Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Getz 1.3 rölantide ateşleme ve elektronik sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Göksenin Arda tarafından 23 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Eren abi kesinlikle haklısın bizzat deneyimleyerek anladım bunu tamam bazı şeylerde gerçekten yan sanayi orjinalin yerine kullanılabiliyo verimli de oluyo fakat böyle parçalar gerçekten orjinal olmalı yani o yan sanayi kabloyu bi süre kullansam bobinim de giderdi ki servise onu da sordum 300 tl diyorlar , lpg ayarımı da bozardı ve allah korusun bi gaz kaçağı falan olsa belki de atlama yapıp yangın bile çıkarabilirdi hiç pişman değilim orjinal aldığıma helali hoş olsun tüm sorunlarım halloldu :)

Murat bunu beğendi.
  2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yan sanayi parçayı kötülemek gibi olmasın biliyorum ben yan sanayi parçanın ne zaman orjinal kadar verimli olduğunu:) arabayı satarken üstündeki eskiv ve artık kullanılmayacak kadar aşınmış olan alt takım, fren ve kayış gibi parçaları ucuza yan sanayi ile değiştirip herşeyi yeni değiştirildi yeni bakım yapıldı tıkır tıkır araba diye satış ilanı vermek istersek çok verimli olur yan sanayi parçalar:) bu yazdığıma kimse demesin sakın vay namıssız bak görüyormusun ne fikir var kafasında erenin diye:) çünki satın alındığı gün noter işlemleri sırasında yada bankadan çıkışta yangın çıkaran arabaları haberlerde gördük birkez değil üstelik. Yangın demişken http://www.ankarameydani.com/gundem/2-gun-once-aldigi-arac-alevler-icinde-h47401.html bu linkteki gibi

Onun dışında bana bir tane yan sanayi parça örnek ver Arda de ki şu parçanın yan sanayisi orjinali gibi performans veriyor? performans bazlı hangi parça o parça? :) polen filtresi silecek gibi şeyler dışında?

Göksenin Arda bunu beğendi.
  3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
  4. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Abi yani verimli oluyo derken arabanın doğrudan performansını hızlanmasını çekişini etkileyen demek istemedim misal hava filtresidir polen filtresidir silecektir far camları stoplar bunları kastettim yoksa tabikide diğer parçalar mesela ateşleme elemanları buji buji kablosu bobin falan asla orjinalin yerini tutmuyor .Tutup da mesela sağ stopumun bi kısmında kırık var orjinali 130 tl yan sanayisi 50 tl asla bunu orjinal almam ya da polen filtresi de pahalı serviste o kadar para vermem yani bunlara ama tüm kayışlar bobin buji kablosu benzin pompası gibi şeylerde yan sanayi yerini tutamaz tabiki orjinalin

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    benim arabada sigorta firmasının işyeri otoparkında park halinde kamyon kırdığı için lanet malzemeci eksperin birinin getirtip takmış olduğu yan sanayi sağ dikiz aynası var o ayna kapatıldığında ucu cama küt diye vuruyor, dokununca ayna aşağı yukarı doğru iki santim esniyor ve benimkiler birde elektrik ısıtmalı olup ne zaman alevlenip yanacak bu bakalım diye bekliyorum ayrıca her basınçlı araba yıkamada sağ ayna ayarlıyorum cırr diye ayarı kayıyor, o aynaya hergün lanet ediyorum:). Diğer sol aynamda ne katlandığında cama çarpma sorunu var ne esneme ne de ayarı bozuluyor:) o aynanın boyası kalktı da boyatmadım o derece tiksindim:) hatta değiştiresim var, yan sanayi alınıp takılan arka stopların içindeki metal far duylarının ve far iç tesisatının kısa sürede bozulup farların tokatla çalışma moduna gireceğinden ve yağmurda stop lambasının su alacağından o kadar evhamlıyım ki:) neyse boşverek gitsin:) araba bizle yaşamayacak aslında çok abartıyorum bazen, benimde kendi elimle taktığım polen filtresi yan sanayi sonuçta:) bunun bir piyasa sıralaması var zaten sırasıyla yan sanayi parça-orjinal parça-modifiye parça diye gidiyor soldan sağa doğru ucuz ama düşük performans-pahalı ama iyi performans diye gidiyor.

6. tatlisu13

tatlisu13 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar bu orjinal buji kabolusunun markasını söylerseniz bulunması daha rahat olur devir ekonomi devri malum

7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. tatlisu13

tatlisu13 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bunu piyasadan alıp kendim takmayı düşünüyorum teşekkürler

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Servisin yedek parca bolumundende alabilirsiniz. Piyasada orjinal bulmak zor.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. tatlisu13

tatlisu13 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hım anladım çok teşekkürler

11. sertsert39

sertsert39 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    tunca sert
    @Murat slm usta i20 jump 2014 Aracım var bugün LPG ayarını yaptırdım İstanbul çevre otogazda sağolsun lar ilgilendiler @MSC Serdar Usta'nın yardimiyla.. ama ateşleme de síkıntı var buji kablosu ateşleme bobini degisme si lazım deniyor orjinali kablo atesleme bobini 520 TL tutuyor ... Tek tek kablosu degistirsem teki 130 TL deniyor serviste Maslak hundai bayide....ne yapayım sasirdim ...

Bu Sayfayı Paylaş