İki defa çok rahat trafik ortamında sakin kullanım ile 410 km yaptım ama hiç fazla trafiğe girmedim , sert kullanmadım..

Yani sonuçta araç şehir içinde fazla gazlamadığınız sürece 7 - 7,5 Lt arasında bir tüketim gösteriyor

Uzun yol da bir kere test ettim.. max 120 km genellikle 80- 100 km arasında hızlarda klima 1. kademede açık durumda otoban kullanımı ile 40 litre benzin ile 620 km yol yaptım... yol bilgisyarı 6.5 Lt gösteriyordu...

17. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    belki aracımın konuyla alakası yok ama 8.000 i yeni devrdim aracım İ20 ilk etapta 50 tl ile benzinle 250 km gittim ve yol bilgisayarında 45 km daha gidecegimi söylüyordu ve yakıt degerlerim 100 km de 5.4 yaktı ve km dede 0,20 krş yakıyor gecen gun 100 tl lik benzin aldım ışık son haddine yanana kadar gittim yol bilgisayarı 0 ı gösteriyordu 505 km gittim 100 km de 5.4 ortalama yaktı km de 0,19 krş yapar standart gittigim yollar bakırköyde cerrahpaşa hastanesi ve haftada 1 kerede bakırköy kartal yapıyorum aracım 1.4 benzinli 100 ps İ20 şunuda hatırlatayım bu degerleri pi exel tablosundan alıyorum aracın yol bilgisayarında 100 km de ortalama 6.5 ve 7.2 gözüküyor 90-110 arası seyrediyorum yolda bide askerlik zamanımda aracımla ailem kırıkkaleye geldi ist kırıkkale arası 571km gidiş dönüş 1150 km 200 TL lik benzin almışlar buda ortalama 4.7 litre yapar km başınada 17 krş yapar ki babam hayatta 120 yi gecen bi adam degildir 90-120 arası gidip gelir https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifSAYGILAR
    Düzenleyen : Serkan Örnek

18. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Hemen gidip i20 alıyorum... Ah be zamanında 22.800 e bırakmışlardı. 1.2 Team modelini almadım paraya kıyıp.

19. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    turgay abi yemin ederim şaşkınlık içindeyim eski 1.3 üm le aynı degerlerde yakıyorki 1.2 si dahada az yakıyor

20. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Valla Serkan benim Ibiza tam bir yakıt canavarı. Bu kış yakınm mesafe kullandım 50 liralık benzin ile 120 km gidebildim. Bakalım Temmuzda uzun yola cıkacağım ne yakacak merak ediyorum.

Bu Sayfayı Paylaş