Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.4 Full Depoyla 400 km

'Getz Forum - Club' forumunda GRAFTT tarafından 14 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim araç henüz 550 km'de ışık yanar yanmaz 100 tl'lik benzin aldım
    şuan 350 km yol yaptım (120 km'si uzun yol) ışık henüz yanmadı ama heran yanabilir.

2. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    getzınız az mı yaksın ıstıyorsunuz :)
    cozumu garajdan cıkarmamak https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. kajmer34

kajmer34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

4. getz14

getz14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    brc de de bir müddet benzinlemi çalışıyor yoksa benzin gaz geçişi manuelmi

5. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    dün 50 liralık benzin aldım 13lt kusur geldi çeyrek ışığımda yanmıştı çeyrek deponun birazcık ustune çıktı okadar :)

dizel i30 almanın vakti geldi sanırım :D

6. getz14

getz14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı 4 şubat da fulledim 100 km de yani dün akşam yine fulledim 20 tl lik benzin aldı bu da km de 0,20 krş yapar...

7. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    O şekilde hesaplama yapman yanlış. Çünkü trafik yoğunluğu şehir içinde her saat aynı olmaz.Sen o 100 km yi belkide fazla dur-kalk yapmadan yaptığın için areacın 20 kuruş yakmıştır. Ama yine söylüyorum. 1.4 getz ler 30-35 kuruşun altında yakmaz. Aracın fazla yakmasını etkileyen çok şey vardır. Far lardan tutun sileceklere, rezistanslardan tutun hoparlörlere,devirli devirsiz kullanmayakadar gereksiz açılan her elektrik donanımı yakıt sarfiyatını doğrudan etkiler. Yagmurlu bir günde hem silecekleri çalıştırın, hem ayna ve cam ısıtmalarını, hem farları çalıştırarak,hem de bol ışıklı bir şehir trafiğinde 100 km yap bakalım aracın ne yakacak.

8. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hocam senin hesabına göre araban 100 kmde 5.4 litre benzin yakmış. (20 lira ile 100 km). Düz yolda rampa çıkmadan, 100 km boyunca 4-5 kez durup kalkarak, arabada en fazla 2 kişiyle ve klimasız belki yakalarsın bu değeri ama diğer türlü zor. Ben LPG ile ş.içi 20-21 krş yakıyorum aynı arabayla...

9. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Doğru, lpg ile şehir içinde ortalama 20 kuruş falan yakıyor. Söylemiştim zaten o tarz bir hesaplama adamı yanıltır.

10. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    tabii ya arkadaş ya yanlış hesaplamış yada lpg fiyatları orda baya bir cazip......lpg litre fiyatı olmuş 2.08....en kral adam şehir içinde ve bu soğukta 200 kuruşun altına düşemez!!!!!!!!!!fazla yakar eksik yakmaz

11. getz14

getz14 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iyi de arkadaşlar o yanlış bu yanlış aracın ne yaktığını nasıl hesaplıcaz bu yöntem en sağlık yöntem diye biliyordum

12. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Belirli bir benzinciden ve belirli bir pompadan deponuzu pompa atana dek fulleyin. Pompa attıktan sonra dolum yaptırmayın. Aracınızdaki km göstergesini sıfırlayın. Bir süre sonra yine aynı pompadan tabanca atana dek doldurtun. Ne kadar çok giderseniz daha doğru bir değer elde edersiniz. Aldığınız benzini yaptığınız kmye bölün 100 ile çarpın. 100kmde kaç litre benzin yaktığınızı bulun. Bundan doğru bir yöntem olmaz.

13. kaaanp

kaaanp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kullanım kitapçığındaki tüm yapılanlara uydum kilometremde 2500 km oldu

ilk fullediğimde 420 km gidiyordu
    şimdide fullediğimde 420 km gidiyor değişen bir şey yok ama ilerde değişirmi onu da bilmem ama ümidimde yok hatta şu an hyundai ye mail de attım bakalım nediyecekler.

