Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.4 Full Depoyla 400 km

'Getz Forum - Club' forumunda GRAFTT tarafından 14 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. ator

ator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben geçen ay sıfır km 1.4 benzinli getz aldım ve depoyu fulledim. İzmir den Muğla Dalaman a geldim. İzmir - Aydın otobanının yarısını 160 km süratle kadar çıkarak ortalama 130-140 km süratle geçtim. Geri kalan yolu da ortalama 110-120 km süratle geldim. Bu yolculuk boyunca araçta 4 kişi vardı, bagaj tıka basa doluydu ve klima açıktı. Daha sonra Muğla ilçeleri arasında da uzun yolda aracı kullandım ve tamamında klima açıktı. Dün toplam km 490 iken benzin göstergesi yandı ama yol bilgisayarında daha 65 km gidebileceğim yazıyordu yani tam depoyla 550 km yol gidecekti. Eğer 5000 km den sonra yakıt tüketimi düşüyorsa bugünkü bu değerler bana çok fazla gelmedi. Ama aceba yol bilgisayarının verdiği bilgi gerçekten doğru mu? ve de aracın yakıt tüketimi gerçekten 5000 km gibi bir kullanımdan sonra düşecek mi meraktayım ???

2. SİNAN BARAN

SİNAN BARAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    5000 km'den sonra daha da düşecektir bunun yanı sıra sakin kallanımlarda bu tüketim iyice azalır ben bir depo ile 650-700 km gidebiliyorum. Bu değerlerin içinde klima 4-5 kişi yolcu kapasitesi ve de bağaj ağırlığı da mevcut bunlar da yakıtı arttıran faktörlerdir.

3. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Getzler yüksek hızlarda içiyo deyimini kullansak tam yeridir tekirdağdan istanbula 140 ın altına hiç düşmeden geldim depo full dü yarıya yaklaştı.

4. ator

ator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben zaten normalde çok yüksek hızlarda araç kullanan biri değilim. Söylediğiniz gibi 650-700 km gidebilirsem bir depoyla şikayet etmem zaten. Umarım söylediğiniz gibi olur. Daha önce peugeot 106 vardı bende 1.6 motor, onunla bile 650 km gidiyordum bir depoyla ama 1.4 getz ile daha az gidince gözüm korktu biraz.

5. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sen getz 1.4 şehiriçi kullanımda 400 km üzerinde bir depo ile zor görürsün uzun yolda 600 km nin az üzerine çıkabiliyorum bulunduğum yer Giresun trafik sorunu felanda yok ama şehiriçi kullanımda çok yakıyo çokkhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

6. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vay be forukmda ilksin helal olsun sana 650 700 km ve 4 kişi bagay ve klimaa
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. escetins

escetins Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    5000 km.den sonra düşecektir sözünü neye istinaden söylüyorsunuz.
    izah edebilirmisiniz. rodaj diyorsanız ki azda olsa etkiler ama çok değil.
    araçlar "0" ken ne yakıyorsa ileriki zamanlarda da aynı yakarla hiç fark olmaz ancak eski araçlarda biraz farklı durumlar vardı yinede fark olsa olsa %10nu geçmez.

yani şimdi 500 km giden bir araç 1000 - 2000 km.den sonra en fazla 550 km yapar. bunu renault fabrikasında çalışan bir mühendis arkadaşımız söylemişti yani benim kendi fikrim değildir

8. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    onun sebebide pistonların kurum baglamasıdır. Bu kurum baglamada öyle 10bin km de 20bin km de olucak bir durumda değil. Özelliklede yeni nesil, eskiye kıyasla daha temiz yakıtlarda bu kurum oranı daha aza indirilmiş. Hatta bu lpg li araclarda lpg nin yanmasından dolayı kurum yapacak bir kirlilik bırakmadıgı için hiç kurum yapmadıgı ve hatta yanma olarak daha iyi yandıgı için kurum yapmıs pistonları temizledigi söyleniyor.

