Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

getz 1.4 doch hangi marka lpg

'LPG Sistemleri' forumunda yalçın55 tarafından 17 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. tabakoglu

tabakoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Öncelikle hayırlı olsun . Konuyu geç gördüm. Bu motorda eğer düzgün bir montaj yapılmışsa sorun yaşamazsınız. Adanadayım bende ve yılda 4-5 kez samsuna gider gelirim. benim de aynı araç full olanı.Benim tercihim zavoli oldu . 3 yıl önce montaj yaptırdım o günden beri açıkça benzinde ne yakar hiç bilmiyorum :) zaman zaman ibre azalınca alırım benzin.40000 km yaptım şimdiye kadar deneyimlerimi aktarayım.

1) Şehir içinde yoğun trafikte 10lt/100 km yakıt tüketir bu araç.
    şehir dışında 7,5 - 8 litreleri görürsünüz çok rahat.
    16V motor olmasından dolayı aracın devrini düşürmeden kullanacaksınız ki ben şehir dışında cidden yüklü gider gelirim devir düşmesin sorun olmaz yakıtta. 10000 km de amorti edecektim hesabıma göre. amortinin üzerine 30000 kullandım. her 10 Bin km de 1500 tl karınız olur benim amorti çıktıktan sonra 4500 tl gibi bir kazancım var.
    Bakım falan istemez internetten zavoli filtresini buldum 5 adet 37 tl idi . her 10-15 binde kendim iki kelepçeyi söker takarım lpg filtresini.(anlamayan arkadaşlar max 50 tl öder değişimine ki önemlidir aman dikkat ) Onun haricinde direk benzinli bakımları yaparım. ve cidden hiç üzmedi beni mavişim :) malum adana olunca klima hiç kapanmaz bizde. klima kapalı 90-100 arasında 24 Lt ile max 300 km yaptım. şehir için min 24 lt ile yine 240. bu değerler normal kullanımlar için geçerli yeri geldimi 4000 d/d ama çogu zaman 3000 de vites değişimi.kullananlar anlamaz bile keklik gibi kaçıyor der ve kimse bu aracın 1180 kg olduğuna inanmıyo. clio gibi 1000 falan olsa hepsinden az yakar emin olun.aklınaza takılan birşey olursa yazabilirsiniz herzaman. Keyifli kazasız sürüşler.

tufandeniz bunu beğendi.
  2. tabakoglu

tabakoglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ayrıca göstergedeki ledlere takılmayın deponun yapısından dolayı aynı oranlarda sönmez. benim ölçümlerim boş olan deponun tamamen fullenmesi ve bitene kadar kullanılması ile ölçülmüş degerlerdir.
    İstanbulda taksicilerle görüşün accent 1.4 ler vardır lpg li bizim kilerle aynı motor. son bindiğim 370000 de idi adama sordum varmı sorun yok abi bişe olmaz buna dedi. bende de var dedim 78000 de . bin bine bildiğin kadar bakımı ucuz parçası sorun olmayan bir araç yorma kafanı dedi. Ama bundan sonraki aracım sanırım japon toyota olur . 486000 km de corolla vardı onada sordum varmı sorun abi dio 350000 de lpg tesisatını değiştirdim okadar başka bişe yok dio
    350000 km ben nerde yapcam :) fiyatının hakkını veriyor cidden bu getz ler. Ama start modelleri cidden çok boş. bende sunruff harici dolu hersey.

Bu Sayfayı Paylaş