14. doganses

doganses Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaa arkadaşlar 1.4 getz ile 3.9 yaktırdım diyen arkadaş bunu nasıl başarmış? Ben bu konularda yeniyim, yardımınıza ihityacım var.
    şehir içi dışı karışık 7.5 litre yakıyorum. bendeki 1.4 dohc benzinli
    Arkadaşlar bana az yakıt konusunda bilgi aktarırsanız çok sevinirim.
    Herkese sevgiler saygılar....

15. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    arabası dizeldir ve rampa asagı bir yolda ölçüm yapmıstır. ya da yalnıs hesaplamıstır. Arac rampa asagı ya da eğimli yolda ilerlerken motor yer cekiminin knetik enerjisi ile benzin harcamadan daha fazla güc üretebiliyor. hatta eger siz yokus asagı viteste inkerken devir sabit veya kendiliğinden artıyorsa motor nerdeyse hiç benzin kullanmazmış. O yüzden rampa asagı inerken en uygun viteste inerseniz eger yakıt tasarrufu yaparsınız, fakat tam tersine aracı bosa alırsanız arac rolantide oldugundan normalden daha fazla benzin tuketecektir.

16. servetkaksa

servetkaksa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Deneme amacıyla 2010 Model 2.000 km. deki Getz'im ile dün Petrol Ofisten 150 TL benzin alarak depomu full yaptım. Daha sonra en az 90 km en çok ta 160 km ile ortalama 110-120 km. hızla (Araçta 3 kişi ve azda bağaj malzemesi ile) 462 km. yol yaparak aynı benzinciden fakat farklı bir pompada depomu yeniden fulledim. 100 TL. yakıt aldım. Bana göre aracım çok fazla benzin yaktı gibi. Arabanın yeni olması bunda etkin mi? Daha sonra bu yakıt düşecek mi? Yardımcı olacak arkadaşlarım varsa cevaplarını bekliyorum.

17. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende de 2010 model getz var aynı sorunları yasadım
    5000km kadar hıc hesaplmayın
    ben 40krs yaktıgını bıle gordum.
    suanda 18-20 krs arası yakıyor karısıkda.
    2.5 devırı gecırmemeye calısıyorum.
    bırde forumda bı arkadas 80km gecmessenız yakıt yuzde 35 dusr demıstı denedım gercekten de yuzde 35 olmasada fazlasıyla fark ettı.

18. DaMdaKi_KeMaNCi

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Bence 10.000 Km de yanma odaları biraz olsun daralacak, eğer o zaman az yakarsa yakar. Yoksa bu arabaya ne yaparsanız yapın az yakmayacak. LPG takmasaydım şimdiye satmıştım herhalde...

19. ator

ator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba. Ben geçen hafta 2010 model 1.4 benzinli düz vites hy klm getz aldım ve depoyı fulledim. İzmir den Muğla Dalaman'a geldim. İzmir Aydın arası otobanda 140 ın altına hemen hemen hiç düşmedim. Diğer yollarda da 110 km ortalama süratle gittim. Muğla ilçeleri arasında da sürekli yolculuk yapıyorum tamamı şehir dışı. Yani şehir trafiği hiç yok burda. Şu anda 450 km yol yapmış durumdayım ve yol bilgisayarı halen depodaki benzinle 100 km gidebileceğimi söylüyor. Bu arada yaptığım 450 km yol boyunca klima sürekli açıktı. Sizce bu yakıt tüketimi nasıl?

20. araknafobiaaa

araknafobiaaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    26 Lt benzin ile 390 Km yol yaptım. Çoğunlukla şehir içi kullanımda Tem e felan çıktığımda 100 ü geçmedim. Şehir içinde ise 2500 DD de vites aktarımlarını yaptım..

Fazla basmayın bi de bakımlarını zamanında yaptırın bu değerleri yakalarsınız.

Bu Sayfayı Paylaş