Bizim araba ile en son antalyadan yaksalasık 6 saat suren yolculugumuzda ortalama 130 km ile giderek 40litre ile 500km yol gittik. yani 8lt/100km olmus.arabayı ilk aldıgımız gun yine aynı yola gitmiştik o zmn ise ortalama 90 ile gittigimiz ful yuklu, full klima acık yolculukta ise 6.8lt/100km yakmıstık. en son 2 ay önce yaptıgımız sehir içinde 3 deponun ortalaması ise 9,5litre/100km cıkmıstı. arac suanda 11bin kmde. servisteki arkadaslar ilk bakımdan sonra dusecegi ile avutuyorlar bizi. arac 3binde ikende 7binden sonra duser diye kandırıyorlardı. 11binde masallah, benzini tuketimi ilk gunku gibi.

arac az yakmıyor, özellikle aynı sınıftaki araclara kıyasla. Bunun sebebide bence aracın 1200kg olması. 970 kg 1.4 kg ile 1200 kg 1.4 aynı gucte iki aracın aynı yakmaları beklenmemeli zaten. neyse bir daha kriz olmazsa, batmazsak, ölmezsek seneye bu aylarda, nisan mayıs gibi dizel bir araca gecicez. aracı annem, ben ve kardeşim kullandıgı için muhtemelen bir dahaki sefere dizel bir aile arabası alırız.

9. araknafobiaaa

araknafobiaaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    26 Lt benzin ile 410 Km yapıyorum... şehir için istanbul trafiğinde..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Kural şu , hiiiç sert kullanmayacan , kalkışlarda fazla gaz vermeyecen , nerdeyse kendi kendine kalkacak araba.. Vites geçişleri max 3000 devir de olacak...
    Bi de bakımları iyi ise arabanın , lastik havaları düzgünse ( bu ikisine çook dikkat ederim ) o zaman benim tutturduğum oranlar çıkıyor ortaya...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

10. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hocam emin misin? 100 km'de 6.3 litre yapıyor sizin hesapla. Ş. içi böyle yaksa ben lpg'ye geçmezdim. 6,3 * 3,78= 23 kuruş yapıyor. Ben LPG'de 20-22 kuruş yakıyprum ş.içi.

11. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    meslek kısmında finans yazıo ama ya hesaplamayı dogru yapamadınız, ya hesap yapmayı bilmiyorsunuz. verdiginiz rakam dizel arabalar için bile cok az bırakın benzini.

12. araknafobiaaa

araknafobiaaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Çok şükür hesap yapacak kadar bilgim var.. Evet meslek olarak finans yazıyor ve litre hesabından çok daha karışık hesaplamaları da yapabiliyorum merak ediyorsan..

Bak arkadaşım , ben öyle aynı benzinciden aynı pompadan benzin al , sonra git bi daha al aradaki farka bak tart ölç biç diye hesaplamıyorum bu kadar dramatik hale getirmeye gerek yok. O zaman hafta içi kilomuzu da kontrol edelim , kilo aldıysak tüketim artar , veya hep rüzgarı arkamızdan estirelim ya da rüzgarsız yerden gidelim tüketim artmasın diye...

Benim hesabım şudur. yaklaşık 4 depoduraşağı yukarı aynı sonuçlar çıkıyor 390 ile410 km arasında yol yapıyorum 26 Lt benzin ile..

Hesabım şu...

Soru :Arabanın yol bilgisayarında araçtaki benzin ile gidilecek yol ne yazıyor ?
    Cevap : 40 Km.

Giderim benzinciye yanaşırım boş bir pomyapa.. ( shel den benzin alırım genellikle ama çok ta kıvranmam shell olacak , pompa aynı olacak pompacı kaytan bıyıklı olacak diye... ) 100 Tl lik benzin alırım.. yaklaşık 26 Lt.
    Ve Aracın kilometresini sıfırlarım...

Aracı fazla sıkıştırmada , ufak devirlerde büyük viteslerde , kalkışlarda çok sert olmadan kullanırım, pik saatlerde çok sıkışık olacağı bilinenyollar yerine alternatif yolları tercih ederim...

Aracın depodaki benzin ile yapılacak yol alanındaki bilgi ne zaman 40 Km yi tekrar gösterir işte o zaman Trip kontolünü yaparım..

Soru : Yaptığın km nedir..? Ne yazıyor yol bilgisayarında 40 km kaldı dediği zaman Trip tarafında...?

Cevap :En son407 Km...Daha önceki denemem 370...Bi öncekinde 390

Benim hesaplama yöntemim budur arkadaşım... Öyle şizofren derecesinde aynı benzinci aynı pompa aynı pompacı aynı kıyafet falan felan krizlerine gerek yok..

Arabanın yol bilgisayarı ne diyorsa ona göre yaparım hesabımı... Heee dersen ki yol bilgisayarındaki tüketim değeri yanlış olabilir , o zaman trip kilometre tarafı da yanlış olabilir nası çıkacan işin içinden..

13. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

14. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bunu istanbul trafiğinde yaparsak dayak yeme ihtimalimiz bir hayli yüksek :pp
    heleki kırmızı ışığın yeşile döndüğü o saliselik korna tepkilerinde :D

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bide depoyu fulleyip, tripi sıfırlayıp daha sonrada ceyrek depoya kadar benzin almadan kullanıp ve yine deponuzu fulletip bir daha denerseniz daha baska bir sonuc cıkar.

16. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yol bilgisayarı ile ölçüm yanıltır. Sinirlenmeye gerek yok. Forumda yakıt tüketimi ile ilgili konulara bakarsanız en uygun ve en çok kullanılan yöntemin depoyu fulleyip, kmyi sıfırlayıp mümkün olduğu kadar çok uzun yol yaptıktan sonra tekrar fulleyip aldığınız benzini (litre olarak) yaptığınız km'ye bölüp 100 ile çarpmaktır. Ben defalarca ölçüm yaptım. Aracımda yol bilgisayarı da yok. Uzun yolda sadece bir kez 6 litrenin altında değer elde ettim. O yol da rampasız ve duble yoldu. Ş içi kısa mesafelerde 9-9.5 litre, ş.arasında da 6.5 - 7.8 arasında değerler elde ettim. Ben de aracımı hızlı kullanmam ş. arası yolda 110'un üzerine nadiren geçerim.

17. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Herkesin kendine göre yöntemleri var, tartışmaya gerek yok bence... Ama bana soracak olursanız.
    * Depoyu fulleyip 100 km gidin
    * Sonra tekrar fulleyip 100 km daha gidin ve bunu en az 3 kere tekrarlayın.
    * En son olarak her fullemede pompacıya verdiğiniz paranın ortalamasını alıp 100 e bölün ve aracınızın km de kaç tl / kr yaktığını bulun

En yakın sonucu böyle bulursunuz.

18. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam benim araba seninkiyle aynı ve 5000 km yi devirdim ama şehir içinde 1 depo benzinle 400-450 km, uzun yolda da 120 yi geçmezsen 500-550 km falan gidiyor. Etraftan hyundai getz az yakan bir araba gibi görünse de 1.4 motoruna rağmen gaza bastığında hakkını veren bir araba. Şehir içinde klima falan açmadan ortalama 35 kuruş civarında yakan bir araba. Ben bu sıkıntıdan dolayı daha 3000 km de hemen LPG taktırdım ve şu an km ye 20 kr falan yakıyor. Kilometre arttıkça az yakar lafına pek inanmıyorum ben, tamam ilerleyen zamanlarda benzin tüketimi biraz azalacak ama bu öyle bariz bir fark değil.

19. Misafir

Misafir Guest

Ben şahsen şehir içinde ortalama 6.4L benzin yakacak araba pek göremiyorum, olsa olsa mucize olur..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    410 km'de 26L 100 km'de 6.34L

20. Misafir

Misafir Guest

Budur...

Bu Sayfayı Paylaş